Mijnbouw Monero met CPU’s: stapsgewijze handleiding na RandomX

Voor degenen onder u die Monero de afgelopen maanden hebben gevolgd, weet u dat ze een upgrade hebben uitgevoerd naar het RandomX-mijnalgoritme.

De bedoeling van deze upgrade was om de constante dreiging af te weren die ASIC-mijnbouwinstallaties vormen voor het Monero-ecosysteem. Bovendien betekent de upgrade naar RandomX dat je nu Monero kunt minen met je CPU. Geen dure mijnbouwinstallaties en apparatuur vereist!

Dus je vraagt ​​je misschien af ​​hoe je dit zou doen?

Welnu, in deze uitgebreide gids zal ik je door de exacte stappen leiden die nodig zijn om Monero te minen met je CPU. Ik zal je ook enkele top mijntips geven.

Waarom de upgrade?

Voor degenen die het Monero-verhaal al geruime tijd volgen, je zult ongetwijfeld hebben gehoord van hun strijd tegen ASIC-mijnchips. ASIC-mining kan leiden tot de centralisatie van een netwerk dat de privacy van Monero kan bedreigen.

Vorig jaar heeft Monero de blockchain gevorkt en kleine wijzigingen in de code aangebracht. Dit leek een tijdje te werken, omdat de ASIC’s die werden ontwikkeld, betwistbaar waren. Het probleem kwam onlangs echter opnieuw op de proppen toen duidelijk werd dat ASIC’s nog steeds Monero hashen.

Monero Anti ASIC

Monero’s anti-ASIC-houding. Afbeelding via Shutterstock

Het probleem lag bij het oude mining-algoritme dat Monero gebruikte. Dit was het cryptoniet-algoritme waarvoor vrij eenvoudig een ASIC kon worden ontwikkeld. Daarom kon Monero doorgaan met het forceren van de code of konden ze naar een volledig nieuwe oplossing zoeken.

Voer RandomX in

RandomX is een mining-algoritme dat de strijd tegen ASIC’s een stap verder brengt. Het is in staat om dit te bereiken door het gebruik van willekeurige code-uitvoering en geheugen-harde technieken.

Bovendien is RandomX geoptimaliseerd voor meer algemeen CPU-gebruik. Dit zou natuurlijk een pervers effect kunnen hebben op sommige van de GPU-mijnwerkers die het oude algoritme hebben gehasht. Inderdaad, het mijnrendement voor degenen met GPU’s daalde aanzienlijk na de update.

Het verlies van de ene mijnwerker is echter de winst van de ander. Aangezien RandomX is geoptimaliseerd voor CPU-mining, betekent dit dat u uw thuiscomputer kunt gebruiken om Monero te minen. Laten we dus eens kijken hoe dat precies wordt gedaan.

XMR RandomX Mining: stap voor stap

Laten we nu beginnen met het minen van XMR met de CPU in uw machine. Het is een snel en eenvoudig proces.

Als je nog geen portemonnee hebt die Monero ondersteunt, moet je eerst een portemonnee downloaden, zodat je ergens de XMR kunt ontvangen die je van mij hebt. We hebben onlangs een beoordeling gemaakt van de beste Monero-portefeuilles die u kunt gebruiken om u te helpen beslissen welke portemonnee u wilt gebruiken.

Je zou de mijne Monero kunnen soleren, maar je zult bijna zeker lang moeten wachten om een ​​blok te vinden. De betere oplossing is om een ​​van de vele mining pools te gebruiken. Het is eenvoudig in te stellen en het stabiliseert uw inkomsten uit mijnbouw. We hebben eerder een Monero Mining Pool-gids gemaakt, maar er zijn ook veel andere goede zwembaden waaruit je kunt kiezen.

Als je eenmaal hebt besloten welke mijnbouwpool je gaat gebruiken, moet je de mijnsoftware voor Monero downloaden. De twee beste keuzes zijn XMR-STAK-RX en XMRIG.

XMR-STAK-RX gebruiken

Hier zijn de instructies voor gebruik XMR-STAK-RX. Merk op dat alle mijnsoftware door Windows als een virus wordt geïdentificeerd. Klik voor “Meer informatie” en sta de download toe.

RandomX-bestanden downloaden

Stap 1: de bestanden downloaden

Na het downloaden van de juiste versie van XMR-STAK-RX moet u deze uitpakken en vervolgens kunt u xmr-stak-rx.exe uitvoeren. Mogelijk krijgt u een soortgelijk bericht van Windows dat de software een virus is wanneer u de software probeert uit te voeren, nogmaals, u wilt deze als uitzondering toevoegen en toestaan ​​dat deze wordt uitgevoerd.

RandomX uitvoeren

Stap 2: De gekozen bestanden uitvoeren

Het opent een opdrachtpromptvenster en vraagt ​​of u de eenvoudige installatiemethode wilt gebruiken. Druk op ‘Y’ en voer dan in.

Eenvoudige installatie RandomX

Stap 3: eenvoudige installatie

U wordt gevraagd welke valuta u wilt mijnen. Typ ‘monero’ en druk op enter.

Monero XMR-STAK selecteren

Stap 4: Kies Monero

Vervolgens wordt u om uw zwembadadres gevraagd. We gebruiken 2Miners als ons zwembad. Zodra u het juiste mijnpooladres heeft ingevoerd, drukt u op enter.

XMR-STAK Pool Selectie

Stap 5: Informatie over mijnpool invoeren

Vervolgens wordt u om een ​​gebruikersnaam gevraagd, dit is uw portefeuilleadres of zwembadaanmelding. Als u een wallet-adres gebruikt, moet u deze kopiëren / plakken en vervolgens op enter drukken.

