Pionex Review: compleet uitwisselingsoverzicht

Er zijn veel handelaren die geïnteresseerd zijn in het gebruik van handelsrobots, en anderen die ze al met succes gebruiken. Het probleem met bots is dat ze moeilijk te configureren en toe te voegen zijn aan uw handel als u niet over de knowhow beschikt. Maar één uitwisseling lost dat op door ingebouwde bots aan te bieden!

Die beurs is het in Singapore gevestigde Pionex, en ze hebben 12 verschillende handelsrobots die aan je account kunnen worden toegevoegd, zonder dat je ervaring nodig hebt. U stelt eenvoudig de bot in die moet worden getraind en laat hem draaien, wat in veel gevallen winst oplevert. Eerlijk gezegd zijn de prestaties die door veel gebruikers van de Pionex-bots worden gemeld, echt indrukwekkend.

Pionex-logo

De eerste cryptocurrency-uitwisseling ter wereld met ingebouwde robots. Afbeelding via Pionex blog.

Dus, als je er ooit aan hebt gedacht om met de bots mee te rennen en je bent weggejaagd door de complexiteit, kom dan terug en probeer de Pionex-bots eens.

De broker is pas in 2019 gelanceerd, dus ze zijn nog niet zo bekend, maar ze doen al meer dan $ 30 miljoen aan dagelijks handelsvolume. Gezien het succes van hun bots is het vrij waarschijnlijk dat ze ook niet lang onbekend zullen blijven.

Pionex geeft je de tools die je nodig hebt om je cryptohandel te automatiseren. Het enige dat u hoeft te doen, is naar hun website gaan, een account openen, een storting doen en de bots laten draaien. Als u echter meer vragen heeft, bent u op de juiste plek, want in de rest van dit artikel wordt dieper ingegaan op wat Pionex is, wat ze doen en hoe ze het doen..

Pionex Samenvatting

Het is niet verwonderlijk dat handelaren in een technologisch gefocust gebied zoals cryptocurrencies, zich tot technologische oplossingen voor hun handel hebben gewend. Dit zorgt voor een toenemende populariteit voor geautomatiseerde handel, of “bot trading” zoals het ook wordt genoemd.

Er zijn verschillende platforms die API-sleutels zijn gaan gebruiken om geautomatiseerde handel 24 × 7 mogelijk te maken. Dit was een opluchting voor handelaren die technische signalen gebruiken, omdat het betekent dat ze niet langer aan hun computerschermen zijn vastgelijmd en naar elke tik van de markten kijken..

Het grootste probleem met handelsbots is altijd de complexiteit geweest. Zelfs als je ze niet zelf kunt programmeren, heb je enige achtergrond in programmeren nodig om de bot te volgen en wijzigingen in de code aan te brengen als markten verschuiven. En dan waren er de kosten van het kopen of huren van de bots van hun makers. In sommige opzichten was het gewoon meer moeite dan het waard was.

Kies een Bot Pionex

Zoveel verschillende bots om uit te kiezen. Afbeelding via Pionex-blog

Pionex heeft dat allemaal veranderd toen ze in 2019 werden gelanceerd met gratis, ingebouwde handelsbots. Ze bieden de bots, en ze bieden ze gratis aan. Het enige dat u betaalt, is de kleine handelsvergoeding, net zoals u zou doen bij elke beurs wanneer u handmatig handelt.

Sterker nog, het zijn niet slechts één of twee bots om uit te kiezen. Het zijn niet eens zes bots. Nee, Pionex biedt twaalf verschillende handelsbots, die allemaal werken met verschillende algoritmen en zich richten op verschillende marktomstandigheden.

En in tegenstelling tot anderen die misschien honderden dollars vragen voor slechts één bot, biedt Pionex alle twaalf hun bots helemaal gratis aan. Het enige dat u betaalt, is de handelsvergoeding van 0,05%. Dat is een vrij lage vergoeding in vergelijking met andere makelaars die geen gratis handelsbots aanbieden.

