MyEtherWallet versus MyCrypto: waar u uw ERC20-tokens kunt opslaan

Een van de meest populaire wallets voor het opslaan van Ethereum- en ERC-20-tokens is MyEtherWallet (MEW), maar het project is onlangs opgesplitst in twee verschillende projecten en voor verschillende ontwikkelingsteams.

De splitsing heeft veel controverse en vragen veroorzaakt onder gebruikers van de MyEtherWallet. De splitsing resulteerde ook in een nieuwe portefeuilleservice genaamd MyCrypto, die een vork was van de originele MyEtherWallet.

MyEtherWallet werd in 2015 mede opgericht door Taylor Monahan en Kosala Hemachandra. Het werd snel populair omdat het destijds de enige manier was om toegang te krijgen tot Ethereum in een GUI in plaats van op de opdrachtregel. Het is steeds populairder geworden omdat het algemeen bekend is dat het gestroomlijnd is en een gemakkelijke manier is om de meeste van uw ERC-20-tokens in één handige portemonnee op te slaan en over te dragen..

Hoewel het MyEtherWallet-project goed leek te werken, was er op de achtergrond enige onenigheid tussen de mede-oprichters, die op 8 februari 2018 tot een hoogtepunt kwamen toen Monahan aankondigde dat ze MyEtherWallet zou verlaten en een nieuw platform oprichtte dat bekend staat als MyCrypto..

Destijds was MyCrypto niets meer dan een splitsing van de bestaande MyEtherWallet-codebase, die voornamelijk door Hemachandra werd ontwikkeld. Monahan nam ook de meeste MyEtherWallet-ontwikkelaars mee en had plannen om een ​​verbeterde versie van MyEtherWallet te maken, die voltooid en aangekondigd op 15 mei 2018.

Een “nieuw begin” voor MyEtherWallet

In februari bracht Monahan een verklaring uit waarin hij de reden voor de splitsing aangaf, die de groeiende behoeften van het bedrijf benadrukte, en het verschil tussen de begindagen toen MyEtherWallet gewoon een leuk bijproject was. U kunt de volledige verklaring zien hier.

“MyEtherWallet LLC was voldoende voor de vroege groeifasen. MyCrypto is vanaf het begin ontworpen met het oog op schaalvergroting op het volgende niveau. Het team is de afgelopen 9 maanden samengesteld en Taylor zal nu bouwen, ondersteuning bieden, opleiden en zorgen voor de veiligheid van https://mycrypto.com en alle toekomstige producten. Volgens Monahan

We hebben er vertrouwen in dat dit op de lange termijn een grote bijdrage zal leveren aan het hele ecosysteem.

Als reactie hierop heeft Hemachandra verklaard dat hij zich blijft inzetten voor MyEtherWallet, de ontwikkeling en verbetering ervan.

 MyEtherWallet blijft online totdat het, om welke reden dan ook, niet online is. Zoals we doen voor een aantal producten in deze ruimte, zullen we, als we op enig moment vaststellen welk domein gecompromitteerd is, schadelijke code vertoont of anderszins schadelijk is voor de gemeenschap, doen wat we kunnen om de gemeenschap te waarschuwen en het gebruik ervan te voorkomen codebase en website.

MyEtherWallet-gebruikers waren verrast en geschokt door de ogenschijnlijk plotselinge splitsing, en er was nogal wat verwarring in de Ethereum-gemeenschap onmiddellijk na de aankondigingen. MyEtherWallet is een cruciale service voor iedereen die Ethereum en veel van de ERC-20-tokens bezit, en in combinatie met hardwareportefeuilles heeft het een onmisbare beveiliging geboden om cryptocurrencies te beschermen tegen hackers.

Is MyEtherWallet nog steeds veilig?

Vanwege de compatibiliteit met een groot aantal ERC-20-tokens, om nog maar te zwijgen van het feit dat het is gemaakt voor de op een na grootste cryptocurrency met marktkapitalisatie, heeft MyEtherWallet een cruciale rol gespeeld bij de explosieve acceptatie van Ethereum en de enorme groei in het ICO-ecosysteem.

Dit heeft natuurlijk MyEtherWallet ook tot een belangrijk doelwit gemaakt van hackers en andere slechte actoren die erop uit zijn cryptocurrencies van anderen te stelen in plaats van ze legitiem te verwerven zoals de meeste gebruikers. Enkele maanden geleden is er een iOS-app uitgebracht in de Apple Store die de # 3-plek in de financiële categorie bereikte, ondanks dat het een nep-app was. Onnodig te zeggen dat dit de beveiligingsproblemen rond MyEtherWallet veroorzaakte.

De bezorgdheid over de veiligheid nam toe tijdens de afsplitsing van MyCrypto toen Monahan verrassend de controle over het MyEtherWallet Twitter-account overnam en de naam veranderde in MyCrypto zonder voorafgaande kennisgeving aan gebruikers, of zelfs aan haar mede-oprichter! De verhuizing trok begrijpelijkerwijs kritiek van de crytpocurrency-gemeenschap, en Hemachandra suggereerde zelfs al vroeg dat de overname van het account mogelijk onwettig was..

