Naarmate Crypto Craze groeit, doen ook belastingimplicaties: een korte belastingprimer

Terwijl de altcoin-markt herstelt met de onbepaalde annulering van de controversiële SegWit2x-update van Bitcoin, zijn velen van ons in de cryptocommunity ‘in het groen’ – onze portefeuilles beginnen over de hele linie winst te zien..

En hoewel deze winsten ons op korte termijn natuurlijk enthousiast maken, hebben ze ook de versnellingen op middellange en lange termijn van belastinginstellingen zoals de Internal Revenue Service (IRS) van de Verenigde Staten en de HM Revenue and Customs (HMRC) van het Verenigd Koninkrijk. ).

Belastinginstanties over de hele wereld kijken inderdaad dichterbij dan ooit tevoren naar cryptocurrencies. De implicaties zijn enorm voor crypto-gebruikers.

Laten we nu de vinger aan de pols leggen van de huidige dominante trends op het gebied van regelgeving.

Voorlopig domineert Crypto als “eigendom”

Wat regelgevende kaders betreft, enkele van de belangrijkste en invloedrijkste landen ter wereld overweeg legaal cryptocurrencies “eigendom” te zijn – niet per se valuta’s.

Dit omvat landen als de Verenigde Staten, het VK, Duitsland, Israël, Brazilië, enzovoort.

Deze “eigendom” -dynamiek vereist dat crypto-investeringen in deze landen worden getroffen vermogenswinstbelasting. In de Verenigde Staten betalen crypto-gebruikers bijvoorbeeld kortetermijn- of langetermijnbelastingen op vermogenswinst – ergens tussen 0% en 25%, afhankelijk van de omstandigheden.

Maar er zijn momenteel een reeks belastingclassificaties die momenteel voor crypto worden gebruikt.

Nederland beschouwt bitcoins bijvoorbeeld als ‘ruilinstrumenten’. Zwitserland beschouwt ze als vreemde valuta. Italië belast crypto helemaal niet.

Een geheel nieuwe activaklasse? CME-voorzitter denkt van wel

CME-handelsvloer

Beeld Bron

De VS en het VK mogen crypto juridisch als eigendom beschouwen, maar de Chicago Merchant Exchange – een van de grootste futuresbeurzen ter wereld – denkt dat cryptocurrencies duidelijk een geheel nieuwe activaklasse zijn zoals we nog nooit eerder hebben gezien..

Het opmerkelijke onderscheid van de CME hier zou in de komende jaren populairder kunnen worden naarmate de belastingheffing in de ruimte volwassen wordt.

In recente opmerkingen aan Reuters, CME-voorzitter Leo Melamed was optimistisch:

[Dit is] een zeer belangrijke stap voor de geschiedenis van bitcoin … We zullen reguleren, bitcoin niet wild of wilder maken. We zullen er een regulier handelsinstrument van maken met regels.

Angel on One Shoulder, Devil on The Next: Crypto Taxes Under Debate in U.S.

Het Amerikaanse congres heeft momenteel twee rekeningen voor crypto-belasting die worden herzien: één mild, één meer dan strikt.

En hoewel er geen indicatie is dat deze rekeningen binnenkort ergens naartoe gaan, is het het beste om hun algemene contouren te kennen.

Het milde wetsvoorstel is de Cryptocurrency Fairness in Taxation Act (CFTA), die cryptotransacties onder de $ 600 zou vrijstellen van belasting.

Aan de andere kant is er de veel strengere wet ter bestrijding van het witwassen van geld, terrorismefinanciering en namaak van 2017. Sommigen maken zich zorgen dat dit wetsvoorstel een institutionele rapportagelast zou opleggen aan individuele crypto-gebruikers..

Het goede nieuws is dat het voorlopig geen grip meer heeft op de Amerikaanse wetgevende macht.

De situatie in het VK onder de meest toegeeflijke

Britse crypto-gebruikers genieten momenteel van een van de meest milde en ruimdenkende crypto-belastinglasten ter wereld.

De Britse overheid biedt cryptoliefhebbers in het land een vrijstelling van maximaal £ 11.100 voor vermogenswinstbelasting op cryptowinsten.

Dit is natuurlijk aanzienlijk hoger dan de mogelijk toekomstige belastingvrijstelling van $ 600 in de Verenigde Staten.

Australië Nixes dubbele belasting

De regering van Australië heeft de ‘dubbele belasting’ geëlimineerd met een wetsvoorstel dat tot nu toe negatieve gevolgen heeft gehad voor Australische crypto-gebruikers.

Voordien werden deze gebruikers zowel belast bij het kopen van crypto als bij het uitgeven ervan, volgens eerdere belastingrichtlijnen voor goederen en diensten (GST) in het land.

Maar de Australische wetgever heeft nu gesproken en bitcoins en andere cryptocurrencies zijn nu vrijgesteld van de tweede GST-belasting in de natie.

Deze ontwikkeling laat zien dat veel landen cryptovoorschriften benaderen met een vooruitstrevende houding en dat andere regeringen zeker het voorbeeld van Australië zullen volgen om de wetten als het ware ‘goed’ te krijgen voor alledaagse gebruikers..

Naties kijken naar nationale cryptocurrencies voor belastingheffing

Rusland gaat officieel vooruit met de creatie van een nationale ‘cryptovaluta’ en er gaan geruchten dat andere invloedrijke landen zoals China en Zweden momenteel ook hun eigen nationale cryptocurrencies willen creëren..

Maar veel experts in de ruimte geloven dat deze landen de acceptatie van cryptocurrencies proberen te ‘onderscheppen’ – zelf vroeg genoeg beginnen om deze innovatieve technologieën op hun eigen belastingapparaat te gebruiken.

Het is duidelijk dat landen als Rusland en China effectiever kunnen profiteren van crypto-belasting als hun eigen door de staat gesponsorde digitale valuta de show runnen..

IRS gaat detective op de blockchain

Let op je rug … want de IRS houdt je blockchain in de gaten.

Nieuwe rapporten geven aan dat de Amerikaanse belastingdienst dat is met behulp van Chainanalysis-software om Amerikaanse burgers te ontdekken die hun crypto-investeringen niet of onderrapporteren.

Dus hoewel cryptocurrencies voor velen een anarchistische droom kunnen zijn, zullen Amerikaanse gebruikers ijveriger moeten zijn in het rapporteren van hun bezit, anders lopen ze in botsing met de belastingdienst..

Hoe moeten crypto-gebruikers te werk gaan?

Het team hier bij Coinbureau adviseert u om alle wetten te volgen die van toepassing zijn op uw rechtsgebied. Door nu rekening te houden met uw cryptotransacties, hoeft u zich nooit zorgen te maken over juridische problemen op de weg.

We raden een crypto-boekhoudwebsite aan, zoals cointracking.info. Het helpt u al uw transacties op een georganiseerde manier bij te houden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me