ShapeShift vormgeven – onze recensie van de Instant Crypto Exchange

Cryptocurrency-uitwisselingen kunnen ontmoedigend, verwarrend en zelfs riskant zijn. Het standaard uitwisselingsformaat vereist dat u eerst een account aanmaakt, een identiteitsverificatie doorstaat (in veel gevallen), cryptocurrency stort, uw transacties uitvoert en vervolgens idealiter intrekt.

Bij het storten en opnemen, betaalt u elke keer kosten. De uitwisseling zelf brengt ook een vergoeding met zich mee. Erger nog, exchanges staan ​​erom bekend dat ze worden gehackt, dus uw activa kunnen mogelijk in gevaar komen. Als reactie hierop verscheen een paar jaar geleden een cryptocurrency-uitwisseling genaamd ShapeShift en biedt een paradigma dat we nu instant exchanges noemen.

Vandaag gaan we naar ShapeShift kijken, zien waar het allemaal over gaat en hoe het zich verhoudt tot zijn moderne concurrenten.

Hoe ShapeShift werkt

ShapeShift heeft een ander bedrijfsmodel dan andere uitwisselingen. Het maakt gebruik van een accountvrij model waar iedereen anoniem een ​​transactie kan maken om van de ene cryptocurrency naar de andere te wisselen. Het proces is volledig geautomatiseerd.

Shapeshift Exchange voltooid

Een voltooide ShapeShift-uitwisseling

Laten we bijvoorbeeld zeggen dat u wat Litecoin wilt inruilen voor wat Ethereum. U opent de ShapeShift-website, kiest uw gewenste cryptocurrencies en kiest of u een bepaald bedrag of een niet-specifiek bedrag wilt wisselen.

Het verschil hangt hier af van hoe kieskeurig je bent. Als je precies wilt weten hoeveel Ethereum je ontvangt in ruil voor je Litecoin, wil je een ‘nauwkeurige’ uitwisseling doen, zoals ShapeShift het noemt.

Zodra u het bedrag heeft ingevoerd dat u gaat storten, zal ShapeShift u onmiddellijk vertellen hoeveel u ontvangt. Als u de ‘snelle’ methode gebruikt, krijgt u in plaats daarvan gewoon een stortingsadres te zien, en ShapeShift stuurt u wat het equivalent Ethereum is, minus hun eigen kosten.

Het voordeel van de snelle methode is dat u een herbruikbaar stortingsadres kunt aanmaken. Stel dat u een werkgever heeft die u in Litecoin betaalt, maar u wilt Ethereum. In plaats van het elke keer te moeten inwisselen, kunt u een herbruikbaar Litecoin-stortingsadres maken.

Elke keer dat uw werkgever aan dat adres betaalt, betalen ze ShapeShift echt. ShapeShift stuurt u vervolgens de huidige up-to-date wisselkoers voor Ethereum.

ShapeShift’s “ingebouwde” programma

Een paar cryptocurrency-wallets ondersteunen nu ShapeShift-uitwisselingen vanuit het programma. Dit komt omdat ShapeShift een API biedt waarmee portemonnee-ontwikkelaars ShapeShift-service rechtstreeks in hun portemonnee kunnen opnemen. Twee voorbeelden hiervan zijn Exodus en Jaxx. Opgemerkt moet echter worden dat Exodus een klein deel van elke uitwisseling in hun portemonnee neemt. Dit is hoe Exodus zijn ontwikkeling financiert.

Portefeuilles die ShapeShift-services aanbieden, bieden mogelijk niet noodzakelijk alle handelsparen die ShapeShift heeft. Dit komt omdat niet alle portefeuilles alle activa ondersteunen. Tegenwoordig ondersteunt ShapeShift een vrij groot aantal activa, maar zeker niet alle activa die tegenwoordig op de markten beschikbaar zijn. ShapeShift ondersteunt bijvoorbeeld geen PIVX of Kermis (meer), om er maar een paar te noemen.

Hoe verhoudt ShapeShift zich tot de concurrentie??

Er zijn nu verschillende alternatieven voor ShapeShift die vergelijkbare instant-uitwisselingsservices bieden. Elk ondersteunt verschillende cryptocurrency-activa en ze hebben doorgaans verschillende wisselkoersen.

We wilden een eenvoudige test doen om aan te tonen hoe de ShapeShift-wisselkoers verschilt van zijn concurrenten. We hebben een voorbeeld gedaan van 1 ETH naar LTC.

ShapeShift – 3.81126679 LTC

Kosten van ShapeShift-transactie

Flyp.Me – 3.82058803 LTC

Kosten van Flyp.me-transactie

ChangeNow.io – 3.7977472764 LTC

Kosten van ChangeNow-transactie

Changelly.com – 3.781 LTC

Kosten van Changelly-transactie

Zoals u kunt zien, is ShapeShift grotendeels in lijn met zijn concurrentie, met Flyp.Me biedt net iets meer voor deze specifieke koppeling, en op dit specifieke moment. Er moet ook worden opgemerkt dat we deze schermafbeeldingen binnen vijf minuten hebben gemaakt.

U kunt bitcoin kopen met een creditcard, maar dat zou u waarschijnlijk niet moeten doen

Onlangs is ShapeShift begonnen met het aanbieden van een service waarbij gebruikers bitcoin kunnen kopen met een creditcard. Hierdoor staan ​​ze in directe concurrentie met andere grote blockchain-spelers zoals Coinbase.

Zodra u echter uw gegevens invoert, wordt u geconfronteerd met een scherm dat laat zien dat de transactie een verpletterend hoge vergoeding van 12,5% omvat (als u $ 100 aan crypto koopt). Als je een vergelijkbare hoeveelheid bitcoin op Coinbase koopt, zou je verwachten bijna de helft van die vergoeding te betalen.

Creditcardtransactie Shapeshift

Coinbase vereist echter dat u een account aanmaakt en identificatiedocumenten uploadt. ShapeShift heeft die vereiste niet. Voor sommige mensen kan dit een belangrijk onderscheid zijn. Als u echter, zoals de meeste mensen, de laagst mogelijke kosten wilt betalen, dan is ShapeShift met een creditcard waarschijnlijk niets voor u.

Is ShapeShift een goede uitwisseling?

ShapeShift is niet perfect voor iedereen. Dit komt omdat de wisselkosten bij een directe uitwisseling hoger zullen zijn dan bij een traditionele. Dit geldt met name als u een handelaar in grote hoeveelheden bent. De meeste traditionele beurzen bieden lagere tarieven voor degenen die aan bepaalde minimale activiteitsvereisten voldoen.

Aan de andere kant, als u een losse handelaar bent of iemand die niet meer dan één of twee uitwisselingen per week doet, dan kan een onmiddellijke uitwisselingsdienst zoals ShapeShift perfect zijn.

Zorg ervoor dat u op andere sites rondkijkt om te zien of u een beter tarief kunt krijgen, aangezien de tarieven elke dag kunnen verschillen, afhankelijk van de marktomstandigheden.

Uitgelichte afbeelding via Shapeshift.io

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me