Oplichters blijven zich richten op Telegram ICO en scoren mogelijk miljoenen

Met de aandacht die de aanstaande Telegram ICO blijft omringen, hebben oplichters een velddag met nepsite na nepsite. Om de zaken nog erger te maken, lijken de sites met succes mensen op te lichten voor tienduizenden of mogelijk miljoenen dollars.

Een van de best samengestelde sites in zijn soort is zojuist gelanceerd en is al mensen aan het oplichten door de emmerlading. Lees verder om meer te weten te komen over wat er gebeurt en hoe u kunt voorkomen dat u wordt opgelicht door een nep-ICO-site.

Telegram ICO-hype

Sinds het witboek in januari uitlekte, gonst het internet van opwinding en interesse in de aanstaande Telegram ICO. In de afgelopen jaren is Telegram misschien wel de ultieme keuze geworden voor projectcommunicatie over cryptocurrency. Zoek gewoon een cryptocurrency-project op en u zult waarschijnlijk een Telegram-link vinden.

Vanwege deze speciale zichtbaarheid in de cryptocurrency-wereld heeft de Telegram ICO ongelooflijk veel interesse gewekt. Velen in de branche hebben gesuggereerd dat de Telegram ICO gemakkelijk meer dan $ 1 miljard aan ICO-financiering zou kunnen behalen, waardoor het een van de grootste en meest succesvolle ICO’s tot nu toe is als het uitkomt. De ICO, of crowdsale, is echter nog ver weg. Tegenwoordig krijgen alleen specifieke, vermogende particulieren toegang tot de voorverkoop.

Met al deze hype en gepraat over rondvliegende geld, lijdt het geen twijfel dat de oplichters dit gebruikten om de haken op hun phishing-sites te lokken.

De oplichters vallen aan

In een artikel die op 20 januari op Techcrunch verscheen, werd al een groot aantal frauduleuze vislocaties waargenomen die specifiek gericht waren op de Telegram ICO. Volgens het artikel beweerde een van de meest prominente nepwebsites, gramtoken.io, al $ 5 miljoen te hebben verzameld.

Hoewel die website al offline is, lijkt er een andere in de plaats te zijn gekomen. Deze, ico-telegram.org, die exact hetzelfde ontwerp gebruikt als degene die door Techcrunch wordt opgemerkt, beweert voor 96% compleet te zijn met de verkoop. Wanneer u op de links klikt om de “gram” -tokens te kopen, krijgt u een direct stortingsadres om bitcoin of ether te verzenden.

Volgens Etherscan, het opgegeven adres heeft vanaf vandaag al bijna 30 Ethereum of ongeveer $ 26.000 ontvangen. De laatste transactie was iets meer dan een uur geleden nadat we het hadden gecontroleerd. Die transactie was voor 3.04 ether.

Toen we het bitcoin-adres van de phishing-site controleerden, ontdekten we dat deze geen transacties en geen saldo had. Dit is echter niet volledig indicatief dat de oplichtingssite geen betaling heeft ontvangen. Dit komt omdat de site het adres gemakkelijk kan wijzigen telkens wanneer een aanbetaling wordt gedaan.

Het vreemdste aan deze zwendel is dat het blijft proberen te praten over wat het “gram-tokens” noemt. De site beweert ten onrechte dat deze tokens in feite de tokens zijn die door het Telegram-netwerk zullen worden gebruikt. De echte tokens zullen hoogstwaarschijnlijk ‘TON’ heten, voor Telegram Open Network.

Een nieuwe kanshebber komt tevoorschijn

Zoals we eerder al zeiden, lijken deze sites links en rechts op te duiken. De laatste die verschijnt, is misschien wel een van de meest overtuigende. Deze noemt zichzelf telegramfoundation.org.

De site heeft een zeer gelikte en overtuigende ontwerpstijl. Het bevat ook alle informatie waarnaar een potentiële belegger die op zoek is naar de echte Telegram ICO, mogelijk op zoek is. Helaas is het een complete nep en bestaat het alleen om geld te stelen van nietsvermoedende potentiële investeerders.

Het ziet er aan de oppervlakte veel professioneler uit. Het presenteert de bezoeker niet simpelweg een deponeringsadres. In plaats daarvan moet een gebruiker een account aanmaken en inloggen.

Een zoekopdracht naar de registratierecords van de website onthult dat de site op 12 februari is geregistreerd. Het is zo geregistreerd dat de personen erachter niet bekend zijn. In plaats daarvan kan alleen een hostingbedrijf worden gevonden. Het hostingbedrijf is gevestigd in Dominica en het registratiebedrijf komt uit China. Er is geen andere informatie beschikbaar.

Hun modus operandi is duidelijk. Laat mensen denken dat ze iets kopen in wat misschien wel een van de heetste en meest gehypte ICO’s is. Pak dan hun geld en ren weg.

Hoe u oplichting als deze kunt vermijden

In de wereld van cryptocurrency is dit soort truc niet nieuw. Phishing-sites hebben vrijwel altijd bestaan. Omdat het zo gemakkelijk is, en ook zo onomkeerbaar, is cryptocurrency het perfecte doelwit geworden voor oplichters.

Om niet opgelicht te worden, is het uitermate belangrijk dat u begrijpt wat het juiste webadres is voor de site die u wilt bezoeken. Het is bekend dat oplichters webzoekmachines zoals Google betalen om hun site bovenaan de resultaten boven de echte site te plaatsen. MyEtherWallet is een veelvoorkomend slachtoffer van dit soort zwendel. In het geval van Telegram is hun officiële site telegram.org.

Als u eenmaal weet dat u zich op de juiste site bevindt, moet u er nu voor zorgen dat u bekend raakt met de voorwaarden van de ICO. U moet bijvoorbeeld de naam van het token kennen, de datums van de ICO en hoe u correct kunt bijdragen.

Naast websites is het van het grootste belang dat u nog meer voorzichtigheid betracht bij het gebruik van een Telegram-chatroom voor een ICO. In de afgelopen weken hebben oplichters Telegram-chats voor ICO’s verdreven en kloonaccounts gemaakt om eruit te zien als beheerders van de verschillende chatrooms.

Ze zullen je dan een bericht sturen en je vragen om Ethereum of bitcoin rechtstreeks naar een adres te sturen dat ze je in de chat sturen. Dit is bijna altijd fraude. Wees voorzichtig wanneer iemand op Telegram u vraagt ​​om rechtstreeks cryptocurrency te verzenden.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia & Telegram

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me