Rente verdienen op cryptocurrency? Celsius Network Plannen om het te laten gebeuren

Wat als u rente zou kunnen verdienen op uw cryptocurrency??

Dat is de vraag die wordt gesteld Celsius-netwerk, een in New York gevestigde startup die de kracht van Ethereum wil gebruiken om het moderne banksysteem te verstoren en de financiële onafhankelijkheid terug te brengen naar de massa.

Als u tegenwoordig fiatgeld op een traditionele bank stort, zou u veel geluk hebben als u in de meeste landen zelfs 1% rente op uw storting ontvangt. Zelfs als u lid wordt van een kredietvereniging met hoge rente, krijgt u waarschijnlijk nog steeds niet meer dan 3-5%, en alleen op de eerste $ 500 of $ 1000 in uw account.

De banken draaien zich dan om en lenen hetzelfde geld aan u terug in de vorm van een creditcard of een persoonlijke lening tegen tarieven tussen 14% en 25% rente. Als u een slechte kredietwaardigheid heeft, kan dat aantal veel hoger zijn. Of misschien kunt u helemaal geen lening krijgen.

Dus waar gaat het geld heen tussen de lage rente op deposito’s en de ongelooflijk hoge rente op leningen? Het antwoord: het komt allemaal in de zakken van bankiers terecht.

Om de zaken nog erger te maken, worden banken en bankleningen altijd gestapeld tegen jongere generaties. Dit komt doordat jongere mensen een kortere of geen kredietgeschiedenis hebben en dus geen toegang kunnen krijgen tot betere leningen en kredietdiensten. Zelfs mensen van middelbare leeftijd zijn vaak niet in staat om de beste leningen te krijgen, omdat de eersteklas services meestal een minimum saldo van $ 1 miljoen of meer nodig hebben om in aanmerking te komen.

Velen van ons is verteld om ons spaargeld op een bank te houden om rente te verdienen en de inflatie voor te blijven. En toch is het tegenovergestelde precies wat we doen met onze cryptocurrency. We laten het achter in portemonnees die geen interesse bieden, en vertrouwen in plaats daarvan uitsluitend op het vermogen van de activa om op eigen kracht te waarderen.

Het probleem met cryptocurrency

Probleem met cryptocurrency

Hoe te verdienen aan crypto-holdings? – Afbeelding via Fotolia

Voor iedereen die vroeg in cryptocurrencies zoals Bitcoin of Ethereum heeft geïnvesteerd, zitten ze nu mogelijk op een grote stapel waarde. Zelfs als hun bezit niet enorm is, vertegenwoordigt het nog steeds een deel van hun vermogen dat idealiter op de een of andere manier nuttig voor hen zou moeten zijn. Hoewel sommige bedrijven cryptocurrency accepteren voor betaling, moeten voor grote aankopen zoals een auto of een huis nog steeds contante betalingen worden gedaan.

Helaas, om volledig gebruik te kunnen maken van de waarde die vastzit aan crypto-activa, zal men deze hoogstwaarschijnlijk moeten verkopen. Het verkopen van activa leidt tot twee belangrijke problemen. De meest voor de hand liggende is dat als de waarde van het activum blijft stijgen, de verkoper dat voordeel misloopt.

Het tweede, en misschien minder voor de hand liggende gevolg, is dat de verkoop van cryptocurrency iemand blootstelt aan belastingen via wat bekend staat als vermogenswinstbelasting. Vermogenswinstbelastingen kunnen groot genoeg zijn om verlammend te werken, en kunnen aanzienlijk ten koste gaan van winsten die worden verdiend door het waarderen van activawaarden.

Als reactie hierop zijn vorig jaar een paar cryptocurrency-projecten verschenen, die elk een andere oplossing bieden voor dit raadsel..

Met Salt Lending kunnen gebruikers bijvoorbeeld contante leningen afsluiten tegen onderpand van cryptocurrency. Het geld voor de leningen komt echter voornamelijk van banken. Hoewel dit een verbetering is voor houders van cryptocurrency, zijn banken er nog steeds bij betrokken, en dus zullen ze het leeuwendeel van de beschikbare winst zoeken. Celsius Network heeft daarentegen een heel andere oplossing.

De gemeenschapsgerichte benadering van Celsius

In plaats van alleen een eenrichtingsrelatie te creëren, stelt Celsius Network haar leden in staat niet alleen contant geld te lenen tegen onderpand voor cryptocurrency, maar het stelt leden ook in staat om regelmatig rente te verdienen over hun stortingen..

Het systeem zal zo flexibel zijn dat een lid de ene week lener kan zijn, de volgende week geldschieter en later weer lener. Elke keer dat het lid een geldverstrekker is (een aanbetaling heeft en rente verdient), kan de rente die ze verdienen worden gebruikt om de rente over een toekomstige lening te betalen, waardoor een ongelooflijke hoeveelheid financiële flexibiliteit mogelijk is.

