Monerujo mobiele portemonnee: stapsgewijze handleiding voor beginners

Als je Monero (XMR) hebt en op zoek bent naar een mobiele portemonnee om deze op te slaan en uit te geven, zoek dan niet verder …

Zoek niet verder als u een Android-gebruiker bent, want de Monerujo mobiele portemonnee voor Android-apparaten zou de perfecte plek kunnen zijn om wat XMR bij de hand te houden, klaar om te verzenden of op elk moment te besteden.

In deze Monerujo-recensie zal ik je geven wat je moet weten over deze mobiele portemonnee, inclusief de beveiliging, bruikbaarheid en ontwikkeling. Ik zal u ook een stapsgewijze handleiding geven over hoe u uw portemonnee kunt instellen en ermee kunt beginnen.

Wat is Monerujo?

De Monerujo-app is niet de officiële mobiele app voor Monero. Het is eerder een door de gemeenschap ontwikkelde open-source mobiele app. Het wordt door de gemeenschap als veilig beschouwd en is een van de mobiele apps die wordt aanbevolen door de ontwikkelaars op de officiële Monero-site.

Monerujo Portemonnee Monero

Uittreksel uit het Monero-website

Dit komt omdat het open source software is en u de broncode in hun GitHub-opslagplaats. Bovendien kan ik bevestigen dat het ook gemakkelijk te gebruiken is.

Het is ook een lichtgewicht portemonnee-oplossing, omdat het niet de volledige Monero-blockchain downloadt. In plaats daarvan gebruikt het externe knooppunten voor synchronisatie, wat best goed werkt. De Monerujo slaat uw privégegevens alleen op uw eigen apparaat op, zodat deze zo veilig mogelijk blijft voor een mobiele portemonnee.

U hoeft zich nooit zorgen te maken dat uw privégegevens beschikbaar zijn op een bedrijfsserver. Het is een geweldige balans tussen beveiliging en prestaties.

De Monerujo-portemonnee instellen

Het eerste dat u hoeft te doen, is naar Google’s Play Store om de Monerujo-portemonnee-app te downloaden. Het is een vrij klein bestand en het duurt niet lang voordat de meesten van u zijn gedownload. Zodra het is gedownload, kunt u het voor de eerste keer starten. U krijgt een scherm te zien waarmee u een nieuwe portemonnee kunt maken of een bestaande portemonnee kunt herstellen.

Monerujo nieuwe portemonnee

Een nieuwe portemonnee instellen op Monerujo

Het is mogelijk om een ​​view-only-versie van uw portemonnee te herstellen, te herstellen vanaf uw privésleutels of om te herstellen met behulp van het geheugensteuntje van 25 woorden dat is gegenereerd toen u de portemonnee maakte. En u kunt elke portemonnee herstellen naar Monerujo. Het kan van een andere portemonnee-app zijn of zelfs van een papieren portemonnee. Herstel uw portemonnee-saldo naar Monerujo.

Voor dit voorbeeld gaan we helemaal opnieuw beginnen en een volledig nieuwe portemonnee maken. Dat betekent dat u op de eerste optie wilt tikken om een ​​nieuwe portemonnee te maken.

De meest recente versie van de Monerujo-portemonnee maakt het super eenvoudig om een ​​nieuwe portemonnee aan te maken. Het enige dat u hoeft in te voeren, is een naam voor de portemonnee. U kunt desgewenst een wachtwoord instellen, maar dit is optioneel. Als je dat doet, dan let goed op u zoals het is ingevoerd in platte tekst.

Dat is het. Vervolgens tik je op de knop met de tekst “Maak al een portemonnee voor me!”

Maak een Monerujo-portemonnee

Kies de naam van de portemonnee en de wachtwoordzin (kijk achter je)

Nadat u uw portemonnee heeft gemaakt, krijgt u een scherm met alle essentiële informatie die u wilt opschrijven en op een veilige locatie wilt bewaren. Dit omvat uw geheugensteuntje, uw privésleutel (besteden sleutel) en uw publieke sleutel (bekijk sleutel​Dit zijn alle belangrijke dingen die u nodig hebt om transacties uit te voeren en uw portemonnee te herstellen als dit nodig is.

Monerujo Seed Word

Seed-informatie en View / Spend Key

Tik op de knop met de tekst “Ik heb het geheugensteuntje genoteerd” en u wordt naar uw nieuwe Monerujo-portemonnee geleid.

XMR ontvangen in Monerujo

Als u zich eenmaal in de portefeuille bevindt, ziet u onder aan het scherm twee knoppen. De ene is groen en zegt “Ontvang” en de andere is oranje en zegt “Geef”. Om XMR van iemand anders te ontvangen, tik je op de groene knop “Ontvangen”.

Monerujo Wallet-informatie

Portemonnee in Monerujo

Het volgende scherm toont uw openbare adres bovenaan het scherm, dat kan worden gekopieerd en met anderen kan worden gedeeld. Dat kan echter tot fouten leiden, dus de beste manier om XMR te ontvangen, is door de afzender de QR-code onder aan het scherm te laten scannen. Dit beschermt u beiden tegen fouten. Zoals u ziet, is het mogelijk om de ontvangstwaarde te wijzigen als u dat wilt. Naast de voor de hand liggende XMR is er ondersteuning voor tientallen fiat-valuta’s.

Monerujo ontvangen

XMR ontvangen in Monerujo

Nadat de XMR naar uw portemonnee is verzonden, kan het tot 20 minuten duren voordat de transactie volledig is geverifieerd en het geld beschikbaar is in uw portemonnee om te besteden.

