Perlin Review: Leaderless Blockchain, Lightning Fast Transactions

Perlin (PERL) is het volgende high-profile tokenaanbod dat gepland staat op de Binance Exchange – en het genereert al behoorlijk wat interesse.

Het project claimt volledig “Leaderless” te zijn en is gericht op het ontwikkelen van een blockchain met hoge doorvoer. Dit is meer dan alleen een droom, want ze hebben al behoorlijk wat succes gehad in hun eerste testfase.

Maar moet u er echt over nadenken?

In deze Perlin-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over het project. Ik zal ook kijken naar de vooruitzichten voor het PERL-token en waar ik naar moet zoeken.

Wat is Perlin?

De Perlin-project begon in 2018 en is snel geëvolueerd tot het punt waarop het meer dan 30.000 transacties per seconde bevat in de op Directed Acyclic Graph (DAG) gebaseerde Leaderless Proof of Stake (LPoS) blockchain.

Perlin TPS

Eerste testresultaten op Perlin

Het project zal binnenkort zijn eerste uitwisselingsaanbod (IEO) lanceren op het Binance Launchpad, waarmee het de 8e Launchpad IEO wordt. Naast de onderliggende blockchain en IEO lanceert Perlin ook een decentraliserende rekenlaag die ze het Perlin-netwerk noemen, dat zal fungeren als een marktplaats voor de uitwisseling van computerbronnen.

De combinatie van snelheid en de marktplaats voor computerbronnen is ideaal voor Perlin, die wordt aangeprezen als een oplossing voor dApp-ontwikkeling voor die projecten die een grote hoeveelheid computerresources vereisen.

Perlin’s waardepropositie

Perlin’s op DAG gebaseerde gedecentraliseerde grootboek bevindt zich momenteel in de testnetfase, genaamd Wavelet. Het maakt gebruik van zowel roddelen en bevragen, als een overlay-netwerk.

Dit alles leidt tot een familie van consensusmechanismen die ons een gedeeltelijk synchroon netwerk geven van onruststokers die proberen de consistentie en vloeibaarheid van het netwerk in gevaar te brengen..

Perlin Wavelet

Voordelen van Wavelet. Afbeelding via Perlin-blog

Een van de use-cases die voor Perlin naar voren zijn gebracht, is als een slim contractprotocol en het maakt gebruik van WebAssembly om zijn slimme contracten snel en gebruiksvriendelijk te maken. De allereerste implementatie zal plaatsvinden in gedistribueerd computergebruik via het Perlin-netwerk.

Dit is een gedistribueerd computerplatform dat is gebouwd bovenop Perlins DAG. Het zal onderbenutte computerbronnen veranderen in handelswaar die kan worden gecombineerd tot parallelle batches rekenkracht. Dit kan handig zijn voor projecten die big data moeten analyseren, of voor kunstmatige intelligentie en machine learning-taken die rekenintensief zijn.

Het platform is gemaakt met drie hoofdcomponenten. Dit zijn het zelf-gecontroleerde gedistribueerde grootboek, cryptografisch bewijs van computationele bronnen en een raamwerk voor zeer parallel blind computing.

Het Perlin-netwerk is uniek onder platforms die computerkracht willen bundelen, omdat het in staat zal zijn om basisbronnen zoals smartphones en gameconsoles te gebruiken, evenals krachtigere computers en servers. De bronnen die door elke deelnemer beschikbaar worden gesteld, worden gekwantificeerd via een cryptografische hashfunctie.

Perlin Wavelet Testnet

Gebruikersinterface van Wavelet in Testnet. Afbeelding via Perlin Wavenet

Deze hash-functie is nodig om het computernetwerk betrouwbaar te maken. De resourceproviders zullen bewijs leveren van de resources die ze beschikbaar hebben voordat ze deze aan klanten aanbieden, en dit wordt bereikt op het Perlin-netwerk via een mechanisme genaamd Proof of Compute Availability.

