OmiseGO Review: The Blockchain Project Unbanking the Banked

OmiseGo is een van de interessantere cryptocurrency-projecten die probeert een gedecentraliseerde bank-, beurs- en door activa ondersteunde blockchain-gateway te worden.

OmiseGo is ontwikkeld op het Ethereum-netwerk en heeft verklaard dat het hun doel is om het “meest vooraanstaande platform voor uitwisseling en afwikkeling van hoge waarde” te worden. Hiermee hopen ze mensen in Azië een snelle en gemakkelijke manier te bieden om op een gedecentraliseerde manier internationale betalingen te doen.

Dit zijn ongetwijfeld ambitieuze plannen, maar wel realistisch?

In deze OmiseGO-beoordeling zullen we dieper ingaan op het project, inclusief de technologie, teamondersteuning, uniek verkoopargument en OMG-token-vooruitzichten.

Omise & OmiseGO

We kunnen er niet over praten OmiseGO zonder er ook over te praten Omise, dat is het moederbedrijf dat OmiseGO heeft gemaakt. Omise is in 2013 opgericht als een online betalingsgateway vergelijkbaar met Paypal of Stripe. Het is gevestigd in Thailand en werd opgericht door Jun Hasegawa en Donnie Harinsut.

Omdat Omise al een groot bestaand online betaalproduct had, kwam de release van OmiseGO met veel media-aandacht en spraakmakende samenwerkingen. Twee van de projectadviseurs zijn de medeoprichters van Ethereum, Vitalik Buterin en Gavin Wood. Alsof dat nog niet genoeg is, is OmiseGO ook goedgekeurd door de Bank of Thailand en het Thaise ministerie van Financiën.

Omise bedrijfswebsite

Omise Company Overzicht. Bron: Omise-website

Omise is al begonnen OmiseGO te gebruiken als aanvulling op het bestaande betalingsnetwerk. Bedrijven zoals McDonald’s en Alipay gebruiken Omise en zullen ook OmiseGO accepteren.

Omise ontwrichtte de financiële sector toen het werd geïntroduceerd in Azië en het bedrijf is van plan hetzelfde te doen met OmiseGO. Een manier waarop ze verstoring mogelijk hebben gemaakt, is door hun wallet-SDK white label te maken, waardoor derden betalingsoplossingen kunnen ontwikkelen en implementeren.

OmiseGO heeft beloofd de transactiekosten voor financiële transacties te verlagen; inclusief het wisselen van fiat- en cryptovaluta’s, betalingen doen, geld verzenden en nog veel meer.

Vanwege de connectie met Omise, is OmiseGO dichter bij de reguliere acceptatie en gebruik door handelaren en retailers, en als dit lukt, wordt het de Paypal van cryptocurrencies.

Achtergrond van OmiseGO

Ik wil hier nogmaals benadrukken dat Omise en OmiseGO twee verschillende bedrijven zijn die twee verschillende producten aanbieden. Dit raakt soms in de war, aangezien OmiseGO wordt ondersteund door Omise en er veel kruispunten tussen de twee zijn. Daarom bevat de geschiedenis informatie over beide.

Omise is gemaakt als een online betalingsoplossing vergelijkbaar met Paypal en Stripe, maar gericht op markten in Zuidoost-Azië en Japan. Het is ontworpen om legaal creditcards te kunnen verwerken, aangezien het volledig PCI-compatibel is. Online kan het worden geïntegreerd met alle grote e-commerceplatforms zoals OpenCart, Magento en WooCommerce.

Het is ook ontworpen om het SWIFT-banksysteem te ondersteunen, dat een lange weg zal afleggen om cryptocurrency-transacties in overeenstemming te houden met financiële voorschriften. OmiseGO heeft zelfs verklaard van plan te zijn om uiteindelijk het SWIFT-systeem te vervangen om valuta-uitwisselingen tussen alle platforms mogelijk te maken.

Omise loopt voorop op het gebied van mobiele betalingen en heeft een eigen mobiele portemonnee die vergelijkbaar is met Apple Pay. Het heeft ook een Facebook-chatbot gemaakt die betalingen via Facebook Messenger mogelijk maakt.

