Nimiq sluit zich aan bij Litecoin & TokenPay door een belang in WEG Bank te verwerven

Op 2 april 2019 kondigde Nimiq (NIM) aan dat het cryptoproject een 9,9% -belang in WEG Bank AG.

Deze stap versterkt de reeds bestaande strategische samenwerking van Nimiq met WEG Bank en Agora. Handel in een potentieel revolutionaire crypto-naar-fiat-brug.

In dit artikel zullen we bekijken hoe alle stukjes van de Nimiq-puzzel in elkaar passen, hoe deze overname en samenwerking het begin zou kunnen zijn van een bredere ontwrichting voor zowel de cryptocurrency- als de fintech-industrie..

De grotere impact op Crypto & Fin-tech

Nimiq’s verwerving van een belang in WEG Bank betekent dat het project zich inzet om hun topontwikkelaarstalent te wijden aan het uitvoeren van de blauwdruk voor een innovatieve crypto-naar-fiat-brug genaamd Nimiq OASIS. Deze fintech-oplossing is klantgericht en streeft ernaar verbind het traditionele banksysteem, via WEG Bank, naar de cryptocurrency-markten met Agora.Trade.

Nimiq WEG Bank-partnerschap

Aan het ene uiteinde van de brug heb je WEG Bank en Agora, en aan het andere uiteinde is Trade (een gedecentraliseerde beurs). In het midden van de brug bevindt zich Nimiq OASIS, wat de bank- en cryptocurrency-werelden met elkaar verbindt en waarmee waarde kan worden overgedragen tussen de twee ecosystemen. Dit wordt mogelijk gemaakt doordat Nimiq OASIS fiat-valuta’s zoals de USD of EUR blockchain-compatibel maakt.

Nu bestaat het probleem van waardeoverdracht tussen cryptocurrencies en banken sinds Bitcoin voor het eerst in de wereld werd geïntroduceerd.

Dit pijnpunt heeft de opkomst gezien van cryptocurrency-betalingsprocessors zoals Bitpay en Simplex, die als tussenpersoon optreden om deze twee ecosystemen te overbruggen. Inderdaad, Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA) sprak onlangs over de huidige staat van cryptomarkten en merkte op:

Wat we zien is een verzameling standaarden die wordt gemaakt [die] onvermijdelijk in de komende drie tot vijf jaar zullen convergeren om een ​​situatie te creëren waarin je informatie en waarde tussen al deze verschillende systemen kunt verplaatsen – niet alleen Bitcoin naar Litecoin naar Ethereum naar Cardanoー maar ook uw gewone bankrekening

Nimiq OASIS streeft naar de overdracht van waarde tussen cryptocurrency en een normale bankrekening. Bovendien is de streefdatum voor release Q4 2019 en wil de eerste iteratie van Nimiq OASIS Bitcoin, Ethereum en NIM ondersteunen. Het potentieel van Nimiq OASIS is bijna eindeloos en Team Nimiq stelt dat:

De visie van Nimiq is om het bereik van Nimiq OASIS verder uit te breiden naar andere fiat-valuta’s zoals de USD en extra crypto-activa, aangezien andere banken en cryptocurrency-platforms ook kunnen communiceren met Nimiq OASIS en hun klanten een handige en goedkope manier bieden om te kopen of verkopen. verschillende cryptocurrencies met een bankrekening

Kortom, de Nimiq OASIS-blauwdruk is bedoeld om mensen een gemakkelijkere en goedkopere manier te bieden om cryptocurrencies te kopen en verkopen met hun bankrekening. Dit elimineert de noodzaak van crypto-betalingsprocessors en kan een extra kostenlaag verwijderen. Dat is op zichzelf al erg storend, maar er is meer.

Nimiq OASIS kan ook het verwerken van transacties mogelijk maken zonder een enkele, gecentraliseerde tussenpersoon (zoals een beurs of betalingsverwerker) die de twee activa controleert die worden uitgewisseld, en zonder dat de privésleutels van het crypto-activum ooit aan een derde worden toevertrouwd..

Dat klinkt misschien allemaal als een woordsalade, maar kijk eens naar de QuadrigaCX-situatie eerder in 2019 en hoe $ 190 miljoen aan crypto-activa werd ontoegankelijk voor de uitwisseling.

