Quant Network Review: het interoperabele blockchain-besturingssysteem

Spoiler alert: er is geen enkele blockchain die ze allemaal zal beheersen. Verschillende use-cases vereisen verschillende blockchains. Dit betekent dat interoperabiliteit tussen deze blockchains van cruciaal belang zal worden naarmate de tijd verstrijkt. Hoewel veel cryptocurrency-projecten, waaronder Band Protocol en NEAR Protocol, het interoperabiliteitsprobleem al aanpakken, doet Quant Network het op een heel andere manier.

In tegenstelling tot andere cryptocurrency-projecten, wil Quant Network de zaken niet ingewikkelder maken door hun eigen interoperabele blockchain te maken die op andere kan worden aangesloten. Ze bouwen een interoperabel blockchain-besturingssysteem dat bovenop andere blockchains zal zitten. Dit geeft zowel individuen als instellingen het intuïtieve platform dat ze nodig hebben om het potentieel van blockchain-technologie te realiseren.

Een korte geschiedenis van Quant Network

Quant Network begint met een man genaamd Gilbert Verdian. Net als de andere molochs die veelbelovende cryptocurrency-projecten hebben gebouwd, is Gilbert geen gewone man. Zijn ervaring en de connecties die hij heeft opgebouwd met instellingen in zowel de publieke als de private sector zijn aantoonbaar ongeëvenaard door iemand anders in de crypto-ruimte.

Gilbert Verdian

Gilbert Verdian, CEO van Quant Network. Afbeelding via medium

Gilbert voor het eerst gehoord over Bitcoin in 2009, en tijdens zijn indrukwekkende carrière heeft hij religieus aangedrongen op zijn werkgevers om blockchain-technologieën toe te passen. Dit deed hij ook niet alleen als een vaste werknemer. Gilbert heeft prestigieuze functies bekleed bij bedrijven als Ernst & Young, HSBC, BP ​​Oil en Price Waterhouse Coopers.

Blockchain ISO-norm

Alsof dat nog niet indrukwekkend genoeg was, omvatte zijn ervaring in de publieke sector onder meer het werken met de schatkist van Hare Majesteit, het Britse ministerie van Justitie, de Bank of England en zelfs de Federal Reserve. In 2015 hielp Gilbert het Blockchain ISO-standaard TC307 die nu door bijna 60 landen over de hele wereld wordt gebruikt om hun blockchain-ontwikkeling te begeleiden.

Quant Network-whitepaper

Whitepaper van Quant Network, uitgebracht in januari 2018.

Rond die tijd begon Gilbert de basis te leggen voor wat uiteindelijk het Quant Network zou worden. In december 2017 heeft het Quant Network werd officieel aangekondigd. Zijn missie was (en is nog steeds) om alle blockchain-ellende op te lossen die Gilbert uit de eerste hand zag tijdens zijn tijd bij deze prestigieuze instellingen. Al deze problemen waren fundamenteel gerelateerd aan interoperabiliteit, en dat is wat Quant Network hoopt op te lossen.

Wat is Quant Network?

Quant Network is een blockchain-technologiebedrijf dat universele interoperabiliteit tussen blockchains wil bereiken met behulp van zijn Overledger OS blockchain-besturingssysteem. In tegenstelling tot andere cryptocurrency-projecten is Quant Network niet open source en is veel van de technologie die in zijn producten wordt gebruikt gepatenteerd, waardoor licenties nodig zijn om te gebruiken.

Quant Network Overledger

Een overzicht van het Overledger-besturingssysteem van Quant Network.

Hoewel Quant Network zich meer richt op blockchain-services voor bedrijven, wil het ook meerdere cryptocurrency-blockchains integreren in zijn Overledger-netwerk. Op het moment van schrijven ondersteunt Quant Network Bitcoin, Ethereum, XRP, Binance Chain, Stellar, EOS, IOTA en Constellation. Het ondersteunt ook de Quorum-blockchain van JP Morgan, de R3 Corda-blockchain en de Hyperledger Fabric-blockchain.

Hoe werkt Quant Network?

Omdat Quant Network een closed source-project is, deelt het niet de details van hoe de kerntechnologieën werken. Het belangrijkste om in gedachten te houden is dat Quant Network geen blockchain is.

Overledger OS-dashboard

Het Overledger OS-dashboard

Het is een ecosysteem dat bestaat uit verschillende componenten, waaronder het Overledger OS blockchain-besturingssysteem, multi-chain apps (mApps), het Overledger Network, de Overledger Network Marketplace, de Treasury en het QNT-token (dat in de volgende sectie zal worden besproken).

