Nimiq Coin Review: de browsergebaseerde cryptocurrency

Nimiq (NIM) is een cryptocurrency ontworpen voor de massa, gebouwd met een ethos van eenvoud en gebruiksgemak als kern.

Het is een open source en gedecentraliseerd betalingsprotocol dat is ontwikkeld met het oog op acceptatie. Door browsergebaseerde toegang aan te bieden, biedt het Nimiq-team een ​​werkelijk unieke betalingsoplossing.

In dit artikel zullen we je vertellen waar Nimiq over gaat, de rol die het NIM-token speelt en wat het project heeft gedaan sinds de eerste crowdfunding.

Wat is Nimiq?

Nimiq is een gedecentraliseerd en censuurbestendig betalingssysteem waarin het NIM-token wordt afgehandeld als een overdracht en opslag van waarde.

Het project onderscheidt zich van anderen door zijn innovatieve browser-first benadering, dit betekent dat gebruikers direct verbinding kunnen maken met de blockchain met niets meer dan een webbrowser en intermediair vrij is.

Het voordeel voor gebruikers is dat Nimiq hen in staat stelt NIM te gebruiken zonder enige installatie en dit geeft het project een unieke ‘het werkt gewoon’-kenmerk, dat wordt gecombineerd met eenvoudige en gemakkelijke gebruikersinterfaces..

Wat is Nimiq

Afbeeldingsbron: Nimiq Blog

In wezen draait het bij het Nimiq-betalingssysteem om dingen zo gemakkelijk, toegankelijk en eenvoudig mogelijk te maken voor de gebruiker. De drijvende kracht achter dit ethos is dat Nimiq gelooft dat cryptocurrencies eenvoudig genoeg moeten zijn om door een typische internetgebruiker te gebruiken om een ​​bredere acceptatie aan te moedigen..

De nadruk van Nimiq op eenvoud, gebruiksgemak en zijn browsergebaseerde benadering betekent dat het project een cryptocurrency voor de massa wil zijn en zich richt op zowel technisch onderlegde als normale internetgebruikers..

Nimiq herbergt ook een ecosysteem van tientallen apps en ‘beste ideeën’. De Nimiq veilig is een portemonnee-app die helemaal geen installatie vereist en geen vervelende wachttijden heeft om een ​​volledige kopie van de blockchain te downloaden.

Nimiq veilig

Portemonnee ontworpen voor adoptie

Het ecosysteem bevat ook tal van NIM-tipbots voor platforms zoals Reddit, Twitch en Discord. Extra mogelijkheden voor het genereren van inkomsten met inhoud worden ook aangeboden via WordPress-mijnbouwplug-ins en URL-verkorters die zijn geïntegreerd met een NIM-mijnwerker.

Leuk weetje ?​ Nimiq heeft zelfs een spel van het type Tamagotchi genaamd Nimipet, dat wordt aangedreven door het NIM-token.

Het meest opwindende element van het huidige ecosysteem is echter mogelijk de soepele afrekenstroom van Nimiq met één klik, die wordt getoond in de Nimiq-winkel. Nimiq werkt ook aan zijn WooCommerce Nimiq Payment Gateway, een plug-in die in de toekomst een vitale rol zou kunnen spelen bij een bredere acceptatie van NIM door verkopers..

Op dit moment lijkt het erop dat Nimiq een stap verder gaat en de acceptatie door verkopers aanpakt. In de omgeving van 200 handelaar doelen zijn al openbaar vermeld in het Nimiq-forum.

In een notendop kan Nimiq worden samengevat als:

 • De visie: “Barrièrevrije waarde-uitwisseling voor iedereen”
 • De missie van Nimiq: “Om de meest toegankelijke, censuurbestendige betalingsoplossingen mogelijk te maken”

Waarom een ​​browsergebaseerde blockchain adoptie zou kunnen aanmoedigen?

Nimiq was de eerste browsergebaseerde blockchain. Hoe zou dit een bredere acceptatie van Nimiq kunnen stimuleren??