De makelaar maakt ook verbinding met Binance en Huobi voor liquiditeit, dus u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw bot crasht en verbrandt vanwege een gebrek aan liquiditeit. Pionex is zelfs een van de grootste Binance-makelaars.

Regelgeving en beveiliging

Het team achter de Pionex Exchange is de BitUniverse team. BitUniverse is een alles-in-één crypto auto-portfolio en trading bot-app en de meest populaire crypto-portfolio-app in Zuid-Korea, Indonesië en Taiwan.

Dankzij de omvang en het bereik van dit bedrijf is Pionex erin geslaagd regelgeving te bereiken, waardoor al zijn klanten gemoedsrust hebben in de wetenschap dat er toezicht is op de activiteiten van de makelaar..

Pionex MSB-licentie

Pionex is de eerste cryptocurrency-uitwisseling met ingebouwde handelsrobots om een ​​MSB-licentie te krijgen. Afbeelding via Pionex-blog.

Handelaren kunnen gerust zijn wetende dat Pionex zowel in Singapore als in de VS gereguleerd is. In april 2020 kreeg Pionex de Amerikaanse MSB-licentie (Money Services Business) van het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) van de Amerikaanse Treasury Departments..

Het is dezelfde licentie die Binance, Huobi en meerdere topbeurzen hebben ontvangen. Pionex is de eerste cryptocurrency-exchange met ingebouwde handelsrobots die deze Amerikaanse MSB-licentie heeft gekregen.

Pionex Trading Bots

Pionex is de allereerste beurs die zich uitsluitend richt op het handelen met bots, dus laten we beginnen met de twaalf verschillende bots te bekijken. We weten dat dit de kern van de zaak is!

 • GRID Bot (Grid Trading Bot) – De GRID Bot is de originele handelsbot van Pionex die lijkt te profiteren van normale marktschommelingen. Gebruikers stellen een bereik in voor de bot en het werkt om laag te kopen en hoog te verkopen binnen het opgegeven bereik.
 • Spot Futures Arbitrage Bot – Dankzij de eeuwigdurende futuresmarkt in cryptovaluta is er vaak de kans om te profiteren van arbitragetransacties die profiteren van het verschil tussen de prijs op de termijnmarkt en de spotprijs van de cryptovaluta. De Spot Futures Arbitrage Bot streeft naar een winst van 15-50% APR met een arbitragestrategie met extreem laag risico.
 • Infinity Grids Bot – Omdat de GRID Bot het beste is voor zijwaartse markten, is het mogelijk dat winst wordt gemist als de markt trending begint. Dat is waar de Infinity GRIDS Bot van pas komt. Het werkt op dezelfde manier als de GRIDS Bot, maar heeft geen bovengrens.
 • Leveraged Grid Bot – Door de GRID Bot te combineren met margeleningen, versterkt de Leveraged Grid Bot de resultaten die u zou krijgen van de originele GRID Bot. Hefboomwerking is beschikbaar als 1,2x, 1,5x, 2x en 3x, wat de potentiële winst verhoogt die u kunt verdienen als uw bot 24 × 7 handelt.
 • Marge Grid Bot – Met de Margin Grid Bot kunt u uw BTC of USDT uitlenen en extra rendement behalen terwijl u ook profiteert van de GRID Bot-strategie.
 • Reverse Grid Bot – De Reverse Grid Bot wordt gebruikt om uw bezit te vergroten naarmate de prijs daalt. Het zal munten verkopen wanneer de prijs een hoge prijs bereikt, en vervolgens weer gemiddeld in de positie als de prijs zich terugtrekt. Het vormt een aanvulling op de GRID-strategie door uw totale muntenbezit te vergroten.
 • Benutte Reverse Grid Bot – De Leveraged Reverse Grid Bot werkt op precies dezelfde manier als de Reverse Grid Bot, maar het voegt een hefboomwerking toe aan de handelsresultaten met superladingen. Handelaren kunnen kiezen uit 1,2x, 1,5x, 2x en 3x hefboomwerking om handelsresultaten te versterken.
 • Slimme handelsbot – De Smart Trade Bot stelt u in staat om in te spelen op markttrends en winst te verzamelen zonder uw account bloot te stellen aan buitensporige risico’s. Het combineert kopen en verkopen gelijktijdig met vaste of trailing stops om het marktrisico te beperken.
 • Trailing Sell Bot – Vermijd te vroeg verkopen in een pompende markt. Met de Trailing Sell Bot kunt u een trailing stop plaatsen op al uw orders, waardoor de potentiële verliezen worden beperkt als de markt plotseling omkeert.
 • Trailing Buy Bot – De beste tool om de dips te kopen. De Trailing Buy Bot zal blijven toevoegen aan uw positie als de prijs daalt, en stopt met kopen zodra een dieptepunt is bereikt en de prijs springt terug en begint hoger te gaan.
 • DCA Bot (gemiddelde dollarkosten) – Met de Dollar-Cost Averaging Bot kunt u met tussenpozen een terugkerende aankoop instellen. Aankopen worden gedaan op basis van tijd in plaats van prijs, waardoor u in de loop van de tijd een betere gemiddelde prijs krijgt. Met Pionex kunt u een van de volgende 5 tijdsintervallen kiezen voor de DCA-strategie: 10 minuten, 1 uur, 1 dag, 1 week en 1 maand.
 • TWAP Bot – De TWAP Bot is een uitstekende manier om grote hoeveelheden crypto te kopen of verkopen zonder de marktprijs te beïnvloeden. Walvissen gebruiken deze strategie vaak bij het laden of lossen van hun koffers. In feite is de TWAP-bot een manier om een ​​grote order uit te voeren als veel kleinere orders gedurende een bepaalde periode.

