OPOLO Cosmos Wallet Review: compleet overzicht

Gezien de trends op de financiële markten en wereldeconomieën is het een redelijk veilige speculatie om te zeggen dat de wereld migreert naar de toenemende acceptatie van digitale valuta, en alles wat dat met zich meebrengt.

Een van de grootste zorgen naarmate meer mensen cryptocurrencies gaan gebruiken en gebruiken, is de veiligheid van hun geld. De adoptie kan niet doorgaan als mensen zich zorgen maken dat de munten die ze in hun bezit hebben gemakkelijk kunnen worden gestolen door een hacker met een kleine vaardigheid.

Risico's voor cryptovaluta

Er zijn zoveel gevaren als u uw munten niet beveiligt. Afbeelding via Opolo.io

Kijk gewoon naar de afbeelding hierboven en je kunt zien waarom hardware-cryptocurrency-wallets aan belang winnen. Als de veiligste manier om uw cryptocurrencies op te slaan, zullen steeds meer mensen de komende maanden en jaren ongetwijfeld een beroep doen op hardware wallets. Niet alle hardwareportefeuilles zijn echter hetzelfde.

Sommige zijn zeker veiliger dan andere, en hoewel de grote namen al meerdere jaren bestaan, betekent een lang leven in deze branche niet dat je de beste bent. Innovatie in de blockchain-industrie vindt plaats met warpsnelheden en er is altijd iets nieuws om de hoek.

In dit geval is het nieuwe iets nieuws OPOLO cryptocurrency-portemonnee. Ontworpen om niet alleen de meest veilige hardware wallet te zijn die er is, maar ook ontworpen voor gebruiksgemak, bevindt de OPOLO wallet zich momenteel in de pre-launch fase van crowdfunding, wat perfect is omdat het betekent dat je nog steeds kunt profiteren van een 51% korting totdat de portemonnee officieel wordt gelanceerd.

Je wilt natuurlijk niet blindelings kopen, daarom hebben we een pre-launch OPOLO-portemonnee in handen om uit te testen en te beoordelen. We denken dat u behoorlijk onder de indruk zult zijn.

En als u aan het einde van de recensie bent, vindt u een speciale aanbieding waarbij u mogelijk ook gratis een OPOLO kunt krijgen!

OPOLO Cosmos Belangrijkste kenmerken

Voordat we ingaan op de gedetailleerde beoordeling van deze portemonnee van de volgende generatie, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste kenmerken die de OPOLO Cosmos-portemonnee van het pakket scheiden:

Logo van Opolo

De enige echte OPOLO hardware wallet. Afbeelding via Opolo.io

 • De Opolo Cosmos heeft de meest veilige hardware-chip die er is en is CC EAL 6+ gecertificeerd.
 • Het is de eerste en enige hardwareportefeuille voor cryptovaluta die wordt gecontroleerd en gecertificeerd door Digital Security Paris.
 • OPOLO versnippert back-ups en gebruikt magnetische geheugensteunopslag om ervoor te zorgen dat u de toegang tot uw geld niet verliest.
 • Groot 3,2 inch LCD-aanraakscherm maakt het een gemakkelijke taak om wachtwoordzinnen en wachtwoorden in te voeren.
 • Wachtwoorden kunnen maximaal 120 tekens lang zijn voor een betere beveiliging.
 • Heeft momenteel native ondersteuning voor 120 munten en 200.000+ tokens.
 • Gebruiksvriendelijk ontwerp met een enkele portemonnee en een enkele app.
 • Crypto-naar-crypto en fiat-naar-crypto-uitwisseling ingebouwd.
 • Secure Password Manager om wachtwoorden en 2fa-sleutels op te slaan.
 • Werkt met Android-apparaten, Windows, Linux en MacOS.