Overweeg Apple; hoe heeft het bedrijf een dergelijke dominantie in consumentenhardware verworven??

Een groot deel van het succes van het bedrijf is gelegen in het naadloos, gemakkelijk en intuïtief maken van de interactie met technologie. In wezen hebben ze producten gemaakt voor de massa die zowel door technisch onderlegde mensen als door gewone gebruikers kunnen worden gebruikt.

Nimiq heeft een vergelijkbare aanpak gevolgd als het gaat om het creëren van hun cryptobetalingssysteem. Browser-gebaseerd zijn betekent dat gebruikers dat installatievrije ‘het werkt gewoon’ gevoel krijgen bij het gebruik van Nimiq. Dit staat ver af van andere cryptobetalingssystemen die moeilijk kunnen zijn voor mensen die nog niet bekend zijn met crypto om hun hoofd rond te slaan.

Nimiq veilige gebruikersinterface

Gebruikersinterface van Nimiq Browser Wallet. Rechtstreeks en eenvoudig

Als het gaat om digitale betalingssystemen, moeten projecten zich bewust zijn van veranderende consumententrends. Bij traditionele betalingen is het aantal mobiele betalingen enorm toegenomen. Deze trend is mogelijk gemaakt door een betrouwbare en veilige mobiele betalingsinfrastructuur en heeft gebruikers in staat gesteld te genieten van een aanzienlijk gemakkelijkere betalingsmethode..

Dit betekent dat als cryptocurrencies succesvol willen concurreren met verouderde betaalmethoden, ze mobiele toegankelijkheid waarschijnlijk zeer serieus moeten nemen.

De browsergebaseerde blockchain van Nimiq betekent dat er geen grote downloads nodig zijn en dit stelt gebruikers in staat het Nimiq-betalingssysteem te gebruiken in regio’s met een lage internetverbinding.

Verbazingwekkend genoeg kunnen zelfs ontwikkelde landen mobiele connectiviteit hebben. In de omgeving van 33% van de Britse bevolking lijdt momenteel aan een slechte mobiele datadekking. Het is niet verwonderlijk dat dit cijfer in ontwikkelingslanden stijgt.

Deze trend naar mobiele betalingen wordt erkend door Nimiq en is een van de redenen waarom hun browsergebaseerde benadering aanzienlijke waarde kan hebben en het potentieel heeft om een ​​bredere acceptatie van cryptovaluta aan te moedigen..

Storend potentieel: Nimiq OASIS, WEG Bank & Agora.Trade

Op 28 februari kondigde Nimiq aan dat het een partnerschap was aangegaan met Duits eigendom WEG Bank en de niet-bewarende cryptocurrency-uitwisseling Agora.Trade om een ​​mogelijk ontwrichtende crypto-naar-fiat-brug te creëren.

Voordat u verder gaat, is het belangrijk om te begrijpen dat de oplossing een go-live-streefdatum heeft van Q4 2019 en momenteel slechts een blauwdruk is.

Kortom, de innovatieve benadering van Nimiq is erop gericht om fiat-valuta (zoals de EUR en USD) zich direct te laten gedragen alsof het een token op een blockchain is. Dit biedt een potentieel revolutionaire nieuwe manier om de crypto-uitwisselingen te verbinden met het traditionele banknetwerk.

Voor iedereen die cryptocurrencies koopt, zult u waarschijnlijk merken dat er aanzienlijke kosten zijn verbonden aan het storten van fiat-valuta op een crypto-exchange. De reden hiervoor is dat veel crypto-uitwisselingen worden gedwongen om crypto-betalingsprocessors te gebruiken om de crypto- en traditionele bankecosystemen te overbruggen..

Nimiq, Agora, WEG-partnerschap

Het partnerschap tussen Nimiq, Agora en WEG Bank

Dat betekent dat waarde-uitwisseling niet naadloos verloopt en is de belangrijkste reden waarom het storten van euro’s en USD op bepaalde crypto-uitwisselingen hoge kosten met zich meebrengt..

