Reddcoin Review: Social CryptoCurrency voor fooien

Reddcoin (RDD) is een uniek project dat is toegewijd om cryptocurrency naar de massa te brengen door het gebruik van Social Media-fooien.

Reddcoin is bedacht als een volwaardige social media-munt. Het bestaat al geruime tijd en is een van de meer gevestigde cryptocurrencies. Tijdens de recente crypto-bull / bear-markten heeft RDD zijn eigen booms en busts gehad, omdat de interesse in en uit de munt is gestroomd.

Dus, is Reddcoin iets dat u moet overwegen?

In deze Reddcoin-recensie zal ik je alles geven wat je moet weten over het project, inclusief technologie, ontwikkeling en routekaart. Ik zal ook kijken naar de acceptatie op lange termijn en het prijspotentieel van RDD.

Wat is Reddcoin?

Er zijn speciale blockchain-sociale-mediasites, zoals Steem en Social X, en die zijn geweldig, maar wat als je betaald zou kunnen worden voor je posts op sociale media overal op internet? Plaats op Facebook en word betaald. Reageer op Reddit en word betaald. Tweet iets geweldigs en word betaald.

Dat is wat Reddcoin wil doen. Het is de valuta voor sociale media die microbetalingen voor videomakers voor iedereen gemakkelijk wil maken.

Reddcoin bestaat al een tijdje en is uitgebracht in 2014. Het stelt iedereen in staat om snel en gemakkelijk zijn eigen RDD-munt te verzenden en te ontvangen zonder transactiekosten. Het is de blockchain-versie van Patreon, maar beter omdat het op veel sociale platforms werkt en iedereen kan worden betaald voor zijn bijdragen.

Met Reddcoin kun je op veel verschillende platforms worden betaald, zoals Twitter, Reddit, Twitch, YouTube, Facebook en meer. Het werkt door simpelweg de makers van posts en commentaren op sociale media te “tippen”. Het is vergelijkbaar met het ‘liken’ van een bericht, maar de maker krijgt iets van werkelijke waarde.

Reddcoin gebruikt ook een meer milieuvriendelijke benadering van zijn cryptocurrency, genaamd Proof-of-Stake-Velocity. In tegenstelling tot de Proof-of-Work-consensusmethode die enorme hoeveelheden rekenkracht en elektriciteit vereist om nieuwe munten te delven, stelt het PoSV-mechanisme elke Reddcoin-gebruiker in staat nieuwe munten te slaan door simpelweg RDD in de officiële portemonnee te houden..

De belangrijkste kenmerken van Reddcoin

Nu u een behoorlijk goed overzicht heeft van wat Reddcoin is, laten we eens kijken naar enkele van de functies waardoor de munt opvalt tussen enkele van hun belangrijkste concurrenten..

  • Snelle transacties: Reddcoin is gemaakt als een vork van de populaire cryptocurrency Litecoin, die een erg snelle transactietijd heeft. Reddcoin heeft een bloktijd van slechts 60 seconden, wat 10 keer sneller is dan die van Bitcoin.
  • Fooien: Met Reddcoin kunnen gebruikers zonder kosten anderen verdienen en fooien geven op verschillende sociale mediaplatforms. Ze hebben dit ook zo eenvoudig mogelijk gemaakt met de release van hun nieuwe ReddID-functie (meer hieronder)
  • Integraties: Het fooien-systeem is al geïntegreerd met Reddit, Twitter, Twitch, Facebook en Justin.tv.
  • Unieke consensus: Het PoSV-algoritme dat door Reddcoin wordt gebruikt, moedigt gebruikers aan om RDD te bezitten (in te zetten) en te gebruiken (velocity). PoSV is een milieuvriendelijker algoritme in vergelijking met de PoW-varianten die de blockchain van Bitcoin of Litecoin aandrijven.
  • Stimuleringsmechanisme: Het gebruik van RDD moedigt aan om anderen te fooien voor hun bijdragen op sociale mediaplatforms. Deze “tips” zijn microtransacties, maar er zijn ook geen kosten aan verbonden. Het fooi-systeem is vergelijkbaar met “liken”, maar geeft gebruikers werkelijke waarde.

Hoe werkt Reddcoin?

Zoals hierboven vermeld, stelt Reddcoin u in staat om snel en eenvoudig microbetalingen naar anderen op sociale netwerken te sturen. U kunt ook zelf betalingen ontvangen van iedereen waarmee u op sociale media communiceert. Deze betalingen zijn vrijwel onmiddellijk en zijn gratis.

