Metronoom: innovatieve cryptocurrency of twijfelachtige oprichters?

Eerder schreven we in oktober over een interessant blockchain-project genaamd Metronome. Deze keer wilden we echter wat dieper graven in wat Metronome echt te bieden heeft, en vooral, wie beweert het aan te bieden.

Het zal je misschien verbazen als je erachter komt wie er achter dit project zit …

Metronoom – de basis

Metronoom, als cryptocurrency, is vrij ongebruikelijk, of misschien wel uniek. Het wil een oplossing zijn voor bijna alle ellende waarmee de huidige gevestigde blockchains te maken hebben, vooral bitcoin. Het is specifiek bedoeld om kwesties aan te pakken zoals leveringsbeperkingen, zelfbestuur en andere.

Het aanbod van het token is onbeperkt, en in plaats daarvan biedt het een lineair groeimodel van ongeveer 2% per jaar. Dit is vergelijkbaar met andere lineaire groeitokens zoals PIVX. Nadat een eerste voorraad van 10 miljoen eenheden is gecreëerd, waarvan 20% voor de ontwikkelaars wordt gehouden, zal het aanbod langzaam en voor onbepaalde tijd blijven groeien.

Het project beoogt een verkoop te houden vanaf 5 februari (hoewel dit alleen als doel wordt vermeld en niet als een vaste datum). De verkoop zal plaatsvinden in wat in wezen een omgekeerde veiling is. Het bieden begint bij $ 500 per lot, maar het is onduidelijk hoeveel eenheden elk lot bevat.

Het kan zijn dat het slechts één metronoomeenheid per partij is. De verkoop gaat in ieder geval naar degene met het hoogste bod. Vermoedelijk zal deze verkoopmethode voorkomen dat walvissen enorme delen van het token opkopen.

De officiële site stelt dat alle Ether (de enige geaccepteerde valuta voor de verkoop) die uit de verkoop wordt verzameld, rechtstreeks naar de slimme Metronome-contracten gaat en niet naar de ontwikkelaars.

Een cross-chain cryptocurrency

Wat ook interessant is aan metronoom, is dat het geen onafhankelijke cryptocurrency is. In plaats daarvan vertrouwt het op andere blockchains om correct te kunnen functioneren. De officiële site schetst de doelen voor waar de metronoom zal werken.

Het stelt dat het eerst op Ethereum zal draaien en dat er later toevoegingen zullen worden gedaan, zodat het kan draaien op Ethereum Classic, onderstammen (RSK) over bitcoin en Quantum (QTUM) om er maar een paar te noemen. Het project beweert dat als een van deze blockchains moeilijk te gebruiken of te duur wordt, die Metronome in plaats daarvan op andere netwerken kan vertrouwen.

Interesse in ETC Metronome

Interesse in ETC – Afbeelding via Fotolia

Wat vooral interessant is, is het gebruik van Ethereum Classic. Hoewel Ethereum Classic in aandacht en prijs is gegroeid sinds de Ethereum Classic Summit in Hong Kong, zijn er nog niet veel praktijkvoorbeelden voor verschenen.

Het is dus mogelijk dat hardcore Ethereum Classic-fans massaal naar buiten komen om Metronome te ondersteunen als een use-case voor de ontluikende keten. Dat wil zeggen, als ze bereid zijn verder te kijken dan wie erachter zit.

Een minder dan gerenommeerd team

Wie zit er achter de metronoom? Terwijl je zou kunnen zeggen dat de mensen erachter “doorgewinterde experts” zijn, zouden anderen zeggen dat sommigen van hen beruchte schurken zijn van de blockchain-wereld. De meest opvallende daarvan is Peter Vessenes.

Als u niet weet wie Peter Vessenes is, sta ons toe u een korte geschiedenisles te geven. Vessenes is iemand die dat probeert extract 158 miljoen + dollar van het fortuin van Mt Gox. Peter Vessenes was de CEO van Coin Lab, een partner van Mt Gox.

Vessenes beweerde later dat Mt Gox zijn contract had verbroken en daarom heeft geprobeerd zoveel mogelijk geld uit de resterende Mt Gox-fondsen te halen. Dit doet direct pijn aan degenen die hopen uiteindelijk een deel van hun verloren geld terug te vorderen dat in Mt Gox was opgeslagen.

Advocaat Daniel Kelman heeft de zaak tegen Peter Vessenes gevoerd en probeert hem ervan te weerhouden deze schandalige bewering in te dienen waarvan Kelman beweert dat deze frauduleus is.

Vessenes ‘vermeende betrokkenheid bij andere duistere tactieken

Volgens berichten tegen de r / bitcoin-sub Reddit, Vessenes loog ook over een vergunning, vindt dat de overheid meer betrokken moet worden bij bitcoin, dat hij een machtsgreep heeft gemaakt via de bitcoin-stichting, en dat hij “vernietigt alles en nog wat hij aanraakt “.

Hoewel Reddit misschien niet de meest nauwkeurige bron van informatie is, is het vrij duidelijk dat Peter Vessenes betrokken is geraakt bij een aantal twijfelachtige ondernemingen, en dat hij puur in zijn eigen belang handelt wanneer hij probeert geld uit het Mt Gox-fortuin te halen..

Dus hoe is hij betrokken bij Metronome? Volgens de officiële metronoomwebsite is Vessenes de belangrijkste cryptograaf.

Behalve Peter Vessenes is ook Matthew Roszak, die de voorzitter en mede-oprichter is van metronoom, onder vuur komen te liggen vanwege zijn duistere tactieken. In het bijzonder heeft de Amerikaanse effecten- en wisselcommissie of SEC in 2006 een bevel tegen hem ingediend.

Samen met vier andere individuen werd de groep veroordeeld tot betaling van een schikking van meer dan $ 432.000 op basis van een klacht die in 2004 was ingediend. Dit alles heeft betrekking op het aandeel Blue Rhino en een fusie die zou plaatsvinden. Hoewel er geen strafrechtelijke sancties waren, diende de SEC een civiele procedure in geval tegen hem.

Wat betekent dit voor metronoom?

Verschillende leden van de cryptocurrency-gemeenschap online zagen snel de naam Peter Vessenes, wat leidde tot het latere onderzoek naar andere teamleden dat leidde tot de ontdekking van de SEC-aanklachten tegen de mede-oprichter.

Hoewel de Metronome-site geen enkele poging doet om te verbergen wie er in het team zit, zal een kleine hoeveelheid onderzoek al snel golven van informatie opleveren, vooral over Peter Vessenes en zijn vermeende wandaden..

Gezien zijn relatief negatieve pr-toestand, is het zeer verrassend dat Metronome zou besluiten Peter Vessenes bij hun project te betrekken. Met dit in gedachten, willen degenen die geïnteresseerd zijn in een investering in Metronome hier op zijn minst over nadenken voordat ze meedoen.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Uitgelichte afbeelding via Medium.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me