NavCoin (NAV) Review: het project dat Crypto probeert te vereenvoudigen

Privacymunten zijn bedoeld om anoniem en eenvoudig te gebruiken te zijn, en dat is precies wat NavCoin beweert te zijn.

Hoewel er recentelijk hernieuwde belangstelling voor de NavCoin is, is het eigenlijk een vrij gevestigd project. Het werd gelanceerd in 2014, lang voordat de golf van recente cryptocurrencies op de markt kwam. Het staat ook vrij goed bekend als zwaar gedreven door de gemeenschap.

Heeft het echter wat nodig is om enkele nieuwere tokens te verplaatsen?

In deze complete NavCoin-review zullen we dieper ingaan op de medaille door hun technologie, teamleden en breder ecosysteem te analyseren. We zullen ook kijken naar de gebruiksgevallen van NAV-tokens en het potentieel voor algemene acceptatie op lange termijn.

Wat is NavCoin?

NavCoin werd opgericht in 2014 voordat de huidige golf van cryptocurrencies tot stand kwam zonder enige pre-mine of ICO, en heeft ook de tand des tijds doorstaan. Het blijft zich in zijn eigen tempo voortbewegen en door de jaren heen zijn er functies toegevoegd, verbeteringen aangebracht en upgrades van de codebase gezien. Dankzij dat, en dankzij een toegewijd team, blijft NavCoin een consistente groei zien.

Wat is NavCoin

De belangrijkste kenmerken van NavCoin. Bron: NavCoin-startpagina

Natuurlijk heeft de consistente groei het niet mogelijk gemaakt om gelijke tred te houden met de huidige oogst van populaire op privacy gerichte munten zoals Monero, DASH en Zcash. Alle drie hebben NavCoin ingehaald in termen van financiering en acceptatie, maar NavCoin heeft de laatste tijd een inhaalslag gemaakt met een nieuwe nadruk op gebruikerservaring, ontwerp en bruikbaarheid. NavCoin wil dé defacto worden voor eenvoudige, snelle, privétransacties.

NavCoin is gebouwd op de Bitcoin Core-code, maar er zijn verschillende wijzigingen aangebracht door de ontwikkelaars. Een van die veranderingen was de toevoeging van een subketen aan de belangrijkste blockchain. Deze subketen heette NavTech en maakt het mixen en anonimiseren van transacties op de NavCoin-blockchain mogelijk. NavCoin legde ook het algoritme van Bitcoin voor het bewijs van werk opzij en ging in plaats daarvan met het bewijs van inzet. En de ontwikkelaars hebben NavCoin veel sneller en goedkoper gemaakt in vergelijking met Bitcoin.

Schaalbaarheid & Snelle transacties

Sinds het begin heeft NavCoin snelle transacties als een van zijn sterke punten gezien. In vergelijking met bloktijden van 10 minuten voor Bitcoin, heeft NavCoin elke 30 seconden blokbevestigingen. Dat is zelfs sneller dan de Monero-bevestigingen van 2 minuten en de Zcash-bevestigingen van 2,5 minuten.

Het is ook sneller dan de Dash-bevestigingen van 2,5 minuten, maar Dash komt daar voorbij met zijn masternodes, die directe transacties mogelijk maken. Toch is NavCoin verreweg de snelste van alle privacymunten.

NavCoin schaalbaarheid & amp; Snelheid

NavCoin schaalbaarheid & Snelheid

En gebruikers betalen niet meer voor hoge transactiesnelheid. Hoewel Bitcoin en Ethereum worstelen met stijgende mijnvergoedingen, ziet NavCoin een standaard transactievergoeding van slechts 0.0001 NAV. Privé, gecodeerde transacties kosten meer, maar zijn niet vereist.

Schaalbaarheid is altijd belangrijk geweest voor het NavCoin-team en ze hebben al vroeg in het leven van NavCoin de overstap gemaakt naar proof of stake om schaalbaarheid te ondersteunen. Bovendien heeft de gemeenschap SegWit goedgekeurd en geactiveerd om blokgroottes te verkleinen. In de toekomst verwacht NavCoin iets te implementeren dat gelijkwaardig is aan het Lightning Network, waardoor sommige transacties off-chain worden verplaatst en onmiddellijke afwikkeling mogelijk is.

NavCoin is anoniem en onvindbaar

NavCoin wordt al sinds het begin beschreven als een privacymunt, maar die privacy is niet toegevoegd om kwaadwillende of illegale redenen. In feite is de privacy en onvindbaarheid die aan NavCoin worden toegevoegd, eigenlijk een belangrijk kenmerk van elke valuta. Een valuta met deze functies wordt meer fungibel, omdat de geschiedenis ervan niet kan worden getraceerd, waardoor elk NAV-token even waardevol blijft, net zoals de geschiedenis van de fiat-valuta niet kan worden getraceerd.

