Polymath Review: de blockchain voor financiële effecten

Beveiligingstokens lijken nu een en al woede te zijn. Van uitwisselingen tot regelgeving en uitgifteplatforms. Een van die projecten die hiervan wil profiteren, is Polymath.

Dit is een project dat de uitgifte van digitale effecten wil stimuleren. Ze proberen dit ook te doen op een manier die volledig binnen de wereldwijde regelgevende kaders valt – door uitgevende instellingen een volledige suite te bieden die voldoet aan tools.

Kan het echter echt het beveiligingstokenplatform zijn?

In deze Polymath-recensie zal ik proberen daar antwoord op te geven en u te geven wat u moet weten. Ik zal ook de gebruiksgevallen op de lange termijn en het acceptatiepotentieel van POLY-tokens analyseren.

Waarom Polymath?

ICO’s zijn zowel ongelooflijk aantrekkelijk als ongelooflijk riskant geworden.

Terwijl vroege investeerders in nieuwe blockchain-projecten de mogelijkheid hebben om hun investeringen met 100% of zelfs 10.000% te zien toenemen, hebben ze een gelijke kans om hun investeringen naar $ 0 te zien gaan wanneer het project sterft, of erger nog, de ontwikkelaars verdwijnen gewoon met de ICO fondsen.

Laten we eerlijk zijn, aangezien ongeveer de helft van alle ICO’s van 2017 al mislukt, is dit een behoorlijk risicovolle ruimte.

Er zijn ook juridische consequenties waarmee rekening moet worden gehouden. Veel van de huidige ICO’s zijn op de een of andere manier in strijd met de Amerikaanse effectenwetten, en hoewel ze nu misschien niet gereguleerd zijn, kan dit een duidelijk langetermijnrisico vormen als ze wel gereguleerd worden..

Waarom Polymath

Waarom u zou moeten overwegen om een ​​beveiligingstoken uit te geven. Afbeelding via Polymath

Misschien wel het ergste van alles is dat ze dreigen meer controle uit te oefenen op cryptocurrencies door overheidsinstanties en toezichthouders.

Polymath wil de remedie zijn voor de ICO-ziekte. Het is ontwikkeld om te helpen bij het uitgeven van effectentokens op een veilige en blockchain-gereguleerde manier. En ze zullen dit doen terwijl ze ook prikkels bieden om nieuwe financiële producten op de blockchain op de markt te brengen, terwijl ze ook toezichthouders tevreden en op afstand houden.

Als extra veiligheidsmaatregel kunnen alleen geverifieerde kopers POLY-munten kopen of verhandelen.

Het lijkt een ideaal scenario. Bedrijven krijgen gemakkelijk toegang tot kapitaal, er is meer transparantie, er is geen behoefte aan zware regelgeving en papierwerk, meer liquiditeit, grotere zichtbaarheid en een stimulans om financiële producten te creëren.

Laten we dieper kijken en kijken of Polymath echt goed zal zijn voor cryptocurrencies, of dat er een fatale fout zit in het plan om een ​​effecten-blockchain te creëren.

Wat is Polymath?

Bitcoin, Ethereum en de meeste cryptocurrencies zijn tokens voor toepassingen of hulpprogramma’s op ongereguleerde, gedecentraliseerde netwerken. Beveiligingstokens, die een minuscuul deel uitmaken van de marktkapitalisatie van cryptocurrency, zijn vergelijkbaar met traditionele activa zoals aandelen of obligaties, die doorgaans gereguleerd zijn.

Polymath Overzicht

Polymath in cijfers

Hoewel de markt voor effectentoken momenteel erg klein is, wil Polymath die statistiek op zijn kop zetten, waardoor effectentokens meer dan 10x zo groot zijn als de markt voor app-tokens. Er zijn verschillende redenen waarom zij denken dat dit kan gebeuren, waaronder:

  • Beveiligingstokens zijn veiliger
  • Beveiligingstokens zullen de liquiditeit verhogen
  • Hun ST20-standaard biedt vrijwel onmiddellijke transacties
  • En er zal een 24/7 handelsomgeving zijn tegen lage kosten.

Het Polymath-team streeft naar acceptatie voor beveiligingstokens door het gebruik van slimme contracten om beperkingen toe te passen Van de grond af, in plaats van ze achteraf te laten opleggen met een top-down regelgevend handhavingsmodel.

Polymath zoekt een nieuw model

Traditioneel worden de financiële markten gecontroleerd door een centrale instantie die zorgt voor regelgeving en handhaving van niet-naleving. Dit is hoe de aandelen-, obligatie- en grondstoffenmarkten vandaag werken.

