MyCelium Bitcoin Wallet: Review & Beginnershandleiding

De MyCelium-portemonnee is een van de oudste en meest populaire Bitcoin-wallets die er zijn. Het werd voor het eerst uitgebracht in 2013 als een Android-app en werd later ook geport naar iOS.

Interessant is dat het team achter MyCelium werd gevormd in 2008, voordat Bitcoin was gemaakt en vrijgegeven. In die tijd waren ze een groep hardware-ingenieurs die geïnteresseerd waren in een mesh-netwerkproject. Nadat Bitcoin was vrijgegeven, hebben ze hun inspanningen natuurlijk verschoven naar het Bitcoin-ecosysteem.

MyCelium is echter veilig en moet u erover nadenken?

In deze MyCelium review geef ik je alles wat je moet weten over de wallet. Ik zal u ook een stapsgewijze handleiding geven over het opzetten van uw portemonnee.

MyCelium-interface

Daar is een goede reden voor MyCelium is een van de meest populaire en meest gedownloade Bitcoin-portefeuilles, en dat is het deskundige ontwerp van de app.

Na het vrijgeven van Android het team realiseerde zich dat er een versie voor nodig was iOS en ze begonnen al snel met het porten en vrijgeven van een iOS-versie van de app. Door deze combinatie is de MyCelium-portemonnee beschikbaar voor bijna elke mobiele gebruiker.

Wanneer u de app opent, begrijpt u snel waarom gebruikers het leuk vinden. U zult een eenvoudige en overzichtelijke interface vinden die u uw portemonnee en gemakkelijk te lezen tabbladen presenteert. U ziet de huidige wisselkoers van BTC, evenals knoppen voor verzenden en ontvangen en een eenvoudig te gebruiken QR-code.

MyCelium-gebruikersinterface

MyCelium UI. Van links: hoofdportefeuille, tabblad Accounts en geschiedenis van vorige transacties

Ga naar het tabblad Accounts en u kunt binnen enkele seconden een back-up van uw privésleutel maken. Dit is een belangrijke stap die u moet nemen na het genereren van de portemonnee om ervoor te zorgen dat uw Bitcoin veilig blijft als u uw telefoon kwijtraakt of als deze wordt gestolen.

Andere gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken functies zijn onder meer een adresboek voor veelgebruikte Bitcoin-adressen en een scherm voor transactiegeschiedenis.

U kunt snel nieuwe betalingsadressen toevoegen door QR-codes te scannen om fouten te voorkomen. Uw transactiegeschiedenis linkt naar de blockchain.info-verkenner om betalingen met een enkele tik te controleren. Of u kunt overschakelen naar de blockchain-verkenner van uw voorkeur.

Toegankelijkheid

Naast gebruiksgemak, zult u merken dat de MyCelium-portemonnee ongelooflijk toegankelijk is en voldoet aan de belofte om Bitcoin op een functionele manier te gebruiken. Verzend en ontvang BTC overal en altijd.

U kunt binnen enkele seconden voor goederen en diensten betalen en snel en gemakkelijk geld van anderen ontvangen met de QR-code die direct op de voorpagina van de portemonnee is ingesloten. En de portemonnee ondersteunt het gebruik van de camera van je telefoon, waardoor het een eenvoudige taak is om een ​​QR-code te scannen en betalingen te doen. U kunt zelfs het cameralicht vanuit de portemonnee inschakelen, zodat u ‘s nachts of op een donkere plek zoals een club of pub een QR-code kunt scannen.

MyCelium-betalingen

Een betaling aanvragen met MyCelium en een betaling verzenden

Met de wallet kun je instellingen aanpassen aan je eigen voorkeuren, zoals de hierboven genoemde blockchain explorer. U kunt ook kiezen waar de portemonnee zijn wisselkoers vandaan haalt, wat ideaal is als u een specifieke beurs gebruikt voor transacties.

De portemonnee gebruikt standaard mijnwerkersvergoedingen en u kunt kiezen uit laag, economisch, normaal of prioriteit, afhankelijk van hoe snel u het geld nodig heeft om aan te komen. Deze instelling is toegankelijk via het tabblad “Verzenden” en geeft u zelfs een schatting van de transactietijd.

Een andere leuke bijkomstigheid is de opname van een peer-to-peer-marktplaats om u te helpen handel te drijven met de lokale bevolking. Met één druk op de knop toont de MyCelium-portemonnee u Bitcoin-kopers en -verkopers in uw omgeving.

