Poloniex Exchange Review: complete beginnershandleiding

Poloniex is een van de meer bekende beurzen en is gevestigd in de Verenigde Staten van Amerika. De beurs is actief sinds 2014 en heeft een aanzienlijk deel van de markt kunnen veroveren en ervaart hoge handelsvolumes voor altcoins.

Tot een jaar geleden gebruikten handelaren die geïnteresseerd waren in toegang tot een grote selectie altcoins vaak Poloniex. De beurs is gespecialiseerd in crypto-to-cryptotransacties en is daarom over het algemeen geschikt voor meer ervaren cryptocurrency-handelaren.

In het afgelopen jaar heeft Poloniex door de opkomst van beurzen zoals Binance, Kucoin en Huobi een deel van zijn marktaandeel verloren. Door de recente overname door Circle zou het bedrijf echter in 2018 kunnen herstellen.

Overzicht

Poloniex werd in 2014 opgericht door Tristan D’Agosta en het bedrijf was oorspronkelijk gevestigd in Wilmington, Delaware, VS. Tot voor kort was er weinig informatie online beschikbaar over het eigendom van het bedrijf, maar de site vermeldt nu dat Poloniex, LLC is gevestigd in Boston, MA, VS..

Het platform won aan grip omdat het zijn diensten toegankelijk maakte voor handelaren overal ter wereld, en ook ondersteuning bood voor een groot aantal digitale activa, en een van de topaanbieders was in termen van variëteit.

Poloniex was ‘s werelds grootste Ethereum-beurs naar gemiddeld volume in 2017 en werd vaak gerangschikt in de top tien van cryptocurrency-uitwisselingen met betrekking tot het totale volume. De beurs is momenteel gemiddeld goed voor ongeveer $ 85 miljoen aan dagelijkse handel, en bevindt zich in de top twintig van beurzen ter wereld wat betreft totaal volume.

Hoewel het platform in de Verenigde Staten is gevestigd, kent het geen geografische beperkingen. Dit komt vooral door de pure cryptocurrency-instellingen op het platform, en als gevolg daarvan hoefde het niet te voldoen aan lokale bank- en financiële voorschriften, omdat er geen fiat-valuta wordt gebruikt.

Hierdoor kon het met meer vrijheid functioneren dan uitwisselingen zoals Bitfinex, die onlangs hun uitwisseling voor Amerikaanse klanten sloten of voor volledig gereguleerde beurzen zoals Coinbase, Gemini en Kraken..

Is Poloniex veilig?

Als het gaat om het kiezen van een cryptocurrency-uitwisseling, komt een van de belangrijkste zorgen voor de gebruiker neer op de veiligheid van de uitwisseling. Uitwisselingen zijn belangrijke doelen voor hackers en dit is iets dat Poloniex door en door kent.

In 2014 leed Poloniex-uitwisseling aan een hack waardoor het 12,3% van alle Bitcoin in zijn portemonnee verloor. Volgens de eigenaar van de beurs destijds in a bitcointalk bericht, de hacker heeft een kwetsbaarheid in de code kunnen vinden.

Dit was natuurlijk meer dan 4 jaar geleden en de uitwisseling heeft sindsdien geen zware hack meer ondergaan. Bovendien gaf Poloniex, in tegenstelling tot andere spraakmakende hacks, de getroffen gebruikers een gedeeltelijke terugbetaling van hun munten.

Dus hoe zien de beveiligingsfuncties van Poloniex er nu uit??

Koude opslag & Toezicht houden

Poloniex gebruikt de meest geavanceerde procedures in koude opslag met luchtopeningen voor hun Bitcoin-holdings. Wat dit in feite betekent, is dat Poloniex de overgrote meerderheid van hun munten offline zal opslaan in een veilige omgeving.

Ze zullen ook slechts een beperkt aantal munten online in de hot wallets gedurende een bepaalde periode bewaren. Dit beperkt de blootstelling van hun muntreserves aan mogelijke hackaanvallen voor een zeer beperkte periode.

Vanuit het oogpunt van operationele veiligheid moeten ze ook verdachte activiteiten in de gaten houden die voet aan de grond willen krijgen in hun systemen. Daarom zullen ze alle uitwisselingsactiviteiten 24/7 volgen. Op het moment dat ze verdachte activiteiten opmerken, blokkeren ze die IP-adressen.

Ten slotte werkt Poloniex, in tegenstelling tot banken, niet volgens een “fractional reserve” -model dat wordt gebruikt bij traditionele banken. Dit betekent dat uw geld alleen wordt gebruikt om de handel te vergemakkelijken en niet voor andere ruildoeleinden.

