Overstock ingesteld om het volgende grote ding van Blockchain te lanceren

Hoewel de meeste nieuwe projecten in de cryptocurrency-ruimte slechts geweldige ideeën zijn die bestaan ​​uit zeer fantasierijke witboeken, probeert een gevestigd bedrijf zo nu en dan zich aan te sluiten bij de snelgroeiende cryptocurrency-sector. Overstock.com is een ‘brick and mortar’-bedrijf dat zich klaarmaakt om de blockchainwereld van Initial Coin Offerings en Token Sales aan te gaan.

Rijzende ster

Opgericht in 1997 door Patrick M. Byrne, Overstock.com eigenlijk gelanceerd in 1999 als een online retailer die gespecialiseerd was in de verkoop van overtollige en geretourneerde goederen. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf niet alleen nieuwe koopwaar, maar ook uitverkoopartikelen zoals beddengoed, kleding, meubels en woonaccessoires..

Overstock is een ongeëvenaard succes geweest en na het houden van een IPO waarbij in 2002 aandelen werden aangeboden tegen een prijs van $ 13, boekte het bedrijf in 2009 een winst van $ 7,7 miljoen en haalde het meer dan $ 800 miljoen aan inkomsten. Het rapporteerde zijn eerste miljard dollarjaar in 2010.

In 2014 begon Overstock.com Bitcoin te accepteren als betaalmiddel voor zijn goederen en CEO Patrick Byrne onthulde dat de verkoop van Bitcoin gemiddeld ongeveer $ 300.000 per maand bedroeg. Rond deze tijd maakte Overstock zijn eerste stap in de blockchain-wereld door Medici Ventures te lanceren die opereerde als een volledige dochteronderneming van Overstock.com, Inc..

Verplaatst naar Blockchain

Medici Ventures Focus Blockchain

Afbeelding via Medici Ventures

Medici Ventures is opgericht om toezicht te houden op de investeringen van het bedrijf in verschillende blockchain-technologiebedrijven en in bedrijven die gespecialiseerd zijn in het produceren van zowel blockchain- als gedistribueerde grootboektechnologieën.

Vanaf dat moment, Medici Ventures is uitgegroeid tot een entiteit die een portefeuille van negen bedrijven beheert en de huidige buzz rond alles wat met blockchain te maken heeft, heeft ertoe geleid dat Overstock een aantal gloeiende rapporten heeft ontvangen naast een positieve prijsactie met betrekking tot zijn OSTK-aandelen.

Tom Forte, een D.A. Davidson-analist en een lange tijd Overstock-watcher heeft onlangs zijn koersdoel voor het OSTK-aandeel verhoogd van $ 57 naar $ 85. Forte heeft verklaard

We zien nu de mogelijkheid om waarde te ontsluiten in de twee belangrijkste activa: de e-commerce voor thuisgebruik en Medici Ventures

Onafhankelijke investeerder Marc Cohodes heeft ook herhaalde dit positieve sentiment en voorspelde in oktober dat de aandelenkoers van Overstock zou kunnen oplopen tot $ 100.

Een aanzienlijk aantal investeerders begint rechtop te zitten en merkt het op en in de afgelopen maand is de prijs van OSTK gestegen van $ 38 tot ongeveer $ 56, een stijging van meer dan 45%. De aankondiging dat ongeveer 15% van het huidige aandelenaantal van Overstock werd verkocht aan twee particuliere investeringsmaatschappijen, droeg bij aan de stijging. Een van de betrokken bedrijven was Quantum Partners van investeringsgoeroe George Soros, die een uitstekende reputatie heeft als het gaat om het kiezen van winnaars.

Bovendien heeft de recente onthulling van een nieuwe dochteronderneming van Medici bijgedragen aan de verhoogde opwinding van investeerders. De nieuwe toevoeging aan de Overstock-familie is tZERO (t0), een oplossing die blockchaintechnologie toepast op aandelenhandel en de uitwisseling van digitale munten.