Omise wordt al geaccepteerd door meer dan 10.000 handelaren in de Aziatische regio, met als grootste McDonalds Thailand en Alipay. Het wordt ook geaccepteerd door Bose, Allianz, Burger King en nog veel, veel meer.

Omise Partners

Enkele van de partners van Omise

Het is cruciaal om hier onderscheid te maken tussen Omise en OmiseGO. Het feit dat deze verkopers Omise-betalingen accepteren, betekent niet dat ze OMG-betalingen accepteren.

OmiseGO is wettelijk een dochteronderneming van Omise. Als u in OMG-tokens belegt, betekent dit niet dat u ook als bedrijf in Omise investeert. Maar Omise is verbonden met OmiseGO omdat het de OmiseGO-blockchain zal gebruiken en het OMG-token zal ondersteunen.

Doordat OMG is geïntegreerd met het bestaande en succesvolle Omise-platform heeft het veel media-aandacht en lof gekregen. Het kan ook geen kwaad dat OMG is omarmd door de Thaise overheid en het bankwezen.

Over het algemeen werd de groei van OMG zwaar opgestart door zijn verbindingen met Omise, en dit zou een sleutel kunnen zijn voor OMG om de reguliere cryptocurrency voor betalingen te worden.

OMG Plasma-netwerk

OMG was een van de eerste tokens die met de ontwikkeling begon op het Plasma-netwerk, een slim contractnetwerk dat bovenop het Ethereum-netwerk zal draaien. Plasma is een ontwikkeling van Vitalik Buterin die kan draaien als een kinderketen van Ethereum.

Plasma is ontworpen om schaalbaarheid op bedrijfsniveau aan te kunnen en kan theoretisch tot 1 miljoen transacties per seconde verwerken. Dat maakt het zelfs sneller dan het Visa-netwerk, dat maximaal 50.000 transacties per seconde verwerkt.

OMG heeft het Plasma-netwerk eind 2018 uitgebracht en heeft het gebruikt om hun peer-to-peer betalingsnetwerk op te zetten, dat in september 2019 werd gelanceerd. Dit netwerk is gemaakt om supersnel en goedkoop peer-to-peer mogelijk te maken. betalingen, en tot dusver lijkt het daarin geslaagd te zijn.

Plasma Network Ethereum

Afbeelding via de Plasma-whitepaper

Met de toevoeging van het P2P-betalingsnetwerk dat op Plasma draait, heeft het OmiseGO-netwerk 4.000 transacties per seconde kunnen verwerken. Dat is vergelijkbaar met het Visa-netwerk, dat zelf 1.700 transacties per seconde verwerkt (hoewel ze tot 50.000 transacties per seconde kunnen verwerken).

Lage tarieven werken ook. Dankzij de groepering van transacties op de Plasma-kinderketen zijn de vergoedingen op het P2P-netwerk 90% lager dan op het Ethereum-netwerk. En het OmiseGO-netwerk heeft ook de beveiliging verhoogd door een consensuslaag van Proof-of-Authority toe te voegen.

En dit alles wordt natuurlijk geleverd met een eenvoudig te gebruiken interface. Een van de doelen van OmiseGO is om de gebruikerservaring eersteklas te maken. Het team van OmiseGO gelooft dat dit een van de sleutels is tot de massale acceptatie van gedecentraliseerde netwerken en blockchain-technologie.

OMG-use-cases

Een van de gestelde doelen van de meeste cryptocurrency-projecten is de verstoring van het wereldwijde bankwezen en traditionele financiële systemen, maar OmiseGO sluit zich eigenlijk vrij nauw aan bij de huidige banktrends..

Zoals je misschien hebt opgemerkt uit de titel van dit artikel, heeft OmiseGO als doel “bankieren te bieden aan mensen zonder bankrekening”. Dit is vergelijkbaar met wat de gevestigde online betalingsproviders doen met fiat-valuta. OmiseGO wil die dienst voorzien van cryptocurrency.