XMR-STAK Wallet-selectie

Stap 6: Voer uw XMR-adres in

Vervolgens wordt u om een ​​wachtwoord gevraagd. U kunt gewoon ‘x’ typen en op enter drukken.

Wachtwoord invoeren XMR-STAK

Stap 7: Voer uw XMR-adres in

Vervolgens wordt u gevraagd of de pool TLS / SSL ondersteunt. Als je het niet zeker weet, typ je gewoon ‘n’ en druk je op enter. Als u 2Miners zoals wij gebruikt, moet u ‘n’ typen.

TLS SSL XMR-STAK

Stap 8: Pool ondersteunt TLS / SSL?

Een ander opdrachtvenster wordt geopend en het kan u vragen om opnieuw op te starten. Start nog niet opnieuw op. U kunt gewoon op Enter drukken en de opdrachtprompt zou naar de volgende stap moeten gaan. Het oorspronkelijke venster zal ook open zijn, maar het kan worden gesloten nu u klaar bent met het configureren van de mijnsoftware.

Start XMR-STAK niet opnieuw op

Stap 9: start niet opnieuw op

En in het tweede venster zou je moeten zien dat je nu aan het minen bent. Mogelijk ziet u verschillende foutmeldingen, maar uiteindelijk zal de software uw CPU gaan gebruiken om te minen en blokken gaan detecteren.

Mijnbouw XMR-STAK voltooid

Stap 10: Mining XMR op XMR-STAK

Nu ben je monero aan het minen met je CPU. Het geeft je een update van het aantal blokken dat je hebt gevonden en de XMR die je hebt gedolven.

XMRIG gebruiken

Als u wilt, kunt u ook de XMRIG-mijnsoftware voor Monero gebruiken, maar deze wordt geleverd met een standaard ontwikkelaarstoeslag van 5%. U kunt dat wijzigen in het configuratiebestand, maar u kunt niet onder de 1% komen, dus de XMRIG-mijnwerker is niet gratis.

Hier zijn de instructies voor het downloaden en uitvoeren van XMRIG.

Download eerst de juiste versie van de mijnwerker van Github.

XMRig

Stap 1: XMRIG downloaden

Nadat de bestanden zijn gedownload, moeten ze worden uitgepakt naar een locatie naar keuze. De bestanden zullen vrijwel zeker worden gemarkeerd als een virus en u moet een uitzondering toevoegen om op te slaan en later om de miner uit te voeren.

Voer XMRIG-bestanden uit

Stap 2: Sta toe dat bestanden worden uitgevoerd

Nadat de bestanden zijn uitgepakt, kunt u naar de map gaan en de bestanden bekijken. U moet het bestand config.json openen met Kladblok of een andere teksteditor (niet Word), zodat u uw parameters kunt instellen.

Stel XMRIG-mijnparameters in

Stap 3: Mijnbouwparameters instellen

Zodra je het bestand config.json hebt geopend, scroll je naar beneden naar de sectie genaamd “pools”. Daar voegt u “rx / 0” toe voor de algo, “monero” voor de munt, het pooladres voor de url, uw wallet-adres voor het gebruikersveld en “x” voor het pass-veld. U zult ook de keepalive-instelling willen wijzigen van false in true. Vergeet het haakje niet, anders werkt de mijnwerker niet goed.

Stel XMRIG-configuratie-instellingen in

Stap 4: Optimale XMRIG-configuratie-instellingen

Sla het bestand op en sluit het en dubbelklik vervolgens op het bestand xmrig.exe om de mijnwerker te starten. U krijgt een opdrachtprompt die wordt geopend en de mijnwerker wordt uitgevoerd.

Mijnbouw XMRIG Running

Stap 5: XMRIG laten draaien & Mijnbouw XMR

Daar heb je het. Je kunt XMRIG nu laten draaien en het zal de blokbeloningen naar de portemonnee sturen die je hebt gekozen. Dit wordt natuurlijk met 5% verminderd, omdat je wat moet afstaan ​​aan de ontwikkelaars van de software – dus voor- en nadelen.

Gevolgtrekking

En daar heb je het, mijn eenvoudige gids over hoe je monero kunt minen met een CPU. Als je XMR hebt gemined met je GPU-rigs, kun je natuurlijk een daling van je ROI ontdekken, wat een ongelukkig neveneffect is van deze RandomX-upgrade..

Als u echter uw rendement uit de mijnbouw met uw CPU’s wilt verhogen, kunt u overwegen om in een aantal hoogwaardige exemplaren te investeren. Deze zullen ongetwijfeld goedkoper zijn dan de aanschafkosten van GPU’s of geavanceerde ASIC’s.

U kunt bijvoorbeeld kijken om het Intel i5 7600 of de Intel i7 8700k. Met beide CPU’s zou je waar voor je geld moeten krijgen. De i5 heeft getest om ongeveer 1,63 kh / s te produceren, terwijl de i7 ongeveer 2,36 kh / s kan produceren. Dit zijn natuurlijk slechts twee voorbeelden en er zijn veel andere CPU’s die kunnen werken.

Inderdaad, dit is misschien een van de beste tijden om XMR te gaan minen met je CPU. Naarmate meer mijnwerkers zich bij het netwerk aansluiten, zal de moeilijkheidsgraad toenemen en zal uw ROI dalen. Zorg ervoor dat u de juiste berekeningen op dit aantal uitvoert voordat u een nieuwe CPU koopt.

Gelukkig Hashing! &# 128521;

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me