Sentinel Protocol ICO: Threat Intelligence beveiligt de blockchain

Beveiliging blijft een groot probleem binnen de crypto-ruimte.

Hoewel Blockchains zijn ontworpen voor optimale beveiliging vanwege hun gedecentraliseerde karakter, heeft dit niet voorkomen dat de gebruikers en instellingen die op deze Blockchains werken, worden blootgesteld aan hackers.

Van Mt.Gox-uitwisseling ($ 473 miljoen gehackt), tot Bitfinex ($ 72 miljoen gehackt), en meest recent, Crypto Youtuber Ian Balina ($ 2 miljoen gehackt).

Het is duidelijk dat gebruikers en uitwisselingen nog steeds erg kwetsbaar zijn.

Gelukkig belooft een nieuw Blockchain-bedrijf genaamd Sentinel Protocol een oplossing om onze uitwisselingen en fondsen te beveiligen.

Wat is Sentinel-protocol?

Sentinel-protocol biedt een cyberveiligheidsecosysteem dat gebruikmaakt van de collectieve intelligentie van cyberveiligheidsspecialisten, evenals geavanceerde technologieën zoals machine learning en sandboxing om cryptohandelaren en -beurzen te helpen hun cryptovaluta’s te beschermen.

Sentinel Protocol Overzicht

Afbeelding via sentinelprotocol.io

Het werkt door een database met dreigingsreputaties te bieden, die informatie over beveiligingsinformatie bevat, zoals de adressen van bevestigde gevaarlijke portefeuilles van hackers of kwaadaardige URL’s.

De database zit op de Blockchain en is verbonden met API’s.

Uitwisselingen en andere organisaties kunnen deze API’s gebruiken om een ​​waarschuwing te ontvangen of een actie te blokkeren wanneer ze een van deze kwaadaardige URL’s of wallet-adressen tegenkomen.

Sentinel-protocol biedt drie belangrijke beveiligingsfuncties: de Sentinel Portal of Threat Reputation Database (TDRB), Machine-learning engine geïntegreerde beveiligingsportemonnee (S-wallet) en een gedistribueerde malware-analyse sandbox (D-Sandbox).

Threat Reputation Database (TRDB)

De database met dreigingsreputatie is ontworpen om een ​​gedecentraliseerde bron van gedeelde kennis te bieden tussen beveiligingsleveranciers. Deze database wordt geleverd als een API waarmee individuen en organisaties verbinding kunnen maken.

Traditioneel zouden beveiligingsleveranciers zelf informatie verzamelen en deze opslaan in de gecentraliseerde databases van hun respectieve organisaties.

Dit leidde tot blinde vlekken op het gebied van beveiliging vanwege het gebrek aan volledige informatie, evenals de centralisatie van vitale gegevens die een single point of failure creëerden (de hacking van de NSA door Russische staatshackers in oktober 2017 is een voorbeeld van deze fout).

Threat Reputation Database Sentinel

Sentinel-protocol TRDB

TRDB maakt gebruik van een token-incentive-regeling die leveranciers aanmoedigt om bij te dragen aan een steeds groter wordende database met bedreigingen die portefeuilleadressen van hackers, kwaadaardige URI’s, phishing-adressen, malware-hashes en meer bevat.

Inzendingen worden gevalideerd op basis van groepsconsensus en feedback van deelnemers met behulp van de Delegate proof of stake-methode.

Alleen beveiligingsexperts kunnen TRDB updaten, maar algemene gebruikers kunnen ook deelnemen via automatische rapportage of handmatige rapportage.

Automatische rapportage stelt Sentinel Protocols op machine learning gebaseerde beveiligingsportefeuille in staat om automatisch onbekende bedreigingen te detecteren die de gebruiker tegenkomt terwijl hij is verbonden met de TDRB API.

Wanneer een bedreiging wordt geïdentificeerd, wordt deze naar de database gestuurd. Handmatige rapportage vereist dat de gebruiker de risico-informatie zelf rapporteert, die vervolgens wordt gevalideerd door de beveiligingsgemeenschap.

S-portemonnees

S-Wallets kunnen worden gehouden door individuen of instellingen om hun cryptovaluta’s met verbeterde beveiliging op te slaan.

De S-Wallet gebruikt machine learning om te anticiperen op inkomende beveiligingsbedreigingen op basis van informatie die is verzameld uit de database met bedreigingsreputaties. De portemonnee werkt als antivirussoftware, behalve dat hij niet hoeft te wachten op updates van een gecentraliseerde server. Het kan proactiever zijn in zijn detectie op basis van analyse van dreigingstendensen en geschiedenis verzameld van de TRDB.

