PIVX: alles wat u moet weten over de nieuwe privacymunt

Privacy wordt snel een van de belangrijkste functies voor elke nieuwe blockchain-cryptocurrency. Zelfs de grote stalwarts zoals bitcoin, Ethereum en Litecoin beginnen de privacygekte.

IQ Option Handel met creditcard

Een cryptocurrency benadert niet alleen privacy, maar ook veel aspecten van cryptocurrency-economie een heel andere benadering. Vandaag gaan we het hebben over een van onze topkeuzes voor 2018, PIVX.

PIVX: de basis

PIVX is een steeds populairder wordende cryptocurrency die niet meer bestaat gewaardeerd op coinmarketcap.com voor slechts een paar cent per stuk tot een recent record van $ 15 per stuk. Het project is zeer uniek omdat het momenteel de enige cryptocurrency is die volledige privacy biedt naast een proof-of-stake consensusmodel.

Naast het aanbieden van proof-of-stake, vertrouwt het systeem ook op masternodes die hoge transactiesnelheden en privacyfuncties mogelijk maken, en ook een stabiele manier voor vermogende beleggers om een ​​regelmatig inkomen te verdienen. Met 10.000 PIVX is de prijs van een masternode waarschijnlijk bijna onbereikbaar voor de gemiddelde belegger die niet vroeg is begonnen.

PIVX begon als een vork van Dash. Dash werkt op X11 proof-of-work mining en masternodes. Het PIVX-team wilde de snelheidsvoordelen van masternodes bieden, maar wilde niet vertrouwen op aantoonbaar verkwistende proof-of-work mining.

PIVX heeft een uniek economisch model dat een heel andere methode mogelijk maakt om nieuwe tokens aan het ecosysteem te leveren. Elke minuut wordt een blok bevestigd en wordt de beloning van ongeveer vijf PIV vrijgegeven. Deze beloning wordt verdeeld tussen een winnende masternode en een winnende deelnemer met een bewijs van inzet.

In plaats van dat dit een statische beloning is, biedt PIVX een unieke functie waarmee het netwerk kan beslissen hoe de masternode en de staker worden beloond. Als er te veel masternodes op het netwerk zijn, zullen de beloningen voor stakers toenemen.

Evenzo, als er niet genoeg masternodes zijn, zal de masternode-beloning toenemen. Ten slotte gaat een klein percentage van elke blokbeloning naar een budget voor zelfbestuur.

Met de nieuwe blokken elke minuut, is de vrijgegeven PIV geen onderdeel van een beperkt aanbod. Dit betekent dat er hypothetisch een onbeperkt aantal PIVX-tokens zal bestaan. Hoewel sommigen misschien beweren dat dit type economisch model inflatoir is, wat betekent dat de symbolische waarden in de loop van de tijd zullen dalen, pleit het PIVX-team hiertegen en biedt het ook een oplossing.

De economie van PIVX

Pivx MasterNode-logo

Bron: pivxmasternode.org

Aangezien het aanbod hypothetisch onbeperkt is, zijn er twee sleutelfactoren die bijdragen aan het beheersen van het aanbod.

Het eerste aspect is dat alle transactiekosten die op het netwerk worden betaald, worden vernietigd, of “verbrand”. Dit betekent dat er geen transactiekosten worden betaald aan masternodes of andere netwerkdeelnemers. Dit zal op een aantal manieren helpen om de toevoer onder controle te houden.

Als PIVX in populariteit blijft groeien, zullen er natuurlijk meer transacties op het netwerk plaatsvinden, wat zal leiden tot de vernietiging van meer PIVX-eenheden. Dit zorgt ervoor dat het aanbod, althans tot op zekere hoogte, niet absoluut onbeperkt is.

Het tweede punt om te overwegen is dat het netwerk is ontworpen om mensen te stimuleren om het token te kopen en vast te houden. Om bijvoorbeeld een masternode op te zetten, moet je 10.000 eenheden PIVX verzamelen. Ten tweede moet men, om deel te nemen aan de proof-of-stake mining, ook PIVX kopen en houden.

Hoeveel PIVX is er nodig om met succes op uw proof-of-stake te letten?