Het Overledger-besturingssysteem

Overledger OS is een interoperabel blockchain-besturingssysteem. Met andere woorden, het stelt degenen die het Overledger OS gebruiken in staat om gelijktijdig met meerdere verschillende blockchains te communiceren. Het Overledger-besturingssysteem is bedoeld als Windows of macOS van het toekomstige netwerk van blockchains.

Overledger OS Blockchain

Een technisch overzicht van het Overledger-besturingssysteem.

Hoewel Quant Network geen gedetailleerde uitleg geeft over hoe hun Overledger-besturingssysteem werkt, hun FAQ-pagina stelt dat het is gebaseerd op de open source Kubernetes-technologie van Google. Zonder al te gedetailleerd te worden, maakt Kubernetes het mogelijk dat een app duizenden gebruikers ondersteunt zonder overweldigd te worden (bijv. Crashen). Het doet dit door automatisch eventuele fouten te herstellen met behulp van een netwerk van knooppunten.

Overledger OS-kosten

Een gedeeltelijk screenshot van het prijsschema voor licentiekosten voor Overledger OS.

Net als veel andere softwareprogramma’s is het Overledger-besturingssysteem niet gratis te gebruiken. Zowel individuen als instellingen moeten betalen een jaarlijkse licentievergoeding om het Overledger-besturingssysteem te gebruiken. Deze vergoeding is vast voor individuen en varieert voor instellingen afhankelijk van een aantal statistieken, waaronder de grootte van hun bedrijf. Door deze licentie te betalen, kunnen ze apps met meerdere ketens (of mApps) maken met behulp van het Overledger-besturingssysteem.

Toepassingen met meerdere ketens (mApps)

Toepassingen met meerdere ketens (mApps) spreken voor zich – het zijn applicaties die bovenop meerdere blockchains zijn gebouwd. Dit in tegenstelling tot reguliere gedecentraliseerde applicaties (dApps) die zijn gebouwd op een enkele blockchain, meestal Ethereum. Elke mApp bestaat uit Verdragscontracten – geavanceerde programma’s waarmee meerdere slimme contracten op verschillende blockchains kunnen samenwerken.

Overgrootkaarten

Een technisch overzicht van hoe mApps worden gebouwd met Overledger OS.

Omdat mApps op meerdere blockchains zijn gebouwd, is hun snelheid en efficiëntie afhankelijk van de onderliggende blockchains die worden gebruikt. Als u bijvoorbeeld een mApp bouwt met Ethereum en Solana, kan het deel van de applicatie dat op Ethereum is gebouwd slechts 15 transacties per seconde verwerken, terwijl het andere deel een snelheid heeft van bijna 65.000 transacties per seconde..

Overladger-toepassingen

Nog een technisch overzicht van hoe mApps werken.

Het idee is dat zowel individuen als instellingen in staat zullen zijn om de beste delen van elke blockchain te gebruiken in de mApps die ze bouwen. Ze zouden bijvoorbeeld de snelheid van de Solana-blockchain kunnen gebruiken om transacties af te handelen en de beveiliging van de Bitcoin-blockchain gebruiken om betalingen in hun mApp af te wikkelen. Individuen en instellingen kunnen er ook voor kiezen om hun mApps en hun data te verkopen op de Overledger Network Marketplace.

Het Overledger-netwerk

Het Overledger Network bestaat uit de verschillende partijen die voortbouwen op het Overledger OS-besturingssysteem. Het Overledger-netwerk maakt het mogelijk voor deze partijen om data en digitale applicaties te kopen en verkopen via de Overledger Network Marketplace.

Overledger-netwerk

Een technisch overzicht van het Overledger Network.

Alle transacties op de Overledger Network Marketplace worden uitgevoerd met de schatkist, een reeks slimme contracten gebouwd op Ethereum. De Schatkist treedt op als derde partij bij alle transacties en neemt een kleine korting die naar het Quant Network gaat.

Overledger Treasury

Gedetailleerde stappen van hoe fondsen worden vergrendeld en vrijgegeven in de Overledger Treasury.

De Schatkist bewaart ook de QNT-tokens die nodig zijn om de jaarlijkse licentiekosten voor het Overledger-besturingssysteem te betalen. Het verkoopt die tokens vervolgens aan het einde van het contract tegen de huidige marktprijs. Hoewel alle transacties binnen het Quant Network worden gedaan met QNT, is alles geprijsd in Amerikaanse dollars. Het aantal QNT-tokens dat nodig is voor een bepaalde transactie, wordt bepaald door een intern prijsorakel.