OmiseGO belooft handel voor iedereen goedkoper te maken. Ze werken er ook aan om het gedecentraliseerde netwerk en de blockchain-technologie gebruiksvriendelijker te maken, omdat ze vinden dat toegankelijkheid een van de sleutels is tot de algemene acceptatie van gedecentraliseerde P2P-betalingsnetwerken..

Overzicht van OMG-tokengebruik

Overzicht van gebruiksvoorbeelden van OMG-token

Bedenk hoe ingewikkeld het momenteel is om een ​​creditcardtransactie te verwerken. Hoewel u het niet als consument ziet, is de infrastructuur die creditcardtransacties ondersteunt enorm, en bestaat niet alleen uit de handelaar en de kaartuitgever, maar ook uit het kaartnetwerk en de acquirer. Onnodig te zeggen dat al deze niveaus het verwerken van creditcardtransacties veel duurder maken dan nodig is.

E-commerce groeit maar is nog steeds minder dan 15% van alle detailhandelsverkopen. Mobiele betalingsmogelijkheden nemen ook toe: ongeveer 40% van de winkeliers accepteert een of andere vorm van mobiele betalingen. Slechts 3% van de retailers accepteert echter cryptocurrency, en Bitcoin is verreweg de meest geaccepteerde.

De gegevens van de Wereldbank laten er een paar zien 2 miljard mensen over de hele wereld die momenteel geen bank heeft. Volgens gegevens van de FDIC zijn er alleen al in de Verenigde Staten 9 miljoen bankgeld en 24,5 miljoen onderbank.

De Amerikaanse economie is zeker veel groter dan die van Thailand, maar Omise en OmiseGO werken eraan om heel Zuidoost-Azië, Japan en China te bereiken. Dit is een enorme potentiële markt, vooral in China, waar mobiele betalingen veel sneller groeien dan in andere ontwikkelde landen. OmiseGO is misschien relatief onbekend in het Westen, maar het is van plan een begrip te worden in Azië.

OmiseGo netwerkoverzicht

Overzicht van het OmiseGo-netwerk. Afbeelding via OmiseGo Blog

Sommigen beschouwen de OMG-concurrentie als hetzelfde als ETH. Deze omvatten NEO en Cardano, die beide momenteel groter zijn dan OMG.

De echte concurrentie komt echter van de online betalingsplatforms. Dit omvat Paypal, Stripe, Apple Pay, Samsung Pay en anderen, evenals creditcarduitgevers zoals Visa, Mastercard en American Express, en zelfs de banken zelf, aangezien ze de creditcards ondersteunen. De wedstrijd omvat ook de honderden bestaande betalingsverwerkers.

Elk van deze zou kunnen samenwerken met OmiseGO en hun technologie kunnen gebruiken om de toekomst in te gaan, maar ze kunnen ook proberen hun eigen oplossingen te implementeren. Paypal heeft al een blockchain-patent aangevraagd, net als Mastercard. Bovendien hebben Apple, Samsung, American Express en Visa allemaal in-house blockchain-ontwikkeling.

Het zou een lange weg en een zwaar bevochten strijd kunnen zijn voor OmiseGO om te winnen als de beste cryptobetalingsprocessor, maar ze zijn goed gepositioneerd voor de strijd.

OmiseGO eWallet Suite

De OmiseGO eWallet Suite is een open-source softwaretoolkit die is ontwikkeld door OmiseGO en gratis wordt aangeboden aan bedrijven, handelaren en gebruikers als een manier om ze gemakkelijk in het Omise-netwerk te integreren..

Voorheen de eWallet SDK genoemd, is het geëvolueerd naar de eWallet Suite omdat het niet alleen uit drie verschillende SDK’s bestaat (één voor Android, één voor iOS en één voor Ruby), maar ook uit andere componenten die de bruikbaarheid vergroten.

Zodra de eWallet Suite is verbonden met Ethereum en de OmiseGO Plasma-netwerkgebruikers kunnen ERC-20- en ERC-721-tokens verzenden, ontvangen en opslaan, evenals tokenized fiat-valuta’s en andere digitale activa die op het netwerk zijn gemaakt. Toekomstige upgrades verwachten deze mogelijkheid uit te breiden met extra valuta’s, met als uiteindelijk doel een valuta-agnostische uitwisseling te creëren.