Zoals u kunt zien, heeft elk van de bots die door Pionex worden aangeboden verschillende doelstellingen en verschillende toepassingen. Naarmate de marktomstandigheden veranderen, kan het ook nuttig zijn om de gebruikte handelsbot te wijzigen, aangezien elke bot het beste werkt in verschillende marktomstandigheden. Hieronder ziet u de soorten retouren die mogelijk zijn.

Pionex Leaderboard

De jaarlijkse opbrengsten van deze bots zijn ronduit verbluffend. Afbeelding via Pionex.com

Houd er ook rekening mee dat de hefboombots niet alleen de winst vergroten, maar ook eventuele verliezen, dus gebruik ze met de nodige voorzichtigheid en discretie.

Liquidity Aggregated Engine

Pionex kan zijn bots 24 × 7 laten draaien omdat het de eerste beurs is die de liquiditeit van zowel Binance als Huobi Global verzamelt. Door de liquiditeit van deze twee toonaangevende wereldwijde beurzen te combineren, kan Pionex ervoor zorgen dat het altijd de orders kan matchen die de bots nodig hebben om te blijven presteren.

Volgens de CTO van Pionex is ongeveer 60% van de Binance- en Huobi-bestellingen geaggregeerd en beschikbaar voor Pionex-bots en -handelaren. De reden dat het niet 100% is, is dat er altijd enkele neporders in de orderboeken staan. Maar zelfs 60% van de liquiditeit van deze twee makelaars is voldoende om ervoor te zorgen dat de geautomatiseerde handelsbots van Pionex goed kunnen presteren.

Lage handelskosten voor Pionex

Omdat Pionex een market maker is voor Binance en Huobi Global (en een van hun grootste klanten), profiteert het van extreem lage transactiekosten van de twee beurzen. Dat is hoe Pionex handelskosten van slechts 0,05% kan bieden voor alle transacties. En bied traders nog steeds gratis handelsbots terwijl ze genieten van de immense liquiditeit van Binance en Huobi.

Naast de handelskosten zijn er opnamekosten, maar dat zijn in feite de netwerkkosten voor elke munt. De opnamekosten verschillen van munt tot munt, maar u kunt het volledige kostenoverzicht bekijken hier.