QNT Cryptocurrency

QNT is een ERC-20-token dat wordt gebruikt om te betalen voor goederen, diensten en licentiekosten in het Quant Network-ecosysteem. Als vervolg op een symbolische verbranding in september 2018 bedraagt ​​de maximale aanvoer van QNT iets meer dan 14,5 miljoen. QNT is niet inflatoir of deflatoir.

QNT Token Burn

Quant Network’s QNT token burn-aankondiging.

Er zijn ongeveer 4,5 miljoen tokens toegewezen aan het Quant Network, terwijl de resterende 10 miljoen tokens op de markt zijn. Quant Network lijkt een aantal van hun tokens te hebben verkocht sinds de verbranding van 2018, aangezien er momenteel ongeveer 12 miljoen QNT in omloop zijn.

Quant Token Supply

Het totale aanbod van Quant volgens Etherscan

Het is belangrijk op te merken dat dit nieuwe aanbod is niet nagedacht over Etherscan. Echter, volgens de Medium-post waarin de brandwond wordt uitgelegd, heeft Etherscan een opmerking toegevoegd in de Info tabblad voor het QNT-token dat de juiste levering aangeeft. De grote hoeveelheid tokens die in het slimme contractadres van Quant Network worden bewaard, zijn degene die zijn gebrand.

Quant Network ICO

Quant Network hield de ICO voor zijn QNT-token in mei 2018. Op dat moment had QNT een maximale voorraad van net geen 45,5 miljoen tokens. Iets meer dan 30% van dit aanbod was toegewezen aan het Quant Network, en de resterende 70% was bedoeld om te worden verkocht tijdens de ICO en voorverkoop.

Quant Network ICO

De ICO-fondsenwervingsdoelen van Quant Network.

De QNT ICO lijkt plat te zijn gevallen en heeft slechts 11 miljoen USD opgehaald. Dit was aanzienlijk minder dan de zachte limiet van ongeveer 16 miljoen USD en bijna 4x minder dan de harde limiet van 40 miljoen USD. Gezien het feit dat de ICO-prijs van QNT ongeveer 1,1 $ USD bedroeg, komt dit neer op ongeveer 10 miljoen verkochte tokens. Dit bevestigt het bedrag dat in omloop was na de verbranding van 2018, die slechts 4 maanden na de ICO plaatsvond.

QNT Cryptocurrency-prijsanalyse

Het QNT-token heeft een opmerkelijke prijsgeschiedenis in vergelijking met andere cryptocurrencies. Sinds de handel voor QNT begon in augustus 2018 (vanwege een token-lock-up van 2 maanden na de ICO), vertoont de prijs een zeer zichtbare opwaartse trend.

Quant Cryptocurrency-prijs

De prijsgeschiedenis van het QNT-token. Afbeelding via Coinmarketcap

Na een crash tot bijna $ 1,50 per token tijdens de flash crash in maart, QNT is sindsdien hersteld. Het is er zelfs in geslaagd om het vorige hoogtepunt van 12 $ USD te overtreffen met een prijs van bijna 16 $ eind oktober van dit jaar. De recente prijsactie blijft extreem bullish, maar dit kan te wijten zijn aan marktmanipulatie.

QNT Exchange-vermeldingen

QNT wordt niet op veel gerenommeerde beurzen aangeboden. Als u op zoek bent naar QNT-tokens, zijn uw opties in wezen beperkt tot Bittrex, Uniswap, of Bithumb. Houd er rekening mee dat als u besluit Uniswap te gebruiken, u mogelijk een mooie prijs aan gaskosten betaalt om de transactie uit te voeren, aangezien het een DEX is die op Ethereum is gebouwd.

QNT Cryptocurrency-markten

Handelsparen voor het QNT-token. Afbeelding via Coinmarketcap

De liquiditeit is ook niet erg goed op deze beurzen, wat betekent dat u mogelijk een premie moet betalen als u veel QNT wilt kopen. Zorg ervoor dat u hier wegblijft van de beurzen met het hoogste handelsvolume – van Bilaxy en Fatbtc is bekend dat ze zich bezighouden met wash-handel en andere slechte praktijken.

QNT Cryptocurrency-portefeuilles

Omdat QNT een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke cryptocurrency-portemonnee die Ethereum ondersteunt. Als u uw tokens liever bij de hand heeft, zijn de Atomic Wallet of Exodus Wallet waarschijnlijk de beste opties voor u. Beide worden aangeboden op mobiel en desktop en zitten boordevol coole functies.