Opolo Cosmos

Klein, lichtgewicht en veilig. Afbeelding via Opolo.io

OPOLO Cosmos Hardware Wallet Specificaties

SE Beveilig element met CC EAL6 + -certificering
DIMENSIES 89,2 mm x 66,4 mm x 9,5 mm
VERBINDING USB Type C (V0), USB Micro (V1)
TOUCH-DISPLAY 79 mm x 56 mm
GEWICHT 79 G.
processor Ingebouwde ARM-processor (CORTEX-M4)

EAL6 + certificering (Software & Hardware)

Mocht u nog niet eerder van EAL + hebben gehoord, het is een certificering die wordt gegeven op basis van de resultaten van een beveiligingsaudit die volgt op een Common Criteria-beveiligingsevaluatie, in dit geval werd de audit uitgevoerd door Digital Security Paris. De EAL + -audit kent een score van 1-7 toe aan het apparaat of de software, waarbij de score 1 de laagste is en alleen aangeeft dat het apparaat of de software functioneel is, terwijl de hoogste score van 7 alleen van toepassing is als er sprake is van een risicovolle situatie.

Zoals je zou verwachten, zouden de lagere beoordelingen van 1, 2 of 3 je geld een groter risico op hacken opleveren. De hogere scores van 6 en 7 betekenen dat het apparaat en / of de software die is gecontroleerd bijna onmogelijk te hacken is.

EAL6 +

De eerste cryptohardwareportefeuille die EAL6 + -certificering voor hardware en software heeft ontvangen. Afbeelding via Opolo.io

De OPOLO Cosmos-hardwareportefeuille werd gecontroleerd op zowel de hardware als de software en beide behaalden een EAL6 + certificeringsscore. Dit geeft een hoge mate van zekerheid van de toepassing van beveiligingstechnieken tot een rigoureuze ontwikkelomgeving om een ​​premiumproduct te produceren om hoogwaardige activa te beschermen tegen aanzienlijke risico’s..

Vanaf januari 2021 is de OPOLO Cosmos de enige commercieel verkrijgbare hardware wallet die EAL6 + gecertificeerd is voor zowel de hardware als de software.

Ter vergelijking: de populaire Ledger Nano X is alleen gecertificeerd voor EAL5 + en de Trezor is helemaal niet gecertificeerd, omdat dit type Secure Element niet is opgenomen in het ontwerp. Het is ook opmerkelijk dat het ontwikkelingsteam van OPOLO 18 maanden heeft besteed aan het testen, controleren en certificeren van het apparaat en de software voor het EAL6 + -niveau. Geen enkele andere hardwareportefeuille heeft dergelijke rigoureuze audits en tests ondergaan voordat deze werd gelanceerd.

Het veilige element (SE)

Secure Elements-chips zijn dezelfde chips die worden gebruikt om uw creditcards en betaalpassen te beschermen tegen datalekken. De chip is verantwoordelijk voor het afhandelen van veilige betalingen en overboekingen door alle gegevens die door de chip worden verwerkt, te versleutelen. U kunt het zien als de veilige kluis in uw hardwareportefeuille. Het beschermt alle munten die u op de OPOLO Cosmos bezit tegen mogelijke malwareaanvallen.

Beveiligde elementen

De Secure Elements-chip zorgt voor versleuteling en beveiliging. Afbeelding via NXP.com

Met de combinatie van deze Secure Element-chips en de EAL6 + -certificering is de OPOLO-portemonnee een van de veiligste en veiligste wallets die momenteel beschikbaar zijn.

Beveiligde wachtwoordzin / wachtwoord

Een van de softwarefuncties die de OPOLO moeilijker te kraken maakt, is de veilige wachtwoordzin. Deze wachtwoordzin wordt nooit op het apparaat opgeslagen, wat betekent dat zelfs als een hacker toegang tot het apparaat zou kunnen krijgen, hij de wachtwoordzin nooit zou kunnen vinden, omdat deze gewoon niet op het apparaat aanwezig is. Zelfs als ze op de een of andere manier uw wachtwoord zouden hebben gekregen, blijven uw munten zonder de wachtwoordzin veilig.

Toevoegen aan deze beveiliging is het wachtwoord zelf, dat kan worden ingesteld op 120 tekens. Zoals je misschien al geraden hebt, hoe langer het wachtwoord is, hoe veiliger het ook is. Langere wachtwoorden zijn aanzienlijk moeilijker te kraken in vergelijking met kortere wachtwoorden.

Bovendien zijn er slechts 7 kansen om het wachtwoord correct in te voeren. Als iemand het wachtwoord of de wachtwoordzin verkeerd invoert, wordt het apparaat vergrendeld en automatisch gewist. Op dit moment kan uw portemonnee alleen worden hersteld naar een nieuw apparaat.

