Orchid Review van OXT: Blockchain Based VPN Network

Orchid bouwt ‘s werelds eerste VPN op een blockchain. Het project heeft enorm veel belangstelling gekregen sinds de OXT-tokens op Coinbase Pro werden vermeld.

Het Orchid-protocol probeert iets volledig revolutionairs te doen met een gedecentraliseerd virtueel particulier netwerk. Het project heeft een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal opgehaald bij particuliere investeerders en het token is nu beschikbaar voor gebruikers zoals jij en ik.

Is het echter echt alle hype eromheen waard??

In deze Orchid Review, zal ik proberen daar antwoord op te geven door je alles te geven wat je hebt moet weten. Ik zal ook kijken naar de acceptatie op lange termijn en het prijspotentieel van OXT.

Wat is Orchid?

De meeste blockchain-projecten proberen iets toegankelijker te maken. In het geval van Orchidee, zij vinden dat het internet voor iedereen opener en toegankelijker moet worden.

Orchid Network Voordelen

Enkele voordelen van het Orchid Network. Afbeelding via Orchid

En ze proberen dit te bereiken door een gedecentraliseerd aan te bieden virtueel particulier netwerk (VPN) oplossing die gebruikmaakt van een wereldwijde pool van bandbreedteproviders om individuen met elkaar te verbinden met behoud van privacy. Meer specifiek, volgens hun whitepaper:

Orchid is een gedecentraliseerde markt voor anonieme communicatie

Degenen die bandbreedte leveren, kunnen hun Orchid-tokens (OXT) inzetten en fungeren als een netwerkknooppunt, waarbij ze overtollige bandbreedte delen. Elk knooppunt wordt opgeslagen in een lijst in een Ethereum smart contract, en die lijst met knooppunten is toegankelijk voor alle Orchid-gebruikers. Het OXT-token wordt gebruikt voor bandbreedtebetalingen in het netwerk.

Dat OXT-token is een ERC-20-token dat is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Om Orchid te gebruiken, moeten gebruikers een aantal van deze OXT-tokens hebben, samen met een Web3-cryptoportemonnee en de Orchid-app die kan worden gedownload hier.

Het Orchid-protocol

De Orchid-app is ontworpen om op dezelfde manier te functioneren als OpenVPN, met behulp van zijn eigen aangepaste VPN-protocol. Het is ontworpen voor krachtige netwerken en werkt bovenop de veelgebruikte webstandaard WebRTC, die vaak wordt gebruikt om audio en video vanuit een webbrowser te verzenden..

Met het Orchid-protocol hebben gebruikers toegang tot externe netwerkbronnen en kunnen ze betalen met OXT met behulp van een nieuw probabilistisch nanobetalingssysteem, waarmee Orchid zijn betalingsdoorvoer kan opschalen.

Orchid Nanopayments

Stroom van probabilistische nanopayments. Afbeeldingen via Orchid Blog

Dit nanobetalingssysteem ondersteunt de peer-to-peer bandbreedtemarkt van Orchid. Het stelt gebruikers in staat om node-operators te betalen met OXT voor proxy-bandbreedte. Het Orchid-protocol is ontworpen om transactiekosten laag te houden, zelfs bij kleine betalingen, door transactiekosten af ​​te schrijven over transacties en zelfs gebruikers heen.

Orchideeënknooppunten

Degenen met Orchid-knooppunten draaien een software VPN-daemon die het Orchid-protocol spreekt. Elk Orchid-knooppunt heeft zijn registratiegegevens opgeslagen in een ringregister en providerdirectory in een Ethereum smart contract.

Met het ringregister kan de Orchid-app willekeurige servers in zijn gedecentraliseerde omgeving ontdekken, en in de providerdirectory kunnen knooppunten aanvullende metadata registreren, inclusief aangeboden services en geolocatiegegevens.

Uitzetten met Orchid

Om een ​​nieuw knooppunt te maken, zet een gebruiker een bepaald aantal OXT-tokens in een Ethereum smart contract. Elke gebruiker kan inzetten en klanten van de dienst selecteren nieuwe knooppunten in verhouding tot de grootte van de OXT-inzet. Dit betekent dat een grotere inzet ook leidt tot meer gebruikers, meer geleverde bandbreedte en meer inkomsten voor de node-operator.

