Particl Review: Privacygerichte gedecentraliseerde applicaties

Het Particl-platform heeft een ambitieus doel om een ​​gedecentraliseerde economie op te bouwen die wordt ondersteund door alle sleutelelementen van blockchain-technologie; privacy, interoperabiliteit en beveiliging.

Het project is gericht op het leveren van 3 kernfuncties: een Particl-platform, waar gedecentraliseerde applicaties en privacy samenkomen, een ‘Part Coin’ die wordt beschreven als het ‘Swiss-army knife’ van cryptocurrencies en een Particl Marketplace om e-commerce te revolutioneren.

Particl bestaat iets meer dan een jaar en ondanks de bearmarktomstandigheden zijn ze erin geslaagd om een ​​aantal belangrijke mijlpalen te bereiken, waaronder de release van de alfaversie van hun Particl-marktplaats.

Wat is Particl?

Privacy is een van de belangrijkste functies die elk blockchain-platform kan bieden. Voor Particl, het is minder een functie en meer een kerncomponent van hun hele ecosysteem.

Deeltjesplatform

Voor ontwikkelaars die hun eigen gedecentraliseerde applicaties proberen te bouwen, biedt het platform van Particl de meest geavanceerde privacy- en beveiligingsparameters. Dit maakt het gemakkelijk om een ​​robuuste applicatie te bouwen die trouw blijft aan de kerntenants van de blockchain, en tegelijkertijd een eenvoudig ontwerp en een geweldige gebruikerservaring biedt..

Particl Platform

Op Particl kunnen veel verschillende soorten Dapps worden ontwikkeld, maar de rode draad die ze allemaal met elkaar verbindt, is hun gebruik van de PART-munt om transacties te verwerken.

DEEL Munt

Een op privacy gericht blockchain-platform zou niet compleet zijn zonder zijn eigen cryptocurrency. Particl beweert echter dat hun munt meer is dan zomaar een eendimensionaal token. Het dient eigenlijk voor meerdere gebruiksscenario’s, inclusief de mogelijkheid om anonieme transacties te doen, te gebruiken om te stemmen en als brandstof voor het Particl-platform.

Het kan ook een potentiële bron van passief inkomen zijn en tegelijkertijd grote transacties beheren zonder langzamer te worden of de decentralisatie of beveiliging van de blockchain in gevaar te brengen. Deze balans is essentieel voor het bereiken van netwerkschaalbaarheid en om miljoenen gebruikers tegelijk te kunnen verwerken zodra het platform de reguliere acceptatie bereikt.

Particl Marketplace

Het laatste onderdeel van het ecosysteem van Particl is hun gedecentraliseerde markt. De Particle Marketplace is de eerste officiële Dapp van het Particl-platform. Het stelt iedereen in staat om privé goederen en diensten te kopen en verkopen.

Het gebruik van PART-munten bij het maken van transacties zorgt er ook voor dat de kosten tot een minimum worden beperkt. In de toekomst hoopt Particl fiat-gateways te implementeren, waardoor meer externe gebruikers het ecosysteem kunnen betreden.

Deze functies lossen in wezen veel van de grootste problemen met e-commerceplatforms op; gebrek aan privacy, datalekken veroorzaakt door slechte beveiliging, gebrek aan censuurbestendigheid en hoge transactiekosten die het kopen van items duurder maken en het verkopen van items minder winstgevend.

Particl Open Marketplace UI

Particl Open Marketplace UI in Alpha

Al deze problemen draaien om de behoefte aan een traditioneel e-commerceplatform om een ​​tussenpersoon in dienst te nemen wiens enige echte doel is om het platform te monitoren, acties te censureren die worden beschouwd als een schending van de servicevoorwaarden en waarde te extraheren zonder echt veel bij te dragen..

Een gedecentraliseerde markt heeft geen toezichthouder en stelt gebruikers daarom in staat te bepalen wat ze willen kopen en verkopen, hoeveel informatie ze willen onthullen en hoeveel van hun eigen geld ze van het platform kunnen halen.