Trezor Ledger portemonnee

Trezor en Ledger hardware wallet-apparaten. Afbeelding via Exodus

Als u van plan bent uw QNT enige tijd vast te houden, overweeg dan om een ​​hardware wallet te bemachtigen zoals een Trezor of een Ledger apparaat. Hoewel deze prijzig kunnen zijn, zijn ze de beste manier om ervoor te zorgen dat uw geld veilig blijft. Laat uw crypto nooit op een beurs staan, vooral niet op het soort duistere beurzen waarop de meeste QNT-tokens blijkbaar worden verhandeld!

Quant Network Roadmap

Quant Network lijkt momenteel geen roadmap te hebben. Hun oudere stappenplan hieronder schetst vele mijlpalen, waarvan de meeste niet lijken te zijn bereikt. Dit is waarschijnlijk te wijten aan hun matte ICO, die waarschijnlijk niet genoeg geld heeft opgehaald om een ​​serieuze ontwikkeling van het project te stimuleren.

Quant Network-financiering

Gelukkig in juli van dit jaar het werd aangekondigd dat Quant Network een niet nader genoemd bedrag aan financiering had ontvangen van Alpha Sigma Capital. Dit lijkt de truc te hebben gedaan, want het Quant Network bevindt zich eindelijk in de stadia van het bètatesten van zijn verschillende technologieën.

Quant Network-missie

De missie van Quant Network.

Quant Network’s visie op lange termijn is in wezen de Apple of Microsoft van blockchain. Ze gedragen zich inderdaad niet bepaald als een ander cryptocurrency-project en hebben waarschijnlijk meer gemeen met de technologiegiganten van Silicon Valley.

Het is ook vermeldenswaard dat Quant Network in eerste instantie kennelijk geen plannen had om een ​​token te lanceren. Dit werd onthuld tijdens een eerder interview met Quant Network CEO Gilbert Verdian. Er is nu echter niet alleen een QNT-token, maar Quant Network speelt ook met het idee om in de toekomst QNT-tokenstaking aan te bieden.

Gilbert Verdian Twitter

Een van de recente tweets van Gilbert Verdian waarin hij interesse toont in CBDC’s.

Gilbert Verdian lijkt zich te hebben geconcentreerd op het benutten van zijn bestaande connecties in de private en publieke sector. Zijn tweets suggereren dat hij het Overledger-besturingssysteem wil bieden als de interoperabiliteitsoplossing voor overheden en centrale banken die momenteel hun CBDC’s ontwikkelen op verschillende blockchains.

Onze mening over Quant Network

Quant Network is een ambitieus project dat meer dan voldoende tegenslagen lijkt te hebben meegemaakt. Dit komt waarschijnlijk omdat het project werd gelanceerd tijdens de laatste bullmarkt voor cryptocurrency. Het is niet erg waarschijnlijk dat mensen aandacht aan het project besteedden terwijl Bitcoin parabolisch werd. Ze waren waarschijnlijk ook niet zo happig om erin te investeren toen de markten in het voorjaar van 2018 crashten.

Quant Network YouTube

Het Quant Network YouTube-kanaal vertoont sinds juli een toename in activiteit. Afbeelding via YouTube

Nu ze een tweede wind van financiering hebben ontvangen, lijkt Quant Nework weer op het goede spoor te zijn. De vraag is of ze hun Overledger OS in de mate kunnen ontwikkelen die nodig is om bepaalde publieke en private contracten af ​​te sluiten. Aan de andere kant lijkt Quant Network niet erg veel concurrentie te hebben. Dit zou echter een bewijs kunnen zijn van de onmogelijkheid van hun doel.

De meest zorgwekkende vraag is wat er in de toekomst met het QNT-token zal gebeuren. Het lijkt een tijdelijke kruk te zijn om aandacht te vragen voor het Quant Network. Zodra het Overledger-besturingssysteem de reguliere acceptatie begint te bereiken, zou iemand dan bereid zijn om in die schetsmatige uitwisselingen te graven om de QNT te krijgen die ze moeten betalen voor licentiekosten en services? Of zullen ze eisen om in plaats daarvan fiat-valuta te gebruiken?

Overledger Enterprise Guide

In de recente productgids van Quant Network voor zakelijke klanten wordt het QNT-token niet genoemd.

Dit is iets om in gedachten te houden voor iedereen die in het project heeft geïnvesteerd. QNT ziet er nu misschien goed uit, maar gezond verstand suggereert dat dit cryptocurrency-token niet goed zal verouderen naarmate de tijd verstrijkt. In ieder geval lijkt Quant Network de verbindingen en het kapitaal te hebben die nodig zijn om hun Overledger OS-visie te actualiseren. We zullen moeten afwachten wat het zal betekenen voor het QNT-token

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me