De regelgevende instanties creëren wet- en regelgeving die wordt opgelegd aan alle investeerders en bedrijven die betrokken zijn bij notering of handel, en ze moeten allemaal deze regels volgen of worden uitgesloten van de markten, of erger nog, juridische stappen worden ondernomen.

Polymath Tech Stack

De Polymath-technologie Stack

Dat is precies het type regelgeving dat cryptocurrency-markten krijgen als er geen alternatief wordt gevonden.

Polymath probeert dat proces op zijn kop te zetten door overheidsfunctionarissen en advocaten bij het begin van het tokencreatieproces te betrekken.

Als dit correct is opgezet, zou het de noodzaak van een regelgevende instantie kunnen wegnemen om later in het proces te worden betrokken. Het zou zelfs een meer legitieme op blockchain gebaseerde markt kunnen creëren die sneller mainstream zal worden dan het volgen van de traditionele route.

Volgens deze opzet zouden alle nieuwe uitgegeven beveiligingstokens vanaf hun uitgifte in overeenstemming zijn met de regelgeving.

Cheques en saldi

Bij dit proces wordt er ook van uitgegaan dat enkele checks and balances in het proces worden opgenomen. Een daarvan is het gebruik van een “sjabloon” voor het maken van tokens, en alle nieuwe beveiligingstokens zouden aan deze sjabloon moeten voldoen.

Hierdoor zou elk token zijn eigen transparantie en geschiedenis kunnen hebben, waardoor beleggers volledige informatie over het token kunnen krijgen voordat ze investeren. En aangezien het allemaal op de blockchain gebeurt, zal het transparant zijn en de behoefte aan meerdere onbetrouwbare kanalen om informatie te verspreiden overbodig maken.

Dit zou twee zeer positieve resultaten opleveren.

  1. Het zou helpen bij het opsporen van slechte acteurs.
  2. Hierdoor kunnen investeringsregels worden toegevoegd voor individuele beveiligingstokens.

Momenteel is er zoiets als een Accredited Investor-classificatie die de SEC gebruikt om de aankoop van bepaalde activa en activaklassen te beperken. Het idee hierachter is dat degenen die de classificatie Accredited Investor krijgen, meer geavanceerde beleggers zijn en minder snel zullen vallen voor oplichting. Ze zijn ook beter in staat om risico’s in te schatten en een risicovolle investering met een hoog rendement aan te gaan.

Door dit model in de markt voor beveiligingstokens te gebruiken, kan hetzelfde resultaat worden bereikt, maar zonder dat de SEC en voorschriften nodig zijn.

Hoe werkt Polymath?

Polymath zal het POLY-token gebruiken om het hele netwerk te runnen en zal ontwikkelaars en advocaten stimuleren om deel te nemen door hen POLY toe te kennen. Degenen die activa op de blockchain uitgeven en degenen die in de activa investeren, betalen vergoedingen in POLY om het netwerk soepel te laten werken.

Met de aanwezige sjablonen kan een uitgever zijn eigen beveiligingstoken snel en gemakkelijk maken door het gebruik van slimme contracten en een wizard Een beveiligingstoken maken. Dit wordt al getest en u kunt het zelf uitproberen op de Polymath-website.

Er zijn 29 velden die om basisinformatie van het bedrijf vragen, het type investeerders dat u zoekt, de locatie van investeerders en of investeerders geaccrediteerd moeten zijn, onder andere.

Polymath Network

Afbeeldingsbron: Polymath

Zodra het formulier volledig is ingevuld, kunt u het indienen en wordt het beoordeeld door Polymath Legal Delegates. De Juridische Afgevaardigden zullen zoeken naar naleving van de regelgeving en kunnen suggesties doen voor welk beveiligingstoken-sjabloon het beste past.

Het systeem brengt protocol-, juridische, applicatie- en uitwisselingslagen samen, waardoor compliance, transparantie en uiteindelijk liquiditeit worden vergroot.

Polymath ziet de toekomst

Dit alles wordt nu belangrijk omdat het slechts een kwestie van tijd is voordat onze traditionele effecten op de blockchain belanden. En hoewel er enkele nadelen zijn, wegen de veiligheid, efficiëntie en transparantie ruimschoots op tegen deze.

Er zijn andere blockchains die hier een oplossing voor zoeken, maar geen enkele neemt de grote aanpak die Polymath heeft gekozen. Ze willen niet alleen het publiek, maar ook durfkapitaalfondsen, private equity en zelfs derivaten betrekken bij één platform dat problemen met de naleving van de wet, veiligheid, decentralisatie en liquiditeit oplost..