Mycrypto Twitter wijzigen

MyCrypto Twitter wijzigen. Bron: Change.org verzoekschrift

Vervolgens werd het account teruggestuurd naar MyEtherWallet, en Monahan verduidelijkte verder door aan te geven dat alle MyEtherWallet-activa en accounts waren overgedragen aan Hemachandra. De schade is tot op zekere hoogte toegebracht, maar de grootste schade kan zijn toegebracht aan Monahans reputatie, aangezien de plotselinge veranderingen die werden aangebracht haar in een onbetrouwbaar daglicht zetten. Het plotseling veranderen van het handvat van de grootste en meest populaire Ethereum-portemonnee was waarschijnlijk niet de meest professionele of betrouwbare zet.

MyEtherWallet blijft DNS-aanvallen en phishing-aanvallen zien, maar in grote hoeveelheden blijven de fondsen veilig, zolang ze hun eigen portemonnee niet in gevaar brengen. Het getuigt nogal van de toewijding aan beveiliging van Hemachandra en zijn nieuwe team van ontwikkelaars.

Waarom splitste Monahan?

Er waren geen verklaringen van Monahan waarin interpersoonlijke problemen werden uiteengezet die de splitsing veroorzaakten. In plaats daarvan gaf ze een uitgebreide geschiedenis van MyEtherWallet en evenementen die bijdroegen aan de behoefte aan een nieuwe start.

Monahans verklaring over de splitsing verwees naar een uitgebreide negatieve impact op haar geestelijke gezondheid, slaappatroon en kwaliteit van leven.

 De waarde van Ethereum nam exponentieel toe, net als de inzet. Elke mogelijke bug of hulpvraag werd ‘het meest urgente ding ooit’. Elke monumentale taak die werd voltooid, betekende dat er weer een monumentale taak begon.

Er waren ook aanwijzingen dat ze het grootste deel van het werk aan het project het afgelopen jaar had gedaan, met de volgende afbeelding van de GitHub Contributions-pagina als bewijs:

GitHub-bijdragen door Monahan MEW

Monahan-bijdragen aan Github

Met name de aankondiging van Monahan dook in de toenemende behoefte aan MyEtherWallet om als bedrijf te worden gerund. Een grotere behoefte aan professionaliteit, meer financiering en het opzetten van groei behoorden tot de thema’s in de ‘verklaring’ voor de splitsing naar het MyCrypto-project.

De toekomst van MyCrypto

Hoewel er tijdens de eerste overgang naar het MyCrypto-platform sprake was van risicokapitaalondersteuning, is er geen officiële aankondiging van financiering geweest. Dat betekent natuurlijk niet dat het toch niet is gebeurd. MyCrypto heeft een team van 20 personen en heeft in drie maanden tijd veel bereikt. Veel critici van de splitsing wezen op de waarschijnlijkheid van een financiële prikkel voor Monahan om in haar eentje toe te slaan, en dat zou niet verwonderlijk zijn als het waar was.

MyCrypto-team

MyCrypto-team. Bron: Mycrypto

Sinds de oprichting heeft het MyCrypto-team een ​​verbintenis aangegaan om een ​​platform te ontwikkelen dat “veiligheid, controle, gebruiksgemak, privacy, decentralisatie en vertrouwen” biedt, met een focus op trouw blijven aan MyEtherWallet’s “open-source, privacygericht, transparantiegericht en client-side root “.

Voor zover ik kan nagaan, en op basis van online opmerkingen, heeft het team van MyCrypto precies gedaan wat ze beloofden te doen. Ik denk dat MyCrypto zeker zo veilig was als MyEtherWallet toen de splitsing plaatsvond in februari. Het was in die tijd immers dezelfde software.

Dat is niet langer het geval, aangezien het MyCrypto-team op 15 mei 2018 belangrijke wijzigingen in de codebase heeft doorgevoerd. Hoewel de gebruikersinterface hetzelfde blijft, zijn er veel opmerkelijke wijzigingen in de functies en functionaliteit ten opzichte van MyEtherWallet. Deze omvatten al het volgende:

Zoals u kunt zien, is er veel bereikt door het MyCrypto-team. En tot nu toe blijft alles net zo veilig en beveiligd als MyEtherWallet ooit is geweest.

Gevolgtrekking

Aanvankelijk waren MyCrypto en MyEtherWallet exact dezelfde code, met dezelfde functies en dezelfde beveiliging. Sindsdien heeft MyCrypto zijn functieset redelijk aanzienlijk uitgebreid, maar lijkt de beveiliging niet in gevaar te zijn gebracht.

Ik weet dat er sommigen in de cryptocurrency-gemeenschap waren die opriepen om MyCrypto volledig te vermijden, vanwege de manier waarop Taylor Monahan de overgang afhandelde, en omdat sommigen vonden dat ze het project gewoon verkocht.

Ik weet niet alle details achter de splitsing, en ik vermoed dat jij dat ook niet bent. Ja, Monahan had de overgang veel professioneler kunnen afhandelen, maar we hebben allemaal fouten gemaakt en dat maakt ons niet allemaal slecht of onbetrouwbaar. En laten we ook niet vergeten dat het MyCrypto-project uit 20 personen bestaat, niet alleen uit Monahan.

Verandering kan moeilijk te hanteren zijn, maar het kan ook goed zijn. Ik denk dat gebruikers die bij MyEtherWallet willen blijven, er zo zeker van kunnen zijn dat Hemachandra het op de veiligste en meest veilige manier uitvoert.

Ik denk ook dat Monahan en haar team het goed doen bij MyCrypto, en je hoeft je geen zorgen te maken dat je munten daar verdwijnen. Dus beide zijn goede keuzes, maar het lijkt erop dat als je in de toekomst meer wijzigingen en functies wilt, MyCrypto de betere keuze is.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia, MyCrypto en MEW

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me