De uitwisseling van fiat-valuta wordt ondersteund via plug-ins voor de eWallet, maar eWallet-providers zullen verantwoordelijk worden gehouden voor de naleving van de regelgeving in hun respectieve rechtsgebieden.

OmiseGo Ewallet Suite

OmiseGo Ewallet Suite & Voordelen

Uiteindelijk is de eWallet in de eerste plaats een webapplicatie. Om te kunnen communiceren met de webgebaseerde eWallet bevat de volledige Suite ook het volgende:

  • Een API om te communiceren tussen de eWallet en verschillende software.
  • SDK’s waarmee ontwikkelaars eenvoudig applicaties en plug-ins voor het platform kunnen bouwen, waardoor een naadloze integratie tussen de applicaties en het Omise-netwerk mogelijk is.
  • Een eenvoudig te gebruiken front-endpaneel waarmee u accounts kunt aanmaken, tokens kunt uitgeven, activiteitenlogboeken en nog veel meer administratieve functies.
  • Backend-applicaties op zowel serverniveau als mobiele applicaties.
  • Demo-applicaties beschikbaar voor ontwikkelaars om te laten zien hoe de eWallet kan worden geïmplementeerd.

Met het volledige scala aan tools dat beschikbaar is in de eWallet Suite, is het voor iedereen mogelijk om een ​​front-end interface te creëren en te integreren waarmee ze digitale activa kunnen munt, deponeren, transacties uitvoeren, volgen en opnemen. Bovendien zullen ontwikkelaars applicaties kunnen aanpassen aan hun specifieke behoeften.

Een van de meest ambitieuze toepassingen van de eWallet Suite tot nu toe is die van Burger King Thailand, dat eigendom is van Minor Group International, een van de grootste horeca-, restaurant- en lifestylebedrijven in Zuidoost-Azië. Ze lanceerde een eWallet in december 2018 die de OmiseGO eWallet Suite gebruikt.

Deze eWallet biedt een back-endoplossing voor het loyaliteitsprogramma van de Minor Group. Deze eWallet helpt klanten vervolgens te stimuleren om terug te keren en meer geld uit te geven door hen loyaliteitspunten en andere voordelen te geven.

Met het programma krijgen gebruikers punten wanneer ze aankopen doen via de mobiele app van het bedrijf. Deze punten kunnen later worden ingewisseld voor restaurantkortingen en andere beloningen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe blockchaintechnologie een betere service kan bieden aan gebruikers en een verbeterde infrastructuur voor bedrijven.

OmiseGO-team

Het is gevestigd in Thailand en werd opgericht door Jun Hasegawa en Donnie Harinsut, die de CEO en COO van Omise blijft. Hoewel Donnie de COO van OmiseGO blijft, wordt de rol van CEO sinds april 2019 vervuld door Vansa Chatikavanij. Vansa was voorheen de algemeen directeur van OmiseGO voordat ze de rol van CEO aantrad..

Juni Hasegawa (niet te verwarren met het Amerikaans-Japanse model met dezelfde naam), had meer dan 16 jaar ervaring in e-commerce en mobiele betalingen voordat hij Omise oprichtte. Hij blijft de directeur van zowel Omise als OmiseGO.

OmiseGo-teamleden

OmiseGo-teamleden

Ezra Donnie Harinsut ontmoette Jun Hasegawa toen ze allebei voor het Japanse reclamebedrijf Alpha-do werkten. Naast oprichter en huidige COO bij Omise is hij sinds april 2019 ook CEO van Omise Payment.

Vansa Chatikavanij kwam in 2017 bij OmiseGO na 7 jaar bij de Wereldbank te hebben gewerkt. Ze bekleedde de functie van CEO bij OmiseGO na twee jaar als Managing Director. Ze is ook mede-oprichter van Sky Visual Imaging Venture, een bedrijf dat zich bezighoudt met het organiseren van fondsenwerving in de eerste fase.