Met betrekking tot die geheugensteuntje, slaat de OPOLO Cosmos-portemonnee een andere primeur, omdat het de enige hardware-portemonnee is die back-up-sharding van de geheugensteuntje bevat met behulp van de meegeleverde magnetische kaarten. Om de geheugensteuntjes op de magnetische kaart op te slaan, hoeft u alleen de OPOLO-portemonnee op de magnetische kaart te plaatsen.

Opolo-beveiliging

Beveiliging door magnetische geheugensteunkaarten.

Plaats de OPOLO-kaart onder het apparaat (aan de achterkant) en druk op “Volgende”, bij een geslaagde back-up ziet u een bericht met succes. Als u een storing krijgt, past u de positie van de OPOLO-kaart aan de achterkant van het apparaat aan en drukt u op “Opnieuw”. Als u de geheugensteuntjes met succes op de kaart heeft opgeslagen, bewaar deze dan zorgvuldig op een zeer veilige locatie. Iemand die de kaart krijgt, kan de portemonnee herstellen. Beschouw het als een papier, met geheugensteuntjes erop geschreven.

Als er iets met het apparaat gebeurt (verlies of schade van welke aard dan ook), kunt u deze 24 woorden gebruiken om uw geld terug te krijgen en de gegevens naar een nieuw apparaat te importeren (het kan zelfs van een ander merk zijn, als u dat wilt).

Groot touchscreen

Het touchscreen van de OPOLO is een volledig touchscreen van 3,2 inch waarmee zelfs degenen onder ons met grote, onhandige handen gemakkelijk wachtwoorden en wachtzinnen kunnen invoeren. Als u ooit een hardwareapparaat met een klein scherm heeft gebruikt, weet u hoe belangrijk dit is. Zoals je op de onderstaande foto kunt zien, heeft het apparaat ongeveer het formaat van een standaard computermuis, waardoor het ook prettig in de hand ligt.

Opolo-muis vergeleken

Precies zo groot als een muis en perfect in de hand.

Bovendien is de OPOLO erg gebruiksvriendelijk gemaakt. In plaats van een aantal plug-ins en apps en andere portefeuilles te vereisen, hebt u voor OPOLO slechts één app nodig. Het kan op uw desktopcomputer of op een Android-smartphone worden geïnstalleerd en toont u al uw munten in één gemakkelijk te lezen dashboard.

Dit maakt het veel gemakkelijker dan Ledger of Trezor. U kunt eenvoudig de ontvangende code van elke munt weergeven, inclusief de QR-code of de volledige alfanumerieke code als u dat wilt. De beveiliging wordt ook gehandhaafd door de invoer van uw toegangscode te vereisen op elk moment dat u een transactie met het apparaat uitvoert.

120+ munten en 200.000+ tokens

Een van de meest vervelende aspecten van het gebruik van een hardwareportefeuille is de noodzaak om zoveel verschillende portefeuilles en plug-ins te downloaden en munten in de portefeuille te integreren. Als je meer dan een paar verschillende munten hebt (en wie niet), lijkt dit allemaal zo’n enorme pijn. OPOLO verandert dat allemaal.

Opolo-munten

Native ondersteuning voor 120+ munten allemaal in dezelfde portemonnee. Afbeelding via Opolo.io

De OPOLO Cosmos kan meer dan 120 verschillende munten en meer dan 200.000 tokens bevatten. Bij elke nieuwe update worden ook meer munten en tokens toegevoegd. De kans is dus zeer groot dat het niet uitmaakt welke munt u aan het slepen bent, de OPOLO is klaar om u hem gemakkelijk en zonder gedoe te laten opbergen.

Dit is eigenlijk slechts een deel van de gebruiksvriendelijke gebruikersinterface die u met de Cosmos kunt vinden. Wie wil er uren besteden aan het downloaden (en later updaten) van portefeuilles en deze vervolgens integreren met uw hardwareportefeuille om veel verschillende cryptocurrencies te ondersteunen? Bovendien houdt deze functie de portemonnee beter beveiligd door de noodzaak te vermijden om aanvullende software te downloaden van mogelijk onbetrouwbare externe bronnen.