En verrassend genoeg is liquiditeit misschien wel de sleutel.

Potentieel van beveiligingstoken

Afbeeldingsbron: Polymath-dek

De huidige uitwisselingen blijven doodsbang om te veel informatie weg te geven over nieuwe tokens die meer regelgevende onderzoeken zouden kunnen veroorzaken. Dit houdt ICO’s in de potentieel onwettige categorie en beperkt de liquiditeit omdat beleggers aarzelen om te investeren.

De Polymath-oplossing zorgt voor een regelgevingsvriendelijke markt en neemt de primaire belemmering voor liquiditeit weg. Dit zou een actieve gemeenschap van investeerders uit alle financiële sectoren op een organische manier moeten helpen groeien. Als dit waar blijkt te zijn, zal Polymath snel uitgroeien tot niet alleen de eerste uitwisseling van beveiligingstoken, maar ook verreweg de grootste en meest ontwikkelde. Ze zouden een enorm voordeel hebben als eerste mover.

Hoewel dit allemaal geweldig klinkt, blijven er enkele problemen, hoewel Polymath zich er een weg doorheen lijkt te werken.

Het potentieel van Polymath

De SEC heeft gelijk in ten minste één enorm risico met ICO’s. Veel problemen worden bemoeilijkt door internationale handel, en een grenzeloze, anonieme en ondoorzichtige markt versterkt deze problemen alleen maar.

Overweeg de opmerkingen die u op Facebook-berichten ziet. Ze kunnen grappig en zelfs opruiend zijn, maar ze hebben geen gevolgen. En als uw geld aan hen was gebonden, waren ze misschien niet zo grappig meer.

De SEC wil nog niet al te verstrikt raken in cryptocurrencies, en daarom hebben ze grotendeels gekozen voor een ‘je staat er alleen voor, dus wees voorzichtig’ benadering van de markten. Dit kan niet eeuwig duren en verandert nu al in sommige uithoeken van de wereld.

Gibraltar heeft bijvoorbeeld onlangs ‘s werelds eerste ICO-voorschriften gericht op het beschermen van hun burgers tegen frauduleuze ICO’s. Ze willen van ICO-projecten eisen dat ze “adequate, nauwkeurige en evenwichtige informatie verstrekken aan iedereen die tokens koopt”. En de katalysator was de explosie van ICO-financiering in 2017.

De Polymath-versie van beveiligingstokens zou al veel van de informatie bieden die Gibraltar zoekt met zijn voorschriften, wat betekent dat met beveiligingstokens de voorschriften in de eerste plaats niet nodig zouden zijn.

POLY-teken

Het POLY-token is een ERC20-utility-token op het Polymath-platform. Ik weet wat je denkt – Polymath is geen platform voor beveiligingstoken?

Ja, maar de oorspronkelijke POLY-tokens zijn niet de effecten. Ze zijn de brandstof die het platform zal aandrijven. Ze zullen worden gebruikt door emittenten op het platform die hun eigen digitale effecten willen creëren.

POLY-tokens werden in 2018 vrijgegeven als een airdrop. Er is een totale voorraad van 1 miljard POLY-tokens met een circulerende voorraad van iets meer dan 400 miljoen POLY. U kunt het Polymath ERC20 smart contract bekijken hier.

Poly Prijsprestaties

Toen het begin 2018 werd uitgebracht als een airdrop van 240 miljoen munten, kostte Polymath $ 0,79 per token, maar schoot het al snel op tot $ 1,64 per token.

Helaas is de tijd niet vriendelijk geweest voor POLY, en het token heeft meer dan 95% van zijn waarde verloren en handelt tot ongeveer $ 0,02 naarmate december 2019 van start gaat.

POLY Prijsprestaties

POLY Prijsprestaties. Afbeelding via CMC

Dit staat natuurlijk niet los van Polymath. De hele Altcoin-ruimte heeft te maken gehad met een ineenstorting van de prijs omdat pessimisme de sector in zijn greep heeft. POLY-hodlers zouden zich echter minder hard moeten voelen, omdat de POLY-tokens tenslotte geen deel uitmaakten van een ICO.

POLY werd verspreid via een cryptocurrency airdrop. Dit betekent dat het gratis werd uitgedeeld en niet in een crowdsale werd verkocht. Het betekent ook dat Polymath waarschijnlijk geen vragen van de SEC zal krijgen over de vraag of hun tokens een beveiliging vormen.