Nimiq heeft een blauwdruk ontwikkeld om dit probleem mogelijk op te lossen en streeft ernaar om Nimiq OASIS (Open Asset Swap Interaction Scheme) te ontwikkelen. Het is in eerste instantie bedoeld om verschillende cryptomarkten te verbinden met behulp van de niet-bewaarplichtige Agora.Trade exchange met het traditionele banknetwerk via WEG Bank.

Nimiq OASIS is de middelste laag die naadloze waardeoverdracht tussen deze twee ecosystemen mogelijk maakt door fiat-valuta blockchain-compatibel te maken. Simpel gezegd, het doel is dat Nimiq gebruikers een gemakkelijke, goedkope en snelle manier biedt om cryptocurrency te kopen.

Dat is niet alles. De oplossing van Nimiq maakt het ook mogelijk om overboekingen te verwerken zonder een enkele, gecentraliseerde tussenpersoon (zoals een betalingsverwerker) die de twee activa controleert die worden uitgewisseld, en zonder dat de privésleutels van de cryptocurrency-activa aan een derde partij hoeven te worden toevertrouwd..

Welke pijnpunten zou Nimiq kunnen oplossen?

Er zijn een aantal belemmeringen die het moeilijk maken voor massale acceptatie van cryptocurrency. Sommige hiervan houden verband met de perceptie van het publiek, terwijl andere te wijten zijn aan verouderde financiële systemen.

Gezien de unieke aanpak die door Nimiq wordt gevolgd, zijn er een aantal manieren waarop het het gebruik en de acceptatie van cryptocurrency kan vergemakkelijken.

Crypto gemakkelijker maken om te kopen of verkopen

Het storten van fiat-valuta op een wisselkantoor kan tijdrovend en verwarrend zijn en hoge kosten met zich meebrengen. In feite heeft de Britse Financial Conduct Authority een verslag doen van in maart 2019 met enquêtegegevens op de vraag ‘waarom heb je geen (cryptocurrency) gekocht?

 • 20% antwoordde dat ze ‘geen kennis hebben over hoe ze cryptocurrency kunnen kopen’.
 • 8% zei dat crypto ‘te moeilijk of te complex is om te kopen’.
 • 2% antwoordde dat ze een ‘gebrek aan kennis’ hadden.

Dit betekent dat als de enquêtegegevens van de FCA worden beschouwd als een vertegenwoordiger van de totale bevolking, 30% van de mensen die nog niet in cryptocurrency werken, kunnen profiteren van een gemakkelijke en handige manier om cryptocurrency te kopen en verkopen. Dit is precies wat Nimiq OASIS beoogt te doen.

FCA Crypto-onderzoek

Q4: “Waarom heb je geen cryptocurrency gekocht”. Bron: FCA

Het is interessant om op te merken dat in het FCA-rapport slechts 29% van de respondenten in de enquête zei dat crypto “te riskant was om te kopen (bijvoorbeeld vanwege hun prijsverandering)”. Nimiq OASIS zou klanten van retailbankieren bij SEPA instant-enabled banken kunnen helpen, met een snelle en gemakkelijke manier om cryptocurrency te kopen of verkopen voor fiat en een belangrijk pijnpunt aan te pakken voor een bredere crypto-acceptatie.

Uitschakeling van tussenpersonen

Als u een cryptocurrency-platform bent dat fiat-stortingen accepteert of een handelaar die crypto accepteert als betalingsoptie, dan is de kans groot dat u een cryptocurrency-betalingsprocessor gebruikt om op te treden als tussenpersoon tussen u en het traditionele banknetwerk. Het probleem is dat sommige betalingsverwerkers vergoedingen tot 5% in rekening brengen.