XMR verzenden in Monerujo

XMR verzenden met Monerujo is vergelijkbaar met ontvangen, maar u moet wel wat meer informatie invullen. Het eerste veld is het adresveld van de portefeuille, maar als je de scan onder aan het eerste scherm gebruikt, wordt dat veld ingevuld door de QR-code te scannen (het gemakkelijkst). De andere velden zijn optioneel.

Klik op ‘Bedrag’ onder aan het scherm en u gaat naar het tweede verzendscherm, waar u het bedrag invoert dat u verzendt. Net als op het ontvangende scherm kun je de denominatie wijzigen die wordt verzonden en de portemonnee zal deze automatisch converteren naar XMR. Dit maakt het zo gemakkelijk als u een rekening deelt met uw vriend en hem $ 17,25 moet sturen.

Zodra het bedrag is ingevuld, tikt u op “Bevestigen” onderaan het scherm en de transactie wordt verzonden om te worden geverifieerd en bevestigd.

Monerujo XMR verzenden

XMR verzenden met Monerujo

Een andere functie die u moet weten, is ondersteuning voor BTC-adressen. Door te integreren met de XMR.to-service kunt u XMR-betalingen naadloos naar BTC-adressen verzenden. U kunt zelfs een Bitcoin QR-code scannen. Hierdoor kunt u in BTC betalen zonder uw anonimiteit en privacy van Monero te verliezen.

Monerujo en de Ledger Nano S

Hoewel mobiele portefeuilles zoals Monerujo niet als bijzonder veilig worden beschouwd voor het opslaan van cryptocurrency, zijn hardwareportefeuilles zoals de Ledger Nano S erg veilig en hebben ze de voorkeur voor het opslaan van grotere hoeveelheden cryptocurrencies..

De Ledger Nano S is een van de meest populaire hardware wallets die er is, vanwege zijn bewezen veiligheid en omdat hij extreem betaalbaar is geworden. Het enige probleem met de Ledger Nano S is het gebrek aan functies en het feit dat een hardware wallet over het algemeen niet zo eenvoudig is voor dagelijks gebruik.

Ledger Nano S Monerujo portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

Monerujo heeft je gedekt. Eind 2018 werd het een van de weinige mobiele portefeuilles die integratie met de Ledger Nano S bood. Meestal zul je dit type integratie alleen met desktopclients tegenkomen, dus Monerujo is naar de voorgrond getreden als het gaat om mobiel / hardware integratie en het heeft het leven zoveel gemakkelijker gemaakt voor XMR-gebruikers.

Als u een grootboek Nano-apparaat heeft en u wilt Monerujo instellen om ermee te werken, dan kunt u dit in slechts een paar stappen doen door dit te volgen handige gids.

Monerujo-alternatieven

Zoals gezegd is Monerujo natuurlijk alleen beschikbaar op Android-apparaten. Dus als je nog steeds op zoek bent naar een alternatieve mobiele portemonnee om je Monero in op te slaan, dan zijn er twee alternatieven die ook officieel gesanctioneerd zijn.

Dit zijn zowel de Cake Wallet als de Edge Wallet (beide open source).

De Cake Portemonnee is alleen beschikbaar op iOS en is net zo gebruiksvriendelijk als de Monerujo-portemonnee. Er zijn een aantal beoordelingen in de app store en ze lijken redelijk positief te zijn met een gemiddelde beoordeling van 4,1 sterren.

eindelijk, de Edge portemonnee is een portemonnee met meerdere valuta’s die een aantal andere cryptocurrencies kan opslaan (21 in totaal). Het is beschikbaar op zowel iOS als Android. Het heeft ongeveer dezelfde beoordeling als die van Monerujo, dus het kan een alternatief voor meerdere valuta zijn voor Android-gebruikers.

Gevolgtrekking

Monero-gebruikers hebben het geluk de Monerujo-portemonnee te hebben, omdat deze alles biedt wat je zou willen in een mobiele cryptocurrency-portemonnee. Het feit dat het is ontworpen voor het Android-besturingssysteem, betekent dat het zelfs op low-end telefoons werkt. Het zou echter leuk zijn om een ​​iOS-versie te hebben, aangezien er zoveel iPhone-gebruikers in de wereld zijn.

Gebruikers waarderen de mogelijkheid om van elke andere portemonnee naar de Monerujo over te schakelen, en in combinatie met papieren portemonnees kan dit een geweldige combinatie zijn van koude opslag en bruikbaarheid van warme portemonnees. Of gebruikers kunnen profiteren van de integratie met de Ledger Nano S hardware wallet.

Over bruikbaarheid gesproken, de gebruikersinterface van de Monerujo maakt het extreem gemakkelijk te gebruiken, zelfs voor beginners. Door functies toe te voegen zoals het scannen van QR-codes en de mogelijkheid om anoniem naar BTC-adressen te verzenden, is de Monerujo een geweldige aanvulling op beschikbare Monero-portefeuilles.

Het is ook geweldig om te weten dat de Monerujo-code open-source is, dus u hoeft zich nooit zorgen te maken dat er iets kwaadaardigs in de portefeuillecode verborgen zit. Om de ontwikkelaars te laten weten hoeveel u hun werk waardeert, moet u ze er een paar sturen XMR ❤️ naar het onderstaande adres.

QR-code van Monerujo

Uitgelichte afbeelding via Monerujo.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me