Gemeenschap

OmiseGO is enorm aanwezig op sociale media. Sommige van de accounts zijn misschien wel de grootste die ik heb gezien. Bijvoorbeeld de OmiseGO Twitter account heeft 286.000 volgers.

De Facebook-pagina heeft ook meer dan 10.000 volgers, wat behoorlijk groot is op Facebook omdat de gebruikers niet zo geïnteresseerd zijn in blockchain.

Op Reddit, de OmiseGO subreddit heeft meer dan 40.000 volgers. Het heeft elke dag talloze berichten en tientallen reacties op veel van die berichten. Onnodig te zeggen dat de OmiseGO-community op Reddit extreem actief is.

Een opmerkelijk ontbrekend kanaal voor OmiseGO is Telegram. Er is een kanaal, maar slechts 550 gebruikers omdat het alleen voor aankondigingen wordt gebruikt.

OmiseGO is ook een beetje uniek met het gebruik van YouTube. Het kanaal heeft meer dan 1.500 abonnees, wat behoorlijk groot is voor een blockchain YouTube-kanaal. Het team gebruikt het kanaal voor educatieve stukken en ook om beelden van conferenties te posten.

OMG-token

De OmiseGO-blockchain is Proof-of-Stake en het OMG-token is een ERC-20-token. Dat gezegd hebbende, is uitzetten nog niet geïmplementeerd voor OMG-tokens en er is geen indicatie wanneer het zou kunnen worden geïmplementeerd.

Vanaf begin november 2019 is er een totaal aanbod en een circulerend aanbod van 140.245.398 OMG. En dat is alles wat er ooit zal zijn, aangezien OMG niet kan worden ontgonnen, het aanbod is afgetopt en er zijn geen plannen om er in de toekomst nog meer te creëren.

De prijs is $ 0,947526 en de marktkapitalisatie is iets meer dan $ 132 miljoen, waarmee het nummer 43 is in marktkapitalisatie van alle cryptocurrencies. Dat is een aanzienlijke daling voor het OMG-token, dat ooit in de top 20 van alle cryptocurrencies stond.

OMG-prijsprestaties

Prijsprestaties van OMG-token. Afbeelding via CMC

Tijdens de OmiseGO ICO, die $ 25 miljoen opbracht, werd 65% van de voorraad OMG-tokens verdeeld. 20% werd door Omise ingehouden voor operationele kosten, terwijl 10% aan de ontwikkelaars werd gegeven en 5% opzij werd gezet voor een airdrop naar ETH-houders.

Die airdrop vond plaats in september 2017 voor houders van minimaal 0,1 ETH op blokhoogte 3988888 en was de enige. Alle anderen die beweren dat OMG airdrops waren, waren oplichting.

De prijs van OMG is in 2018 gedaald, samen met de bredere markt voor cryptocurrency. De prijs piekte op 8 januari 2018 op $ 28,35 en is sindsdien gestaag lager.

Er was een kleine opleving in april die de prijs terugbracht naar $ 20,48, maar met de gestage neerwaartse trend daalde het helemaal onder $ 1 per begin november 2019. Dit brengt de cirkel van het OMG-token terug naar de ICO-prijs van $ 1. Als vroege investeerders nog steeds vasthouden, zijn ze waarschijnlijk behoorlijk teleurgesteld in de rondreis.

Handel & OMG

Als u OMG wilt kopen, moet u dit doen met BTC, ETH of USDT. Het is niet beschikbaar voor fiataankopen, behalve voor aankopen in Zuid-Koreaanse won of Thaise baht via beurzen in die respectieve landen.

Momenteel is het grootste ruilvolume voor OMG ZB.com, gevolgd door Bithumb waar veel OMG wordt ingewisseld voor Zuid-Koreaanse Won. Huobi Global blijft ook een topbeurs en er zijn enkele tientallen andere beurzen die OMG-handel aanbieden. Over het algemeen zullen Aziatische gebruikers het veel gemakkelijker hebben om OMG te verkrijgen en te gebruiken, aangezien het niet erg algemeen verkrijgbaar of geaccepteerd is in Europa en Noord-Amerika.