Twee-factorenauthenticatie

Aan de gebruikerskant biedt Poloniex u de standaard beveiligingsfuncties voor tweefactorauthenticatie. Dit is een extra beveiligingslaag die u zal helpen beschermen tegen pogingen om op frauduleuze wijze toegang te krijgen tot uw account.

Dit is niet standaard geactiveerd, dus u wordt geadviseerd om het in te schakelen op het moment dat u begint met handelen. Het zou de enige barrière kunnen zijn tussen hackers en uw munten. Vorig jaar konden hackers zelfs toegang krijgen tot gebruikersaccounts via een neppe poloniex-app.

In elk geval wordt u aangemoedigd om geen grote hoeveelheden munten op een beurs achter te laten. U moet uw eigen persoonlijke koude opslag overwegen of in een hardware-portemonnee investeren.

Valuta’s

Het brede scala aan altcoins dat beschikbaar is gesteld om te verhandelen, is een grote aantrekkingskracht gebleken voor gebruikers van het platform. Er zijn momenteel 99 markten met 68 munten beschikbaar op de beurs en transacties zijn gekoppeld aan de vier basisvaluta’s: Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Tether (USDT) en Monero (XMR).

Valuta's verkrijgbaar bij Poloniex

Poloniex valutaparen. Bron: Poloniex.com

Poloniex werkt als een crypto-naar-crypto-uitwisseling en biedt een optie om waarde op te slaan in USDT (Tether), een stablecoin die de Amerikaanse dollar vertegenwoordigt, waarbij 1 USDT gelijk is aan 1 USD. Dit is een handig hulpmiddel dat van pas komt omdat er geen ondersteuning voor fiat-valuta is op de beurs.

Klantenservice

Het ontbreken van een goede klantenservice is al geruime tijd een groot nadeel voor Poloniex. Het is bekend dat gebruikers van de centrale klagen over extreem lange responstijden bij het melden van problemen aan het ondersteuningsteam. Vragen zijn al weken en maanden onbeantwoord gebleven en horrorverhalen beginnen zich te verzamelen op forums zoals Reddit en Bitcointalk.org.

Er zijn ook ernstige problemen met opnames die veel tijd in beslag nemen en in het beste geval worstelt de uitwisseling met het omgaan met een plotselinge stijging van de vraag. Andere topbeurzen hebben hun klanten echter op een veel hogere standaard kunnen bedienen.

Hoewel de trage klantenservice ongetwijfeld een punt van zorg is voor handelaren, zijn er aanvullende bronnen die u kunt gebruiken om antwoord op uw vragen te krijgen. Ze hebben een lijst met veelgestelde vragen samengesteld die de handelaren eerder hebben gesteld.

Poloniex-ondersteuningscentrum

Het Support Center op Poloniex

Als u een vraag heeft, is de kans groter dat u de oplossing vindt in dit ondersteuningscentrum. Ze dekken bijvoorbeeld alles, van het gebruik van de Poloniex API tot het wisselen van vergoedingen, het activeren van tweefactorauthenticatie, enz.

Als uw probleem echter van technische aard is of alleen verband houdt met uw account, heeft u te maken met de lange ondersteuningstijden. Er is echter hoop aan de horizon met de overname van Circle (meer hieronder).

Poloniex-vergoedingen

Poloniex-vergoedingen

Poloniex-vergoedingen

Poloniex rekent momenteel een maker fee van 0,15% en een taker fee van 0,25%, en houdt een up-to-date overzicht bij van alle vergoedingen, Poloniex maakt ook gebruik van een op volume gelaagd, maker-taker-vergoedingsschema. Alle gebruikers zijn op 20 maart 2016 naar dit model verplaatst en gebruikers moeten hun Status handelsniveau pagina om hun voortgang bij te houden. Voor kredietverstrekkers wordt een vergoeding van 15% toegepast op de verdiende rente.

Elke transactie vindt plaats tussen twee partijen: de maker, wiens order in het orderboek staat voorafgaand aan de transactie, en de nemer, die de order plaatst die overeenkomt met of de order van de maker opneemt. Wanneer u op een beurs handelt, kunt u een activum kopen tegen het laagste bod dat wordt geboden, of een bod plaatsen tegen een andere gewenste prijs. Als u besluit uw transactie onmiddellijk uit te voeren, zou u in feite liquiditeit van de markt afnemen. Hier word je een “nemer” en betaal je een iets hogere vergoeding.

Het maker-taker-model stimuleert marktliquiditeit door de makers van die liquiditeit te belonen met een korting op de vergoeding. Het resulteert ook in een kleinere marktspreiding vanwege de grotere prikkel voor makers om elkaar te overbieden. De hogere vergoeding die de nemer betaalt, wordt meestal gecompenseerd door de betere prijzen die deze strakkere spread oplevert.