Een ding om in gedachten te houden is dat zodra een knooppunt zijn maximale bandbreedtecapaciteit bereikt, geen extra inzet nodig is omdat deze effectief wordt verspild.

Weging van de orchidee-inzet

Overzicht van het uitzetproces op het Orchid Network

Tokens die worden uitgezet, zorgen ervoor dat de bandbreedtevoorziening onmiddellijk kan beginnen. Als de gebruiker zijn inzet wil ontgrendelen en intrekken, moet hij een ontgrendelingsproces doorlopen. Het gaat om een ​​afkoelperiode van drie maanden, waarin de vondsten niet kunnen worden gebruikt als inleg en ook niet naar elders kunnen worden overgedragen.

Hoe de app helpt met privacy

Het doel van Orchid is om elke gebruiker volledige controle en inzicht te geven in de netwerkverbindingen van hun apparaten. Gebruikers krijgen privacy door simpelweg een Orchid-account aan te maken en dit te financieren met OXT.

Hierdoor kunnen ze verbinding maken met het Orchid-netwerk en een knooppunt selecteren om als hun VPN-verbinding te fungeren. Zolang ze verbonden blijven, wordt hun bandbreedtegebruik betaald via een continue stroom van OXT-nanobetalingen.

Orchid is opgezet als een circuitconfiguratie met één hop, die gebruikers het volgende biedt:

  • Bescherming tegen websites die het IP-adres en de fysieke locatie van een gebruiker kunnen zien;
  • Bescherming tegen een ISP die ziet welke websites door de gebruiker worden bezocht en wanneer;
  • Toegang tot het open internet zonder firewalls op ISP-niveau die de toegang beperken.

Wanneer u een enkele VPN-provider gebruikt, bestaat er nog steeds een potentieel risico dat de VPN-provider uw IP-adres kent en tot welke inhoud u toegang hebt, en dat ze deze opslaan in logboeken die ze aan adverteerders kunnen verkopen of tegen u kunnen gebruiken in een andere manier.

NordVPN-hacks Techcrunch

NordVPN Schending van gebruikersinformatie. Afbeeldingen via Techcrunch

Er is geen manier om zeker te weten welke VPN-providers mogelijk loggegevens van hun gebruikers opslaan. Met het Orchid-systeem kunnen gebruikers beslissen welke knooppunten ze vertrouwen.

Orchid biedt ook een andere oplossing door gebruikers in staat te stellen verschillende Orchid-knooppunten samen te voegen tot een multi-hop-circuit. Deze geavanceerde functie voorkomt dat een enkele provider voldoende informatie verzamelt om te weten wie u bent en tot welke informatie u toegang hebt.

Volledig privé en anoniem?

In het kort – Nee.

Orchid is niets meer dan een tool die kan worden gebruikt om bepaalde soorten informatie van externe providers, websites of ISP’s te bewaren. Wanneer u Orchid gebruikt, voegt u lagen toe die een scheiding creëren tussen u en de inhoud die u opent.

Als u bijvoorbeeld inlogt op uw Facebook-account terwijl Orchid is ingeschakeld, weet Facebook nog steeds dat u het bent en kan een logboek van uw activiteit op hun website worden gemaakt. Maar uw internetprovider weet niet dat u Facebook bezoekt.

Bovendien kent Facebook uw fysieke locatie of uw echte IP-adres niet. Door minimaal drie hops te gebruiken, kunt u ervoor zorgen dat geen enkele provider weet welke websites u bezoekt of wat uw echte IP-adres is.

Orchid Network Hops

Zorg ervoor dat u genoeg “hop” kiest in de Orchid App.

Orchid is VPN-software en er zijn kwetsbaarheden in elke VPN-oplossing op softwareniveau. De moderne webbrowser die niet met beveiliging is beveiligd, voert allerlei soorten actieve inhoud uit die trackingproblemen kunnen veroorzaken.