Een economie zonder tussenpersonen

Het uiteindelijke doel van Particl is om een ​​economie op te bouwen zonder tussenpersonen. Om dit doel te bereiken, moet Particl gebruikmaken van verschillende geavanceerde innovaties op het gebied van beveiliging, privacy en interoperabiliteit;

Atomic Swaps

Met de Atomic Swaps-functie van Particl kunnen alle inkomende valutatransacties automatisch worden geconverteerd naar PART, zodat gebruikers de bescherming van de privacymogelijkheden van PART kunnen ontvangen terwijl ze hun favoriete cryptocurrency gebruiken.

Privacystatistieken

Gebruikers kunnen per transactie kiezen welk niveau van vertrouwelijkheid ze willen gebruiken: openbaar, blind of anoniem.

 • Transacties op openbaar niveau lijken op die in de Bitcoin-blockchain.
 • Blind niveau: Particl gebruikt het CT-protocol om “Houd de overgemaakte bedragen alleen zichtbaar voor de transactiedeelnemers (en degenen die zij aanwijzen), terwijl de cryptografische integriteit van de transactie nog steeds wordt gegarandeerd.”
 • Anoniem niveau: Dit niveau verbergt de transactiebedragen en het adres met behulp van de ringhandtekeningen van Cryptonote en de C van Maxwell (gecombineerd worden ze Ring CT genoemd). Particl berekent voor dit niveau de hoogste tarieven per transactie.

Nieuwste Bitcoin Core Codebase

PART is gebouwd op basis van de nieuwste Bitcoin-kerncodebase, waardoor ze kunnen profiteren van de stabiliteit en beveiliging van het Bitcoin-netwerk, terwijl ontwikkelaars ook gemakkelijk hun code kunnen splitsen als dat nodig is.

Partcl Cold Staking

In zijn proof of stake consensusprotocol gebruikt Particl slimme contracten om uitzetbevoegdheden te delegeren aan ‘staking nodes’ die geen munten bevatten. Staking nodes zijn verbonden met de Particl blockchain en kunnen gebruikt worden om offline munten uit te zetten

DEEL Munt

PART Coin is ingebed met verschillende unieke kenmerken en specificaties die het tot een Zwitsers zakmes van cryptocurrencies maken:

Specificaties:

 • Blokkeertijd: 120 seconden (5 keer sneller dan BTC)
 • Blokgrootte: 2 MB (2 × groter dan BTC)
 • Consensusmechanisme (Particl Proof-of-Stake) met kwantumbestendige cold-staking
 • Geldhoeveelheid ≈ 9,081 miljoen DEEL
 • SegWit – Native ondersteuning voor alle transacties
 • Atomic Swaps – Ondersteund met compatibele blockchains

Privacyfuncties:

 • Multi-State Privacy (3 optionele privacyniveaus voor transacties – Openbaar, blind en anoniem)
 • Blinde transacties / vertrouwelijke transacties – Transactiepartijen zijn zichtbaar op blockchain, maar het bedrag is verborgen
 • Privétransacties (RingCT) – Beide transactiepartijen & bedragen zijn verborgen op blockchain

Beveiligingsfuncties:

 • Portemonnees met meerdere handtekeningen
 • Ledger hardware portemonnee
 • Trezor hardware portemonnee
 • Hardware wallet voor uitzetten (munten worden veilig bewaard en kunnen tegelijkertijd worden ingezet)

PART Coin verhandelen

PART-munten kunnen worden opgeslagen in de privéportefeuilles van gebruikers en zijn ook verhandelbaar op de volgende beurzen: Bittrex, Upbit, Chainex, LiteBit, Bit-Z en ChainRift. Het team heeft er bewust voor gekozen om hun munten verhandelbaar te maken op gecentraliseerde beurzen omdat ze hogere liquiditeit, betere prijzen en snellere handel bieden..