MyCelium-beveiliging

Wanneer je het hebt over blockchain-applicaties, is beveiliging een van de belangrijkste overwegingen. Dit geldt met name voor portemonnee-apps, waar een fout u duizenden dollars in Bitcoin kan kosten, of nog veel meer.

Smartphones zijn notoir onveilig, dus het hebben van een portemonnee-app op een smartphone is voor veel mensen meteen een beveiligingsprobleem. In wezen heb je je privésleutels bij je, waar je ook gaat, en riskeer je niet alleen malwareaanvallen op de telefoon, maar je riskeert ook de fysieke diefstal van je telefoon en Bitcoin-portemonnee.

Uiteraard heeft de MyCelium-portemonnee de verwachte PIN-bescherming voor het openen van de portemonnee, het verzenden van geld en het exporteren van privésleutels. En dit is waarschijnlijk voldoende om te voorkomen dat iemand uw telefoon oppakt en snel toegang krijgt tot uw geld.

MyCelium-uitgaven voor koude opslag

Uitgaven voor koude opslag op MyCelium

MyCelium was ook hiërarchisch deterministisch (HD) wallet sinds 2014. Dit betekent dat u een backup seed-zin van 12 willekeurige woorden krijgt wanneer u uw wallet genereert. Deze seed-zin kan later worden gebruikt om de portemonnee indien nodig op een ander apparaat te herstellen.

De MyCelium-portemonnee biedt ook een “Watch Only” -functie waarmee u de balans van elk ander adres in de gaten kunt houden terwijl u uw privésleutels offline houdt. Dus als u een papieren portemonnee of hardwareportefeuille heeft waar u de meeste van uw geld ophaalt, kunt u die saldi controleren zonder de privésleutels bloot te stellen.

Voor een smartphone-app doet MyCelium een ​​bewonderenswaardige taak om de veiligheid van uw Bitcoin te behouden. Het wordt echter nog steeds niet aanbevolen om grote bedragen in de portemonnee te bewaren, omdat een telefoon die 24/7 met internet is verbonden altijd een beveiligingsrisico vormt.

Gebruikers mening van MyCelium

Zelfs als u de functies en voordelen van een platform kent, kan het moeilijk zijn om te beslissen of het een goed product is. De beste manier om daar voorbij te komen, is door te lezen over de ervaring van anderen die het product hebben gebruikt en aangezien MyCelium zo’n lange geschiedenis heeft, is het niet moeilijk om beoordelingen en meningen van anderen te vinden.

En over het algemeen zijn de gebruikersrecensies voor MyCelium vrij gunstig. Het heeft een waardering van 4,1 sterren in de Google Play Store, met meer dan 500.000 downloads en meer dan 5.000 recensies. Als je de recensies zelf induikt, zul je veel tevreden gebruikers vinden, en ook veel oude gebruikers. En de meeste negatieve recensies zijn geen macro-weergave van de portemonnee, maar eerder een enkel persoonlijk probleem.

MyCelium-beoordelingen

iTunes en Google Play Beoordelingen / Gebruikersrecensies

De Apple App Store ziet er op het eerste gezicht niet zo positief uit, met een waardering van 2,6 sterren, maar de gemarkeerde recensies zijn allemaal positief. Het lijkt erop dat negatieve recensies mogelijk verband houden met hard forks en een vroeg gebrek aan Segwit-ondersteuning (MyCelium ondersteunt Segwit nu wel).

Stap-voor-stap MyCelium Wallet-gids

Voordat u klaar bent om de MyCelium Bitcoin-portemonnee in te stellen, heeft u een smartphone met een internetverbinding en een pen / potlood en papier nodig. Als je die dingen hebt, ben je klaar om aan de slag te gaan.

1. Downloaden & Installeren

De eerste taak is het installeren en beveiligen van de MyCelium-portemonnee.

Ga naar de Play Store (Android-gebruikers) of de Apple App Store (iPhone-gebruikers) en download de MyCelium Bitcoin Wallet. Merk op dat de schermafbeeldingen in deze handleiding voor de Android-versie van MyCelium op een emulator zijn.

Zodra het downloaden is voltooid, klikt u om de portefeuille te openen. U krijgt een scherm te zien waarin u wordt gevraagd of u een portemonnee wilt herstellen of een nieuwe portemonnee wilt maken.