Quadriga Verloren sleutels

Dit probleem toont het voordeel aan van een crypto-eigenaar die zijn privésleutels nooit aan iemand anders vertrouwt. Inderdaad, als al die QuadrigaCX-gebruikers hun eigen privésleutels hadden gehad, zouden ze nog steeds toegang hebben tot die $ 190 miljoen aan crypto.

Het aandeel van WEG Bank in de Nimiq OASIS-blauwdruk is van cruciaal belang, want het is de manier waarop Nimiq OASIS toegang kan krijgen tot het SEPA Instant-netwerk en het kopen of verkopen van cryptovaluta mogelijk maakt met elk bankgedeelte van dat netwerk..

Dit betekent dat gebruikers geen account bij WEG Bank hoeven te hebben om Nimiq OASIS te gebruiken. Het partnerschap van Nimiq en de verwerving van een belang in WEG Bank tonen de toewijding aan om deze fintech-oplossing te laten slagen.

Meer aan Nimiq OASIS dan ontmoet het oog?

Momenteel zijn er maar weinig banken die actief willen werken met cryptocurrency-projecten of crypto-gebaseerde oplossingen willen ontwikkelen. Klanten van retailbankieren in staat stellen crypto te kopen, klinkt niet zo erg, maar de Financial Conduct Authority in het VK heeft onlangs een verslag doen van en voerde een enquête uit waarin mensen werd gevraagd waarom ze geen cryptocurrencies kochten.

Een ongelooflijke 20% van de mensen antwoordde dat ze geen kennis hadden over het kopen van cryptocurrencies. Nimiq OASIS zou het kopen van cryptovaluta net zo eenvoudig kunnen maken als het verzenden van een online bankoverschrijving en dit benadrukt de voordelen van het zo eenvoudig mogelijk maken van het kopen en verkopen van cryptovaluta..

Op het gebied van de verwerking van cryptobetalingen zou Nimiq OASIS een zeer ontwrichtende kracht kunnen worden. De reden hiervoor is dat veel verkopers geen crypto-betalingsprocessor zoals Simplex willen gebruiken vanwege kosten tot 5%.

Nu werken veel online retailers met gemiddelde nettomarges als laag van 0,5% tot 3,5%. Dat is voor veel handelaren een enorme belemmering om cryptocurrencies te accepteren en voor sommigen kan het accepteren van cryptobetalingen er zelfs toe leiden dat de handelaar verlies lijdt..

Nimiq Oasis Banner WEG

Afbeelding via Nimiq

Met Nimiq OASIS komt het potentieel voor aanzienlijk lagere kosten door het verwijderen van crypto-betalingsverwerkers als tussenpersonen. Het potentieel is er voor Nimiq OASIS om de bredere acceptatie van cryptocurrencies door verkopers daadwerkelijk te verspreiden door een goedkoper alternatief aan te bieden.

De markt voor stabiele munten kan ook worden beïnvloed. Tegenwoordig staan ​​deze markten op ongeveer $ 2,8 miljard, met als belangrijkste gebruikssituatie van stabiele munten het afdekken tegen de volatiliteit van crypto.

Die afdekking brengt echter enkele risico’s met zich mee als mensen bepaalde populaire, niet-gecontroleerde stabiele munten gebruiken. Nimiq OASIS zou cryptoliefhebbers een ander alternatief kunnen bieden om zich in te dekken tegen de markten met daadwerkelijke fiat.

Niemand weet echt hoe groot de over-the-counter-markten voor cryptovaluta zijn. Velen zijn het er echter over eens dat het volume op OTC-desks groter is dan het volume dat wordt verhandeld via cryptocurrency-uitwisselingen. Als u niet zeker weet wat OTC-markten zijn, is het gewoon een gecompliceerde manier om te zeggen dat cryptokopers, met fiat, worden gekoppeld aan cryptoverkopers die willen verkopen voor fiatvaluta..

Meestal zijn deze markten gereserveerd voor alleen transacties met een hoge waarde en de OTC-makelaar neemt een deel van de transactie om alles mogelijk te maken. Als Nimiq OASIS een hoge liquiditeitsgraad verwerft, kan het huidige OTC-kopers en -verkopers een alternatieve optie bieden voor hun transacties en Nimiq OASIS in staat stellen om in het OTC-marktaandeel te eten.