Door de middelen die op het netwerk beschikbaar worden gesteld te kwantificeren, kunnen klanten precies de middelen kopen die ze nodig hebben, net als gecentraliseerde cloudnetwerken zoals Amazon’s AWS EC2..

De toevoeging van een gedecentraliseerd token is bedoeld om computerbronnen te commoditiseren en om te helpen bij het balanceren van wereldwijde vraag en aanbod naar computerbronnen.

Het PERL-teken

Het native token van het Perlin-netwerk staat bekend als PERL’s en wordt gebruikt om de overdracht van waarde op het netwerk te vergemakkelijken en om betalingen voor services te doen. Iedereen die toegang wil hebben tot de computationele bronnen op het Perlin-netwerk, moet PERL’s gebruiken.

Klanten die middelen kopen, registreren zich en voegen een vaste pool van PERL’s toe als beloning voor het delven van degenen die de taken uitvoeren. Tokens worden ook betaald als beloning voor transactievalidators op de blockchain.

In eerste instantie wordt de PERL vrijgegeven als een ERC-20-token, maar het zal overgaan naar een native token zodra het Perlin-mainnet is gelanceerd.

Team, adviseurs & Investeerders

Het Perlin-team is het afgelopen jaar snel gegroeid en bestaat nu uit in totaal 19 leden, van wie de meesten blockchain-ontwikkelaars of webontwikkelaars zijn. De kern van het project zijn echter de drie oprichters; Dorjee Sun, Kenta Iwasaki en Ajay Prakash.

Dorjee Sun is een van de oprichters van Perlin en treedt op als de projectmanager van de ontwikkelingsinspanningen. Hij is een serieel ondernemer en staat vooral bekend om de oprichting van Carbon Conservation, dat betrokken is bij het aangaan van koolstofkredietovereenkomsten en verantwoordelijk wordt geacht voor het redden van enorme stukken regenwoud. Als ondernemer heeft hij met succes vier door hem opgerichte bedrijven verkocht.

Kenta Iwasaki is een tweede oprichtend lid van Perlin en treedt op als de CTO van het project. Hij heeft ruime ervaring als softwareontwikkelaar en als oprichter van startups. Het grootste deel van zijn ervaring komt van machine learning en de ontwikkeling van gedistribueerde systemen.

Perlin Oprichters

Perlin Oprichters. Afbeeldingen via Linkedin & crypto-tijden

Hij werkte eerder als Artificial Intelligence Researcher bij Naver en was ook de oprichter van het bedrijf Dranithix, dat internetmarketingsystemen creëert die zijn geoptimaliseerd met behulp van machine learning en realtime analyses..

Ajay Prakash is de laatste medeoprichter van Perlin en treedt op als Head of Product voor het project. Hij is een andere serieel ondernemer die acht verschillende bedrijven heeft opgericht die meer dan $ 50 miljoen aan financiering hebben opgehaald. Ajay’s rol is een expert in productarchitectuurontwerp en productbeheer, waarbij hij geavanceerde technologie ontwerpt die wordt gebruikt door grote bedrijven en consumenten.

Aan de adviseurskant heeft Perlin ook een mooie met sterren bezaaide pool van hersenen om aan te boren. Deze omvatten de wil van Michael Arrington (Oprichter van TechCrunch), Igor Lukšić (Ex-premier van Montenegro) en Vincent Zhou (partner bij FBG Capital) onder anderen.

Er is ook een lange lijst van investeerders die Perlin het afgelopen jaar particulier hebben gefinancierd. Enkele van hun meest opvallende financiers zijn onder meer Bitmain, FBG Capital, Global Brain en meer dan 70 andere VC’s, blockchain-fondsen en andere bedrijven. Dit toont aan dat institutionele beleggers een groot potentieel in het project zien.

Perlin-ontwikkeling

Iets dat ik wel wilde bespreken, was de hoeveelheid ontwikkeling die heeft plaatsgevonden op Perlin. Dit is een goede indicatie van hoeveel werk er achter de schermen wordt gedaan.