Kopen & POLY

POLY staat op een behoorlijk aantal beurzen genoteerd. Dit zijn onder meer Binance, Upbit en Huobi. Het grootste deel van het volume lijkt echter plaats te vinden op de Bittrue-beurs met meer dan 50% van het dagvolume.

Dit is niet het beste vanuit een token-liquiditeitsperspectief, omdat het betekent dat deze ene uitwisseling een te grote impact kan hebben op de markt voor POLY-tokens. Het betekent ook dat de prijsontdekking van tokens een beetje vervormd is. U kunt inderdaad zien dat er nogal wat waardeverschillen zijn tussen deze beurzen.

Binanace POLY

Registreer bij Binance en koop POLY-tokens

Als we de orderboeken van Binance wat beter bekijken, zien we dat ze relatief dun zijn en dat er niet zoveel dagelijkse omzet is. Dit betekent dat uw bestellingen waarschijnlijk nogal wat slippen zullen krijgen als u grote blokorders zou plaatsen.

Als het op opslag aankomt, zijn dit ERC-20-tokens, wat betekent dat je een behoorlijke selectie hebt. Je kunt wallets gebruiken zoals MyEtherWallet of MyCrypto of je kunt Metamask gebruiken. Het verstandigst zou natuurlijk zijn om het op te slaan in een hardware-portemonnee zoals een Ledger of Trezor.

Polymath in 2020

Sinds de oprichting iets meer dan 2 jaar geleden hebben er zeker een aantal veranderingen plaatsgevonden bij Polymath.

Een van de meest zichtbare veranderingen is het aantal tokens dat is uitgegeven. In december 2019 zijn 153 tokens ingezet, en twaalf daarvan hebben vijf of meer tokenhouders. Er zijn ook 305 ticker symbolen gereserveerd.

Er is duidelijk nog een hele weg te gaan, maar de groei in de afgelopen 18 maanden is uitstekend geweest, vooral als je het combineert met alle achtergrondveranderingen die hebben plaatsgevonden, zoals de release van V.3 van Polymath, waardoor het is ERC-1400-compatibel, of de aanstaande release van een native Polymath-blockchain.

Sociaal gezien hebben we Polymath zijn aanhang zien groeien Twitter met 10.000 en de volgende op Reddit met 1.500. Meer teleurstellend is het verlies van bijna 30.000 Telegram-abonnees.

Ook teleurstellend zijn de prestaties van het POLY-token, dat is gedaald tot net boven $ 0,02 en nu de 297e grootste cryptocurrency is qua marktkapitalisatie. Dat is een enorme daling ten opzichte van de releaseprijs en ligt net iets boven het laagste punt ooit van $ 0,018557 dat werd bereikt op 25 november 2019.

Er is duidelijk veel ruimte voor de token, maar er is een katalysator voor nodig. Die katalysator zou kunnen komen met de release van een native blockchain voor Polymath, maar we zullen moeten wachten aangezien het testnet minstens zes maanden niet zal worden vrijgegeven en het mainnet meer dan een jaar verwijderd kan zijn.

ERC-1400-beveiligingstoken-standaard

De ERC-1400-beveiligingstokenstandaard is een bibliotheek met standaarden die in de loop van de tijd zijn geëvolueerd en steeds vaker worden toegepast door ontwikkelaars van Ethereum-protocol en serviceproviders.

Polymath heeft een upgrade uitgevoerd om hun ST-20-tokens volledig compatibel te maken met de ERC-1400-standaard met hun v3.0 “Poho” -release in juli 2019. De upgrade was nodig omdat serviceproviders en projecten in de beveiligingstokenruimte in toenemende mate de standaard hebben overgenomen.

ERC 1400 Lifecycle Polymath

De levenscyclus van de ERC-1400. Afbeelding via Polymath Blog

ERC-1400 is geëvolueerd van een enkele monolithische standaard naar een bibliotheek van interoperabele standaarden met de bedoeling het aanpassingsvermogen en de groei ervan te vergemakkelijken in een snel veranderend wet- en regelgevingslandschap, waardoor nieuwe functionaliteit kan worden toegevoegd zonder de bestaande compatibele diensten en infrastructuur in gevaar te brengen.

De Polymesh Blockchain

In mei 2019 kondigde Polymath tijdens Consensus New York zijn intentie aan om een ​​nieuwe openbare basislaag blockchain te ontwikkelen en uit te brengen die ten grondslag ligt aan Polymath. Ze noemden deze nieuwe openbare blockchain Polymesh. Sindsdien heeft een team van 6 ontwikkelaars aan het open-sourceproject gewerkt en in oktober 2019 konden ze een proof-of-concept leveren.