Door de recente overname van het belang van Nimiq heeft WEG Bank haar partnerschap met Nimiq verder versterkt en dit zou strategisch gezien heel logisch kunnen zijn als je weet dat de bank zich richt op uitbreiding naar de crypto-niche. Matthias von Hauff, CEO van WEG Bank AG ging verder met de volgende opmerking.

De afgelopen 12 maanden hebben we verschillende manieren onderzocht om onze kernbankactiviteiten uit te breiden naar de blockchain-gemeenschap. Met Nimiq hebben we niet alleen een baanbrekende betalingsinterface kunnen ontwikkelen die de manier waarop we omgaan met cryptocurrencies kan revolutioneren, maar ook een innovatief en krachtig partnerschap.

WEG Bank speelt niet alleen een cruciale rol in de Nimiq OASIS-oplossing, maar de verwerving van een belang in de bank opent ook andere kansen voor Nimiq. Prominente cryptoprojecten zoals Litecoin en Tokenpay zijn al bestaande aandeelhouders en twintig cryptocurrency-projecten zijn ingesteld om te worden geselecteerd voor zakelijke rekeningen bij WEG Bank, waarbij Lisk al wordt bevestigd.

De verbinding met de WEG Bank brengt zeker het potentieel voor Nimiq met zich mee om nog meer betekenisvolle partnerschappen en samenwerkingsinspanningen te ontwikkelen.

Een kort overzicht over Nimiq

Het ding om te weten is dat Nimiq OASIS slechts één initiatief is dat deel uitmaakt van het Nimiq-project. Nimiq is een gedecentraliseerd betalingssysteem, met een uitgebreid ecosysteem van apps, waarin het NIM-token wordt gebruikt als winkel en waardeoverdracht.

Zeker, dit klinkt erg vergelijkbaar met de vele andere cryptobetalingssystemen die er zijn, zoals Dash.

Nimiq onderscheidt zich echter met zijn geavanceerde browsergebaseerde blockchain, waarmee gebruikers verbinding kunnen maken met alleen een webbrowser. Dit zorgt voor een installatievrije ervaring, gericht op gebruiksgemak. Nimiq voegt deze benadering ook samen door buitengewoon veel moeite te doen om gebruikersinterfaces eenvoudig en gemakkelijk te maken.

Deze benadering en nadruk op eenvoud zijn geïnspireerd door de visie van Nimiq om een ​​cryptocurrency te maken voor de massa en niet alleen voor de technisch onderlegde mensen. De focus op gebruiksgemak is waarschijnlijk een verstandige strategie, aangezien bedrijven als Apple in staat zijn geweest om verbazingwekkende productacceptatie te behalen door de zaken zo eenvoudig mogelijk te houden voor gebruikers. Nimiq is gebouwd met een vergelijkbaar ethos in gedachten en dit is te zien tijdens het hele project.

Nimiq Ecosysteem WEG

Afbeelding via Nimiq

Het Nimiq-ecosysteem zit vol met de teams en de beste ideeën van de Nimiq-gemeenschap.

Nimiq heeft een probleemloze betaalwebshop met één klik gecreëerd waar u merkartikelen kunt kopen. Een van de meest veelbelovende componenten van het ecosysteem is echter een nieuwe betalingsstroom, die binnenkort wordt vrijgegeven om verschillende e-commerce winkels over de hele wereld in staat te stellen NIM als betaalmethode te accepteren. Dit zou een cruciaal onderdeel van de toekomst van Nimiq kunnen zijn in combinatie met Nimiq OASIS en dit zou handelaren een levensvatbaar alternatief kunnen bieden voor cryptobetalingsprocessors.

Als je door het Nimiq-forum scout, kun je ook zien dat het erop lijkt dat er al plannen worden gemaakt voor acceptatie door verkopers, waarbij Nimiq een openbaar maakt lijst met handelaarsdoelen.

Het Nimiq-ecosysteem bevat ook tal van tipbots voor platforms zoals Reddit, Twitter, Twitch, Telegram en Discord. Het heeft zelfs een browsergebaseerd Crypto-Tamagotchi-spel.

De acquisitie en strategische samenwerking van Nimiq met WEG Bank kan worden gezien als een slimme springplank om het ecosysteem van het project verder uit te breiden en tegelijkertijd de use-case als betalingssysteem te verbeteren. Het werk van Nimiq is nog lang niet klaar. Er lijkt echter veel belofte en potentieel te liggen en het is wellicht de moeite waard om de projectontwikkelingen beter in de gaten te houden.

