QLC Chain Review: platform voor een gedecentraliseerd netwerk-as-a-service

Voor degenen die niet zo bekend zijn met QLC Chain, het heette vroeger Qlink totdat een recente re-branding het een nieuwe naam gaf.

Het is een behoorlijk interessant project dat een platform voor gedistribueerde telecommunicatie bouwt. Ze willen de macht uit handen nemen van de mobiele providers en gebruikers de mogelijkheid geven om connectiviteit te kopen van hun leeftijdsgenoten.

Dit is ongetwijfeld vrij ambitieus, maar kunnen ze echt hun doelen bereiken?

In deze recensie van QLC Chain zullen we dieper ingaan op het project en hun potentieel op lange termijn. We analyseren de technologie, routekaart, teamleden en ontwikkelingswerk. We zullen ook kijken naar het potentieel voor acceptatie op lange termijn van de QLC-tokens.

Wat is QLC Chain?

QLC-ketting (voorheen Qlink), werkt aan gedecentraliseerde telecommunicatie in een Network as a Service (NaaS) -model. Dit model hoopt slimme contracten te gebruiken om netwerkfunctionaliteit en toegang tot dApps mogelijk te maken.

Als het QLC Chain-project succesvol is, zult u in de toekomst telecommunicatiediensten kopen en verkopen van uw collega’s in plaats van van monopolistische telecommunicatiebedrijven. Het QLC Chain-model kan ertoe leiden dat u ongebruikte gegevens aan anderen verkoopt, uw eigen mobiele signaalversterker gebruikt of toegang koopt tot iemands wifi-verbinding.

Wat is QLC Chain

QLC Chain is gevestigd in China en is gebouwd op de NEO blockchain. Het heeft al een mobiele applicatie gelanceerd voor VPN-toegang en wifi-delen, en draait op zijn testnet, met plannen om het hoofdnet begin 2019 te lanceren.

QLC Chain identificeert het telecomprobleem

Telecomdiensten zijn duurder dan je zou hopen, en dat komt grotendeels door de kosten voor het bouwen van de infrastructuur die nodig is om hun service te verlenen. Glasvezellijnen en zendmasten zijn niet goedkoop, en dat geldt vooral als je een solide dekking probeert te bieden over een groot gebied, zoals in landelijke gemeenschappen of in steden waar grote gebouwen vaak het directe pad van signalen blokkeren.

Een groter probleem is dat omdat de telecombedrijven steeds grotere winsten voor hun aandeelhouders moeten maken, ze bekend staan ​​als duur, inflexibel en het ergste van allemaal monopolistisch. Ja, er zijn meerdere providers, maar ze zijn bedreven geworden in het afsluiten van gebieden en bieden u weinig andere keus dan hun meerjarige contract te ondertekenen en hun buitensporige kosten te betalen.

Hoe QLC Chain telecom zal repareren

QLC Chain is van plan veel van de problemen met telecomproviders op te lossen door de markt te decentraliseren en de service weer in handen van de gebruiker te geven.

Een manier waarop het van plan is dit te doen, is door iedereen toe te staan ​​om vanuit huis een klein basisstation te bedienen om signalen te vergroten en wifi en mobiele service te bieden aan een kleine omgeving. Iedereen die dat basisstation gebruikt om verbinding te maken, betaalt een kleine vergoeding aan de exploitant van het basisstation, wat de stimulans is om een ​​basisstation te installeren.

QLC Verschillende mobiele telefoon

Afbeeldingsbron: QLC-presentatie

In het geval van wifi-services zullen de slimme contracten van QLC Chain de in de tijd beperkte connectiviteit en betalingen beheren. In feite zou de dienst uiteindelijk kunnen worden gebruikt om toegang te bieden tot alle telecommunicatiediensten. Een van de voorgestelde toepassingen is het verkopen van ongebruikte sms-berichten aan grote bedrijven, zodat ze hun klanten goedkoper kunnen sms’en.

Ook is het voor adverteerders mogelijk om gebruik te maken van het QLC Chain netwerk. Wanneer advertenties aan een consument worden getoond, wordt de adverteerder in rekening gebracht voor het datagebruik van de consument.

Het is een behoorlijke uitdaging om het hoofd te bieden. Telecombedrijven zijn enkele van de grootste en machtigste bedrijven op aarde. Het wegnemen van hun bedrijf zal vrijwel zeker leiden tot een enorme terugslag, en om deze reden werkt QLC Chain samen met enkele grote providers, waardoor ze in het decentralisatiekader komen..

Consensus over twee ketens van QLC-keten

Telecommunicatienetwerken vereisen een registratie voor alle apparaten op het netwerk, en dit geldt ook voor gedecentraliseerde telecommunicatienetwerken. En het vereist voldoende capaciteit om gegevens over het hele netwerk en naar alle aangesloten apparaten te verzenden. QLC Chain stelt een meerdimensionale blokroosterarchitectuur en een dubbele consensusoplossing voor om dit te bereiken.

