Po.et (POE) Review: Intellectuele eigendom beveiligen op de blockchain

Po.et is een uniek en mogelijk baanbrekend blockchain-platform dat wordt gecreëerd als een manier voor makers van inhoud, uitgevers, artiesten en andere creatievelingen om zowel het eigendom van hun inhoud te bewijzen als licenties af te geven om ervoor te zorgen dat ze de juiste vergoeding voor hun werk ontvangen..

Het kijkt op een nieuwe en andere manier naar het beheer van intellectuele eigendomsrechten voor de moderne wereld. Het gaat verder waar projecten zoals Creative Commons en Shutterstock makers van inhoud geen onuitwisbaar bewijs van eigendom en licenties kunnen bieden.

In deze korte recensie gaan we dieper in op het Po.et-project en -concept.

Over Po.et

Dichter is een open source-project dat wordt ontwikkeld op de Ethereum-blockchain door een in Singapore gevestigd bedrijf dat bekend staat als Po.et Technology Ltd., en ook wordt ondersteund door The Po.et Foundation.

Samen proberen ze een open, gedecentraliseerd platform te creëren dat een onveranderlijk tijdgestempeld bewijs van eigendom van creatieve digitale activa mogelijk maakt. Het open-source grootboek wordt gebruikt om de metadata en eigendomsgegevens van verschillende creatieve werken en digitale activa op te slaan.

Het is de eerste niet-financiële blockchain, waardoor het uniek en grensverleggend is. Het biedt niet alleen een manier om eigendom te bewijzen, maar houdt ook digitale activa veilig en anoniem, en zorgt ervoor dat al het werk dat op de blockchain is opgeslagen later niet kan worden geclaimd, bewerkt of gewist door een derde partij..

po.et overzicht

Po.et Overzicht. Afbeelding via Po.et

Naast het opslaan van de digitale activa, zal het ook slimme contracten gebruiken om licenties en distributie van creatieve werken met syndicatie mogelijk te maken, zodat de juiste eigenaar van het activum een ​​vergoeding ontvangt voor hun werk.

Zoals je kunt zien aan de Po.et routekaart het project staat nog maar aan het begin van zijn reis. Geschreven inhoud is nu inbegrepen en het team heeft ondersteuning gecreëerd voor WordPress, Joomla en Drupal, met plug-ins die beschikbaar zijn voor alle drie de inhoudbeheersystemen. In de toekomst zal de blockchain ondersteuning toevoegen voor afbeeldingen, video- en audiobestanden.

Wat is bewijs van bestaan

Als je Po.et wilt begrijpen en wilt begrijpen hoe het een revolutie teweeg zal brengen in de uitgeverswereld en de creatieve wereld, moet je eerst Proof of Existence begrijpen, omdat Po.et is gebouwd met Proof of Existence als kern. Proof of Existence werd in 2013 gecreëerd door Manuel Araoz als het eerste op blockchain gebaseerde niet-financiële platform.

Bewijs van bestaan ​​is een gedecentraliseerd consensusmechanisme waarmee gebruikers alle inhoud, media of metagegevens anoniem en onveranderlijk op de blockchain kunnen opslaan, zonder de daadwerkelijke inhoud op te slaan.

Hiermee kunnen gebruikers publiekelijk bewijzen dat ze op een bepaald moment over een gegevensbestand beschikken, zonder de feitelijke gegevens of hun identiteit prijs te geven. De opslag heeft een tijdstempel en is volledig veilig en beveiligd op de blockchain, met een hash van het bestand die permanent is opgeslagen als onveranderlijke gegevens.

Hoe zit het met de Po.et Token (POE)

POE-teken

Afbeelding via po.et

Po.et heeft in augustus 2017 een ERC-20-conforme token met het tickersymbool ‘POE’ uitgebracht in een crowdsale van $ 10 miljoen. De token was op het moment van de crowdsale gewaardeerd op $ 0,00637, maar vanaf 18 mei 2018 is de token gegroeid in waarde tot $ 0,034908 voor een stijging van ongeveer 500%.

Het hoogste punt ooit voor de tokenwaarde was $ 0,221729 op 6 januari 2018. De daling komt samen met een brede bearmarkt voor cryptocurrencies. Omdat POE een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele portemonnee, zoals MyEtherWallet of Jaxx.

De belangrijkste uitwisseling voor POE is Binance, maar deze kan ook worden gekocht bij OKEx, HitBTC, KuCoin en andere kleinere beurzen.

Po.et lost problemen met digitale activa op

Het team achter Po.et probeert drie belangrijke problemen op te lossen waar digitale assets op internet last van hebben:

  1. Eigendom van het activum
  2. Gebruik van het activum
  3. De oorsprong en geschiedenis van activa

Sinds het begin van het internet heeft digitale inhoud te kampen met problemen met betrekking tot intellectuele eigendomsrechten, auteursrechten en plagiaat. Sommige organisaties, zoals CreativeCommons en Shutterstock, hebben geprobeerd deze problemen aan te pakken en zijn gedeeltelijk succesvol geweest.