Bedenk nu dat veel traditionele online winkels zo laag als marges opereren 0,5% tot 3,5% en je zou het probleem moeten zien voor een bredere acceptatie van crypto’s. Nimiq OASIS zou een goedkoper alternatief kunnen bieden en zelfs kunnen helpen bij het uitbreiden van het scala aan verkopers die crypto als betaalmethode willen accepteren.

Alternatief voor over-the-counter-markten (OTC)

De wereld van crypto OTC-markten is op zijn zachtst gezegd duister. Velen speculeren echter dat de werkelijke waarde van OTC hoger is dan de waarde die op openbare beurzen wordt verhandeld.

Als dit waar is, betekent dit dat er elke dag miljarden dollars OTC worden verhandeld. Onnodig te zeggen dat OTC-makelaars doorgaans een hoge vergoeding vragen voor hun service en als Nimiq OASIS aanzienlijke liquiditeit biedt, zou de oplossing een interessant alternatief voor OTC kunnen bieden..

Stabiele munten

De stabiele muntenmarkt bedraagt ​​momenteel ongeveer $ 3 miljard en deze crypto-activa worden grotendeels gebruikt door handelaren die hun blootstelling aan volatiele cryptomarkten willen afdekken. Sommige stabiele munten zijn echter niet geauditeerd (lees Tether USDT) en het lijdt weinig twijfel dat ze een risico met zich meebrengen ten opzichte van ‘echte’ fiat.

De crypto-naar-fiat-brug van Nimiq zou mogelijk een levensvatbaar alternatief kunnen bieden voor stabiele munten en marktaandeel kunnen opeten.

Nimiq OASIS is slechts een blauwdruk

Hoe spannend Nimiq OASIS ook kan zijn, het is belangrijk om te begrijpen dat het momenteel slechts een blauwdruk is en dat er nog geen werkend product is. Nimiq heeft echter een back-up gemaakt van de Nimiq OASIS-blauwdruk door een 9,9% van de aandelen in WEG Bank.

Nimiq Oasis

Zou Oasis een voorloper kunnen zijn van veel meer? Afbeelding via Nimiq

Onnodig te zeggen dat deze verwerving van een belang een intentieverklaring is en illustreert de toewijding van zowel WEG bank als Nimiq aan het Nimiq OASIS-initiatief.

Het echt opwindende aan Nimiq OASIS is dat de eerste iteratie bedoeld is om NIM, BTC en ETH te ondersteunen. Het team heeft al verklaard dat ze ook in de toekomst openstaan ​​voor ondersteuning van andere cryptocurrencies, uitwisselingen en oplossingen voor verkopers..

Dit betekent dat als Nimiq OASIS slaagt, het kan worden gezien als een bredere bijdrage aan de algehele cryptocurrency-gemeenschap en -infrastructuur.

Diepere banden tussen Nimiq & Agora Trade

Nimiq is serieus bezig met het verleggen van de grenzen van blockchain-technologie, waarbij nieuwe en revolutionaire ideeën worden verkend. Deze onderzoeksinspanningen omvatten het sponsoren van een PHD-positie aan Imperial College London en blockchain-onderzoek aan Stanford University.

Agora.Trade wordt geleid door Forbes 30 onder 30-lijstmaker Reto Tinkler, die ook heads-up is Trinkler-software. Nimiq en Trinkler Software zijn ook begonnen met een samenwerking op het gebied van blockchainonderzoek, waarvan de eerste resultaten een blauwdruk zijn voor de Albatross consensus-algoritme.

Nimiq Trinkler-software

Nimiq met Trinkler-software

Er is gerapporteerd dat deze proof-of-stake consensusmethode in staat is om dicht bij het theoretische maximum te presteren voor een enkele keten en zou de basis kunnen zijn van Nimiq 2.0.

Zowel Nimiq als Trinkler Software zijn doorgaan met testen het Albatross-protocol en zijn begonnen bouw een simulator om het te evalueren.