Het OPOLO-team

Fahad Fazal is de oprichter en CEO van OPOLO Wallet. Hij is een serieel ondernemer en technoloog met een PHD in kunstmatige intelligentie en neurale netwerken van de Universiteit van Oslo. Hij heeft de afgelopen jaren voor een aantal projecten opgetreden als blockchain-adviseur en ICO-adviseur.

Opolo-team

Het leiderschap achter OPOLO. Afbeelding via Opolo.io

Julien Vanel is de mede-oprichter van OPOLO Wallet en de huidige CSO van het bedrijf. Hij is sinds 2000 werkzaam op het gebied van IT-beveiliging, in de financiële, militaire, industriële en dienstensector. cryptosphere sinds 2018 door middel van mijnbouw, investeringen en hodling.

Mickael Damour een adviseur van het OPOLO-portefeuilleteam. Hij is zowel een ervaren blockchain-liefhebber als een ondernemer. Sinds 2014 werkt hij voor en adviseert hij op blockchain gebaseerde projecten.

OPOLO Cosmos-toepassingen

Met de OPOLO Cosmos-applicatie kunt u naadloos communiceren met uw hardwareportefeuille. Koop, verkoop en ruil alle ondersteunde cryptocurrencies snel en gemakkelijk. Wat portemonnee-software betreft, dit is zeer goed ontworpen en intuïtief, wat een plezier is.

Opolo Exchange

Wissel uw cryptovaluta eenvoudig rechtstreeks in de Cosmos-portemonnee in. Afbeelding via Opolo.io

Momenteel is de applicatie beschikbaar voor desktopcomputers met Windows (64-bit), Linux (64-bit) en MacOS (Sierra 10.10 en hoger). Er is ook een mobiele applicatie voor Android-apparaten, maar iPhone- en iPad-gebruikers hebben voorlopig pech en ik heb geen voorspelling gezien voor de releasedatum van een iOS-app.

Opolo-apps

Een applicatie voor de meeste besturingssystemen. Afbeelding via Opolo.io

De applicatie bevat ook een Secure Password Manager om het gemakkelijker te maken 2FA-sleutels en wachtwoorden op te slaan. Het is geen noodzakelijke functie om zeker te zijn, maar het is een leuke kleine toevoeging om dingen eenvoudiger te maken voor gebruikers terwijl de beveiliging van het apparaat behouden blijft.

OPOLO Cosmos-installatie

Zodra u uw OPOLO Cosmos-portemonnee heeft ontvangen, wilt u deze natuurlijk instellen zodat u deze kunt gaan gebruiken. De eerste leuke stap is het uitpakken, waar je de hardware wallet zelf te zien krijgt, samen met alle toegevoegde randapparatuur en dergelijke.

Naast de OPOLO Cosmos-portemonnee krijg je een kaart om je geheugensteuntje op te schrijven, drie magnetische kaarten om datzelfde geheugensteuntje op te slaan, een USB type A naar type C connector en een USB type C naar type C connector. Er worden ook twee converters meegeleverd, één voor USB type A naar USB 2.0 type C micro en één voor USB 3.0 type C micro.

Opolo uit de doos

Alle componenten die u ontvangt bij de Opolo Cosmos Wallet.

De eerste stap is om de a USB type A te gebruiken om C te typen en de OPOLO-portemonnee op uw desktopcomputer aan te sluiten. Het is eenvoudig genoeg omdat er maar één aansluiting in het apparaat zit. De kleinere type C-connector wordt in de portemonnee gestoken en de grotere type A-connector wordt in de USB-poort van uw computer gestoken.

U krijgt onmiddellijk een scherm te zien waarin u wordt gevraagd of u het wachtwoord wilt instellen. Kies “Ja” en ga verder met het instellen van het wachtwoord voor het apparaat.

Opolo-wachtwoord

Uw Opolo-wachtwoord mag maximaal 120 tekens lang zijn.

Nadat u op “Ja” hebt gedrukt, wordt u naar het wachtwoordinstelscherm gestuurd waar u het wachtwoord moet typen dat u wilt instellen en het moet bevestigen. OPOLO ondersteunt wachtwoorden van maximaal 120 tekens. Stel een wachtwoord niet langer in. Nadat u het wachtwoord heeft ingevoerd, wordt u gevraagd het te bevestigen door het opnieuw in te voeren. Daarna wordt u gevraagd uw wachtwoord nogmaals in te voeren om het apparaat te verifiëren, waarna u wordt gevraagd om de OPOLO-app te downloaden.