QLC Block Lattice

Multidimensionaal blokrooster

De openbare keten is bovenop het NEO-netwerk gebouwd en zal worden gebruikt om informatie over activaregistratie en digitale identiteiten te bewaren. De openbare laag kan indien nodig informatie delen met partijen via gateways. Duizenden transacties kunnen snel en definitief worden verwerkt met behulp van de Byzantijnse consensus van de fouttolerantie van NEO.

Het tweede consensusmechanisme is eigendom van en is ontwikkeld door het QLC Chain-team. Het behandelt de overdracht van gegevens en activa tussen gebruikers en eigenaren van activa en bevat de slimme contracten die veel van de relaties en transacties op het netwerk beheren. Deze ketting maakt gebruik van een hybride proof of stake / proof of work consensus genaamd Bewijs van Shannon.

De multidimensionale blokroosterarchitectuur maakt cross-chain communicatie mogelijk en maakt enorme schaalvergroting mogelijk. Deze architectuur wordt gebruikt in andere projecten zoals bijvoorbeeld Nano.

Telco-partnerschappen

Het QLC Chain-team weet dat ze niet in staat zullen zijn om de telecomreuzen op te nemen en ze rechtstreeks te verslaan. QLC beschouwt de aanwezige infrastructuur zelfs als waardevol voor een gedecentraliseerde aanpak. In plaats daarvan zullen ze proberen de telecomaanbieders in hun systeem te integreren. Ze zijn al begonnen met Montnets Group, een toonaangevende Chinese cloudcommunicatiedienst.

Door diensten aan Montnets Group te verlenen, werken ze ook nauwer samen met de top drie van telecomproviders in China. Een voordeel dat ze bieden met een op blockchain gebaseerde oplossing, is de onbetrouwbare aard van de blockchain. Traditionele gateway-services zijn vaak minder dan transparant, waardoor telco’s vrijwel niet in staat zijn om serviceniveaus of werkelijke kosten te bepalen.

QLC Chain Service Provider Marketplace

De marktplaats voor QLC-serviceproviders. Afbeelding via QLC Chain-blog

QLC Chain-gateways zullen het web van externe providers en onbewijsbare serviceniveau-overeenkomsten afschaffen. In plaats daarvan zullen slimme contracten op de blockchain voorwaarden en serviceovereenkomsten vastleggen. Betalingen worden geautomatiseerd en alles is controleerbaar op de blockchain.

Hoewel de telecomreuzen waarschijnlijk niet meteen zullen waarderen dat QLC Chain hun invloedssfeer betreedt, zouden ze snel de potentiële kostenbesparingen moeten zien die ze kunnen realiseren door de efficiëntie die wordt behaald met blockchain en slimme contracten..

QLC Chain-bedrijfsmodel

Gebruikers zullen ook in staat zijn om geld te verdienen met het netwerk, en naarmate het groeit, zal de kans ook toenemen, aangezien het mogelijke bedrag afhankelijk zal zijn van vraag en aanbod van QLC Chain-gebruikers in het gebied..

Wifi delen zal een bron van inkomsten zijn, en die functie wordt al getest in het testnet. Met deze functie kunt u uw wifi aan andere gebruikers verhuren in ruil voor QLC-tokens. Vermeld eenvoudig uw wifi-verbinding in de app en de slimme contracten regelen al het andere. U kunt zelfs limieten instellen voor het aantal gebruikers dat toegang heeft tot uw wifi en voor hoelang.

Een andere mogelijkheid om betaald te worden, is het delen van uw mobiele data of het creëren van een mobiele hotspot. Een gebied dat volgens QLC Chain enorm zal zijn, is het verkopen van uw ongebruikte sms-berichten aan bedrijven, maar deze functie is nog niet geïmplementeerd, dus we weten niet hoe succesvol het zal zijn. Sommige delen van de wereld, zoals de VS, zijn op weg naar onbeperkte data- en sms-abonnementen, waardoor deze functies overbodig zouden worden.

De WinQ-app

Er is een WinQ-app dat is uitgebracht op het testnet en beschikbaar is op zowel Google Play voor Android als de Apple App Store voor iOS. Het is een van de eerste dApps die is geïntegreerd in de NEO-blockchain, maar omdat het zich op het testnet bevindt, kan het niet worden gebruikt met je daadwerkelijke QLC-tokens.

De app functioneert momenteel als een QLC-portemonnee, als een VPN-knooppunt en als een wifi-asset. Gebruikers kunnen de app downloaden en een portemonnee maken met 100 testnet QLC die kan worden gebruikt om de VPN- en wifi-functionaliteit te testen. Gebruikers kunnen hun wifi en VPN op het netwerk registreren en QLC verdienen voor het delen van hun wifi.

Het team van QLC Chain heeft gezegd dat testnet-fondsen gedeeltelijk zullen worden omgezet in mainnet-fondsen wanneer het wordt gelanceerd, dus dit is een vroege manier om een ​​aantal echte QLC te verdienen die aan u zal worden toegekend zodra het mainnet wordt gelanceerd..

Er zijn ook plannen om een ​​desktop-app te maken met dezelfde functionaliteit zodra het mainnet wordt gestart.