U kunt RDD naar een collega sturen om ze voor de lunch terug te betalen, een top naar uw favoriete goede doel sturen of gewoon een kleine fooi sturen naar de maker van een schattige kitten-meme. Klik simpelweg op de “tip” knop en vul de personen ReddID in.

Niet-lineaire muntveroudering Reddcoin

De niet-lineaire verouderingsfunctie van PoSV versus PoS. Via Reddcoin Wiki

Het gebruik van RDD wordt aangemoedigd via het PoSV-consensusmechanisme dat zich richt op het bezit van munten door middel van uitzetten en activiteit van de munten door middel van snelheid. De toevoeging van de snelheidscomponent was volgens het ontwikkelteam nodig om “actievere netwerkparticipatie te bevorderen”. Het lijkt eigenlijk vrij veel op het Proof-of-Stake-systeem waarvan het is afgeleid, maar met PoS is er lineaire veroudering van munten, maar met PoSV is er niet-lineaire veroudering van munten.

Overstappen van PoW naar PoSV

In tegenstelling tot Bitcoin en zoveel andere cryptocurrencies, heeft Reddcoin de beslissing genomen om over te schakelen van wat sommigen beschouwen als de verkwistende Proof-of-Work-mijnbouw, naar het meer milieuvriendelijke Proof-of-Stake Velocity-algoritme..

Met PoSV worden munten over het netwerk gedistribueerd door ze te slaan via een proces dat staking wordt genoemd. Dit verschilt van mijnbouw in het PoW-systeem, dat extreem veel middelen vergt, en beperkt is tot degenen met zeer krachtige computers.

PoSV-munten kunnen door iedereen worden uitgevoerd en binnenkort zal het zelfs mogelijk zijn om RDD in een mobiele portemonnee uit te zetten om RDD vanaf uw smartphone te munderen. Aangenomen wordt dat dit veel beter is dan de behoefte aan dure en energieverbruikende servers en ASIC-mijnmachines.

Wanneer u munten inzet in het PoSV-systeem, hoe meer munten u in uw portemonnee heeft, hoe groter uw kans om een ​​geldig blok te vinden en blokbeloningen te ontvangen. Het enige dat nodig is, is om de portemonnee verbonden met internet en actief te houden. Bovendien is er, gezien de unieke functie voor het verouderen van munten, een boete die wordt toegepast op inactieve knooppunten in plaats van op inactieve knooppunten.

Dit maakt een einde aan de verspilling van PoW-mijnbouw en ontkent de mijnbouwwapenwedloop. Het vermijdt ook de dreiging van ASIC’s en multipools, terwijl het belangenconflict dat we zien bij de ASIC-fabrikanten wegneemt. De toevoeging van de snelheidscomponent aan het algoritme ontmoedigt ook hamstergedrag en stimuleert uitgaven, waardoor de bijdrage van gebruikers aan het netwerk toeneemt.

Reddcoin is uniek als de enige op blockchain gebaseerde sociale valuta. Het is te hopen dat het zal werken om nuttiger interacties te stimuleren, en ook zal werken als een manier om waarde toe te voegen aan het immateriële bezit van sociale invloed.

Het stelt gebruikers ook in staat om voortdurend meer RDD te verdienen zolang ze een portemonnee hebben met RDD en verbonden zijn met internet. En hoe meer munten u vasthoudt, en hoe langer ze in de portemonnee blijven, hoe groter en vaker u beloningen kunt krijgen.

RDD-munt

Op 1 augustus 2014, toen de overgang werd gemaakt van PoW naar PoSV, waren er ongeveer 27 miljard RDD. Op 19 mei 2019 zijn er 28.808.713.174 RDD. Het PoSV-muntproces heeft een jaarlijks inflatiepercentage van 5% en er is momenteel geen limiet of limiet voor het maximale aanbod van RDD.

Zoals hierboven vermeld, het Reddcoin-team hield een ICO op 2 februari 2014, slechts twee weken na de lancering van het project. Die ICO haalde $ 100.000 op door 5,45 miljard RDD te verkopen aan in totaal 386 investeerders.

De prijs van RDD bleef een aantal jaren redelijk stabiel en laag, maar in 2017 raakte het verstrikt in de brede cryptocurrency-rally en op 7 januari 2018 bereikte het een recordhoogte van $ 0,032391..