Voor die handelaren die markten maken met een volume van meer dan 24.000 BTC-handelsvolume, handelt u zonder kosten.

KYC en Accounts

Dit is iets dat de laatste tijd voor veel gebruikers nogal omstreden is geworden.

Poloniex stond gebruikers toe om een ​​anoniem account te runnen waarvoor geen enkele vorm van identificatie nodig was. Dit was hun eerste accountniveau en veel handelaren verlieten het op dit niveau. Het eerste accountniveau had een limiet van $ 2.000 opname per dag.

Het lijkt echter alsof Poloniex heeft veranderde hun beleid onlangs. Ze hadden besloten dat ze dit soort accounts niet langer zouden toestaan ​​en wilden dat al hun handelaren op hun systemen zouden worden geverifieerd.

Poloniex Verouderde accounts wijzigen

Poloniex waarschuwt ons voor “oude accounts”

Wat dit in wezen betekende, is dat alle handelaren op Poloniex zouden moeten worden geverifieerd op hun niveau 2-accountstatus met een dagelijkse opnamelimiet van $ 25.000. Er waren echter veel handelaren die nam een ​​probleem met de manier waarop Poloniex hiermee omging.

Ze beweren dat Poloniex had beloofd geen “fondsen te gijzelen” in het geval dat oude accounts niet zouden worden geverifieerd op de deadline. Nu beweren deze gebruikers dat Poloniex hen niet toestaat hun geld op te nemen tenzij ze hen de vereiste documentatie sturen.

Dus, wat betekent dit voor jou??

Het hangt ervan af hoe comfortabel u Poloniex uw persoonlijke identificatiedocumenten stuurt. Dit wordt inderdaad de norm met beurzen nu, aangezien regelgevers eisen dat de beurzen de juiste KYC- en antiwitwasprocedures uitvoeren.

Ervan uitgaande dat Poloniex in staat is om uw persoonlijke gegevens te beschermen en elke soort datalek te voorkomen, hoeft u zich geen zorgen te maken om ze te gebruiken.

Poloniex handelsplatform

Laten we naar een van de belangrijkste kenmerken van elke uitwisseling gaan. Dit is het handelsplatform en de matching-engine.

Nadat u zich heeft aangemeld bij Poloniex, heeft u de mogelijkheid om naar drie verschillende tabbladen te gaan. De ene is de “Exchange”, de andere is het “Margin Trading” -platform en de derde is het uitleenplatform. We kijken naar het uitwisselingsplatform.

Onze eerste indruk van het handelsplatform Poloniex was dat het ietwat gedateerd maar functioneel is. Dit is in feite hetzelfde platform dat de afgelopen jaren door de beurs wordt gebruikt. Dat gezegd hebbende, het is best gebruiksvriendelijk.

Poloniex handelsplatform

Poloniex handelsplatform

U heeft bijvoorbeeld uw hoofddiagram recht voor u. Daaronder heb je de bestelformulieren waar je snel en efficiënt allerlei verschillende bestellingen kunt plaatsen. Aan de rechterkant heeft u de mogelijkheid om de markten en de activa die u wilt verhandelen om te wisselen.

Helaas zult u een beetje naar beneden moeten scrollen als u de orderboeken, eerdere orders en marktdiepte wilt observeren. Daarom is dit niet de meest efficiënte lay-out van het handelsplatform.

In kaart brengen

Voor die handelaren die technisch analisten zijn en op zoek zijn naar de meest geavanceerde handelsinstrumenten, kan het zijn dat u enigszins teleurgesteld bent. Het Poloniex-kaartpakket is extreem eenvoudig. Je hebt alleen eenvoudige indicatoren zoals voortschrijdende gemiddelden en Bollinger-banden.

U kunt ook geen kaarttekeningen maken om enige vorm van retracementniveaus op het platform te identificeren. U kunt tenminste in- en uitzoomen en uw tijdshorizon aanpassen om een ​​beter beeld van de markt te krijgen.

Daarom, als grafieken zo’n groot deel van uw handelen is, zou u ofwel moeten overwegen om uw grafiekanalyse uit te voeren met externe software, of u zou naar een andere beurs zoals Kraken moeten gaan..

Ordertypes

Poloniex zit ergens in het midden als het gaat om hun bestelfunctionaliteit. Ze hebben de standaard koop- / verkooporderformulieren waar u een prijs kunt selecteren of op de markt kunt handelen. Dit heeft natuurlijk invloed op uw vergoedingen volgens de ‘maker-taker-dynamiek’.