Als we een kijkje zouden nemen in hun openbare GitHub we konden zien hoeveel codeeractiviteit er gaande is. Hieronder staan ​​de totale commits naar de top drie van meest actieve vastgezette opslagplaatsen.

Perlin GitHub

Code verbindt zich ertoe om opslagplaatsen in de afgelopen 12 maanden te selecteren

Zoals u kunt zien, is er hier uitgebreide activiteit. Het is ook de moeite waard erop te wijzen dat er nog 16 andere opslagplaatsen zijn met verschillende niveaus van coderingsactiviteit. Er zijn ook enkele privérepository’s die nog niet zijn vrijgegeven.

Dit is behoorlijk indrukwekkend en in vergelijking met andere projecten is er aanzienlijk meer activiteit. Dit is zelfs voor die projecten die al meer dan 2 jaar bestaan ​​en ICO’s van miljoenen dollars hadden.

Het project heeft geen technische tijdlijn gepubliceerd, maar ze publiceren wel regelmatig blogposts die hun ontwikkelingsvoortgang gedetailleerd beschrijven. Ik moedig je aan om je ogen op hun te houden officiële blog.

Perlin IEO op Binance Launchpad

Op 7 augustus 2019, Binance aangekondigd dat Perlin het achtste eerste uitwisselingsaanbod (IEO) zou zijn dat op zijn Launchpad-platform wordt vermeld. De IEO volgt een loterij- en airdrop-formaat, waarbij BNB-saldi worden geregistreerd vanaf 9 augustus 2019 en 15 dagen duren. De berekening voor loterijinzendingen maakt gebruik van de Daily Average BNB Balance-methode.

Er zullen 13.400 winnende loten zijn en elke winnaar van de loterij ontvangt $ 500 aan PERL-tokens of 6.457,45 PERL. Dat komt neer op een prijs van $ 0,07743 per PERL.

Perlin Binance Loterij

Loterijtijdlijn voor Perlin. Afbeelding via Binance Launchpad

De airdrop vindt plaats nadat de loterij is voltooid en verdeelt 3.874.500 PERL onder de gebruikers met loten die geen winnaars waren.

Het bedrag dat wordt uitgezonden naar elke deelnemer die geen winnend ticket heeft, wordt berekend als = (aantal niet-winnende tickets in het bezit van elke niet-winnende deelnemer / totaal aantal niet-winnende tickets voor alle niet-winnende deelnemers) x Total Airdrop Zwembad. Houd er rekening mee dat degenen die wel een winnend ticket hebben, niet in aanmerking komen voor de airdrop.

Voorbeeld: Gebruiker A claimde 5 tickets maar had geen winnend ticket. Het totale aantal tickets voor alle gebruikers die geen winnend ticket hadden, is 500.000 tickets. In dit scenario ontvangt gebruiker A een airdrop van 38,745 PERL (5 / 500.000 x 3.874.500 PERL).

Sterke punten en kansen

Het Wavelet-consensusmechanisme dat door Perlin is geïntroduceerd, heeft hun vorige Avalanche-mechanisme ver overtroffen en het is bewezen dat het 31.240 betalingstransacties per seconde levert met behulp van 240 Digital Ocean-knooppunten. Het levert ook een finaliteit van 2-4 seconden op maximaal miljoenen knooppunten, wat garandeert dat transacties worden geordend, consistent en gerepliceerd.

De implementatie van Wavelet heeft een open, toestemmingsloze en leiderloze blockchain gecreëerd. Dit is absoluut nulvertrouwen waarbij knooppunten worden gestimuleerd door virtuele beloningen om het netwerk constant te beschermen en te valideren.

Dit is de perfecte implementatie om te leiden tot een supercomputer met miljoenen knooppunten die zijn opgebouwd uit individuele apparaten die wereldwijd worden ingezet. Deze use case vertegenwoordigt slechts een van de vele nieuwe scenario’s waarvoor het protocol kan worden ingezet.