Volgens dit rekenmachine, je moet minimaal 500 PIV hebben (ongeveer $ 4.500 waard) om kans te maken één blok per maand te minen, ervan uitgaande dat je computer 24 uur per dag aan staat. Door 10.000 PIVX uit te zetten, verdien je naar schatting 43 PIV per maand, en als je een masternode uitvoert, verdien je ongeveer 48 PIV.

Op deze manier worden masternodes niet overdreven gestimuleerd en is proof-of-stake mining ook ongeveer even winstgevend, met slechts een lichte voorkeur voor masternodes.

PIVX en het ZeroCoin-protocol

Vorig jaar begon PIVX met het aanbieden van een nieuwe versie van de portemonnee die compatibel is met wat bekend staat als de ZeroCoin protocol. Het protocol dat is gemaakt door studenten van de John Hopkins University, schetst grofweg een theoretisch ontwerp voor een volledig anoniem en onvindbaar cryptocurrency-systeem.

PIVX is compatibel met ZeroCoin door het gebruik van wat bekend staat als “zPIV”.

zPIV-eenheden worden gemaakt door middel van een proces dat munten wordt genoemd. Het proces verloopt ongeveer als volgt. De gebruiker opent zijn PIVX-portemonnee, gaat naar de zPIV-munttab en kiest de hoeveelheid PIVX die ze willen converteren naar zPIV. Dit proces kost zeer kleine transactiekosten.

Het slaan is meestal binnen een paar seconden voltooid. Zodra het proces is voltooid, bevat de portemonnee de hoeveelheid zPIV die is geslagen. zPIV verschilt van PIVX doordat het alleen in zeer specifieke hoeveelheden kan bestaan, net als fysiek geld of casinofiches.

Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om 1.1 zPIV te bezitten of te verzenden. In plaats daarvan kunt u alleen 1, 2, 5, 10, 50 enzovoort bezitten. De reden voor deze beperking is om ervoor te zorgen dat een potentiële aanvaller de bron of bestemming van de geanonimiseerde cryptocurrency niet kan bepalen door te zoeken naar specifieke verzonden of ontvangen hoeveelheden.

De PIVX wallet zPIV munten en controle tab

zPIV is niet zijn eigen valuta. zPIV-eenheden kunnen alleen bestaan ​​in de portemonnee waarin ze zijn geslagen. Wanneer u ze verzendt, komen ze als gewone PIV-eenheden op de bestemming aan. Het verschil is dat de PIV-eenheden die op de bestemming aankomen geen directe verbinding hebben met de portemonnee waar ze vandaan kwamen als zPIV.

Helaas is zPIV niet perfect. Het slaan van zPIV vereist transactiekosten. Bovendien, zodra eenheden zijn geconverteerd naar zPIV, komen ze niet in aanmerking voor uitzetten of voor gebruik in een masternode. Hoewel de toevoeging van staking zPIV op de roadmap voor 2018 staat, is deze momenteel niet beschikbaar. Het PIVX-team belooft dat zodra het beschikbaar is, het uitzetten van zPIV-eenheden lucratiever zal zijn dan het uitzetten van reguliere PIVX-eenheden.

Verder kan het moeilijk zijn om zPIV op meerdere apparaten met dezelfde portemonnee te volgen. Als u zPIV vanaf het ene apparaat verzendt, zal uw andere apparaat deze balanswijziging niet weergeven, tenzij u de wallet.dat opnieuw handmatig kopieert. Dit staat ook op de lijst met fixes die dit jaar uitkomen.

Constante ontwikkeling en een mooie toekomst

Weet je nog hoe PIVX tijdens elk blok een deel van de blokbeloning verzamelt? Het PIVX-team heeft uitstekend werk verricht door gebruik te maken van dit budget voor het bevorderen van de munteenheid. Dit omvat niet alleen technische ontwikkeling, maar ook marketing, reclame en andere gemeenschapsprogramma’s.

De valuta heeft meer dan een dozijn belangrijke nieuwe functies gepland voor dit jaar en gezien de gestage prijsstelling van PIVX-eenheden van meer dan acht dollar elk, zelfs tijdens de meerdere recente grote marktdalingen, is het veilig om te zeggen dat PIVX als organisatie vrij goed gefinancierd zou moeten zijn voor de nabije toekomst.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd

Uitgelichte afbeelding via Pivx.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me