NeoGas – Wat u moet weten om rendement te behalen op NEO

De meeste cryptocurrencies en digitale activa gebruiken tegenwoordig elk één native token of munt. Op het bitcoin-netwerk is bijvoorbeeld bitcoin (BTC) zelf het enige activum van waarde. Dit geldt over het algemeen ook voor de meeste slimme contractplatforms zoals Ethereum Classic en Lisk.

Sommige projecten hebben echter meer dan één digitaal bezit waaruit hun netwerk bestaat. Dergelijke projecten omvatten Neo, met zijn subactief genaamd GAS. Net zoals de naam doet vermoeden, werkt GAS in veel opzichten vergelijkbaar met hoe ‘gas’ als concept werkt op het Ethereum-platform.

Dat wil zeggen, het wordt gebruikt om te betalen voor een aantal bewerkingen op het netwerk. In dit artikel gaan we het hebben over GAS. Met inbegrip van wat het is, waar het voor is en hoe het te verdienen.

Een korte bespreking van Neo

NEO-logo

Afbeelding via neo.org

NEO is een slim contractplatform dat zichzelf een “slimme economie” noemt. Volgens zijn ambtenaar website, het bedrijf erachter werd opgericht in 2014 en verscheen voor het eerst op Github in juni 2015.

Neo heeft een aantal kritiek gekregen, zoals dat het slechts een copycat is van Ethereum, en dat het probeert het succes van andere blockchain-projecten te verzilveren. Anderen hebben het bedrijf gesteund door te zeggen dat het aanbod in feite vrij uniek en aantrekkelijk is, en verschillende technische voordelen en onderscheidingen biedt ten opzichte van Ethereum..

Wat belangrijk is om te onthouden over blockchain-projecten (die veel mensen die China niet zo goed begrijpen, misschien missen), is dat een van de belangrijkste aspecten van blockchain-projecten hun onvermogen is om te worden gecensureerd en hun bescherming tegen sluiting door een enkele regering of overheid Agentschap.

Omdat Neo op het vasteland van China is gevestigd, moet het voldoen aan de nationale Chinese wetten. Dit betekent dat het onvermijdelijk een soort achterdeur of kill-schakelaar heeft die de lokale overheid op elk moment kan gebruiken.

De politieke wind in China verschuift voortdurend, en daarom is het onmogelijk om te zeggen of op een bepaald moment in de nabije of verre toekomst de regerende regering eenvoudigweg zou kunnen besluiten om dingen te sluiten, of zelfs toe te passen en te nationaliseren.

Evenzo vereist de Chinese wet dat alle bedrijven in China volledig bereid en in staat zijn om alle gegevens op elk moment en om welke reden dan ook aan de overheid over te dragen.

Onlangs heeft China een relatief sterk anti-cryptocurrency-standpunt ingenomen, omdat ze eerst ICO’s en uitwisselingen het land uit duwden, en onlangs lijken ze zich ook op mijnbouwactiviteiten te richten..

Het is heel goed denkbaar dat ze op lokaal gebaseerde cryptocurrency-projecten zouden kunnen gaan. Het is ook mogelijk dat dit een enorme steun en aanmoediging voor de sector zou kunnen zijn. Op dit moment is er echter geen solide informatie hierover.

Als je een completer overzicht van Neo wilt, raden we je aan om een ​​kijkje te nemen in ons stuk over waarom NEO meer is dan Chinese Ethereum.

Laten we, met dat alles uit de weg, eens kijken naar de secundaire digitale activa van het Neo-platform, in het kort NeoGas of GAS.

Alles over GAS

GAS is een secundaire cryptocurrency die op veel beurzen onafhankelijk kan worden gekocht en verkocht. De grote aantrekkingskracht van GAS als cryptocurrency is de mogelijkheid voor iemand om het te verdienen door NEO-eenheden uit te zetten op het Neo-netwerk.

GAS wordt op het netwerk gebruikt om een ​​aantal functies uit te voeren. Het kan worden gezien als een manier om transactiekosten te betalen. Een ding dat anders is aan Neo dan veel andere cryptocurrencies, is dat NEO-eenheden niet deelbaar zijn.

Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om 1,01 eenheden NEO te verzenden of vast te houden, in plaats daarvan moet men slechts één of twee eenheden NEO verzenden of vasthouden. Transactiekosten op het Neo-netwerk kunnen met GAS worden betaald en nieuwe slimme contracten moeten ook in GAS worden betaald.

Gasprijzen NEO

Gas prijzen. Bron: coinmarketprice.com

Tegenwoordig handelt GAS voor ongeveer $ 35 per stuk en heeft het een marktkapitalisatie van iets minder dan $ 350 miljoen, onafhankelijk van Neo. In het verleden varieerden de prijzen van $ 2,50 tot meer dan $ 80.

Hoeveel GAS kun je verdienen door NEO uit te zetten?

Om erachter te komen hoeveel GAS iemand kan verdienen door NEO uit te zetten, hebben we de website bekeken neogas.io. De site biedt een rekenmachine die kan helpen om in te schatten hoeveel GAS men per dag kan verdienen.

Bij de huidige tarieven zouden er ongeveer 83 eenheden NEO nodig zijn om één dollar per dag te verdienen. 83 NEO zal op het moment van drukken iets minder dan $ 10.000 kosten. Dit betekent dat het houden van NEO in een in aanmerking komende portemonnee (geen exchange) een rendement oplevert van ongeveer 0,3% per maand.

Hoewel dit hoger is dan de meeste bankrekeningen in de VS, is 0,3% per maand nog steeds lager dan wat men zou verwachten te verdienen door indexfondsen aan te houden op een traditionele aandelenmarkt die normaal presteert.

Als je dit vergelijkt met een andere populaire cryptocurrency waarbij uitgezet wordt, PIVX, lijkt de koers ook vrij laag. Hetzelfde bedrag dat nodig is om 83 eenheden NEO te kopen, zou u 1618 eenheden PIVX opleveren.

Volgens deze PIVX-beloningen rekenmachine, met dat bedrag zou je verwachten ongeveer $ 40 per maand te ontvangen. Dit is ongeveer 25% meer waarde dan men zou krijgen met NEO uitzetten.

Het verschil is dat PIVX uitzetten niet elke dag uitbetaalt. In plaats daarvan is er een element van toeval bij betrokken. Daarom kan uw inkomen lager of hoger zijn.

Conclusies

Voor degenen die al geïnteresseerd zijn in het houden van NEO, lijkt het een zeer logische zaak om het in ruil voor GAS uit te zetten. Op deze manier kunt u elke dag een extra rendement behalen zonder dat u iets anders hoeft te doen.

Als u echter nog geen NEO bezit of nog geen belang heeft in de cryptocurrency, kunt u uw geld misschien beter in traditionele indexfondsen op de aandelenmarkt zetten. Of, in een cryptocurrency met een hogere opbrengst die staking-beloningen biedt, zoals PIVX, naast vele andere keuzes die momenteel op de markt beschikbaar zijn.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me