Het valt nog te bezien wat er nog meer uit de onderzoeksinspanningen van Nimiq zal komen. Het belangrijkste om te weten is dat het project een ad-hocbenadering van onderzoek volgt en dat onderzoek zelf geen garantie biedt voor resultaten of baanbrekende technologische doorbraken..

Dergelijke onderzoeksinspanningen kunnen echter worden beschouwd als de sleutel om het Nimiq-ecosysteem vooruit te helpen en bij te dragen aan de bredere cryptocurrency-ruimte..

Nimiq Tech Vs. Bitcoin Vs. Ethereum

Als het gaat om het evalueren van cryptocurrency, is het vaak handig om deze te vergelijken met concurrenten en enkele van de grootste cryptoprojecten die er zijn. Wat is tenslotte het nut van een altcoin die geen voordelen heeft ten opzichte van Bitcoin??

Hieronder zie je twee tabellen waarin Nimiq het tegen elkaar opnemen met zowel Ethereum als Bitcoin. Het is echter belangrijk op te merken dat Nimiq twee verschillende vermeldingen heeft.

De eerste is Nimiq met de huidige consensusmethode voor proof of work en Nimiq 2.0 is de prestatie die wordt verwacht als Nimiq migreert naar proof-of-stake met behulp van het Albatross-consensusmechanisme.

Nimiq versus Bitcoin versus Ethereum

Nimiq vergeleken met Bitcoin en Ethereum

De Nimiq-gemeenschap

Nimiq lijkt onder de radar van veel liefhebbers van cryptocurrency te vliegen. Het project herbergt echter nog steeds een snelgroeiende en zeer betrokken gemeenschap. Het Nimiq-team heeft besloten om hun ontwikkelaarsgemeenschap te ondersteunen met die van zichzelf initiatief voor communautaire financiering.

Dit stelt elk lid van de gemeenschap in staat om financieringsvoorstellen in te dienen en het Nimiq-team biedt projectteams ook gratis beveiligingsaudits, mentorschap, hulp bij UI en UX en meer.

Nimiq-gemeenschap

Leden van de Enthusiastic Community van Nimiq

Bewijs van de hoge mate van betrokkenheid van de Nimiq-gemeenschappen is te zien in de samenwerking van Nimiq met Trust Wallet, eigendom van Binance op 27 maart 2019. De integratie van NIM in Trust Wallet werd volledig geleid door twee community-ontwikkelaars genaamd Terorie en Vasconcelos.

Het Nimiq-gemeenschapsfinancieringsinitiatief versterkt het Nimiq-ecosysteem verder en vergroot de betrokkenheid bij de Nimiq-ontwikkelaarsgemeenschap.

De waarden van Nimiq

Nimiq is een technologiegericht project en het team is van mening dat betekenisvolle impact voorrang moet krijgen op louter zakendoen. Daarom is twee procent van het totale aanbod van NIM gereserveerd voor de liefdadigheidsinstelling van Nimiq.

Deze fondsen zijn voor tien jaar onvoorwaardelijk geworden en het idee is dat naarmate de waarde van NIM groeit, de liefdadigheidsstichting van Nimiq in staat zal worden gesteld om tal van goede doelen en initiatieven te steunen.

Het Nimiq-team is vooral geïnteresseerd in het ondersteunen van projecten met een hoge ecologische en sociale impact.

Het Nimiq-team

Team Nimiq bestaat in totaal uit 19 teamleden. Deze zijn verdeeld over de volgende afdelingen: kernontwikkeling, front-end, communicatie, infrastructuur, documentatie, juridische zaken, operations en vlogs.

Nimiq-teamleden

Nimiq’s teamleden springen van vreugde (en Crypto)

Het team maakt ook gebruik van de expertise van verschillende betaalde onafhankelijke medewerkers:

 • Marketing & UX / UI: Overnice
 • SEO: DCBerlin
 • Druk op: TotalCrypto.io
 • Juridisch: MME
 • Verschillende regionale gemeenschapsmanagers, b.v. sociale media en vertalingen.

