Monolith (TKN) Review: complete kaartoplossing voor DeFi

Voor alle hodlers die er zijn, tevreden om op hun sats te zitten en te wachten op de gehoopte moonshot, er zijn anderen die graag meer met hun crypto willen doen. Gelukkig voor hen wordt dit gemakkelijker.

Een toenemend aantal bedrijven en platforms geeft kaarten vrij waarmee hun gebruikers aankopen kunnen doen met hun crypto op vrijwel dezelfde manier als we allemaal dagelijks fiat-valuta’s uitgeven.

Visa-kaarten Monolith

De status-quo van kaartbetalingen

We kennen allemaal de grote namen in de wereld van girale betalingen, met name Visa en Mastercard. Deze twee kolossen vertegenwoordigen samen maar liefst 90% van de creditcard- en betaalpasmarkt en bevinden zich in de bovenloop van de S&P 500.

Visa heeft momenteel een marktwaarde van $ 449 miljard en Mastercard $ 324 miljard: het zijn hun systemen waar we bijna altijd gebruik van maken als we het plastic buigen. Als zodanig werken alle grote cryptokaarten samen met een van deze providers, waardoor klanten hun crypto overal ter wereld kunnen uitgeven.

De systemen zijn dus aanwezig zodat u die crypto kunt uitgeven door een van de vele beschikbare kaarten te gebruiken. Als je een van deze kaarten wilt bemachtigen, hebben we een paar maanden geleden enkele van de beste crypto-betaalpassen besproken. Een van de meest opwindende kaarten op onze lijst is die van Monolith, een opkomende naam in de DeFi-sector die is gebouwd op het Ethereum-netwerk.

Monolith kaarten

Monolietkaart die golven maakt

Vandaag gaan we dieper ingaan op de Monolith-kaart: de functies, hoe deze werkt en de kosten die deze in rekening brengt. We kijken ook naar het bredere Monolith-ecosysteem en geven u wat essentiële achtergrondinformatie over het platform zelf. Dit alles zou u een duidelijk idee moeten geven of de Monolith-kaart iets is dat u zou moeten overwegen om aan uw portemonnee toe te voegen.

Het bedrijf

Monolith is de handelsnaam van Token Group Limited, die werd opgericht in 2017. Het werd opgericht door Mel Gelderman en David Hoggard, die nog steeds respectievelijk als CEO en strategiedirecteur dienen..

Gelderman is een ondernemer met een achtergrond in de cryptocurrency- en biobrandstofsector, terwijl Hoggard studeerde wiskunde aan de universiteit van Newcastle in het VK. Monolith was voorheen bekend als TokenCard tot een rebranding in 2019.

De naam Monolith is geïnspireerd op de mysterieuze column die voorkomt in Stanley Kubricks film ‘2001: A Space Odyssey’. Dus als je je afvraagt ​​waarom sommige medewerkers van Monolith op de de ‘Team’ -pagina van het bedrijf zijn afgebeeld poseren met een kopie van de Arthur C Clarke-roman waarop de film is gebaseerd, nou ja, daar is jouw antwoord.

Monolith Company

Het Monolith-logo

(Waarom sommigen van hen dinosauruskoppen hebben, is minder duidelijk.) Het bedrijf heeft het gebruik van de naam als volgt uitgelegd: ‘Voor ons is Ethereum de echte analogie met de Monolith en het verwijst naar transcendentie in de wereldeconomie door de introductie of Decentralized Finance (DeFi). ‘

Het Monolith-platform en de app bestaan ​​in wezen uit een niet-bewaarplichtige portemonnee die ETH en elk ERC-20-token en de Monolith Visa-betaalpas ondersteunt. Er is ook een native token (TKN) die wordt gebruikt om het gebruik van de Monolith-kaart te stimuleren en leden van de community te belonen via de Community Chest-functie (hierover later meer).

De portemonnee

Om de portemonnee te gebruiken, moet u de Monolith-app downloaden uit de App Store of Google Play. Omdat ze niet-bewaarplichtig zijn, worden de privésleutels van de portemonnee door u bewaard en niet door Monolith. Dit is geweldig voor veiligheidsdoeleinden en beschermt u ook in het geval dat Monolith zelf failliet gaat. Het betekent ook dat het bedrijf op geen enkele manier toegang heeft tot uw geld of zich ermee kan bemoeien. Noteer natuurlijk uw privésleutels en bewaar deze op een veilige plaats.

Eenmaal ingesteld en geregistreerd, kunt u er ETH of een ander ERC-20-token in deponeren. Dat zijn heel veel tokens, hoewel het natuurlijk veel van de meer gangbare crypto’s uitsluit: dus geen BTC, XRP, ADA, enz..

Het belangrijkste voordeel van de Monolith-portemonnee is dat het u een voet aan de grond geeft in de DeFi-ruimte, terwijl u via de kaart kunt profiteren van het uitgebreide betalingsnetwerk van Visa. Je krijgt ook een Europese IBAN-code, samen met een soortcode en rekeningnummer: allemaal handig om geld te verplaatsen wanneer dat nodig is.

