Ravencoin Pools: 7 van de beste plaatsen om RVN te mijnen

Dus u kijkt naar het delven van Ravencoin en wilt uw winstgevendheid vergroten? Het kan zinvol zijn om lid te worden van een Ravencoin-mijnbouwpool.

Ravencoin blijft populair en winstgevend, en ASIC-resistent dankzij het gebruik van het X16R proof-of-work mining-algoritme. Dit zijn eigenlijk 16 verschillende algoritmen die willekeurig worden gebruikt tijdens het mijnbouwproces. Het is dit willekeurige gebruik van zoveel algoritmen dat Ravencoin ASIC resistent maakt.

Hoewel het ASIC-resistent is, is het echter ook moeilijk genoeg dat de meeste thuisinstallaties niet succesvol zullen zijn met solo-mijnbouw. Een van de weinige overgebleven manieren waarop u uw mijnrendement kunt verhogen, is door u aan te sluiten bij een Ravencoin-mijnbouwpool. In dit stuk zal ik u enkele van de beste pools geven om te overwegen.

Top 7 Ravencoin-pools

Er zijn letterlijk tientallen pools beschikbaar voor Ravencoin, maar bijna alle hash-snelheid is geconcentreerd in de top drie pools. Concentratie van hasjkracht wordt vaak als een punt van zorg gezien, vooral voor die munten met lagere marktkapitalisaties.

Dat gezegd hebbende, blijft het netwerk nog steeds behoorlijk gedecentraliseerd, en de grootste pool, Suprnova.cc, heeft minder dan 20% van de totale hash-snelheid. Houd er rekening mee dat u het beste een kleine tot middelgrote pool kiest om het netwerk zo veilig en gedecentraliseerd mogelijk te houden.

Laten we nu eens kijken naar enkele van de beste Ravencoin-mijnpools:

Suprnova

Suprnova.cc is verreweg de grootste Ravencoin-mijnpool, die 19,65% van de hash-stroom van het netwerk beheert. Toen ik keek, waren er 17.962 arbeiders in het zwembad en het heeft in de afgelopen 24 uur 224 blokken gevonden. Ze hebben een gemiddelde mijnvergoeding van 1% en servers over de hele wereld.

Suprnova Ravencoin Poolstatistieken

Suprnova Ravencoin Mining Pool Statistieken

Suprnova is goed bekend en gerespecteerd in de cryptocurrency-gemeenschap, en daarom is het zo populair voor Ravencoin-mijnbouw. Suprnova vereist dat u zich registreert, maar alleen met uw e-mailadres. Als je klaar bent, heb je echter een uniforme login die kan worden gebruikt in bijna alle andere pools die ze beheren (wat nogal wat is).

BeePool

BeePool is een mijnbouwpool gevestigd in China, waardoor deze het beste is voor mijnwerkers in Azië. Het is de op twee na grootste mijnbouwpool van Ravencoin en toen ik keek, had het 593 werknemers en vond 106 blokken in de afgelopen 24 uur.

Beepool RVN Network Stats

Beepool Network-statistieken en hashrate

Ze beheren 9,5% van het hashvermogen van het netwerk en hebben een hoger dan normaal tarief van 2% voor PPS-mijnbouw, hoewel PPLNS-mijnbouw slechts een vergoeding van 1% is. De minimale uitbetaling is een zeer kleine 0,1 RVN en er is geen registratie vereist om BeePool te gebruiken.

Ravenminer.com

Ravenminer is de vierde grootste Ravencoin-mijnpool, die 5,4% van de hash-stroom van het netwerk beheert. Ze zijn een wereldwijde mijnbouwpool, dus u kunt ze overal ter wereld gebruiken. Ze hebben ook een kleine vergoeding van 0,5% en gebruiken het PROP-uitbetalingssysteem.

Ravenminer Statistieken

Ravenminer Statistieken over verschillende tijdsperioden

Toen ik het controleerde, hadden ze in de afgelopen 24 uur 7115 arbeiders en 58 blokken gevonden. Ze hebben ook een minimale uitbetaling van 5 RVN (0,5 RVN op zondag), wat kan betekenen dat je even moet wachten op een uitbetaling. Er is geen registratie vereist om de Ravenminer.com-pool te gebruiken.

Nanopool.org

Vlak achter Ravenminer is Nanopool, met 4,7% van het hashvermogen van het netwerk. Ze hebben 6154 arbeiders in het zwembad en hebben de afgelopen 24 uur 60 blokken gevonden. Momenteel heeft de pool ongeveer 473,1 Gh / s in totale hash-rate mining RVN.

De vergoeding is gemiddeld 1% en ze hebben servers over de hele wereld, waardoor dit een geschikte mijnbouwpool is voor iedereen, ongeacht waar ze zich bevinden. Er is een minimale uitbetaling van 100 RVN, de pool ondersteunt CPU-mining en er is geen registratie vereist.

Minermore

De Minermore pool heeft 2,8% van de netwerkhashkracht, waardoor het aan de onderkant van de middelgrote Ravencoin-pools of mogelijk aan de bovenkant van de kleine pools zit. Het heeft in ieder geval 6960 werknemers in het netwerk en 30 blokken gevonden in de afgelopen 24 uur.