De S-Wallet is vooral effectief tegen Ransomware-bedreigingen en biedt filters voor Crypto-valuta-portemonnee-adressen, URL / URI’s en andere vormen van gegevens.

De machine learning-technologie stelt Sentinel Protocols Fraud Detection System ook in staat om transacties te identificeren die worden gemeld wegens misbruik of gestolen.

D-Sandbox

Sandbox is een beveiligingsmechanisme dat niet-geteste en niet-geverifieerde programma’s isoleert. Deze programma’s worden gescheiden van de hoofdtoepassing en in een testomgeving geplaatst, zodat potentiële bedreigingen kunnen worden geanalyseerd en via een ticketsysteem aan collectieve inlichtingen kunnen worden voorgelegd.

Deze 3 functies van Sentinel Protocol worden gecontroleerd door de ‘Sentinels’, een groep van beveiligingsexperts, individuen en organisaties die hackclaims valideren, de hoofdoorzaak van een bedreiging analyseren en de TRDB bijwerken.

Sentinels Overzicht Sentinel Protocol

Afbeelding via Sentinel Wit papier

Sentinel Protocol Token Economy

Net zoals black hat-hackers door geld worden gestimuleerd om kwaadaardige activiteiten uit te voeren, beoogt het Sentinel-protocol een ecosysteem te creëren waarin white hat-hackers (of Sentinels) geld kunnen verdienen door bij te dragen aan de veiligheidsinformatie van het ecosysteem..

Sentinels verdienen ‘sentinel-punten’ voor hun bijdragen, en deze punten kunnen later worden omgezet in crypto-tokens, de zogenaamde UPP-tokens (Uppsala).

Sentinel-punten worden opgeteld als een reputatiescore die evalueert hoeveel een Sentinel een hackerslachtoffer heeft geholpen of heeft bijgedragen aan de TRDB.

Gebruikers kunnen indirecte bijdragen leveren en sentinel points verdienen door artikelen te maken of te vertalen om de gemeenschap te waarschuwen voor cyberbeveiligingsbedreigingen.

UPP-tokens zijn de valuta die wordt gebruikt om te betalen voor beveiligingsfuncties binnen het Sentinel Protocol-ecosysteem.

De database voor bedreigingsdetectie en API-integratie zijn gratis, terwijl gebruikers UPP-tokens moeten betalen om meer geavanceerde functies te gebruiken, zoals op Machine Learning gebaseerde anomaliedetectie of Distributed-sandboxing..

Team

Sentinel Protocol brengt een van de meest ervaren teams in de Blockchain-ruimte samen. Hun gecombineerde expertise op het gebied van cyberveiligheid omvat tientallen jaren en omvatte het werken voor zowel grote bedrijven als regeringen.

Sentinel Protocol-team

Patrick Kim – Oprichter en CEO

Patrick kwam op het idee voor Sentinel Protocol toen in 2016 7.218 Ether (destijds ongeveer $ 70.000) uit zijn portemonnee werd gestolen als gevolg van een hack.

Hij pakte dit zeer ongelukkige incident aan en maakte er een zakelijke kans van door de stichting Uppsala op te richten, die onder het Sentinel Protocol valt..

Patrick heeft 10 jaar ervaring met netwerkbeveiliging en systeemarchitectuur bij Palo Alto Networks en Fortinet.

Daarvoor was hij Korea’s chief technology consultant bij Darktrace en een op AI gericht wereldwijd beveiligingsbedrijf. Hij raadpleegde de regering en grote bedrijven, waaronder Korea Cyber ​​Defense en Samsung.

Hae-Min Park – Bedrijfsactiviteiten

Hae leidt de bedrijfsactiviteiten van Sentinel Protocol. Hij heeft meer dan tien jaar ervaring op het gebied van IT-beveiliging, gespecialiseerd in database-architectuur, firewall voor webapplicaties (twee patenten), fintech-beveiliging en machine learning..

Voorafgaand aan het Sentinel-protocol ontwierp Hae de DB-architectuur van het corporate banking-systeem bij KB Bank en leidde hij de wereldwijde bedrijfsactiviteiten in Korea bij F5 Networks en Darktrace.