Prijsprestaties van Reddcoin

Prijsprestaties van RDD sinds lancering. Afbeelding via CoinCodex

Het ging gestaag lager vanaf die ATH en bereikte medio december 2018 een dieptepunt van $ 0,001, waarna het begon te herstellen. Vanaf 19 mei 2019 bedraagt ​​de RDD-munt $ 0,001989, wat betekent dat deze bijna is verdubbeld in de eerste 5 maanden van 2019.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen en uitzetten van RDD, vindt u het op een aantal beurzen vermeld, maar het handelsvolume is slechts een handvol. Dit zijn BiteBTC, Bittrex en Upbit. Er is ook een klein handelsvolume op Litebit.eu en YoBit.

Omdat RDD een native coin is, wil je de Reddcoin-portemonnee downloaden en installeren, wat een geweldige manier is om het netwerk te ondersteunen en een veilige manier om grotere hoeveelheden RDD-munten op te slaan. Als alternatief kunt u de nieuw uitgebrachte ReddID-portemonnee gebruiken, een Chrome-extensie die ook als redelijk veilig wordt beschouwd. Het is ook de gemakkelijkste manier om fooien in te schakelen.

Degenen die voor de desktopportemonnee kiezen, kunnen kiezen tussen versies voor Windows, Linux en Mac OS. Momenteel werkt de Reddcoin API native met Reddit, Twitch en Twitter, met meer sociale netwerkintegraties in de maak.

ReddID

Dit is een nieuwe functie die pas onlangs is gelanceerd. Hiermee kunt u uw eigen unieke “ReddID” registreren die u gebruikt om de tips te verzenden / ontvangen. Zodra u uw ReddID-naam heeft, kunt u deze koppelen aan uw sociale netwerkaccounts zoals Reddit, Twitter en Facebook.

Bij deze release hebben de ontwikkelaars ook een Chrome-browserextensie toegevoegd. Dit betekent dat u uw RDD recht in de portemonnee van uw lichte browser kunt houden en wanneer u een bericht vindt waarvan u denkt dat het een fooi waard is, kunt u de RDD met één klik vanuit uw browser verzenden. Bovendien, aangezien dit een lichte portemonnee is, hoef je niet te wachten op blockchain-synchronisatie bij het openen.

UI van Chrome-plug-in Reddcoin

Functionaliteit van de ReddID Chrome-plug-in

De ReddID is ook nuttig omdat u hiermee naar andere gebruikers op het netwerk kunt zoeken door middel van hun specifieke ID. Zodra u deze gebruiker heeft gevonden, kunt u de browserextensie gebruiken om hem RDD te sturen. Er is ook een functie waarmee u eenvoudig andere gebruikers kunt uitnodigen om lid te worden van het netwerk en de bekendheid van Reddcoin kunt vergroten.

De ReddID is browser Agnostic en kan met één klik worden gedownload en geïnstalleerd vanuit de Google Play Store. De Chrome-extensie heeft een zeer gestroomlijnde look en feel, en het team is van plan om in aankomende versies de mogelijkheid om RDD gemakkelijk in te wisselen voor een andere cryptocurrency in de portemonnee op te nemen, waardoor RDD een nog gemakkelijkere ervaring wordt voor gebruikers.

Reddcoin-team

Reddcoin is gemaakt op 20 januari 2014 en was aanvankelijk een PoW-cryptocurrency die werd gevorkt van Litecoin. Op dat moment was het ontwikkelingsteam anoniem, maar dat weerhield hen er niet van om $ 100.000 op te halen in een ICO die op 2 februari 2014 werd gehouden, slechts twee weken nadat het project was gelanceerd..

Pas in 2017 maakte Reddcoin eindelijk een officiële aankondiging die de teamleden introduceerde, inclusief de oprichtende ontwikkelaars John Nash en Leonard Simonse. Vervolgens zijn ze de community op de hoogte blijven houden van de status van het team, dat volledig voor 100% uit vrijwilligers bestaat.

Reddcoin-team

Enkele van de Reddcoin-teamleden

De huidige CEO / COO van Reddcoin is Jay Laurence, die een early adopter was van blockchain-technologie, te beginnen met Bitcoin. Hij was al in 2011 een mijnwerker en was een van de eerste PeerPlays-getuigen. Daarvoor was hij nauw betrokken bij de aanwezigheid van Dogecoin op sociale media en was hij een vroege supporter en contracthouder van ProtoShares en AngelShares, die uiteindelijk BitShares (BTS) werden..

Reddcoin sociale aanwezigheid

Als de sociale valuta van het web zou je kunnen verwachten dat Reddcoin zelf een enorme sociale media-community heeft. En je zou niet teleurgesteld zijn.