Monolith Wallet-app

Schermafbeeldingen van de Monolith-app. Afbeelding via Google Play Store

Monolith vormt in wezen een brug tussen de wereld van crypto en reguliere financiën. Dit is niet alleen gunstig voor gebruikers, maar ook een bemoedigende stap op weg naar massale acceptatie.

Vanaf juni dit jaar biedt de Monolith-portemonnee ook ruilfunctionaliteit. Hierdoor kunnen gebruikers alle ERC-20-tokens kopen via de gedecentraliseerde uitwisselingsaggregator (DEX) van de portemonnee, die ervoor zorgt dat ze de best mogelijke prijs krijgen voor het token dat ze kopen.

Deze dienst wordt geleverd door Paraswap. De enige gemaakte kosten zijn die van het token dat wordt gekocht en Ethereum-netwerkkosten. Als u meer wilt weten over deze functionaliteit, heeft Monolith een Middelgrote post over het onderwerp dat meer in detail gaat.

Ten slotte is de Monolith-code volledig open-source, dus iedereen die nieuwsgierig is, kan het zelf verifiëren of hun externe beveiligingsaudits lezen via hun Github.

De kaart

En zo naar het vlees van deze recensie: de Monolith-kaart zelf. Een ding dat duidelijk moet worden gemaakt, is dat dit geen creditcard is, maar in plaats daarvan een debetkaart die u vooraf laadt voordat u eropuit trekt. De meeste cryptokaarten werken op deze manier, hoewel er een paar zijn – zoals Nexo – die een service in creditcardstijl bieden.

Monolith Card Overzicht

Monolith Rebranding

Hoewel de portemonnee zelf ETH en een hele lading ERC-20-tokens ondersteunt, kun je de kaart alleen aanvullen met het volgende:

  • Ethereum (ETH)
  • Monoliet (TKN)
  • Dai (DAI)
  • DigixDAO (DGD)
  • Digix Gold Token (DGX)
  • Maker (MKR)
  • Single Collateral Dai (SAI)
  • Ketting (USDT)

Nadat u uw crypto heeft geüpload naar de Monolith-portemonnee, ruilt u deze in voor fiat via de app en voegt u deze toe aan uw kaart. U bent nu helemaal klaar om uit te gaan en geld uit te geven. Omdat dit een door Visa ondersteunde kaart is, is er geen tekort aan plaatsen over de hele wereld waar u dit kunt doen – ongeveer 45 miljoen volgens de website van Monolith.

Een van de handigste functies die de afgelopen jaren op de markt voor persoonlijk bankieren is verschenen, is de mogelijkheid om uw uitgaven in realtime bij te houden en eenvoudig uw saldo in de gaten te houden via bank-apps.

Dit komt standaard via challenger-banken zoals Monzo en Revolut en wordt nu langzaamaan overgenomen door meer reguliere banken. Voor een nieuw platform zoals Monolith is het de rigueur, dus het zal je niet verbazen te horen dat de kaart je op de hoogte houdt met betrekking tot je uitgaven en saldo.

Challenger Banks UK

Revolut & Monzo vormt een uitdaging

De kaart wordt uitgegeven door Contis Financial Services Ltd, die ook de cryptokaart van Wirex uitgeeft. Het kan worden gebruikt in de hele Europese Economische Ruimte (EER) en een handvol gebieden die banden hebben met Europese landen.

Dit werpt het nogal voor de hand liggende nadeel op dat de kaart niet kan worden gebruikt in de VS of Azië: twee van de grootste markten voor crypto. De portemonnee kan echter over de hele wereld worden gebruikt, dus het is misschien veilig om je voor te stellen dat het Monolith-team hun zinnen heeft gezet op het aanbieden van de kaart aan deze (en andere) markten op een bepaald moment in de toekomst..

Vergoedingen op Monolith

En zo verder naar de netelige kwestie van kaartkosten. Deze variëren afhankelijk van de cryptokaart waarvoor u besluit te gaan en zijn een grote factor in het besluitvormingsproces. Niemand vindt het leuk om buitensporige vergoedingen te krijgen voor het gebruik van hun kaart en in sommige gevallen maken deze vergoedingen bepaalde kaarten nauwelijks de moeite waard om mee te doen.

Het goede nieuws voor degenen die de Monolith-kaart overwegen, is dat er geen maandelijkse kosten, geen verzendkosten en geen aankoopkosten zijn als u de kaart gebruikt in het land waar deze is geregistreerd. Er zijn ook geen kosten voor het wisselen van crypto / fiat, die Monolith met trots aanbeveelt als de beste koers.

Er is een dagelijkse bestedingslimiet van £ 7.500 (€ 8.113) en een dagelijkse limiet voor het opnemen van contant geld van £ 350 (€ 378), dus alles behalve de grootste uitgevers zou hier voor zichzelf moeten zorgen. Dit is ook een handige manier om verliezen te minimaliseren in het geval van een inbreuk of als de kaart wordt gestolen.