Toepassingen zoals VBScript, ActiveX-besturingselementen, QuickTime, Shockwave, Flash, Javascript en Java kunnen allemaal op besturingssysteemniveau worden uitgevoerd met volledige toegang tot gebruikersaccounts. Dit betekent dat de applicaties toegang hebben tot alles waar uw gebruikersaccount toegang toe heeft.

Dat geeft deze applicaties de mogelijkheid om gegevens op te slaan en informatie te delen met andere websites en internetadressen. Om volledig privé en anoniem te blijven, moeten al deze actieve inhoudstechnologieën worden uitgeschakeld in de browser tijdens het gebruik van Orchid.

Ook kunnen bepaalde apps of code die op uw apparaat wordt uitgevoerd, anonimiserende gegevens naar internet of derden verzenden. Geen enkele VPN kan aanvallen van software die op uw apparaten wordt uitgevoerd, zoals malware of een virus, voorkomen.

Bovendien is er een inbreuk op de beveiliging die bekend staat als “verkeersvingerafdrukken”, waarbij een aanvaller persoonlijke informatie probeert te achterhalen door een versleutelde verbinding te controleren. Door de grootte en timing van datapakketten te bekijken, is het mogelijk om te bepalen of een gebruiker een bestand downloadt, een video bekijkt of op internet surft.

Verkeersvingerafdrukken Tor

Informatie die kan worden opgehaald uit “Verkeersvingerafdrukken”. Beeld Bron

Een diepere analyse zou zelfs kunnen onthullen welke websites worden bezocht op basis van de opeenvolging van pakketgegevens. Wanneer andere metagegevens, zoals het type en de grootte van het browservenster, het type aanwijsapparaat of andere unieke metagegevens, aan de analyse worden toegevoegd, is het mogelijk dat een gebruiker wordt gedeanonimiseerd. Dit zijn aanvallen die voor elke VPN-gebruiker kunnen optreden.

Onlangs heeft Orchid onderzoek gedaan naar een techniek die bandbreedteverbranding wordt genoemd om gebruikers te helpen beschermen tegen deze geavanceerde soorten aanvallen.

Geschiedenis van Orchid Labs & OXT

Het idee voor Orchid dateert uit 2017. Bij de lancering van het netwerk werden 1 miljard OXT-tokens geslagen om het netwerk nu en in de toekomst van stroom te voorzien..

Het OXT-token wordt gebruikt om te betalen voor bandbreedte en om gebruikers te stimuleren om als knooppunten op te treden en bandbreedte te bieden. Naarmate de tijd verstrijkt, wordt verwacht dat zowel het aantal knooppunten als het aantal gebruikers dat toegang krijgt tot die knooppunten, zal toenemen.

Het Orchid-team hoopt dat hun open-source software en een groeiende community zullen bijdragen aan het creëren van een robuuster privacynetwerk. Ze geloven dat toekomstige ontwikkelaars hun technologie kunnen gebruiken om innovatieve privacy- en beveiligingstoepassingen te maken.

Het project blijft zich richten op de visie van het oprichtende team, namelijk het stimuleren van innovatie door het creëren van open source communities met een sterke kern van betrokkenheid van ontwikkelaars. Hierdoor denken ze dat ze een meer privé en toegankelijk internet kunnen creëren.

Orchid Team

De CEO en mede-oprichter van Orchid is Dr. Seven Waterhouse. Dr. Waterhouse is al jaren een leider in de blockchain- en tech-industrie. Vanaf de start in 2013 tot juli 2016 was Seven partner bij Pantera Capital, gericht op blockchain-investeringen.

Hij was ook lid van de raad van bestuur van Bitstamp tot 2016. Seven was ook mede-oprichter en CTO van RPX (Nasdaq: RPXC) en directeur en oprichter van de Honeycomb-productgroep bij Sun Microsystems. Zeven kregen een Ph.D. in Engineering uit Cambridge, waar hij zich specialiseerde in spraakherkenning en machine learning.

Een tweede mede-oprichter van het Orchid Project is Jay Freeman, algemeen bekend online als “saurik”. Hij wordt het meest erkend omdat hij Cydia Installer heeft ontwikkeld, het alternatief voor de App Store voor gejailbreakte iPhones, iPads en de iPod touch, die door tientallen miljoenen gebruikers wereldwijd wordt gebruikt.

