Prijzen van Kin-tokens bereiken duizelingwekkende hoogten in Major Bull Run

Kin-tokens, gelanceerd door de steeds groeiende Canadese koeriersdienst Kik, zijn de afgelopen dagen sterk in prijs gestegen. In tegenstelling tot sommige andere projecten lijkt de prijsstijging verband te houden met zowel BTC als de Amerikaanse dollars.

Vanaf 28 december zijn de tokenprijzen gestegen van $ 0,0001 naar een huidige hoogste punt ooit van $ 0,0014, wat ongeveer een 14-voudige waardestijging vertegenwoordigt. Wat zit er achter de plotselinge prijsstijging en is Kin een investering waard? Lees verder terwijl we deze potentiële cryptocurrency-mededinger op sociale media bekijken.

Kin-tokens: een korte recensie

Eerder bij Coinbureau hebben we het Kin-token beoordeeld en hun aangekondigde in afwachting van verschuiving weg van Ethereum. Het doel van het token is om te worden gebruikt als een extreem goedkope en gedecentraliseerde valuta op een nieuw “ecosysteem” met als thema Kik. Het plan is om preteen te targeten tot en met jongvolwassen leeftijdscategorieën. Ze hopen potentieel miljoenen gebruikers kennis te laten maken met een gemakkelijk toegankelijke en betaalbare cryptocurrency. Volgens Forbes, het bedrijf haalde bijna $ 100 miljoen op na hun symbolische verkoop.

Hoewel het idee van een goedkope of vriendelijke token niet nieuw is, is wat Kin-tokens aantrekkelijk maakt het idee dat iedereen die een smartphone met de Kik Messenger-app heeft, die miljoenen gebruikers (vooral jonge) bevat, plotseling zal hebben een cryptocurrency-portemonnee geïnstalleerd op hun telefoon en klaar voor gebruik.

Dit argument is vrij gelijkaardig aan dat van Blu-ray versus HD-DVD in het midden van de jaren 2000. Destijds vermoedden veel mensen dat Blu-ray een hoge vlucht zou nemen, simpelweg omdat het was opgenomen in elke PlayStation 3, een game-apparaat dat uiteindelijk eigendom was van tientallen miljoenen mensen.

Uiteindelijk bleek deze bewering waar te zijn, althans in de zin dat Blu-ray de oorlogen in HD-formaat won. Net zoals de PlayStation 3 een Blu-ray-speler in de huizen van miljoenen heeft gebracht, kan de Kik-messenger-app cryptocurrency in handen geven van nog meer.

Wat drijft de prijsstijging??

Lambokin Afbeelding Kin Telegram Chat

Bron: Kin Telegram Chat

Een onderzoek naar recente gebeurtenissen met betrekking tot het Kin-ecosysteem is grotendeels vruchteloos gebleken. Officiële Twitter-feeds vermelden geen belangrijke ontwikkelingen, de Telegram-chat lijkt grotendeels vol te zitten met lambo-memes (of ‘Lambokin’ in dit geval), en de meeste grote nieuwssites vermelden geen significante details behalve het feit dat de prijs is zo plotseling gestegen.

Wat we hier kunnen zien, is een combinatie van effecten zoals walvisactiviteit (wat marktmanipulatie betekent), net zoals we deze maand met Dogecoin hebben gezien. Of het kan het resultaat zijn van een kleine prijsstijging vanwege rente na de verschuiving naar Stellar. Dit zou in tern kunnen leiden tot een positieve feedbacklus die resulteert in FOMO. Dat wezen, angst om iets te missen.

FOMO staat erom bekend de vraag nog verder te vergroten. Dit soort positieve feedback lus is misschien ook grotendeels verantwoordelijk voor de grote prijsstijging die bitcoin afgelopen december zag. In principe zien mensen de prijs stijgen, dus kopen ze meer in de hoop dat de trend zich zal voortzetten en winst kunnen maken.

Goede investering op lange termijn?

Zullen Kin-tokens een goede investering op lange termijn zijn? Puur gebaseerd op de plotselinge prijsstijging kunnen we niet met zekerheid zeggen of deze trend zich zal voortzetten. We moeten nadenken over wat het hoofddoel van het project is en waarvoor het dient.

Omdat het bedoeld is voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrency, en ook voor jonge mensen die over het algemeen niet veel geld hebben, is het onwaarschijnlijk dat we van deze primaire gebruikersgroep snel een enorme instroom van contant geld zullen zien. Hoogstwaarschijnlijk zal een aanzienlijke of snelle prijsactiviteit het resultaat zijn van walvissen of speculatie. Omdat het Kin-ecosysteem nog niet volledig is gelanceerd, weten we ook niet waartoe het in staat zal zijn, of wat het publiek ervan zal vinden.

Het is heel goed mogelijk dat het eenvoudigweg kan worden gezien als een soort puntenprogramma en niet als een echte valuta. Of het is mogelijk dat winkels voor een dag misschien mobiele betalingen van Kin-tokens over de hele wereld accepteren.

Als we de populaire Chinese berichten-app QQ beschouwen, deed zich zo’n gebeurtenis voor in de jaren voordat mobiele betalingen in het land van start gingen. QQ bood het zijn eigen aan valuta (link in het Chinees) genaamd “Q Coins” (geen cryptocurrency), en sommige online winkels accepteerden ze. Het punt is dat de ingebouwde valuta van een berichten-app die wordt geaccepteerd voor betaling buiten het eigen netwerk, niet onmogelijk is.

Als je merkt dat je geïnteresseerd bent in het Kin-ecosysteem, en niet alleen in de plotselinge prijsstijging, dan zou je de documentatie over het project moeten bekijken om te zien of je denkt dat het een sterke toekomst heeft. Als je gewoon op zoek bent naar een dagje uit, dan heb je deze kans misschien al gemist. Het is misschien een beter idee om ergens anders naar het volgende gehypte project te zoeken.

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd.

Uitgelichte afbeelding Bron

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me