De Polymesh-blockchain wordt bovenop de Pariteitssubstraat, een blockchain-basis die voortbouwt op de prestaties van de belangrijkste blockchain-protocollen en de geleerde lessen gebruikt om ontwikkelaars de nieuwste technologie te geven om flexibele blockchains te bouwen.

Het Polymath-team overwoog een aantal benaderingen voor het bouwen van hun basis-blockchain en koos om verschillende redenen voor Parity Substrate met betrekking tot technologie, roadmaps, productfit en gemeenschapsaspecten. Uiteindelijk kwam de beslissing om Parity Substrate te gebruiken neer op de modulariteit, iets wat volgens Polymath cruciaal is voor zijn architectuur.

Ondergrond modulair

Modulair karakter van het substraat. Afbeelding via Polymath Blog

Polymath is van plan om de core Substrate-mogelijkheden uit te breiden door een reeks modules te bouwen die financiële primitieven bieden op de blockchain-basislaag. Deze hebben betrekking op kritieke functionaliteit zoals identiteit, de gereguleerde activa zelf, afwikkeling en andere belangrijke categorieën kapitaalmarktfunctionaliteit.

Polymath is van plan om het testnet voor zijn basis blockchain ergens in het tweede kwartaal van 2020 vrij te geven, en het mainnet staat gepland voor release in het vierde kwartaal van 2020. Aangezien er geen andere belangrijke upgrades op de roadmap van het project staan, zullen we ongeveer 6 maanden moeten wachten. voor het testnet om ons de nieuwe richting voor Polymath te laten zien.

Polymath Development

Dit ziet er allemaal geweldig uit, maar al het werk dat Polymath beweert het afgelopen jaar te hebben gedaan, heeft zich vertaald in ontwikkelingsoutput?

Een van de beste manieren om dit te bepalen, is door te kijken naar hun open source codebronnen. Door de totale code-commits te observeren, kan men een ruw idee krijgen van hoeveel werk er plaatsvindt.

Daarom besloot ik om in het Polymath GitHub en bekijk hun openbare repositories. Hieronder staan ​​de totale commits voor hun vastgezette repo’s in de afgelopen 12 maanden.

Polymath GitHub

Zegt zich toe om opslagplaatsen in de afgelopen 12 maanden te selecteren

Zoals je kunt zien, zijn er nogal wat code commits naar deze repositories. Het is ook vermeldenswaard dat er nog eens 45 andere repo’s zijn met verschillende mate van commits.

Dit is meer dan ik heb gezien bij andere projecten die zich in een vergelijkbare fase van hun levenscyclus bevinden en laat zien dat het behoorlijk druk is op het Polymath-hoofdkantoor. Misschien wil je ook een kijkje nemen in hun Polymesh-repository om precies te zien waarom ze er zo enthousiast over zijn.

Als je op de hoogte wilt blijven van het project, kun je hun volgen officiële blog. Het team is behoorlijk actief als het gaat om het updaten van hun community.

Gevolgtrekking

De blockchain is hier, en hier om te blijven, en gezien de kenmerken die het heeft, is het bijna onmogelijk voor te stellen dat onze effecten en activa niet snel op een blockchain zullen staan. Het is gewoon de meest efficiënte en transparante methode. Zoals we al hebben gezien met Polymath, is het uitgeven van effecten op een blockchain zowel mogelijk als efficiënt.

Voeg daar de massale verschuiving naar STO’s versus ICO’s aan toe als voorkeursmethode voor het aantrekken van kapitaal in de blockchain-ruimte en Polymath zou kunnen kijken naar substantiële groei.

Helaas zullen regeringen ook zeker ingrijpen om deze markten te reguleren, in feite zijn sommige al begonnen. Met zo veel kapitaal in gevaar en beveiligingswetten die al door sommige ICO’s worden overtreden, is het bijna verrassend dat we nog niet hebben gezien dat de regelgeving na een lenteregen als paddenstoelen uit de grond komt..

Tot dusver hebben de toezichthouders traag gehandeld. Als een oplossing als Polymath de uitgave van beveiligingstokens kan standaardiseren, kunnen regelgevers meestal opzij staan ​​om de ontluikende ruimte organisch te laten groeien.

De oplossing ligt voor ons in de vorm van de Polymask Network Security Token. Het is duidelijk dat Polymath nog erg nieuw is en het lijkt een vlekkerige start te hebben gehad, maar er zit ook een solide team achter en het heeft een werkend product. Zodra een native blockchain live gaat, kunnen de dingen inderdaad erg interessant worden.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me