Orchid Mede-oprichters

Orchid Founders. Van links: Steven Waterhouse, Jay Freeman, Gustav Simonsson & Brian Fox

Brian Fox is een computerprogrammeur, een open source-advocaat en een derde mede-oprichter van Orchid Labs. Fox was de eerste werknemer van de Free Software Foundation, waar hij in 1985 de GNU Bash Shell oprichtte. In 1995 creëerde hij de eerste interactieve software voor online bankieren voor Wells Fargo.

In de afgelopen drie decennia heeft Fox meerdere technologiebedrijven opgericht, evenals non-profitorganisaties die zich toeleggen op open source stemsystemen. Fox ontving een B.S. in Informatie- en Systeemwetenschappen aan de Universiteit van Stockholm, waar hij ook bijvak wiskunde was.

De vierde en laatste mede-oprichter van Orchid is Gustav Simonsson, zowel ontwikkelaar als blockchain-expert. Simonsson hielp bij de lancering van het Ethereum-netwerk in 2015 als een van de kernontwikkelaars in zijn beveiligingsteam. Hij is gespecialiseerd in full-stack ontwikkeling, met ervaring in complexe backend-systemen, blockchain-systemen, FinTech, betalingsverwerking en telecom..

Orchid-gemeenschap

Orchid heeft de afgelopen twee jaar een behoorlijke gemeenschap kunnen opbouwen, hoewel het niet enorm kan worden gezegd. De Twitter volgers zijn iets meer dan 25.000 en de Facebook-volgers zijn iets meer dan 2.300. Bovendien zijn er bijna 3700 abonnees op het project Telegram-kanaal.

We hebben ook een subreddit voor het Orchid Project gevonden, deze is echter ingesteld op privé en je moet worden uitgenodigd om mee te doen. Aangezien we niet konden bepalen hoeveel volgers er zijn, is het aantal waarschijnlijk vrij klein als er een uitnodiging is vereist.

Tot slot, als je op de hoogte wilt blijven van de laatste informatie over het project, dan kun je altijd hun volgen officiële blog. Ze hebben de neiging om dit behoorlijk actueel te houden en gaan dieper in op sommige van hun berichten met behulpzame uitleg.

Orchideeëntoken (OXT)

De belangrijkste reden voor het bestaan ​​van het OXT-token is om bij te houden wie computerservices gebruikt, wie die services levert en ervoor te zorgen dat de gemiddelde serviceprovider correct wordt gecompenseerd door de gemiddelde gebruiker.

OXT Token Dynamics

Overzicht van het OXT ERC20-token en zijn economie. Afbeelding via Orchid

Door dit te doen biedt het OXT-token op verschillende manieren waarde aan het Orchid-netwerk:

  • Bandbreedteproviders – Iedereen kan de rol op zich nemen van een bandbreedteprovider en knooppuntoperator voor het Orchid-netwerk, maar ze moeten hiervoor OXT-tokens inzetten. En hoe groter het aantal OXT-tokens dat wordt ingezet, hoe groter de kans om beloond te worden voor het verstrekken van bandbreedte aan het netwerk.
  • Bandbreedte gebruikers – Het Orchid-netwerk maakt het voor internetgebruikers voor het eerst mogelijk om on-the-fly te betalen voor een veilige en privéverbinding. Gebruikers hoeven alleen maar de Orchid VPN-app te downloaden, OXT aan hun portemonnee toe te voegen en ze kunnen vervolgens het pad kiezen dat ze willen gebruiken voor een veilige verbinding waar ook ter wereld, en ze betalen alleen voor de bandbreedte die ze verbruiken..

Bandbreedte wordt geboden in een volledig gedecentraliseerde peer-to-peer-markt. Er zijn geen derde partijen nodig voor het Orchid-netwerk om zijn diensten te verlenen.

Orchid Labs SAFT-verkoop

Orchid verkocht de rechten op haar token voor het eerst bij de oprichting van Orchid Labs in 2017. Dit was een onderhandse plaatsing en werd volledig onderschreven door verschillende topbedrijven, waaronder Andreessen Horowitz, Sequoia Capital en Threshold. Rechten op ongeveer 163 miljoen tokens werden verkocht voor een totaal van $ 4,9 miljoen.