Het basisstation

QLC Chain zal een hardwarebasisstation uitbrengen dat door iedereen kan worden gebruikt om signalen van mobiele providers te versterken. Met het basisstation kunnen gebruikers op twee manieren QLC-tokens verdienen:

1. Door signalen van mobiele providers te stimuleren zodat anderen deze kunnen gebruiken;

2. Door gebruik als een mijnbouwplatform om deel te nemen aan de proof-of-stake mijnbouw.

Uiteindelijk zou QLC graag zien dat mensen over de hele wereld basisstations bedienen, signalen delen, QLC verdienen en de ouderwetse zendmasten in sommige gebieden vervangen..

QLC-teamleden

Het QLC-team bestaat uit mensen met ervaring in softwareontwikkeling, investment banking en fintech. De hoofdarchitect en kernontwikkelaar bij QLC Chain is bijvoorbeeld Allen Lee. Voordat hij QLC Chain startte, werkte hij bij een Huawei als systems engineer.

QLC Chain Teamleden

Leden van het QLC Chain-team en QLC Foundation

Een andere medeoprichter is Susan Zhou die een lange financiële achtergrond heeft bij Bloomberg LLP, Augentius en Rhodium Capital voordat hij bij de QLC-keten kwam. Ze heeft ook een MBA behaald aan de London Business School.

Wat hier interessant aan is, is dat er nogal wat veranderingen waren met de re-branding van Qlink. Twee van de kernontwikkelaars zijn bijvoorbeeld niet meer aan boord. Vroeger kwam er ook een behoorlijk diverse pool van adviseurs bij het team toen het Qlink was. U zult uw eigen conclusies moeten trekken.

Als het gaat om hun communicatie met de QLC Chain-gemeenschap, kreeg het team Binance Info gouden rating. Dit wordt in feite gegeven aan die projecten die duidelijke en regelmatige updates aan hun gemeenschap hebben getoond over de voortgang van het project.

Ontwikkeling & Routekaart

Om een ​​goed beeld te krijgen van hoeveel werk er aan het QLC-ketenproject wordt gedaan, moeten we naar hun GitHub-pagina. De hoeveelheid Git-commits die een project doet, is belangrijk om te bepalen of ze actief aan hun ontwikkeltijdlijnen voldoen.

Git zet QLC-keten in

Git zet zich in voor de Android WinQ- en QLCWallet-opslagplaatsen. Bron: GitHub

Zoals je kunt zien in hun twee meest actieve repositories, hebben ze code gepusht, wat een teken is. Als we hun totale commits eens zouden bekijken in vergelijking met andere projecten in de ruimte die ze zijn gerangschikt op 177.Dit is echter pas bijgewerkt tot 31 augustus.

In termen van de routekaart zijn ze momenteel bezig met de implementatie van hun DPoS-consensusmechanisme en met de implementatie van de interne dienst. Januari 2019 zou interessant kunnen zijn omdat ze de VM en het slimme contract integreren. Ze zijn ook van plan om een ​​RPC-interface voor de QLC-ketenportefeuille online te implementeren.

Het QLC-token

Het QLC-token is gemaakt als een NEP-5-token op de NEO-blockchain. Het wordt het utility-token dat wordt gebruikt binnen het QLC-ecosysteem, dat gebruikers stimuleert en gas levert voor dApps. Het QLC-token werd in december 2017 vrijgegeven in een ICO, waarbij het project $ 19,3 miljoen ophaalde.

Het token steeg samen met de rest van de markt en bereikte een recordhoogte van $ 1,14 op 9 januari 2018. Het is ook gedaald met de bredere markt in 2018 en vanaf 19 december 2018 wordt het verhandeld voor slechts $ 0,022239. Dat is een grote hit voor vroege investeerders, aangezien de ICO-prijs $ 0,3497 per token was.

Binance QLC

Registreer bij Binance en koop QLC-tokens

De beste plaats om QLC te kopen is op de Binance Exchange, aangezien deze het grootste handelsvolume hebben. Er is ook een kleine hoeveelheid volume op Kucoin en Gate.io.

Aangezien QLC een NEP-5-token is, kunt u deze in elke NEO-compatibele portemonnee opslaan en een optie is de Neon-portemonnee. Wie meer veiligheid wil dan een softwareportefeuille biedt, zou ook de Ledger Nano S kunnen overwegen.

Conclusie

Terwijl het project vordert, zijn er nog veel vragen over de levensvatbaarheid van het project. Het is goed om te zien dat ze een partnerschap hebben, maar het zal niet eenvoudig zijn om de grote telecombedrijven aan te nemen. Het is ook teleurstellend om te zien hoe ver de prijs van het token is gedaald sinds de ICO.

Dit project op de lange termijn heeft misschien potentieel, maar het is momenteel nauwelijks van de grond. Met de adoptie van basisstations en de lancering van een mainnet denk ik dat we meer optimisme zouden kunnen hebben over QLC Chain.

Als je op de hoogte wilt blijven van het project en de release van hun roadmap-mijlpalen, kun je hun medium blogberichten en hun twitter rekeningen.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me