Hoe gemakkelijk is Nimiq te gebruiken?

Ben je geïnteresseerd in Nimiq en wil je kijken of het echt zo simpel is als het zou zijn?

Het goede nieuws is dat je het gratis kunt uitproberen en wat NIM. We schatten dat het ongeveer 30 seconden duurt om uw nieuwe NIM-portemonnee in te stellen.

Fase 1: Voer het onboardingproces van Nimiq in via het link hier en klik op ‘portemonnee maken’.

Een Nimiq-portemonnee maken

Een Nimiq-portemonnee maken

Stage 2: Kies uw unieke identicon om uw portemonnee in één oogopslag te identificeren.

Kies Nimiq Identicon

Kies een Identicon dat bij u past

Stap 3: Bevestig uw identicon-selectie.

Bevestig Identicon Choice

U weet zeker dat Identicon werkt?

Stap 4: Toets uw pincode in.

Je pin kiezen

Kies een pin voor snelle toegang

Stap 5: U bent goed om door te gaan en Nimiq Safe te selecteren.

Naar Nimiq Safe gaan

Doorgaan naar Nimiq Safe

Tenslotte: NIM-transacties ontvangen of verzenden met Nimiq Safe.

Aan de slag gaan met Nimiq is letterlijk zo eenvoudig!

Hoe Nimiq Coin te kopen

Momenteel is Nimiq genoteerd op de volgende gecentraliseerde beurzen:

 • HitBTC
 • Hotbit
 • Handel in Satoshi
 • BTC-Alpha

Bij Coin Bureau kunnen we alleen crypto-uitwisselingen en platforms aanbevelen die we zelf gebruiken. Helaas kunnen we, na te hebben vernomen over slechte ervaringen op alle bovengenoemde uitwisselingen, geen van deze goedkeuren.

De gedecentraliseerde uitwisseling Changelly kan echter worden gebruikt als een gerenommeerde plek om NIM te kopen die we onderschrijven.

Gevolgtrekking

Het lijdt weinig twijfel dat Nimiq een van die veelbelovende cryptocurrency-projecten is die momenteel onder de radar gaan.

We houden van de technologiegerichte aanpak van Nimiq, de potentiële baanbrekende innovatie van Nimiq OASIS en de veelbelovende eerste onderzoeksresultaten. De kracht van het Nimiq-betalingssysteem kan worden gezien als belichaamd door al deze dingen, plus het is gericht op gebruiksgemak en browsergebaseerde aanpak.

Al deze belofte is echter op dit moment gewoon potentieel. Onderzoeksresultaten zoals Nimiq OASIS en Albatross zijn op dit moment slechts blauwdrukken. NIM wordt momenteel ook niet door veel handelaren geaccepteerd.

Iedereen die Nimiq aan zijn volglijst toevoegt, moet begrijpen dat er nog een lange weg te gaan is voor Nimiq om zijn potentieel waar te maken en dat het vertrouwen in Team Nimiq en hun gemeenschap vereist om het betalingssysteem succesvol uit te voeren en op te schalen..

Hoewel er veel dingen mis kunnen gaan en Nimiq ervan weerhouden zijn verheven doelen te bereiken, is de gekozen aanpak zeker anders dan die van andere cryptocurrency-betalingssystemen die er zijn.

Nimiq’s verwerving van een belang in WEG Bank is ook een grote intentieverklaring en helpt valideren dat het project probeert de beloofde crypto-naar-fiat-brug te creëren, in plaats van alleen vapourware te beloven.

Uiteindelijk is het jouw keuze als je dieper in het project wilt duiken. Als u echter meer wilt weten, raden we u ten zeerste aan om eens langs te gaan De officiële blog van Nimiq.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: De auteur heeft wat NIM in zijn portfolio en wordt door Nimiq gecompenseerd in een langdurige onafhankelijke adviesfunctie. Dit artikel mag niet worden opgevat als beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me