Poloniex-ordertypes

Poloniex-ordertypes. Bron: Poloniex.com

Voor die handelaren die de veiligheid van een stop loss willen hebben, heeft Poloniex dat echter ook. U kunt een stop loss-niveau plaatsen dat automatisch een order voor u uitvoert zodra de prijs tot een bepaald niveau is gedaald.

U kunt ook een limietorder instellen waarmee u winst vastlegt zodra de prijs een bepaald niveau heeft bereikt. Dit zijn handige opdrachten die uw risico kunnen beperken. We zouden traders die handelen met een korte termijn horizon altijd aanmoedigen om gebruik te maken van deze orders.

Poloniex-margehandel

Door margehandel aan te bieden, kan Poloniex het grootste deel van zijn concurrentie domineren. Gebruikers van het platform kunnen een peer-to-peer-functie gebruiken om geld te lenen en margehandel te starten.

Poloniex Exchange Lending

Poloniex-leningen. Bron: Poloniex.com

Het systeem stelt handelaren op efficiënte wijze in staat om handelsfondsen veilig te stellen en ook te profiteren van de uitleenfunctie om te profiteren van het uitlenen van geld aan andere handelaren. Deze functie wordt slechts door een paar beurzen aangeboden en is nog steeds een groot voordeel omdat het een groot aantal meer ervaren handelaren aantrekt.

Handelen op marge is synoniem met handel met hefboomwerking. U neemt posities in die groter zijn dan uw initiële inleg.

Margeniveaus op Poloniex

Maak gebruik van tarieven op Poloniex

In termen van de hefboomwerking waarmee u kunt handelen, zijn deze niet buitensporig hoog. In de onderstaande afbeelding kunt u bijvoorbeeld zien dat de hefboomwerking op Ethereum-margehandel slechts 2,5x is.

U moet ook een initiële marge van 40% op uw transactie storten. Als we dit zouden vergelijken met andere beurzen en makelaars, IQ Option heeft CFD-hefboomwerking van 20x en Bitmex heeft futures-hefboomwerking tot 100x.

Dit zijn echter echt vluchtige en risicovolle instrumenten, dus het zou inderdaad een verstandiger beslissing kunnen zijn om alleen met margehandel te beginnen met de lagere leverage-niveaus.

Poloniex API

Voor gebruikers die graag hun eigen handelsbots coderen, biedt Poloniex API-connectiviteit. Om gebruik te kunnen maken van de API, moet u uw API-sleutel hebben. Dit kan worden opgehaald door op de “API Keys” van uw instellingen te klikken.

Om het voor het eerst in te stellen, zullen ze u een e-mail sturen waarin u wordt gevraagd uw keuze voor toegang tot de API-sleutel te bevestigen. Zodra dit is gebeurd, moet u uw API-sleutel genereren en deze ook bevestigen. U krijgt dan uw API-sleutel zoals hieronder weergegeven:

Poloniex API

API Key bij Poloniex

Zoals u zult zien, moet u bepalen wat u uw Bot in uw account wilt laten doen. Als u alleen prijzen ontvangt, kunt u de handel uitschakelen. Als u handelt maar geen geld wilt opnemen, kunt u dat alleen selecteren.

Qua API-functionaliteit lijkt het relatief robuust te zijn en hebben een aantal ontwikkelaars gecodeerd op de Poloniex API.

Wat we niet leuk vonden

Er waren een paar dingen waarvan we denken dat ze moeten worden vermeld, zodat u de meest geïnformeerde beslissing over Poloniex kunt nemen.

Ten eerste is het platform behoorlijk verouderd en is de ruimte voor meer geavanceerde analyse vrij beperkt. Dit zou waarschijnlijk een van de redenen kunnen zijn dat het volume op de beurs de afgelopen maanden is gedaald. Terwijl andere beurzen zoals Kraken stappen hebben ondernomen om verouderde systemen te verbeteren, blijft Poloniex zoals het is.

We hebben ook te maken met de klantenservice. Dit is iets dat het afgelopen jaar een grote doorn in het oog van Poloniex is geweest. Het is ook iets dat nu de kop opsteekt bij het blokkeren van gebruikers met oude accounts.

Het gebrek aan financieringsmogelijkheden van Fiat kan voor veel handelaren ook een probleem zijn. Dit is iets dat veel uitwisselingen, waaronder Binance en mede-Amerikaanse beurs, Bittrex, nastreven.

Je moet je echter niet laten afschrikken door deze vermeende nadelen. Dit komt door de recente aankoop van Poloniex door Circle. Het lijdt geen twijfel dat de cash flush cirkel grote plannen heeft voor de uitwisseling. In feite waren er veel commentatoren die dachten dat dit een van de beste opties was.