Hoewel anonieme transacties mogelijk zijn met NavCoin, zijn ze niet vereist. Anonieme transacties zijn zelfs niet standaard bij NavCoin. Gebruikers moeten de keuze maken om een ​​anonieme transactie mogelijk te maken. Wanneer ze dat doen, heeft de anonieme transactie geen verband meer met de verzendende portemonnee of het verzendende IP-adres op de blockchain.

NavCoin Private Send

Gebruik van subketens om privétransacties te verzenden. Afbeeldingsbron: Nav Coin Blog

Anonieme transacties werden mogelijk gemaakt door de toevoeging van de NavTech-subketen. Anonieme transacties worden feitelijk verzonden via gecodeerde transacties op de NavTech-subketen, waarbij meerdere coderingslagen en vermenging van de transactie betrokken zijn.

Nadat de transactie volledig is geanonimiseerd, wordt de betaling naar de ontvanger verzonden vanuit een tokenpool die wordt beheerd door de NavTech-subketen. Uiteindelijk ontvangt de ontvanger niet dezelfde tokens die in eerste instantie zijn verzonden.

Deze combinatie van mixen, gelaagde encryptie en een beheerde tokenpool biedt NavCoin privacy en anonimiteit. Het zorgt ervoor dat transacties niet naar hun bestemming kunnen worden gevolgd, als dat is wat de afzender wil. En het NavTech-team blijft aanvullende privacymaatregelen onderzoeken om ervoor te zorgen dat NavCoin een persoonlijke, snelle en gebruiksvriendelijke munt blijft.

Het Valence-project van NavCoin

NavCoin werkt ook aan het toevoegen van functies die het meer maken dan alleen een valuta. Een van deze projecten heet het Valence Project. Het is van plan om de NavTech-subketen te gebruiken om veel verschillende soorten functionaliteit toe te voegen, met als eerste de toevoeging van het eerste anonieme platform voor gedecentraliseerde applicaties..

Een groot verschil tussen Valence en andere dApp-platforms is dat er geen virtuele machine zal worden gebruikt voor Valence. In plaats van ontwikkelaars te laten coderen in een omgeving die wordt gehost op de blockchain, stelt Valence ontwikkelaars in staat rechtstreeks naar de blockchain te coderen.

NavCoin Valence-platform

NavCoin Private Send-functionaliteit in Wallet. Afbeeldingsbron: NavCoin-blog

Er zijn veel veiligheidsproblemen verbonden aan dit type implementatie, en het ontwikkelingsteam realiseert zich dat ze allemaal moeten worden aangepakt. Valence werkt op een andere blockchain dan NavCoin, maar de twee zullen met elkaar communiceren.

Details over Valence zijn op dit moment vaag en er is geen concrete releasedatum voor het project. Dat is niet verrassend, want het is een enorme uitdaging, en het ontwikkelingsteam moet veel problemen aanpakken en gladstrijken voordat een definitieve oplossing kan worden bereikt. Als het team Valence voor elkaar kan krijgen, zou het een unieke oplossing moeten bieden voor gedecentraliseerde applicaties.

Bewijs van mijnbouw in de ring

Veel van de vroege cryptocurrencies gebruikten proof of work als hun consensusmethode, maar het NavCoin-team schakelde snel over op proof of stake mining en was een van de eerste cryptocurrencies die dit deed. Met proof of stake mining zetten de houders van NAV-tokens een deel van of al hun bezit in om blokbevestiging te geven.

Als het gecreëerde blok wordt geverifieerd door het netwerk, ontvangt de persoon die uitzet een beloning. Als u echter een blokkering bevestigt die frauduleuze transacties bevat, kan het algoritme voor het bewijs van inzet uw inzet wegnemen. Dit stimuleert het creëren van blokken en goed gedrag.

NavPI uitzetten

NavCoin uitzetten met de NavPI Raspberry Pi. Afbeeldingsbron: NavTech-servers

NavCoin maakt het voor die uitzetmunten mogelijk om 5% rente te verdienen, maar een vereiste is dat je een uitzetknooppunt op het netwerk draait. Dit wordt bereikt door de NavCoin-kernclient te downloaden en uit te voeren en een hoeveelheid NAV in te stellen die u wilt inzetten. Het is ook mogelijk om een ​​Raspberry Pi te kopen en deze in te stellen om een ​​uitzetknooppunt uit te voeren. Deze client heet NavPi en het is een elegante oplossing voor het uitzetten en draaien van een node. Het is ook veel energiezuiniger en staat altijd aan.