John Kirch – Chief Evangelist

John heeft meer dan 25 jaar internationale ervaring in de hightech-industrie in Azië. Hij is gespecialiseerd in softwareoplossingen van de volgende generatie om te voorzien in de behoeften van organisaties in de belangrijkste markten in de regio Azië-Pacific, met name in Japan.

Voorafgaand aan Sentinel Protocol bekleedde John senior functies bij verschillende toonaangevende technologiebedrijven, waaronder WatchGuard Technologies, Softbank, CyberGuard en Darktrace.

Voordelen / sterke punten

 • Zeer ervaren cyberveiligheidsteam
 • First mover-voordeel in Crypto-beveiliging
 • Sentinel heeft een zeer gebruiksgerichte tokenstructuur. Ze hebben goed ontworpen stimuleringsstructuren om het beste ecosysteem voor cyberveiligheid te creëren.
 • Sentinel-protocol begon in 2016 aan het beveiligingsprobleem en maakt deel uit van een zeer kleine groep bedrijven die zich vandaag specifiek op Blockchain-beveiliging richt

Nadelen / zwakke punten

 • Het succes van het Sentinel-protocol is sterk afhankelijk van externe hulp. Ik weet niet zeker of tokens voldoende zullen zijn om cyberveiligheidsexperts aan te moedigen om met elkaar samen te werken, vooral als ze vergelijken wat ze verdienen als onderdeel van het schildwachtnetwerk versus exclusief werken voor één Blockchain (of niet-Blockchain) bedrijf.
 • Het geld dat individuen of instellingen betalen om toegang te krijgen tot exclusieve beveiligingsfuncties, is een belangrijke factor waardoor de beste beveiligingsexperts tegenwoordig niet met elkaar kunnen samenwerken. Er is ook de kwestie van geheimhouding tussen landen, waardoor veel cyberveiligheidsexperts die voor regeringen werken, mogelijk niet kunnen bijdragen.

ICO-details

Sentinel-protocollen Token Pre Sale begint op 23 mei.

Hun openbare verkoop begint op 27 mei en eindigt op 10 juni. Het bedrijf wil $ 32.900.000 ophalen en heeft al $ 23.294.012 opgehaald.

 • Ticker: UPP
 • Token type: ERC20 (hoewel het bedrijf van plan is om naar ICON te migreren zodra het stabieler is)
 • ICO-tokenprijs: 1 UPP = 0,14 USD (0.00020000 ETH)
 • Inzamelingsdoel: 32.900.000 USD (48.000 ETH)
 • Verkocht in voorverkoop: 15.400.000 USD (30% BONUS (6 MAANDEN LOCK-UP))
 • Totaal aantal tokens: 500.000.000 UPP
 • Beschikbaar voor tokenverkoop: 60% (300.000.000 UPP)

Sentinel voorverkoop token distributie

Voorverkoopvereisten

Op de witte lijst gezet [afgerond]

KYC geverifieerd (Inleverdatum: 25 april – 5 mei. Resultaatdatum: 21 mei)

Min / Max bijdrage: 30-300 ETH

Vereisten voor publieksverkoop

KYC geverifieerd (Inleverdatum: 25 april – 12 mei. Uitslagdatum: 25 mei)

Min / Max bijdrage: 0,5-10 ETH

Gevolgtrekking

Sentinel-protocol biedt een service die een kritiek probleem binnen de crypto-gemeenschap oplost: beveiliging.

Naarmate er meer uitwisselingen worden gelanceerd en er meer crypto-gebruikers verschijnen, wordt beveiliging alleen maar een groter probleem.

Door een van de eerste blockchains te worden die zich volledig op beveiliging richt, is het Sentinel-protocol goed gepositioneerd om lange tijd een relevante speler in deze ruimte te zijn.

Het bedrijf heeft er verstandig voor gekozen om niet de weg van conventionele marketing te gaan, en is in plaats daarvan gericht op het brengen van echte cyberbeveiligingsexperts naar het Sentinel Protocol en het aangaan van partnerschappen met uitwisselingen, portefeuilles en betalingsdiensten..

Ze kunnen een aantal eerste uitdagingen tegenkomen bij het werven van de beste beveiligingsexperts voor het netwerk. Er is al veel vraag naar deze spelers en ze zullen te maken hebben met concurrerende belangen in de echte wereld.

Overuren denken we echter dat het Sentinel-protocol een netwerkeffect zal beginnen te bereiken wanneer institutionele beleggers de ruimte betreden en hogere beveiligingsniveaus eisen om hun fondsen te beschermen.

Uitgelichte afbeelding via Sentinel-protocol

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me