Pionex-vergoedingen

Pionex heeft enkele van de laagste tarieven die er zijn. Afbeelding via Pionex.com

En degenen die walvissen zijn, kunnen profiteren van het Pionex Market Maker-programma. Iedereen met meer dan 150.000 USDT (of equivalent in andere cryptovaluta) gestort bij Pionex kan zich aanmelden voor het programma, dat 0% maker fees toekent. Taker fees blijven 0,05%.

Let op: het is alleen mogelijk om je aan te melden voor het programma van de 1e tot de 10e van elke maand. Accounts worden vervolgens op de eerste van elke maand beoordeeld om te zien of ze in aanmerking komen voor het programma. Stuur uw Pionex-account en contactgegevens (WeChat, LINE, Telegram, Facebook) naar om u aan te melden [email protected], en zeg dat je je wilt aanmelden om Market Maker te worden.

Pionex-activa

Pionex is meer dan alleen een makelaar met handelsrobots. Ze ondersteunen ook regelmatig handmatig handelen, wat nog steeds aantrekkelijk is gezien de lage kosten. En u kunt kiezen uit meer dan 120 verschillende cryptocurrencies en honderden handelsparen.

Pionex handelsparen

Er zijn letterlijk honderden paren om uit te kiezen met geweldige opbrengsten. Afbeelding via Pionex.com

En kijk eens naar die opbrengsten op jaarbasis!

Hoe een GRID Bot op Pionex te gebruiken

De GRID Bot is de originele handelsbot van Pionex en blijft ook het populairst. Om te voorkomen dat dit artikel te lang duurt, zullen we kijken hoe de GRID Bot is ingesteld en geconfigureerd. Voor instructies over het opzetten van de andere 11 handelsbots kunt u het Pionex-blog.

Hoewel er verschillende andere platforms zijn die handelsbots aanbieden (3Commas, Bitsgap, TradeSanta, enz.), Was Pionex de eerste en alle anderen hebben de gebruikersinterface / UX gekopieerd die door Pionex wordt gebruikt. Dus als je eenmaal weet hoe je een GRID Bot bij Pionex moet toevoegen en configureren, kun je er waarschijnlijk achter komen hoe je bots ook elders kunt configureren. Maar waarom zou u zich druk maken als Pionex zoveel gratis handelsbots biedt en zulke lage handelskosten?

Het gebruik van de GRID-handelsbot is redelijk eenvoudig en begint met inloggen op uw Pionex-account of het aanmaken van een account als u er nog geen heeft. Het is ook mogelijk om in te loggen met uw BitUniverse-inloggegevens als u daar een account heeft. Als u toch een account moet maken, gaat dit vrij snel en gemakkelijk. Zoals u kunt zien, duurt het invullen van het registratieformulier minder dan 30 seconden.

Pionex registratieformulier

Eenvoudig snel registratieproces. Afbeelding via Pionex.com

Als u uw stortings- en opnamelimieten later wilt verhogen, kunt u het KYC-proces voltooien, maar dat is niet nodig. Zodra uw account is aangemaakt, kunt u storten en aan de slag gaan. Pionex accepteert stortingen in BTC, USDT, ETH en 36 andere cryptocurrencies vanaf januari 2021.

Laten we nu onze eerste GRID-handelsbot opzetten.

Log in en selecteer Grid Trading Bot in de lijst met handelshulpmiddelen.

Grid Trading Pionex

Onze eerste GRID-handelsbot opzetten. Afbeelding via Pionex.com

Met Pionex kun je een van de 2 soorten Grid Trading Bot kiezen: ‘Gebruik AI-strategie’ en ‘Stel mezelf in’.

Als jij kiest “Gebruik AI-strategie”, Pionex AI Advisor stelt een reeks parameters voor u voor. De parameters zijn berekend op basis van backtests van de afgelopen 7 dagen. U ziet de aanbevolen prijsklasse en winst per raster als voorbeeld.

Het enige dat u hoeft te doen, is de schuifregelaar gebruiken om te kiezen hoeveel van uw geld u wilt gebruiken voor de Grid Trading Bot. Merk op dat het minimum dat u kunt instellen 35% is en dat hiervoor 350 USDT vereist is. Zodra je dat hebt gedaan, klik je gewoon op CREATE en de bot zal beginnen met handelen en een passief inkomen voor je genereren.