Het gecentraliseerde karakter van deze platforms heeft er echter toe geleid dat ze niet interoperabel zijn met externe platforms, en er is geen snelle en gemakkelijke manier om de toeschrijving te bepalen, het eigendom te verifiëren en creatieve werken in licentie te geven..

Po.et stelt makers van inhoud in staat om hun activa van een tijdstempel op de blockchain te voorzien, waarbij de oorsprong van de activa aantoonbaar, certificeerbaar, veilig en beveiligd blijft. Er zijn ook plannen om makers een gemakkelijke en duidelijke methode mogelijk te maken om licentiekosten in te stellen en betalingen rechtstreeks binnen het platform te accepteren. Ten slotte creëert het een open, wereldwijd platform waarmee uitgevers gemakkelijk nieuwe en waardevolle inhoud kunnen ontdekken.

Po.et maakt gebruik van de kracht van blockchain-technologie om ervoor te zorgen dat digitale activa eerlijk, aantoonbaar en onveranderlijk kunnen worden opgeslagen, gedeeld, geanalyseerd en zelfs gelicentieerd. Dit zou moeten slagen om waarde toe te voegen aan de uitgeverssector door vertrouwen te creëren tussen makers van inhoud, redacteuren, uitgevers en consumenten.

De belangrijkste waardeproposities voor het gebruik van de Po.et blockchain- en POE-munten zijn:

Eigendom van inhoud

Contentmakers kunnen hun creaties van een tijdstempel voorzien, ze registreren bij de blockchain en een onveranderlijk record van hun bestaan ​​creëren. Omdat de Po.et blockchain gedecentraliseerd is, kunt u er zeker van zijn dat uw inhoud verifieerbaar, veilig en onweerlegbaar blijft zolang er maar één knooppunt in het netwerk operationeel blijft.

Licenties

Licentie- en gebruiksrechten waren een van de grootste nadelen van het steeds goedkoper wordende internet en de mogelijkheid om informatie te delen. Met inhoud die is geregistreerd in de Po.et-blockchain wordt het mogelijk om op geautomatiseerde wijze licenties aan te maken en uit te geven, zonder dat daarvoor een derde partij of organisatie nodig is..

Gebruikers zouden een reeds bestaande standaardlicentie kunnen kiezen, of zouden hun eigen licentievoorwaarden kunnen creëren. Betaling, uitgifte en overdracht van de licenties kunnen allemaal worden geautomatiseerd door het gebruik van slimme contracten.

Creëert transparantie

De Po.et-blockchain zou de brug zijn tussen makers en het publicatie- of distributienetwerk. Naast het creëren van een onveranderlijk opslagmedium, creëert het ook een echt transparant toeschrijvingssysteem waarmee nieuwe inhoud kan worden ontdekt en het eigendom van de inhoud kan worden gevalideerd..

Gedecentraliseerd en veilig

Omdat Po.et een gedecentraliseerd netwerk is, is er geen single point of failure, noch enige manier waarop een enkele organisatie, bedrijf of individu kan knoeien met of wijzigen van de gegevens die op de blockchain zijn opgeslagen..

Cryptografische handtekeningen en hashing van de metagegevens die worden opgeslagen, zorgen ervoor dat de inhoud veilig blijft. Bovendien leveren de tijdstempels en hashing onweerlegbaar bewijs van de cretie en integriteit van de gegevens.

Flexibiliteit

Po.et is open source, waardoor iedereen met de broncode kan werken en wijzigingen kan aanbrengen om aan hun behoeften te voldoen. Dit geeft een enorme flexibiliteit en er wordt van derden verwacht dat ze nieuwe modules en plug-ins toevoegen om de functionaliteit van Po.et uit te breiden naarmate het evolueert.

Nieuwe licentievoorwaarden en -typen zullen een gegeven zijn, en slimme contracten zullen een onvoorstelbare reeks nieuwe functies mogelijk maken.

Gevolgtrekking

Het belangrijkste doel van het Po.et-project is om een ​​eenvoudige, gestroomlijnde methode te creëren voor het onveranderlijk opslaan van digitaal gemaakte inhoud. Het is ook bedoeld om problemen met betrekking tot attributie, integriteit, licentieverlening, syndicatie en publicatie op te lossen.

Plannen voor de toevoeging van slimme contracten en het open source-karakter van de code zorgen voor de oneindige uitbreiding van het platform, met nieuwe functies van derden die het nut van het platform tot ver in de toekomst uitbreiden.

Als dit lukt, stelt Po.et makers van inhoud in staat om de volledige controle over hun werken te behouden, terwijl er transparantie wordt toegevoegd die het voor uitgevers eenvoudig maakt om nieuwe werken te vinden. Het levert ook inkomsten op voor videomakers via automatische licentieverlening met slimme contracten.

Het beste van alles is dat het een onveranderlijk bewijs levert van de oorsprong en geschiedenis van alle creatieve werken die op de blockchain zijn geregistreerd.

Uitgelichte afbeelding via Po.et

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me