PART-munten zijn ook te vinden op de volgende niet-beurzen: Changelly, CoinSwitch, Changehero, Indacoin, SimpleSwap en Xchange.me.

Deze uitwisselingen bieden een eenvoudiger proces, meer privacy en verlichten de gebruiker van de noodzaak om hun munten op de beurs te houden.

PART Prijsprestaties

PART Prijsprestaties. Bron: CoinGecko.com

PART staat momenteel op nummer 114 op de Coinmarketcap-lijst. Zoals de meeste Altcoins, heeft het een aanzienlijke waardedaling gezien vanaf het hoogste punt ooit van $ 46,68 vorig jaar. De prijs van PART daalde op 25 november tot $ 1,23, voordat hij in de afgelopen 2 maanden langzaam met meer dan 100% terugkeerde naar zijn huidige prijs van $ 3,25.

Particl staat open voor samenwerking met andere beurzen om ondersteuning voor PART in hun systemen te integreren. Zoals echter werd geïllustreerd in een recent interview met Paul Schmitzer, is dit sterk afhankelijk van de vereisten van de uitwisseling. Particl geeft er de voorkeur aan geen “exorbitante” listingkosten te betalen om een ​​listing te krijgen.

Voorstelmechanismen

Een van de meest unieke kenmerken van het Particl-platform zijn de voorstelmechanismen. Het platform biedt in principe verschillende manieren om voorstellen in te dienen bij de gemeenschap, het team of de Stichting. Over deze voorstellen kan vervolgens door de gemeenschap worden gestemd met behulp van het gedecentraliseerde governancesysteem van Particl:

 • Verbeteringsvoorstellen (PIP’s):

  Een ontwerpdocument dat informatie verschaft aan de Particl-gemeenschap, of een nieuwe functie beschrijft voor Particl of zijn processen of omgeving.

 • Opportunity Proposals (POP’s):

  Een ontwerpdocument dat informatie verschaft aan de Particl-gemeenschap, waarin premiekansen, integratiemogelijkheden of marketingmogelijkheden worden beschreven.

 • Verzoek om voorstellen (RFP’s):

  Een document bedoeld om voorstellen te doen voor een taak, zoals de ontwikkeling van een gemeenschapsmiddel (d.w.z. website), of het creëren van inhoudsstukken die niet specifiek zijn geïdentificeerd in Particl Opportunities.

Partnerschappen

Particl is onlangs een partnerschap aangegaan met PIVX, een andere cryptocurrency die zich ook op privacy richt. De PIVX-munt zal een van de eerste cryptomunten zijn die als betaalmethode wordt toegevoegd aan Particl’s Open Marketplace. PIVX zal ook beschikbaar zijn op de ZDAX, een particuliere gedecentraliseerde centrale ontwikkeld door Pivx.

Volgens het hoofd communicatie van Particl zijn beide gemeenschappen rond PIVX en PART dichtbij en zullen ze elkaars platform gebruiken om hun waarde te maximaliseren terwijl ze blijven groeien.

Team

Het team van Particle bestaat uit 22 leden: ontwikkelaars, managers, ontwerpers, onderzoekers, cryptografen en een penningmeester. Dit team is eigenlijk vrij klein gezien de omvang van het project en de hoeveelheid werk die actief is verricht.

Particl Teamleden

Kernleden van het Particl-team

Het adviesteam bevat enkele opmerkelijke namen in de crypto-ruimte, zoals Charlie Shrem, Miguel Cuneta, John Bailon en Micah Spruill.

Particl adviseurs

De Advisor-pool op het Particl-project

Betrokkenheid bij de gemeenschap

Iets dat ik behoorlijk bemoedigend vond aan het Particl-project, is de omvang en het enthousiasme van hun gemeenschap. Ze hebben een aangewezen communitymanager genaamd “CryptoGuard” die ongelooflijk actief is op een aantal verschillende platforms en media.