Overname door Circle

Circle neemt Poloniex over

Afbeelding via circle.com

Ondanks het feit dat Poloniex een indrukwekkende hoeveelheid handelsvolume heeft gegenereerd, wordt het geplaagd door een groeiend aantal problemen. Er was een algemeen gebrek aan informatie over de samenstelling van de organisatie en er was weinig bekend over de medeoprichters, het topmanagement of de eigendomsstructuur.

Er leek ook een gebrek aan een fysiek kantoor te zijn, wat allemaal leidde tot een gebrek aan vertrouwen in de beurs, aangezien bedrijven zoals Coinbase, Kraken en Gemini allemaal met veel meer transparantie en geloofwaardigheid opereren..

De publieke opinie leek een dieptepunt te hebben bereikt en het aantal negatieve online beoordelingen met betrekking tot klantenondersteuning bleef de afgelopen twaalf maanden groeien. Er waren ook vragen over liquiditeit, aangezien gebruikers moeilijkheden ondervonden bij het opnemen van geld. De lange opnametijden maakten het voor handelaren bijna onmogelijk om snel geld te liquideren na het handelen, waarbij geld vaak werd bevroren in afwachting van goedkeuring.

Dit had rampzalig kunnen zijn voor Poloniex, maar zelfs met al deze bestaande twijfels kon de beurs nog steeds een aanzienlijke hoeveelheid handelsactiviteit aantrekken en krijgt Poloniex ongeveer 50 miljoen bezoeken per maand op haar website. De site heeft echter duidelijk terrein verloren ten opzichte van concurrenten zoals Binance, Huobi, OKEx en GDAX.

De recente overname door Circle zou een verandering in de fortuin kunnen betekenen en Circle Internet Financial Ltd. kondigde aan dat het Poloniex heeft overgenomen voor een prijs van $ 400 miljoen in een recente periode. blogpost.

Het door Goldman Sachs gesteunde bedrijf werd opgericht in 2013 en fungeert als een peer-to-peer betalingsplatform dat directe transacties mogelijk maakt via de mobiele Circle Pay-app. Circle Trade biedt zijn klanten crypto-liquiditeitsopties en het bedrijf heeft de afgelopen maanden ongeveer $ 60 miljoen aan inkomsten uit deze service ontvangen.

In hun blogpost schetsen Circle mede-oprichters Jeremy Allaire en Sean Neville hun plannen voor Poloniex, waarin ze stellen:

Ten eerste en onmiddellijk kunt u verwachten dat Circle de klantenondersteuning aanpakt en de risico’s, compliance en technische activiteiten opschaalt om het bestaande product en platform te versterken

Ze verklaarden verder:

In de komende jaren verwachten we het Poloniex-platform verder te laten groeien dan zijn huidige incarnatie als een uitwisseling voor alleen crypto-activa. We stellen ons een robuuste, veelzijdige gedistribueerde marktplaats voor die tokens kan hosten die alles van waarde vertegenwoordigen: fysieke goederen, fondsenwerving en eigen vermogen, onroerend goed, creatieve producties zoals kunstwerken, muziek en literatuur, serviceleaseovereenkomsten en op tijd gebaseerde verhuur, krediet. , futures en meer.

Gevolgtrekking

Poloniex blijft een buitengewoon bekende beurs die een behoorlijk aantal handelsvolumes kan genereren. De voordelen zijn doorgegaan met het aantrekken van handelaren naar het platform, terwijl de problemen rond klantenondersteuning en opnames ervoor hebben gezorgd dat de uitwisseling terrein heeft verloren aan huidige marktleiders zoals Binance en GDAX.

Veel vooruitgang hangt af van hoe snel het nieuwe management de zaken kan veranderen door de belangrijkste problemen met betrekking tot transparantie en het algemene niveau van professionaliteit op de uitwisseling op te lossen.

Poloniex heeft nog steeds veel te bieden en blijft een haalbare optie voor die handelaren die geïnteresseerd zijn in een breed scala aan altcoins en die willen profiteren van de margehandel en leendiensten die beschikbaar zijn op het platform..

Er is nu een breed scala aan concurrentie beschikbaar voor cryptocurrency-handelaren, en er zijn momenteel andere, betrouwbaardere beurzen in gebruik, dus het is misschien het beste om naar enkele andere opties te kijken, maar het is ook een goed idee om Poloniex in de gaten te houden en te peilen hoe de klant het sentiment verandert de komende maanden.

Uitgelichte afbeelding via Poloniex en Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me