Voor die handelaren op westerse markten die al cryptocurrency hebben, is uw beste gok om het token te kopen waarschijnlijk Binance. Er zijn relatief sterke orderboeken op deze beurs met redelijke bied-laatspreads en een behoorlijke dagelijkse omzet.

Binanace OMG

Een punt van kritiek op OMG is dat het behoorlijk gecentraliseerd blijft. De top 100-accounts bezitten ongeveer 65% van alle OMG-tokens. Als je het eigendom van OmiseGO uit de vergelijking haalt en de tokens die door beurzen worden bewaard, blijft er nog steeds 25% van het totale aanbod over in handen van een kleine minderheid van gebruikers.

Belangrijke OMG-partners zijn onder meer SBI Investment, SMDV, SMBC, Golden Gate Ventures, Ascend Capital, East Ventures, Krungsri Finnovate en Global Brain.

Omdat OMG een ERC-20-token is, kunt u deze in elke ERC-compatibele portemonnee bewaren, zoals MetaMask en MyEtherWallet. We hebben zelfs een bericht geplaatst over de beste OmiseGo-portefeuilles als je geïnteresseerd bent.

Ontwikkelingsvoortgang

Het lijkt er dus op dat er nogal wat aan de hand is met het OmiseGo-project, maar wordt deze vooruitgang vertaald in echte ontwikkelingsoutput?

Om deze beslissing te nemen, helpt het om een ​​kijkje te nemen in de openbare coderepository en de commits te observeren. Dit is in staat om u een goede bepaling te geven van hoeveel werk er wordt gedaan en de voortgang die de ontwikkelaars boeken.

Daarom besloot ik om in de OmiseGo GitHub en volgen hun coderingsactiviteit. In het onderstaande hebben we de code commits voor de drie meest actieve repositories van de afgelopen 12 maanden.

OmiseGo GitHub

Code Commiteert zich aan gekozen repo’s in de afgelopen 12 maanden

Zoals je kunt zien, is er nogal wat ontwikkelingswerk gedaan met talloze code-commits aan deze repositories. Er zijn ook nog 53 andere repositories in de GitHub, hoewel deze minder commits en activiteit hebben dan de bovenstaande.

Dit niveau van codeeractiviteit is meer dan we doorgaans zien voor projecten in vergelijkbare ontwikkelingsstadia. Als je op de hoogte wilt blijven van de ontwikkelingen, ga dan naar hun officiële blog.

Gevolgtrekking

OmiseGO kreeg zeer veel aandacht tijdens zijn ICO en kort daarna, en hoewel de buzz is afgenomen, blijft het een zeer sterke medaille. Het heeft verschillende voordelen die het naar nieuwe hoogten zouden kunnen tillen naarmate het meer ontwikkeld wordt en algemeen wordt gebruikt. Een daarvan is het doel van het verstrekken van bankieren aan de niet-bankiers in Zuidoost-Azië. Een ander doel is om mobiel bankieren in China te betreden. Beiden zouden een brede acceptatie van OMG kunnen creëren.

Laten we niet vergeten dat de OmiseGO-blockchain de reeds succesvolle digitale betalingsgateway Omise ondersteunt. Dat alleen al geeft OmiseGO een enorm voordeel.

Als OmiseGO ervoor zorgt dat het plasmanetwerk tegen het einde van 2018 goed werkt, zal het misschien wel het snelste blockchain-netwerk ter wereld hebben. Ten slotte zal de transactiedoorvoer groot en snel genoeg zijn voor dagelijks gebruik.

En tot slot is de steun voor OmiseGO substantieel, met de mede-oprichters van Ethereum die optreden als adviseurs, verschillende prominente Aziatische VC-bedrijven die steun verlenen, en OmiseGO de steun heeft van de Thaise centrale bank en het ministerie van Financiën..

OmiseGO heeft veel van de onderdelen die nodig zijn om de dagelijkse digitale betaling te worden voor een groot deel van Azië, en van daaruit mogelijk de wereld. Het is absoluut een project om de komende maanden en jaren in de gaten te houden.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me