Op Reddit, dat bekend staat als een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van cryptocurrency, is de Reddcoin subreddit heeft meer dan 40.000 volgers. Dat is een enorm aantal, en het wordt overtroffen Twitter, waar het Reddcoin-account 69.100 volgers heeft. Facebook is een beetje kleiner, maar heeft nog steeds meer dan 27.000 mensen die de Reddcoin-pagina volgen.

Reddcoin heeft zelfs een eigen forum genaamd Reddcoin Talk. Het forum is niet enorm actief, maar het lijkt elke dag een nieuwe post of twee te krijgen en laat zien hoe actief de Reddcoin-gemeenschap is.

Reddcoin-ontwikkeling

Iets dat ik soms graag doe om te bepalen hoeveel werk er aan een project wordt gedaan, is kijken naar hun openbare codebronnen. Dit kan een ruwe schatting geven van de code die door de ontwikkelaars bij Reddcoin wordt gepusht.

Daarom besloot ik om in het Reddcoin GitHub en nam een ​​kijkje bij enkele van de belangrijkste repositories. Hieronder staan ​​de code-commits voor de top 3 van meest actieve repo’s in hun GitHub:

Reddcoin GitHub Commits

Code Commits voor geselecteerde opslagplaatsen in de afgelopen 12 maanden

Het lijkt er dus op dat de ontwikkelaars nog steeds actief bezig zijn met het pushen van code naar hun opslagplaatsen. Helaas is dit minder dan ik bij andere projecten heb gezien. Inderdaad, Reddcoin staat op nummer 195 als het gaat om commits in de afgelopen 12 maanden (volgens CoinCodeCap

Dit kan komen door het feit dat andere projecten actief bezig zijn met het uitbouwen van hun protocollen, terwijl Reddcoin een meer gevestigde blockchain is. Het zou goed zijn om deze activiteit later dit jaar weer op te pakken, terwijl de gemeenschap naar hun toe werkt openbare roadmap.

Enkele van de meest interessante toevoegingen aan deze roadmap staan ​​op hun bord “Lange termijn initiatieven”. Hieronder staan ​​enkele van de mogelijke ontwikkelingen die ik in de gaten zal houden:

  • PoSV 2.0: Ze zullen het huidige PoSV-algoritme verbeteren om het huidige beloningsschema te versterken. Ze zullen ook het algoritme uitbreiden om meer uitzetknooppunten aan te moedigen
  • Mobiel delen / fooien: Dit zou een heel interessante toevoeging kunnen zijn, omdat het veel meer gebruikers in de kudde zal brengen
  • Ledger Nano-ondersteuning: Voor die gebruikers die hun RDD in een hardware wallet willen “Hodl”, kan dit iets zijn om naar te kijken
  • Twitch-integratie: Dit is een ander enorm sociaal netwerk dat Reddcoin zou kunnen exploiteren. Het is een opwindend vooruitzicht om streamers te kunnen “tippen” voor hun inhoud
  • Handelaar adoptie: Er zijn momenteel een aantal Reddcoin-betalingsgateways die u kunt gebruiken om RDD te accepteren. De ontwikkelaars zijn actief op zoek naar extra betalingsproviders en gateways om de acceptatie te vergroten

Gevolgtrekking

Hoewel het moeilijk is om de toekomst van Reddcoin te voorspellen, kan hetzelfde gezegd worden voor elk van de nieuwe blockchain-projecten. Reddcoin bestaat eigenlijk al een tijdje, en hoewel er kritiek is op het idee achter het platform – wie gaat mensen betalen in plaats van alleen hun sociale media-inhoud ‘leuk te vinden’ – zit er enige geldigheid achter.

We fooien tenslotte voor andere dingen. Patreon is behoorlijk succesvol geworden, en in veel opzichten is het ook een kantelplatform. En de sociale mediasite Steemit heeft op een vergelijkbare manier succes gehad, waarbij de “likes” van gebruikers op het platform een ​​geldwaarde hebben. Er zijn aanwijzingen dat het toevoegen van een dergelijke functie op alle sociale media behoorlijk succesvol kan worden.

In feite heeft Reddcoin een lange weg afgelegd in zijn 5+ jaar van bestaan, en zelfs met een team van vrijwilligers heeft het consistente vooruitgang en verbeteringen aan het platform geboekt. Het heeft nog een lange weg te gaan, maar gezien de huidige functionaliteit en voortdurende inspanningen, zelfs tijdens de crypto-winter van 2018, lijkt het erop dat Reddcoin behoorlijk succesvol kan worden naarmate steeds meer mensen cryptocurrencies gaan omarmen..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me