Dat gezegd hebbende, er zijn enkele vergoedingen waar u op moet letten. Als u een aankoop doet buiten de eigen valuta van de kaart, krijgt u een vergoeding van 1,75%. Dan is er nog de opwaardeerkosten: dit is 1%, maar als u herlaadt met DAI, hoeft u deze kosten niet te betalen..

Dan is er nog zoiets als de ‘gemeenschapsbijdrage’ die ook bij elke herlaadbeurt wordt verdiend. Dit is ook vastgesteld op 1% en de opbrengst hiervan wordt toegevoegd aan de eerder genoemde Community Chest, maar als je de kaart herlaadt met TKN, vermijd je deze vergoeding helemaal..

Community Chest Monolith

De Community Chest Helpt TKN-houders

De Community Chest is een slim contractfonds dat is ontworpen ten behoeve van houders van Monolith’s native TKN-token. TKN-houders worden elke keer dat ze TKN verbranden beloond met geld van de Community Chest. De grootte van de beloning wordt bepaald in verhouding tot de hoeveelheid TKN die de houder op zich heeft genomen om te verbranden. Deze functie is beschikbaar voor TKN-houders via de ‘Cash and Burn’ -functie.

Deze kosten lijken niet al te slecht, maar als u DAI en / of TKN niet wilt of kunt gebruiken, bent u aansprakelijk voor een vergoeding van maximaal 2% elke keer dat u uw kaart herlaadt.

Dit is misschien niet zo erg voor degenen die te maken hebben met relatief kleine saldi en bestedingsniveaus, maar voor iedereen die zijn kaart regelmatig en voor grote aankopen wil gebruiken, kunnen deze kosten pijn gaan doen. Dat gezegd hebbende, er zijn genoeg cryptokaarten met veel hogere kosten en als je wilt voorkomen dat je Monolith’s moet betalen, dan heb je in ieder geval die optie.

Beloningen

Als er een gebied is waarin de Monolith-kaart naar beneden valt, is het dat van de beloningen die worden aangeboden als je de kaart gebruikt – of liever, het totale gebrek aan enige. Er zijn tal van cryptokaarten die goodies aanbieden, zoals cashback op aankopen of abonnementen op Spotify en Netflix. Het assortiment kaarten van crypto.com is in dit opzicht vooral sterk, terwijl dat van Nexo en Wirex bieden ook een aantal fatsoenlijke beloningen aan hun gebruikers.

Cashback-beloningen

Creditcardvoordelen zijn verwacht

Monolith, aan de andere kant, lijkt te hebben besloten om voorlopig niets in dit opzicht aan te bieden. Dit maakt het niet uniek onder cryptokaartproviders, maar je moet je afvragen of dit iets is dat we in de toekomst waarschijnlijk zullen zien naarmate de sector drukker en competitiever wordt..

Veiligheid

We hebben gezien dat de niet-bewarende, gedecentraliseerde aard van de Monolith-configuratie betekent dat uw crypto goed wordt beschermd, waarbij alleen u de privésleutels kent en dus toegang heeft. De kaart zelf wordt hier in het VK ook gereguleerd door de Financial Conduct Authority (FCA), wat voor extra gemoedsrust zou moeten zorgen.

Het wordt echter niet gedekt door het Financial Services Compensation Scheme (FSCS), dat verliezen dekt tot £ 85.000 per platform. Dat gezegd hebbende, als Monolith ten onder zou gaan, zouden zijn schuldeisers nog steeds geen toegang hebben tot uw geld zonder die privésleutels.

Conclusie – Monolith de moeite waard?

Monolith is iets uitzonderlijks op het gebied van cryptokaarten. Niemand anders biedt een platform waarmee u Ethereum en andere ERC-20-tokens kunt uitgeven, dus als dat grote delen van uw portfolio zijn, is dit zeker iets dat u moet overwegen. Het feit dat de Monolith-portemonnee niet-bewaarbaar is, maar ook gebruik kan maken van het wereldwijde bereik van Visa, is een ander groot pluspunt.

Monolith troon

Is Monolith de koning van de cryptokaarten?

Monolith zelf is een opwindend bedrijf en een gevestigde speler in het opkomende DeFi-veld. De app en cryptokaart zijn geweldige startpunten voor degenen die voor het eerst in DeFi werken en er is genoeg ruimte voor het platform om uit te breiden en te groeien in de komende jaren.

Sommigen klagen misschien over de kaartkosten, hoewel ze lang niet zo hoog zijn als die van sommige andere kaarten die er zijn. Degenen die graag worden beloond voor hun uitgaven, zullen ook teleurgesteld zijn over het gebrek aan cashback en andere prikkels. Er is hier ruimte voor verbetering en laten we hopen dat Monolith dit opmerkt.

Als je een voorstander bent van Ethereum en al zijn potentieel, of als je lang op ERC-20-tokens bent geweest en ze aan het werk wilt zetten, dan is Monolith misschien wel de kaart voor jou.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock & Monoliet

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me