Het NAV-token

Het NAV-token werd vrijgegeven in 2014 en bracht de eerste twee jaar van zijn leven door met een handel onder de $ 0,01. Het begon te stijgen in augustus 2016 en was in september meer dan $ 0,05. Het handelde gedurende de volgende zes maanden op en neer in het bereik van $ 0,025 tot $ 0,05 en begon in april 2017 opnieuw te stijgen.

Deze keer was er een enorme piek in september 2017 die de NAV naar een recordhoogte van $ 1,72 bracht, gevolgd door een terugval in november, toen het NAV-token samen met de bredere cryptomarkten steeg en halverwege januari 2018 $ 4,21 bereikte. dan is het gestaag lager dan de rest van de cryptomarkt, en vanaf 30 oktober 2018 wordt het verhandeld tegen $ 0,363939.

Een ding om in gedachten te houden is dat het NAV-netwerk klein blijft, zelfs na bijna 5 jaar bestaan. Slechts 1000 portemonnees bevatten 92% van alle NAV-tokens en 72% van de totale tokens wordt bewaard in slechts 100 portefeuilles.

Binance NAV

Registreer bij Binance en koop NAV-tokens

Ongeveer 95% van al het handelsvolume bevindt zich op de Binance-beurs. Je kunt ook NAV-tokens kopen op de Bittrex Exchange en Poloniex, en er is een heel klein handelsvolume op Upbit. Bovendien kunt u met een creditcard rechtstreeks NAV-tokens kopen op de NavCoin-website. NavCoin heeft een overeenkomst met Changelly om te helpen met fiataankopen en muntswaps.

Om uw NAV-tokens op te slaan, heeft u een NAV-portemonnee nodig, die u kunt downloaden van de officiële NavCoin-website hier. Naast de officiële NAV Core-portemonnee hebben ze ook koppelingen naar verschillende wallets van derden die kunnen worden gebruikt om NAV op te slaan.

Degenen die geïnteresseerd zijn in verdienen door NAV uit te zetten, moeten de Nav Core-portemonnee downloaden, die beschikbaar is voor Windows, MacOS, Linux en Raspberry Pi. Als u alleen een lichtgewicht portemonnee nodig heeft, kunt u ook NavPay gebruiken, dat beschikbaar is in zowel mobiele als webversie.

Het NavCoin-team

Het team achter NavCoin is opgenomen als Encrypt S Ltd en het project is een open-sourceproject waaraan iedereen kan bijdragen. Hierdoor staat er een redelijk groot en actief team achter Navcoin.

In feite is het ontwikkelteam zo actief dat ze doorgaans wekelijks nieuwe updates voor het project uitbrengen. Onlangs hebben ze NavCoin versie 4.4 uitgebracht.

De oprichter en hoofdontwikkelaar van het project is Craig MacGregor en Encrypt S Ltd. is geregistreerd als een blockchain-ontwikkelingsbedrijf in Nieuw-Zeeland.

NavCoin heeft zichzelf tot een van de gemakkelijkst te begrijpen munten gemaakt, met een van de mooiste interfaces. Dit alles dankzij het marketing- en creatieve team, dat uitblinkt in communicatie, stijl en branding. Een element dat veel projecten hebben gemist, is bruikbaarheid, maar NavCoin heeft dat element zeer serieus genomen, waardoor ze veel voorlopen op veel andere munten in termen van bruikbaarheid.

Gepersonaliseerd met OpenAlias

NavCoin is een van de weinige projecten die zijn aangenomen OpenAlias zodat gebruikers hun portemonnee kunnen aanpassen om een ​​e-mailadres voor hun NAV te creëren. Dit is een van de bruikbaarheidselementen waardoor NavCoin zich onderscheidt van andere projecten.

De service is gebouwd bovenop de wereldwijde DNS-service om een ​​domeinnaam om te zetten in een cryptocurrency-adres, waardoor het verzenden van een betaling eenvoudiger dan ooit wordt.

Conclusie

NavCoin is niet de oudste cryptocurrency, maar het bestaat al langer dan de meeste, en het blijft maar doorgaan en boekt gestage vooruitgang. Het heeft een interessant project gecreëerd in de privacyruimte en probeert de privacy voortdurend te verbeteren. Een manier om dat te doen, is door het allereerste anonieme dApp-platform te ontwikkelen.

Op de een of andere manier blijven ze een weinig bekende privacymunt, terwijl anderen zoals Monero en Dash ze gemakkelijk overtreffen in termen van acceptatie en marktkapitalisatie. Dat zou kunnen betekenen dat er veel waarde te vinden is met dit project, en dat ze op een gegeven moment hun leeftijdsgenoten zullen inhalen terwijl ze doorgaan met het verbeteren van privacytechnieken en ontwikkelingen op hun blockchain.

Uitgelichte afbeelding via NavCoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me