Opolo downloaden

Gevraagd om de desktop-app te downloaden.

Onthoud dat er slechts 7 pogingen zijn die u hoeft te verifiëren, en deze pogingen worden bij elke mislukking verhoogd totdat u een succes krijgt. Bij succes wordt het aantal pogingen gereset naar nul. Wees dus heel voorzichtig bij het invoeren van uw wachtwoord, als u de mislukte pogingen heeft overschreden, kunt u de portemonnee niet meer gebruiken. Om diefstal van het zaad te voorkomen, verwijdert de portemonnee alle gegevens van het apparaat en blokkeert het voor verder gebruik. Voer dus niet vaker dan 7 keer het verkeerde wachtwoord in.

Maak een portemonnee

Voordat u een portefeuille aanmaakt, moet u de voorgaande stap hebben voltooid om het wachtwoord in te stellen. Als je dat nog niet hebt gedaan, ga dan terug en doe het nu. Als je het al hebt gedaan, krijg je het scherm op je hardwareapparaat te zien om de OPOLO-app te downloaden.

Ga naar OPOLO.io/download om de nieuwste versie van OPOLO Desk voor uw besturingssysteem te downloaden.

Opolo-dashboard

De Opolo-app biedt u een gemakkelijke manier om uw munten en tokens te beheren. Afbeelding via Opolo.io

Nadat de app is geïnstalleerd, moet u het apparaat en de app koppelen. Het is eenvoudig genoeg om te doen. Terwijl de portemonnee nog steeds is aangesloten en geverifieerd, en de OPOLO-app is geopend, wilt u op de knop klikken met de tekst ‘USB koppelen’.

Koppel USB

Eerst moet u de app en het hardwareapparaat koppelen.

Er wordt een kleiner venster geopend dat laat zien welke USB-sticks zijn aangesloten. Selecteer de USB met de naam “OPOLOC” of “InterBiometric” en klik op “Connect” om het apparaat te koppelen. Deze stap is essentieel. Als het apparaat niet is gekoppeld, kunt u geen bewerkingen met het apparaat uitvoeren.

U moet uw wachtwoord opnieuw invoeren op het apparaat om u te verifiëren en als het koppelen is gelukt, ziet u een klein groen vakje in de desktop-app dat u dit vertelt. Alle acties in de app zijn nu beschikbaar. U kunt ook een pop-up krijgen waarin u wordt gevraagd om de firmware van de portemonnee bij te werken. Als u dit toch krijgt, zorg er dan nu voor.

Werk Firmware bij

Wees zeer voorzichtig bij het updaten van de Cosmos-firmware.

Waarschuwing: Dit is een heel erg gevoelige stap, als er iets verkeerd wordt gedaan, kan het uw OPOLO Cosmos-apparaat blokkeren. Volg de instructies op het OPOLO Cosmos Wiki hier nauwgezet om ervoor te zorgen dat de firmware correct wordt bijgewerkt.

Waarschuwing voor firmware-update

Je bent gewaarschuwd!

Nu kunt u een nieuwe portefeuille aanmaken door op “Create New OPOLO Wallet” te drukken in de OPOLO App. De instructies voor het maken van de portemonnee verschijnen op het OPOLO Cosmos-apparaat.

Eerst ziet u de 24 woorden BIP39-geheugensteuntjes. U moet ze op papier noteren en u kunt het beste meerdere kopieën maken. Elke kopie moet veilig op een andere locatie worden bewaard. Of als je een cryptostaal hebt, noteer het daar dan. Dit is erg belangrijk, als u deze back-up kwijtraakt, kunt u al uw geld verliezen. Maak dus meerdere kopieën van geschreven geheugensteuntjes en bewaar ze op een veilige plaats. U moet 3-4 back-ups maken op papier of staal.

Opolo Seed Recovery

Schrijf uw kiemwoorden op en bewaar ze op een veilige plaats.