Wat is WEG Bank?

WEG Bank is een Duitse bank opgericht door CEO Matthias von Hauff. De bank heeft een reputatie opgebouwd als een van de beste instellingen in de Duitse vastgoedbanksector en heeft haar visie gericht op uitbreiding naar de zakelijke, crypto- en retailsector..

WEG Bank Banner

Afbeelding via WEG Bank

Met Nimiq aan boord lijkt het erop dat het project een sleutelrol zou kunnen spelen bij het helpen van de WEG Bank om uit te breiden naar de cryptocurrency-markten en een voorsprong zou krijgen op andere, minder progressief denkende banken..

Wie zijn Agora Trade?

Agora.Trade is een gedecentraliseerde beurs onder Zwitserse en Maltese eigendom. Ze worden geleid door Forbes 30 under 30 listmaker Reto Trinkler. De uitwisseling is ook een partnerschap aangegaan met WEG Bank door hun connectie en betrokkenheid bij Nimiq OASIS.

Daarnaast werkt Reto ook samen aan ander geavanceerd blockchain-onderzoek met Nimiq via zijn andere bedrijf genaamd Trinkler Software. Deze samenwerking lijkt met het voorgestelde resultaat vruchten af ​​te werpen Albatross-consensusalgoritme het eerste zijn dat uit deze samenwerking komt.

Albatross is een nieuw proof-of-stake consensus-algoritme en men gelooft dat dit in staat is om dicht bij het theoretische maximum te presteren voor een enkele keten. Dit onderzoek wordt momenteel op de proef gesteld, maar het zou voor Nimiq een basis kunnen zijn om in de toekomst over te schakelen naar proof-of-stake..

Gevolgtrekking

Nimiq OASIS heeft het potentieel om een ​​grote rol te spelen bij het vormgeven van het toekomstige landschap van de bredere crypto- en fintech-sectoren. De verwerving van een belang in de WEG Bank ondersteunt de toewijding van Nimiq om Nimiq OASIS te leveren en de strategische partnerschappen met zowel de WEG Bank als Agora-Trade..

Het opent ook de deur voor Nimiq om aanvullende partnerschappen aan te gaan met inhoud, met Litecoin en Tokenpay al belanghebbenden, sommige van de twintig cryptoprojecten die zullen worden geselecteerd voor zakelijke accounts, kunnen goed synergiseren met Nimiq en leiden tot nog meer toekomstige samenwerkingen..

Er moet echter worden opgemerkt dat Nimiq OASIS momenteel slechts een blauwdruk is en dat de eerste Nimiq OASIS-transactie pas in het vierde kwartaal van 2019 wordt verwacht. Soms duurt het ontwikkelingswerk langer dan verwacht en die streefdatum ligt zeker niet vast..

Wat vooral interessant is aan Nimiq OASIS, is dat het nooit bedoeld is om exclusief voor NIM te worden gebruikt. Vanaf het begin wordt ondersteuning voor Bitcoin en Ethereum verwacht, waarbij Nimiq al suggereert dat het de visie is om ondersteuning voor andere cryptocurrencies mogelijk te maken. Dit betekent dat het Nimiq OASIS-effect in de toekomst in de hele cryptomarkt voelbaar zou kunnen zijn.

Als Nimiq OASIS erin slaagt met de hulp van WEG Bank en Agora.Trade, zal het zeker interessant zijn om te zien of deze fintech-oplossing de houding van andere banken ten opzichte van cryptocurrencies begint te veranderen. Misschien is WEG Bank de eerste van velen die deze nieuwe technologie omarmt?

Alleen de tijd zal uitwijzen wat de echte impact van Nimiq zal zijn …

Gezien de omvang van de mogelijke verstoring kan het echter een goed idee zijn om het project beter in de gaten te houden en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van het project..

Uitgelichte afbeelding via Nimiq

Disclaimer: De auteur heeft wat NIM in zijn portfolio en wordt door Nimiq gecompenseerd in een langdurige onafhankelijke adviesfunctie. Dit artikel mag niet worden opgevat als beleggingsadvies. Doe altijd je eigen onderzoek.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me