Als jij kiest “Stel mezelf vast”, u moet 4 tot 5 parameters invoeren: bovengrensprijs, ondergrensprijs, aantal roosters, bedrag per rooster en stop-lossprijs (optioneel). Als u weet wat u doet, kunt u de zaken echt handmatig instellen. Als u niet lastig gevallen wilt worden, heeft de AI-strategie een verwacht jaarlijks rendement van meer dan 130% (vanaf 22 januari 2021). Dat is best goed voor een set en vergeet het bot.

Netstrategie Pionex

Het duurt minder dan 1 minuut om een ​​van de geautomatiseerde bots bij Pionex op te zetten. Afbeelding via Pionex.com

Als de bot is gemaakt, wordt deze onder aan je dashboard weergegeven. U kunt de totale winst en de dagelijkse winst op elk moment in realtime in één oogopslag zien. U kunt ook op de DETAIL-knop helemaal rechts klikken om naar het scherm Botsdetails te gaan, dat is geladen met informatie.

Bots Detail

Gemakkelijke toegang tot al uw botgegevens rechtstreeks vanaf het dashboard. Afbeelding via Pionex.com

Hoe de “AI-strategie” Grid Bot werkt

 1. Eerst kijkt de bot naar de vluchtigheid van de munt gedurende de afgelopen zeven dagen. Het gebruikt dit om de boven- en ondergrenzen in te stellen voor het bereik dat zal worden gebruikt voor de GRID-botstrategie.
 2. Vervolgens wordt het bedrag gesplitst dat u aan het gekozen handelspaar heeft toegewezen. Noem dit hypothetische paar XXX / YYY. De helft van uw investering gaat naar XXX en de andere helft naar YYY.
 3. Vervolgens stelt het een rooster op van limiet koop- en verkooporders binnen het reeds gespecificeerde bereik. Dat zijn de handelstriggers.
 4. Naarmate de prijs stijgt, verkoopt de bot XXX wanneer de triggerniveaus worden bereikt, en neemt hij op weg naar boven winst in YYY. Zodra de prijs omkeert, koopt de bot YYY terwijl hij XXX verkoopt. De bot zal dit blijven doen zolang de prijs binnen het door de AI ingestelde bereik blijft.

Hoe Grid Bot werkt in de modus Zelf instellen

In de modus Set Myself kunt u alle parameters zelf instellen. Dit betekent dat u de boven- en ondergrenzen van het bereik, het aantal gebruikte roosters en de afstand tussen de roosters kunt wijzigen.

Voor degenen met de juiste kennis en vaardigheden stelt dit de handelaar in staat om aanpassingen te doen op basis van hun eigen kennis. Merk op dat bij het werken in handmatige modus de afstand tussen roosters groter moet zijn dan de grootte van de commissie maal twee om de bot winstgevend te laten handelen.

Houd uw prestaties bij

Het detailscherm geeft u alle informatie over uw handelsbots, zowel de automatische bots als degene die u handmatig heeft gemaakt. Het stelt je ook in staat om bestellingen plaatsen, transacties, de parameters die in elke bot worden gebruikt en winst vrijgeven. Met dit laatste kunt u alle winst nemen die door uw handelsbot is gegenereerd.

Pionex Bots Details

Alle gegevens en informatie die u nodig heeft in één oogopslag. Afbeelding via Pionex.com

Pionex mobiele apps

Pionex stelt zijn handelsplatform beschikbaar als een webgebaseerde app, maar het heeft ook zowel Android- als iOS-versies van het platform. Bovendien volgt de makelaar de regel voor mobiel eerst, wat betekent dat nieuwe functies en updates eerst worden vrijgegeven voor de mobiele apps voordat de webgebaseerde app wordt bijgewerkt.

Pionex mobiel

Pionex heeft een mobiele mentaliteit. Afbeelding via Google Play Store.