Dit heeft geleid tot een aanzienlijke aanhang voor het project met een sterke betrokkenheid van de gemeenschap. Ze hebben bijvoorbeeld een grote Twitter volgende en meer dan 2.600 leden die deelnemen aan hun ambtenaar Subreddit. Degenen die het project volgen, zijn ook meer betrokken bij de technologie en zijn meer gefocust op de langetermijnvisie.

Het team onderhoudt ook hun officiële blog waar ze alle belangrijke updates en aankondigingen posten. Het project probeert zo open mogelijk te zijn over de leden die aan het project werken en er zijn een aantal interessante interviews die zijn afgenomen met Particl developers op deze blog.

Routekaart

Particl heeft het afgelopen jaar een aanzienlijk aantal ontwikkelingsmijlpalen bereikt, en er zijn er nog veel in uitvoering:

Voltooide mijlpalen:

 • 22 maart 2017 – Marketplace White Paper gepubliceerd
 • 4 juli 2017 – oprichting van een non-profit Stichting
 • 17 juli 2017 – Blockchain-genese, SegWit, CT
 • 24 september 2017 – Atomic Swaps
 • 11 november 2017 – Kwantumbestendige koude uitzetten
 • 20 maart 2018 – Stealth-adressen v2
 • 20 maart 2018 – Ondersteuning voor hardware-ondertekeningsapparaten
 • 31 mei 2018 – Particl Marketplace (alfa)
 • Juli 2018 – RingCT – Academic Review
 • 7 augustus 2018 – Ledger Wallet-integratie

Inderdaad, als we een kijkje zouden nemen in de GitHub-repo voor het Particl-project, zullen we een globaal idee krijgen van hoeveel werk er is verzet door de ontwikkelaars. Hieronder hebben we het aantal code-commits van de meest actieve repositories in het Gedeeltelijk GitHub.

Gedeeltelijk GitHub

Totale commits op de meest actieve repositories bij Particl

Zoals je kunt zien, hebben ze code in een hectisch tempo gepusht. Als we kijken naar het aantal commits van het Particl-project in vergelijking met andere cryptocurrencies in de ruimte, kunnen we een idee krijgen van hoeveel werk er wordt gedaan.

Particl staat op de 21e plaats coincodecap die het net boven BitShares plaatst. Dit alles ondanks het feit dat Bitshares bijna drie keer zoveel bijdragers heeft die code pushen.

Er is misschien een goede reden waarom er zoveel code wordt vastgelegd. Particl werkt actief aan een aantal andere functies en updates die in hun project roadmap. Hieronder staan ​​enkele van deze kenmerken:

 • Bulletproofs: privacytransacties schaalbaar maken
 • iOS Copay mobiele portemonnee
 • Copay Cold Staking
 • Beheer van marktvermeldingen
 • Particl Desktop Multi-wallets
 • Particl Marketplace (bèta)
 • Software Development Kit (SDK)
 • Stemming over het communautaire fonds

Gevolgtrekking

De waardepropositie van Particl als een op privacy gericht blockchain-platform zal ongetwijfeld belangrijk zijn, aangezien veel blockchains al begonnen zijn privacy en veiligheid in gevaar te brengen om schaalbaarheid te bereiken.

Het grootste obstakel van Particl in de toekomst zal zijn om uit te zoeken hoe u zich kunt onderscheiden van de verschillende andere privacymunten en voldoende waarde kan leveren om de verliezen goed te maken die zij en de meeste Altcoins het afgelopen jaar hebben geleden als gevolg van de bearmarktcyclus..

Het project lijkt erg actief te zijn en er zitten nog veel ontwikkelingsupdates in de pijplijn, dus het is de moeite waard om hun voortgang in de gaten te houden om te zien of ze een dominantie kunnen vestigen in een steeds drukker wordende markt..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me