Hoewel er verschillende gedecentraliseerde computerplatforms worden gebouwd, biedt Perlin zichzelf aan als de beste in zijn soort met een overtuigende visie. Het netwerk zelf introduceert iets speciaals voor consumenten in de mogelijkheid voor hen om het niveau van CPU en RAM aan te wijzen dat nodig is om hun taak te voltooien.

Perlin Network Stats

Netwerkstatistieken over Perlin

Dit is hetzelfde type aanduiding dat kan worden gemaakt op de huidige cloudgebaseerde gecentraliseerde systemen zoals Microsoft Azure en Amazon AWS EC2. Omdat Perlin gebruikersbronnen kwantificeert in een cryptografische hashfunctie, is het mogelijk om deze functie op te nemen.

En omdat de unieke familie van consensusmechanismen het platform in staat stelt om meer dan 30.000 TPS en een finaliteit van 2-4 seconden te bereiken, levert Perlin Network prestaties die vergelijkbaar zijn met de huidige gecentraliseerde cloudgebaseerde platforms.

Naarmate de behoefte aan rekenkracht toeneemt, belooft het Perlin-netwerk consumenten een alternatieve oplossing die grootschalige rekenkracht kan bieden die zowel gedecentraliseerd als goedkoper is dan het huidige aanbod..

Daardoor krijgen meer dan alleen zakelijke gebruikers toegang tot enorme rekenkracht. Het betekent dat startups, onderzoekers en kleinschalige ontwikkelaars allemaal toegang krijgen tot betaalbare grootschalige computers.

Zwakke punten en bedreigingen

De cryptosphere bevat een groot aantal op DAG gebaseerde projecten en een groot aantal gedistribueerde computerprojecten, en er zijn er een aantal die voorlopen op Perlin in ontwikkeling. Welke projecten uiteindelijk massale acceptatie vinden, hangt niet alleen af ​​van de kwaliteit van de oplossing, maar ook van de verkoopbaarheid van de oplossing en de economische aantrekkingskracht..

Als we naar gedistribueerde computerplatforms kijken, kan Perlin zijn mannetje staan ​​tegenover zijn concurrenten. Een tekortkoming die het moet overwinnen, is de aantrekkingskracht van een levendige basis van mijnwerkers. Zonder grote adoptie door de mijnwerkersgroep, kan Perlin niet slagen.

Het ontbreken van een mainnet op dit moment is misschien niet ideaal, maar Perlin wil dit niet lang na de IEO vrijgeven. Ze hebben de steun van enkele grote en machtige organisaties, zoals de Internationale Kamer van Koophandel en de Kamer van Koophandel van Dubai.

Gevolgtrekking

Perlin lijkt een zeer solide project te zijn, en waarschijnlijk hebben we er nog niet veel over gehoord, omdat het team zich heeft gericht op marketing in Azië, met name in China..

De hypermoderne DAG-technologie en het innovatieve Wavelet-consensusmechanisme beloven een gedecentraliseerd computerplatform als geen ander dat momenteel wordt ontwikkeld. Met de juiste push zou massale acceptatie mogelijk moeten zijn.

Die duw zou kunnen komen van de partners van Perlin, die al een enorm bereik wereldwijd hebben, en zou Perlin kunnen helpen de acceptatie van een groot aantal bedrijven te zien zonder de noodzaak om zich rechtstreeks aan iedereen te presenteren.

Het uitstekende leiderschapsteam is een ander positief punt voor Perlin, en met hun ondernemersgeest die het project leidde, konden we zien dat een blockchain eindelijk de massale acceptatie krijgt waarnaar elk project heeft gezocht.

Als u op de hoogte wilt blijven van het project, kunt u in hun aankondigingen springen Telegram-kanaal. En als u vragen heeft voor het team, dan hebben ze een officieel telegram groep ook.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me