Ripple sluit zich aan bij centrale bankiers om te praten over de volgende generatie betalingen

Bij Carnegie Hall in New York, Rimpeling organiseerde onlangs de “Central Bank Summit on Blockchain”. Centrale bankiers uit minstens 24 verschillende landen woonden de conferentie bij om te praten over hoe technologie het wereldwijde betalingslandschap waarschijnlijk zal beïnvloeden.

Het evenement werd geleid door de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, die verklaarde dat het een kans bood

… verken het volledige betalingslandschap: binnenlandse proeven van centrale banken, het groeiende grensoverschrijdende netwerk van Ripple en interoperabiliteit tussen systemen. Samen vormen deze het begin van een internet van waarde, waar betalingen net zo gemakkelijk worden verplaatst als de gegevens over internet.

Het ‘IoV’ of internet van waarde wordt internet 3.0 genoemd en heeft het potentieel om de wereld van betalingen en financiën te doen wat het internet van informatie deed met gedrukte media.

Hoe het IoV de wereld zal veranderen

Het aftrappen van de top was een presentatie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) dat sprak over het potentieel van Fintech-technologie om de huidige markt echt te verstoren. We hebben eerder de positieve opmerkingen van het IMF besproken met betrekking tot blockchain-technologie en cryptovaluta.

Er waren ook talloze discussies over lokale pogingen van centrale banken om op blockchain gebaseerde betalingen te doen. Deze bankiers gebruikten dit ook als een kans om hun bestaande infrastructuur te upgraden, zodat ze betalingen met digitale valuta konden vergemakkelijken.

Er was echter een besef dat er geen universele oplossing zou kunnen zijn waarbij alle centrale banken dezelfde technologie op hun lokale markten zouden implementeren. Er was een consensus over dat elk land zijn eigen unieke omstandigheden zou hebben die een verschillende mate van adoptie rechtvaardigen.

Dit is iets waar het team van Ripple vooral bekend mee was, gezien hun werk aan het interledger-protocol. Interledger is een betalingsprotocol waarmee betalingen over verschillende grootboeken kunnen worden verzonden. Daarom wordt het gezien als een haalbare oplossing om gecentraliseerde en gedistribueerde betalingen te combineren.

Grensoverschrijdende pijn

Hoewel er mogelijk verschillende meningen waren over de onmiddellijke behoefte aan lokale implementatie, waren de meeste deelnemers het erover eens dat grensoverschrijdende betalingen rijp waren voor verstoring door blockchaintechnologie. Dit is ook een onderwerp waar Ripple bijzonder goed thuis in is.

Het team van Ripple heeft hun kennis van het gebruik van blockchain voor interbancaire betalingen doorgenomen. Dit is al door een aantal banken geïmplementeerd, waardoor ze in realtime en met volledige transparantie grensoverschrijdende betalingen kunnen doen. Ripple nam een ​​aantal presentaties door over hoe dit al door een grote groep klanten is gebruikt.

De focus op liquiditeit

Als het gaat om financiering en betalingen, is naadloze liquiditeit de heilige graal. Momenteel werkt het systeem via een hele reeks voorgefinancierde rekeningen die banken mogelijk hebben bij andere tegenpartijen. Dit moet worden gehandhaafd en brengt alternatieve kosten met zich mee voor niet-ingezet kapitaal.

Bovendien zijn deze voorfinancieringsoplossingen niet compatibel met “corridors met een hoog volume”. Dit kwam aan de orde in de tweede helft van de conferentie die betrekking had op de use cases van digitale valuta. Deze zouden het wereldwijde bereik en de liquiditeit vergemakkelijken zonder de noodzaak van geheimzinnige voorfinancieringsovereenkomsten.

De acceptatie van het XRP-token, dat een verbinding tussen Fiat-valuta’s en digitale activa mogelijk maakt, heeft bijvoorbeeld de liquiditeit aanzienlijk verbeterd en de kosten verlaagd. Het team deelde actuele voorbeelden van partners die precies dat hebben gedaan.

Gedecentraliseerde toekomst

Hoewel veel mensen blockchain-technologie en cryptocurrencies zien als een manier om te ‘ontsnappen’ aan de beperkingen van centrale banken, laat de Summit zien dat de twee elkaar niet uitsluiten. Aangezien centrale banken nog steeds veel voorkomen in ons leven, is het verbeteren van hun efficiëntie een voordeel voor iedereen.

Doordat Ripple al deze spelers in één kamer samenvoegde, konden ze de beste case voor de IoV presenteren. Zoals Brad Garlinghouse het uitdrukte:

Deze blockchain-gesprekken hebben geïsoleerd plaatsgevonden. De waarde van de Central Bank Summit lag in het verkennen en verbinden van deze inspanningen, aangezien ze samen de volgende generatie betalingen creëren.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me