Vervolgens wordt u gevraagd of u een back-up wilt maken op de OPOLO-kaart. Dit is een optionele stap, maar dit maakt het leven gemakkelijker wanneer u de OPOLO-portemonnee moet herstellen. Maar dit zou niet de enige back-up moeten zijn die u heeft. U moet uw papieren of stalen back-ups bewaren in geval van een mogelijke kaartstoring.

Plaats de OPOLO-kaart onder het apparaat (aan de achterkant) en druk op “Volgende”, bij een geslaagde back-up ziet u een bericht met succes. Als u een storing krijgt, past u de positie van de OPOLO-kaart aan de achterkant van het apparaat aan en drukt u op “Opnieuw”. Ik ontving twee foutmeldingen en een kleine aanpassing van de kaart loste het probleem op, zodat de back-up succesvol was bij de tweede poging.

Opolo Backup

De Opolo Cosmos is de enige hardware wallet die magnetische geheugensteunkaarten gebruikt.

Als u de geheugensteuntjes op de kaart hebt opgeslagen, bewaar deze dan zorgvuldig op een zeer veilige locatie. Iemand die de kaart krijgt, kan de portemonnee herstellen. Beschouw het als vergelijkbaar met papier met geheugensteuntjes erop geschreven.

Nu uw portemonnee is ingesteld, kunt u wat munten en tokens toevoegen, uw eerste adres genereren en er wat geld op krijgen.

Voeg munten toe

Munten toevoegen aan het Opolo-app-dashboard is snel en gemakkelijk. Afbeelding via Opolo.io

Gevolgtrekking

De OPOLO is niet alleen de veiligste hardware wallet die nu op de markt is dankzij de EAL6 + certificeringen, het is ook de gemakkelijkste hardware wallet die ik ooit heb gebruikt. De integratie van zoveel munten en de eenvoudige interface is een genot als je ooit meerdere wallets op een ander hardwareapparaat hebt moeten downloaden en beheren.

Ik was ook blij met het vrij grote toestel dat het makkelijk maakte om de juiste knoppen op het touchscreen in te drukken. Als je kleinere handen hebt, heb je misschien geen last, maar als je handen groot en onhandig zijn zoals de mijne, zul je het grotere touchscreen ook erg waarderen.

De installatie is ook redelijk snel. Zelfs tijdens het maken van aantekeningen en foto’s voor deze recensie en het bijwerken van de firmware kostte het me slechts 30 minuten van het uitpakken tot het toevoegen van munten aan de portemonnee. Ik kan me voorstellen dat je dat gemakkelijk zou kunnen terugbrengen tot 10 minuten of minder als je niet alle stappen zou documenteren of de apparaatfirmware zou bijwerken.

Opolo Cosmos Doos

Verkrijg uw Cosmos door de onderstaande instructies te volgen.

En ik ben de belofte van een gratis OPOLO Cosmos Wallet niet vergeten. We geven er een weg aan onze lezers die deze stappen volgen:

 1. Reageer hieronder wat je leuk / niet leuk vindt in de OPOLO-portemonnee en wat je zou willen zien in toekomstige versies van OPOLO-portemonnee.
 2. Volgen @OPOLOwallet Twitter en Telegram-kanaal.
 3. Deel de volgende link met uw sociale netwerk: coinbureau.com/out/opolo

Merk op dat deze link ook jou of iemand anders die doorklikt en een OPOLO-portemonnee koopt, 51% korting geeft & VIP-toegang bij de lancering van crowdfunding. Dus zelfs als je de gratis OPOLO Cosmos niet wint, kun je er nog steeds een krijgen voor meer dan de helft, wat een vrij goede deal is voor de meest veilige hardware wallet op de markt.

Voordelen:

 • Koop uw OPOLO Cosmos voor slechts € 147 (een volledige 51% KORTING op de winkelprijs van € 297).
 • Als VIP ontvang je een privé-uitnodiging om deel uit te maken van OPOLO-privégroepen voor VIP-leden op https://www.facebook.com/opolo.wallet.3. Facebook en Telegram.
 • U ontvangt ook een verwijzingslink die u met uw netwerk kunt delen om $ 10 te verdienen voor elke portemonnee-verkoop.
 • Je hebt de coolste en veiligste hardware-portemonnee ter wereld.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me