Er is een gemiddelde PPLNS-mijnvergoeding van 1% en servers die zich wereldwijd bevinden (VS, Canada, Europa, Hong Kong). Er is geen registratieplicht bij Minermore.

Muntblokkers

Muntblokkers is een van de meer populaire kleine Ravencoin-mijnpools, die 1,1% van het hashvermogen van het netwerk beheert en in de afgelopen 24 uur 10 blokken heeft gevonden met slechts 415 werknemers. De mijnvergoeding is de gemiddelde 1% met een PPLNT-uitbetalingsschema.

Coinblockers Ravencoin Pool

Online statistieken bij Coinblockers Ravencoin Pool

De minimale uitbetaling is hier slechts 0,05 RVN, waardoor het gemakkelijk is om uw eerste uitbetaling te krijgen. Er is geen registratie vereist en servers bevinden zich wereldwijd.

BSOD.pw

Als laatste wil ik de BSOD.pw zwembad. Het heeft 0,8% van de hash-snelheid en met 1606 mijnwerkers vond het 19 blokken in de afgelopen 24 uur.

Ze hebben servers over de hele wereld, waardoor het een goede keuze is voor elke locatie, en de minimale uitbetaling van 0,1 RVN (0,01 RVN op zondag) is klein genoeg dat iedereen snel moet worden betaald. Er is ook geen registratie vereist bij BSOD.pw en de mijnvergoeding is iets onder het gemiddelde met 0,9% PROP.

Dus hoewel dit de kleinste pool is waar je op het netwerk aan kunt deelnemen, heb je bij het minen van blokken een groter deel van de blokbeloning. Het zal natuurlijk veel langer duren voordat deze pool blokken vindt dan sommige van de grotere.

Welke pool is geschikt voor u?

Als het gaat om het kiezen van de beste Ravencoin-pool, moet u rekening houden met een aantal factoren die een directe invloed kunnen hebben op uw winstgevendheid. Deze omvatten het volgende:

  • Uptime zwembad: Vrij fundamentele vereiste. Je kunt alleen RVN-hashing verdienen met een pool als de pool actief is. Mijnpools zijn ook het belangrijkste doelwit voor DDoS-aanvallen en zijn daarom onderhevig aan lange periodes van downtime. Het is daarom logisch om een ​​mijnbouwpool te gebruiken die een goede staat van dienst heeft als het gaat om historische uptime (bij voorkeur bijna 100%). Suprnova is een van de weinige Ravencoin-pools die hun up-time bekendmaken, dus dat is inderdaad een vrij positief teken.
  • Vergoedingen: Een andere zeer fundamentele factor die uw winstgevendheid zal beïnvloeden, is de vergoeding die de pool in rekening zal brengen. Uit de bovenstaande pools lijkt het erop dat Ravenminer de laagste tarieven heeft om RVN te minen.
  • Hashpower: Zwembad hash-power is een beetje lastig. Hoewel een pool met een hogere hash-power waarschijnlijker blokken vindt, betekent dit ook dat je de blokbeloningen waarschijnlijk zult moeten delen met een grotere selectie van miners. Als de pool echter minder hash-kracht heeft, kunt u meer van de beloning behouden, maar u zult minder snel blokken vinden als een Ravencoin-pool met een hogere hash-kracht..
  • Server locatie: Afstand is belangrijk als het gaat om het kiezen van een pool, aangezien dit invloed heeft op de latentie tussen uw rig en de server zelf. Daarom zult u over het algemeen lid willen worden van een pool met servers die dichter bij u staan.
  • Uitbetalingsvoorwaarden: Zoals we hierboven hebben gezien, zijn er tal van verschillende opties als het gaat om de uitbetalingsstructuur bij de pool. Sommige RVN-pools hebben ook minimale uitbetalingsvereisten, dus dit is een belangrijke overweging om over na te denken voordat je daar begint te hashen.

Dus uit het bovenstaande lijkt het erop dat Ravenminer en Suprnova sterke kanshebbers kunnen zijn (afhankelijk van waar u zich bevindt). Natuurlijk moet u er ook rekening mee houden dat veel van deze vereisten een afweging met elkaar zijn. De goedkopere pools hebben mogelijk niet altijd de beste uptime en serverlocatie.

Gevolgtrekking

Naarmate de concurrentie toeneemt bij het delven van RVN, zal ook de moeilijkheid om het te delven toenemen. Naarmate er meer hashpower bij het netwerk komt, vinden er aanpassingen plaats om hier rekening mee te houden. Dit kan alleen maar betekenen dat solo-thuismining minder praktisch wordt en dus meer reden om een ​​van de bovenstaande Ravencoin-pools te gebruiken.

Er zijn andere kleinere pools waar u lid van kunt worden, maar de meeste vinden minder dan 1 blok per dag. U kunt lid worden van een van deze kleinere pools om decentralisatie te helpen bevorderen. En misschien zal die kleinere pool met je hasjkracht elke dag een blok beginnen te vinden.

Als je ervoor kiest om te gaan met een van de pools die ik hierboven heb genoemd, is het meestal het beste om een ​​kleinere pool te kiezen, maar er is voldoende decentralisatie in Ravencoin dat het geen kwaad zou doen als je besloot Suprnova.cc te gebruiken zolang hun hasj vermogen blijft onder 25%.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me