Nieuwe Wallet MyCelium

Een nieuwe portemonnee aanmaken op MyCelium

Als je eerder een MyCelium-portemonnee hebt opgezet en je hebt je startwoorden, dan kun je op “Back-up herstellen” klikken. Hiervoor gaan we ervan uit dat je fris begint. U kunt doorgaan en “Nieuw aanmaken” selecteren om een ​​nieuwe portemonnee te genereren.

2. Back-upzaad genereren

Zodra uw portemonnee is geïnstalleerd, wilt u alle nodige stappen ondernemen om deze te beveiligen. Als u geen back-up maakt, kunt u uw portemonnee niet herstellen als u uw telefoon kwijtraakt of als deze wordt gestolen. Zoals de portemonnee duidelijk zegt “Geen back-up – geen Bitcoins​.

U ziet een prompt om een ​​back-up te maken bovenaan de portemonnee en u moet ‘Nu back-up maken’ selecteren.

Een back-up maken van MyCelium

Een back-up maken van uw MyCelium-portemonnee

U wordt gevraagd om een ​​back-up van uw master seed te maken. Schrijf eerst uw master seed key op zoals deze wordt aangeboden.

Waarschuwing ⚠️: Bewaar dit masterzaad niet op je telefoon, want dat zal duidelijk het doel van het genereren van het masterzaad verslaan!

Master Seed voor MyCelium

Het hoofdzaad voor uw portemonnee genereren

U hebt deze master-seed nodig in de volgende stap wanneer u uw portefeuillesleutels met een wachtwoord codeert.

3. Portemonnee-sleutels versleutelen

Zodra u dit master seed heeft, wordt u gevraagd om het master seed dat u heeft opgeschreven te verifiëren. Typ elk woord in de volgorde waarin het u is gegeven.

Master Seed invullen

Vul je master Seed-woord voor Word in

Tik vervolgens op “Pincode instellen” om een ​​zescijferige pincode te maken en ervoor te zorgen dat niemand uw zaad kan veranderen in geval van verlies of diefstal. Met deze stap worden uw portefeuillesleutels op het apparaat gecodeerd. Daarom, als iemand uw telefoon kan pakken, hebben ze geen toegang tot de sleutels zonder deze te decoderen met uw wachtwoord.

Top Tip ✔️: Je moet ook je meesterzaad nemen en het op een veilige locatie bewaren. Het is wellicht ook verstandig om een ​​kopie te maken en die op een aparte locatie op te slaan voor het geval je die kwijtraakt.

Zodra deze stap is voltooid, is uw portemonnee nu geïnstalleerd, beveiligd en klaar voor gebruik.

Bitcoin ontvangen op MyCelium

Nu ben je klaar om Bitcoin van anderen te ontvangen. Ga naar het tabblad “Saldo” en tik op de groene link “Ontvangen”.

Ontvangstlink MyCelium genereren

Uw ontvangstlink voor MyCelium genereren

U krijgt alle informatie te zien die nodig is om Bitcoin te ontvangen. Dit omvat een QR-code of Bitcoin-adres om met anderen te delen. Optioneel kunt u ook een gevraagd bedrag invullen. Om ervoor te zorgen dat u het juiste adres verzendt, is er ook een optie “Kopiëren naar klembord”.

Betaallinks en QR-codes MyCelium

QR-code en adres om Bitcoin te ontvangen

Nadat u een verzoek voor Bitcoin heeft verzonden, kunt u op het tabblad ‘Transacties’ al uw historische transacties bekijken. Zodra de Bitcoin is ontvangen, wordt de transactie hier weergegeven. Dit kan slechts tien minuten duren en zelfs enkele dagen, afhankelijk van de netwerkcongestie.

Top Tip ✔️: U kunt de voortgang van de transactie volgen op een willekeurig aantal Bitcoin-blokverkenners die u informatie over transactiebevestiging geven.

Bitcoin verzenden

Bitcoin versturen op MyCelium is net zo eenvoudig als betalen. U kunt de onderstaande eenvoudige stappen volgen

 1. Ga naar het tabblad “Saldo” en tik op de rode link “Verzenden”.
 2. U kunt “QR-code scannen”, kiezen uit “Mijn adressen”, een adres van het klembord plakken of handmatig een adres invoeren. U moet ook de hoeveelheid Bitcoin invoeren die u wilt verzenden.
 3. Kies vervolgens de mijnwerkerkosten die u wilt betalen op basis van hoe snel u de transactie wilt bevestigen. Dit zal volledig gebaseerd zijn op de congestie van het netwerk op dat moment. U kunt de grootte van de Bitcoin Mempool bekijken om een ​​idee te krijgen van transactieachterstanden.
 4. Controleer of alles correct is (u kunt een Bitcoin-transactie niet ongedaan maken) en tik op ‘Verzenden’.
 5. U wordt gevraagd uw pincode in te voeren om te bevestigen dat u wilt doorgaan met de transactie. Voer uw pincode in en verstuur.