In het tweede kwartaal van 2018 werd opnieuw een onderhandse verkoop gehouden om het project volledig te kapitaliseren en de nodige middelen te verschaffen om het project tot een goed einde te brengen. Die behoeften omvatten een marketingteam van wereldklasse voor Orchid en technische ontwikkelaars van het hoogste niveau. Die verkoop was voor ongeveer 85 miljoen tokens en bracht $ 43 miljoen op.

Deze verkopen vonden plaats via iets dat een “SAFT-overeenkomst” wordt genoemd. Voor degenen onder u die het niet weten, een SAFT is een Zachte overeenkomst voor toekomstige tokens dat wordt aangeboden aan geaccrediteerde investeerders. Dit zijn dus financiële zekerheden die de eigenaar een recht geven op de toekomstige tokens.

Handel & OXT opslaan

Tot dusver is Coinbase Pro de enige centrale die ondersteuning voor het OXT-token aankondigt. Ze begonnen met het accepteren van inkomende overschrijvingen van OXT op 13 december 2019 om 11:00 uur PST. Ze hadden voldoende voorraad om te beginnen met het verhandelen van OXT-tokens op 16 december 2019 om 7:00 uur PST.

De openingsprijs voor het token was $ 0,40. Early adopters lijken zware verkopers te zijn in de eerste handelsdagen en eind 17 december bereikte de prijs $ 0,30 voor een verlies van 25% na anderhalve dag handelen. Op de 4e handelsdag bereikte OXT echter een recordhoogte van $ 0,60.

OXT-markten

Enkele van de markten waar OXT handelt. Beeld Bron

Gezien het aantal volumes dat plaatsvindt voor het token, kan alleen worden aangenomen dat er wat retailvraag terugkomt als FOMO-handelaren op OXT. Momenteel zijn de markten nog steeds ongelooflijk volatiel, dus u moet voorzichtig zijn bij het kopen / verkopen van OXT.

Als het op opslag aankomt, is OXT een ERC20-token. Dit betekent dat het een vrij uitgebreide ondersteuning biedt voor een reeks portefeuilles. Elke portemonnee die Ethereum ondersteunt, ondersteunt ook OXT. Als u het Orchid-netwerk gaat gebruiken, kunt u natuurlijk net zo goed hun mobiele app gebruiken die uw OXT ook kan opslaan.

Gevolgtrekking

Hoewel het Orchid-project in 2017 begon, is het nu een nieuw product met de recente lancering van het openbare netwerk en de start van de verkoop van OXT-tokens. De eerste dagen waren ongelooflijk vluchtig voor het OXT-token. Dit is ongetwijfeld het gevolg van het feit dat de markt het token out voelt.

Naarmate echter meer handelaren de markt betreden en meer beurzen het token vermelden dat de prijsontdekking waarschijnlijk zal aanslaan. Naarmate de prijzen beginnen te stabiliseren, is de kans groter dat gebruikers het gaan gebruiken op de manier waarop het bedoeld was binnen het VPN-ecosysteem.

De VPN-services die door Orchid worden geleverd, zijn zeker waardevol. Privacy en veiligheid terwijl u online bent, worden steeds belangrijker in onze moderne wereld. Zodra het netwerk groot genoeg wordt, zal het interessant zijn om te zien hoe goedkoop het is om Orchid te gebruiken.

Er zijn echter nog veel vragen die onbeantwoord blijven. Zal het netwerk ooit groot genoeg worden om alle potentiële gebruikers te ondersteunen? Zonder een voldoende grote basis van knooppunten zou de service kunnen vertragen tot een crawl. En hoe zit het met de beveiliging? Natuurlijk zijn de software en het versleutelingsprotocol veilig, maar er is geen manier om te weten hoe veilig elk afzonderlijk knooppunt zal zijn.

Het gebruik van blockchain voor VPN-services is nieuw en vrijwel ongetest, waardoor Orchid een pionier is in de ruimte. Of ze bloeien of verwelken, valt nog te bezien.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me