Celcius-netwerkportefeuilles

Afbeeldingsbron: Celcius Network Whitepaper

Een lid kan zelfs een aanbetaling hebben die rente opbrengt, en tegelijkertijd een lening voor een aankoop hebben (bijvoorbeeld een aanbetaling van $ 10.000 en een lening van $ 4.000). De rente die op de aanbetaling wordt verdiend, kan voldoende zijn om de kosten van de lening aanzienlijk te verminderen of zelfs te dekken, aangezien het verschil tussen de twee veel kleiner is dan bij een normale bank.

Bovendien tellen leningen volgens de IRS niet als inkomen, daarom zijn ze niet onderworpen aan vermogenswinstbelasting.

Hoeveel rente kan iemand verdienen op Celsius?

Volgens de officiële crowdsale-pagina kunnen degenen die deposito’s in het systeem hebben, “tot 9% rente op hun uitgeleende munten” verdienen. Dus hoewel niet alle leningen 9% zullen opleveren, zal het rentebedrag bij Celsius veel groter zijn dan bij een traditionele bank en zelfs bij de meeste kredietverenigingen. Celsius stelt dat de laagste rente die men op het platform zou kunnen verwachten 5% is.

Celcius Network Lending Voorbeeld

Renteschema bij Celcius. Bron: Celcius Network Whitepaper

Bij het aangaan van leningen zal de rente maar iets hoger zijn dan de uitleenrente. Een deel van dit verschil wordt vervolgens in een pool gestoken die zal worden gebruikt om kredietverstrekkers te beschermen tegen verliezen als gevolg van het niet terugbetalen van hun leningen..

Ondersteunde cryptocurrencies

Wanneer het platform ergens in de komende maanden wordt gelanceerd, kunnen leden storten en rente verdienen op Bitcoin en Ethereum.

Het bedrijf heeft verklaard dat ze in de nabije toekomst van plan zijn om veel meer cryptocurrencies aan hun systeem toe te voegen. Hun verklaarde doel is om alle top 20 valuta’s beschikbaar te hebben voor stortingen op het netwerk.

Het teken van graden Celsius

Het doel van het Celsius-graadtoken zal tweeledig zijn. Ten eerste zijn Degree-tokens nodig om een ​​lidmaatschap op de website aan te schaffen. Dit lijkt veel op de manier waarop Salt Lending minimaal één Salt-token nodig heeft om toegang te krijgen tot het platform.

Maar terwijl Salt hogere vergoedingen vereist om toegang te krijgen tot grotere leningen of flexibelere voorwaarden, is Celsius veel eenvoudiger. Het bedrag dat u kunt lenen, hangt alleen af ​​van de hoeveelheid onderpand die u kunt stellen om het te beveiligen.

Ten tweede zullen de Graadfiches aangeven hoe rente zowel wordt verdiend als betaald. Het idee is dat wanneer cryptocurrency-fondsen (zoals hedgefondsen) een actief willen lenen, ze hun rente in Celsius Degree Tokens moeten betalen. Dit zal op zijn beurt zorgen voor een constante vraag naar het token en de kans vergroten dat de waarde ervan langzaam groeit in de loop van de tijd.

Voor de crowdsale, Celsius Degree Tokens (CEL) worden verkocht voor $ 0,20 per stuk. De crowd-sale begint eind februari.

Laatste gedachten

Hoewel er een paar andere startups zijn die zich bezighouden met cryptocurrency-gerelateerde leningen, lijkt het Celsius Network de enige te zijn die gebruikers actief zal aanmoedigen om niet alleen geld te lenen, maar ook om geld te lenen en er rente over te verdienen..

Het risico waarmee geldverstrekkers worden geconfronteerd, is zeer laag vanwege twee belangrijke factoren. Ten eerste wordt de cryptocurrency uitgeleend aan institutionele financiële groepen (zoals hedgefondsen of cryptocurrency-fondsen) en niet aan individuen. Ten tweede zal Celsius een verzekeringspool behouden die is gemaakt met de rente die is geïnd van geldschieters. Fondsen uit deze pool kunnen vervolgens worden gebruikt om verliezen te dekken, als ze zich voordoen.

Dit staat in schril contrast met andere P2P-uitleenplatforms zoals Uitleenclub of bloeien. Op die sites, als een lener zijn (volledig ongedekte) lening niet terugbetaalt, gaat al het geïnvesteerde geld verloren voor de kredietgever.

Tegenwoordig is de enige manier om rente op cryptocurrency te verdienen, door het in te zetten voor margeleningen op beurzen, wat een aantal veiligheidsproblemen oplevert, of om een ​​zeer laag rendement te behalen op alleen bitcoin, via bitcoin-specifieke spaarsites..

Wat Celsius zal bieden, zou het paradigma kunnen veranderen van hoe cryptocurrency werkt en hoe we ermee omgaan in ons dagelijks leven. Het zou een nieuwe generatie spaarders kunnen aanmoedigen om rijkdom op te bouwen en verstandig te lenen.

Uitgelichte afbeelding via Medium.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me