Aandelenhandel verstoren

t0 ICO en Overstock

Afbeelding via IbTimes

Eerder dit jaar kondigde Patrick Byrne aan dat tZERO een Initial Coin Offering (ICO) zal lanceren dat in november begint en doorloopt tot eind 2017. Op de Money2020-conferentie in Las Vegas sprak Byrne over de ambities van de groep en verklaarde “Hoewel velen twijfelden, heeft het tZERO-team hard gewerkt om aan de top te staan ​​bij het creëren en lanceren van geloofwaardige, capabele en institutioneel schaalbare blockchain-technologieën voor crypto-activa”.

De ICO wordt lang verwacht en zal naar verwachting ergens tussen de $ 200 miljoen en $ 500 miljoen inzamelen, wat de records kan breken die eerder zijn ingesteld door projecten zoals Bancor en Tezos. De ICO zal worden vergemakkelijkt door de verkoop van Simple Agreements for Future Tokens (SAFT’s), in een model dat met succes werd gebruikt door het Filecoin-project, dat er ook in slaagde om meer dan $ 200 miljoen op te halen tijdens de tokenverkoop.

De ICO wordt gehouden om geld in te zamelen voor het Automated Trading System (ATS), een handelsplatform dat aandelentokens ondersteunt en een joint venture vertegenwoordigt tussen groepen zoals Argon en RenGen. Momenteel reguleert de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) de verkoop van equity-tokens en er bestaat eigenlijk geen door SEC goedgekeurde exchange die equity-tokens kan verwerken, dus Overstock heeft geprobeerd de ruimte te verstoren door er een te creëren.

Byrne heeft ook benadrukt dat het tZERO-token naar verwachting wordt geclassificeerd als een beveiliging, in de zin van de Amerikaanse effectenwetgeving, en zal worden beschouwd als een beveiligingstoken, in tegenstelling tot een app- of utility-token. Als onderdeel van de verkoop van de tZERO-token accepteren kopers tZERO digitale tokens die op een toekomstige datum volgend op de ICO zullen worden uitgegeven.

Het token zal verhandelbaar zijn op de door de VS gereguleerde ATS van tZERO en het merendeel van het geld dat wordt opgehaald uit de verkoop van tZERO SAFT zal worden gebruikt voor het opschalen van de technologieontwikkelings- en regelgevende teams van tZERO. Om ervoor te zorgen dat de technologie in orde was, heeft Overstock afgelopen december zijn eigen blockchain-effecten uitgegeven en via het platform meer dan 126.000 bedrijfsaandelen verdeeld..

Van online retail tot een ICO

Aangezien de wijdverbreide voordelen en toepassingen van blockchain-technologie door een groeiend aantal organisaties worden gerealiseerd, lijkt Overstock goed geplaatst om te profiteren van deze opkomende technologie. Via het moederbedrijf en meer gespecialiseerde dochterondernemingen heeft de Overstock-groep al een indrukwekkend niveau van expertise getoond bij zowel het benutten als integreren van blockchain-operaties.

Doorgewinterde analisten verwachten volledig dat Overstock via tZERO een grote sprong zal maken in de blockchain-wereld en om deze reden zal de tZERO ICO buitengewoon aantrekkelijk zijn voor investeerders. De grote reikwijdte van de tZERO ICO vertegenwoordigt echter een duidelijk nadeel, aangezien de huidige ICO-ruimte de voorkeur geeft aan slankere projecten met minder buitensporige marktlimieten.

Daarnaast komen investeerders nog maar net in het reine met de realiteit van hoe erg het Tezos-project uit elkaar is gevallen en enkelen zijn misschien moe van een nieuwe grote budget-tokenverkoop die plaatsvindt terwijl de oprichters van Tezos midden in een collectieve actie zitten. rechtszaken. Dat gezegd hebbende, is het duidelijk dat het tZERO-project veel van de juiste vakjes aankruist en aanzienlijke investeringen van zowel institutionele als particuliere beleggers zou moeten aantrekken..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me