U kunt vervolgens de voortgang van de transactie volgen op de blockchain. Als u om de een of andere reden een te lage vergoeding heeft gekozen en uw transactie loopt vast, moet u gebruik maken van een Bitcoin-transactieversneller. Dit zijn services die mijnpools betalen om prioriteit te geven aan uw transactie.

MyCelium Lokale handelaar

MyCelium functioneert niet alleen als een mobiele portemonnee om munten te verzenden / ontvangen. U kunt ook de ingebouwde Local Trader-functie gebruiken waarmee u munten van andere Bitcoin-gebruikers in uw regio kunt kopen / verkopen. Zie het als een lokale Bitcoins in uw zak.

Dit werkt op een volledig gedecentraliseerde manier en de munten blijven in uw portemonnee totdat u ze vrijgeeft aan de koper (of de verkoper ze aan u vrijgeeft). De MyCelium lokale handelsservers helpen alleen om de handel te regelen, de overdracht te beheren en de reputaties van verkopers te berekenen.

MyCelium Lokale handelaar

De MyCelium Local Trader Buyer-interface en de “Confidence” -grafiek

Aangezien MyCelium de reputatiefunctie heeft, kunt u de verkopers en zone filteren op degenen die het dichtst bij u staan ​​en de beste beoordeling hebben. Handelaren worden beoordeeld op basis van de feedback die eerdere kopers / verkopers geven.

Pro-tip &# 128175 ;: Gebruik de in-app-communicatiefunctie om alle verkoop- / aankoopvoorwaarden te vergemakkelijken. Wees duidelijk in uw communicatie, want schilfering kan leiden tot een beschadigde reputatie.

Nadat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden van de handel, kunt u op de afgesproken plaats de verkoper / koper ontmoeten. Het zou verstandig zijn om deze handelaar op een openbare plaats te ontmoeten, gezien de risico’s die gepaard gaan met lokale cryptohandel.

Zodra u elkaar ontmoet, geeft de Bitcoin-koper het geld aan de verkoper. Zodra de verkoper heeft bevestigd dat het juiste geld is ontvangen, kan hij de transactie automatisch starten via Local Trader.

Als u een meer diepgaande gids wilt om de Local Trader-functie te gebruiken, kunt u de officiële documentatie bij MyCelium.

Gevolgtrekking

Als u alleen een mobiele portemonnee voor Bitcoin nodig heeft, past MyCelium misschien bij uw behoeften. Het heeft een zeer schone interface en is gemakkelijk te begrijpen, waardoor het goed geschikt is voor nieuwe gebruikers, maar het heeft ook geavanceerde functies voor geavanceerde gebruikers.

Het team heeft ook de volgende nieuwe functies in de maak voor de nabije toekomst:

 1. Fiat-accounts: volwaardig, gebaseerd op blockchain.
 2. Voordelige overmakingen: meest populaire gangen.
 3. Betaalpassen. Portemonnee – gekoppeld en in portemonnee uitgegeven.
 4. Persoonlijke financiën: gemakkelijke afhandeling van rekeningen en facturen.
 5. Investeringen: efficiënte portefeuilles en hedging.
 6. Zakelijke transacties en weddenschappen met borgstelling.
 7. Crypto-activa creëren en uitwisselen.

De portemonnee maakt het ook gemakkelijk om Bitcoin te verzenden en te ontvangen, en om kopers en verkopers in de buurt te vinden voor degenen die er de voorkeur aan geven om waar mogelijk lokaal te blijven..

Sommigen maken zich misschien zorgen over de beveiligingsproblemen die verband houden met mobiele Bitcoin-portefeuilles, en dat is begrijpelijk. De beste manier om wat dat betreft gemoedsrust te hebben, is door het grootste deel van uw geld in een portemonnee voor koude opslag te bewaren en de MyCelium alleen te gebruiken voor dagelijkse behoeften en kleinere hoeveelheden Bitcoin..

Uitgelichte afbeelding via MyCelium

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me