De Pionex-apps hebben een uitstekend ontwerp en traders zullen ze zowel eenvoudig als intuïtief vinden. Ze worden ook hoog gewaardeerd door gebruikers, met de iOS-versie in de Apple Store beoordeelde 4,8 van de 5 sterren, terwijl de Android-versie beschikbaar in de Google Play Store is beoordeeld met 4,5 van de 5 sterren.

Onderwijs bij Pionex

Hoewel er geen algemene educatieve sectie is bij Pionex, bieden ze wel gedetailleerde informatie en educatie over hun eigen tools en bots.

U kunt dus eenvoudig leren hoe u een van de twaalf handelsbots configureert en gebruikt op het Pionex-blog, maar als u algemene informatie zoekt over technische analyse van grafieken, of als u nieuws en meldingen nodig heeft, moet u ergens anders zoeken.

Er is ook een uitgebreide FAQ sectie mogelijk gemaakt door Zendesk, en u kunt daar de antwoorden op veelgestelde vragen vinden. Nogmaals, dit zijn vragen die specifiek zijn voor Pionex, en als u elementaire handelseducatie nodig heeft, moet u ergens anders zoeken.

Pionex Klantenservice

Pionex biedt alleen klantenondersteuning via Telegram en e-mail. Hoewel dat sommige gebruikers zou kunnen ontmoedigen, zijn online rapporten dat de klantenondersteuning redelijk goed is. Toen we de ondersteuningskanalen testten door te e-mailen met enkele basisvragen, kregen we snel antwoord. Dat komt waarschijnlijk omdat ondersteuning wordt geboden door het moederbedrijf BitUniverse. Als je het Telegram-kanaal rondkijkt, lijkt het meer op een forumthread voor handelaren dan op een ondersteuningskanaal.

Pionex Klantenservice

Er zijn niet veel opties om klantenondersteuning te bereiken, maar niemand lijkt het erg te vinden. Afbeelding via Pionex.com

Misschien zijn we ouderwets, maar we zouden het heel leuk vinden als er een manier was om direct contact op te nemen met support. Een telefoonnummer zou uitstekend zijn, maar zelfs een online chat-app zou de voorkeur hebben boven de huidige Telegram / e-mailondersteuning.

Gevolgtrekking

Misschien wel het meest indrukwekkende deel van Pionex is de mogelijkheid om hun standaard AI-bots te gebruiken om winst te maken. En dat de aangeboden bots volledig gratis zijn, waarbij Pionex slechts een kleine handelsvergoeding houdt.

Toen Pionex in 2019 werd gelanceerd, deden ze dat zelfs met een promotie met de zin “Gebruikers behouden de winst, wij nemen het verlies.” Dat klopt, ze leden alle geleden verliezen voor gebruikers die hun bots in de automatische modus uitvoerden. Dat is nu vertrouwen in uw product.

Als geautomatiseerd handelen jouw ding is, dan moet je echt Pionex eens bekijken. We denken dat het uiteindelijk uw eerste keuze zal worden voor bot-handel. De bots zijn niet alleen gratis te gebruiken en ook nog eens winstgevend, ze zijn ook gewoon zo eenvoudig te gebruiken. U hoeft zich geen zorgen meer te maken over het instellen van API-sleutels of het omgaan met hun onstabiele prestaties.

Pionex is een echt eenvoudige oplossing voor geautomatiseerde handel. U kunt eerlijk een account registreren, een aanbetaling doen en binnen enkele minuten een GRID-handelsbot opzetten.

U zult ook de lage tarieven bij Pionex waarderen. En ze maken handmatige handel mogelijk, dus als u de handelsbots niet wilt gebruiken, kunt u nog steeds profiteren van de lage handelskosten die worden aangeboden.

Degenen die nieuw zijn bij geautomatiseerde bothandel zullen echt genieten van de prestaties van deze handelsbots en het ontbreken van dure abonnementskosten en hoge handelskosten. Probeer het eens en kijk of je niet snel verslaafd bent.

Waarschuwing ​: Het handelen in futures-producten met hefboomwerking is ongelooflijk riskant. Zorg voor adequaat risicobeheer

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me