Siacoin: alles wat u moet weten

Siacoin is de laatste tijd veel in het nieuws verschenen.

Maar wat is het precies??

Siacoin is een blockchainservice voor het opslaan van persoonlijke gegevensbestanden op een gedistribueerd netwerk. Het belangrijkste verkoopargument van het programma is dat kopers die op zoek zijn naar opslagruimte hun bestanden op een veilige manier kunnen opslaan voor een veel lagere prijs dan gecentraliseerde concurrenten zoals Dropbox, Google of Apple iCloud..

Lees verder terwijl we een kijkje nemen in enkele details achter dit interessante platform dat onlangs een grote prijsstijging heeft gezien.

Siacoin ging live met een vroege bètaversie in maart 2015, en versie 1.00 kwam uit in juni 2016. Sindsdien is het in populariteit en gebruik gegroeid.

Siacoin is een door Blake2-B beveiligde, door proof-of-work aangedreven, aangepaste blockchain. Het token voor het Sia-platform wordt een Siacoin genoemd. De prijzen zijn de afgelopen maand gestegen van $ 0,003 naar $ 0,02 per stuk.

Hoe werkt het?

Siacoin heeft twee kanten van het netwerk. De ene kant vertegenwoordigt kopers die bestanden willen opslaan. De andere kant zijn de leveranciers van opslagruimte. Dat wil zeggen, degenen die opslagruimte bieden in ruil voor betaling in Siacoin.

De prijzen op het netwerk worden bepaald door degenen die opslagruimte leveren. Het is een competitief netwerk dat is ontworpen voor ideale prijzen voor kopers.

Wanneer iemand bestanden op het Siacoin-netwerk wil opslaan, worden zijn bestanden eerst versleuteld en vervolgens opgesplitst in vele kleine blokken. Deze blokken worden vervolgens redundant over het netwerk opgeslagen. De bestanden zijn versleuteld zodat de privacy gewaarborgd is.

Bestanden worden in veel stukken opgesplitst, zodat niemand een significant deel van het bestand bezit.

Ten slotte worden de stukken redundant opgeslagen, zodat als iemand die de gegevens opslaat, besluit het netwerk te verlaten of anderszins offline gaat, bestanden en gegevens niet permanent verloren gaan.

Bestanden worden ook gedistribueerd opgeslagen om de snelheid te verhogen. Vergelijkbaar met hoe BitTorrent-netwerken werken, hoe meer knooppunten het bestand opslaan of hosten, hoe hogere downloadsnelheden kunnen zijn.

Degenen die bestanden op het netwerk willen opslaan, betalen een maandelijks tarief voor hun opslag, en ook een ander bedrag wanneer ze proberen de bestanden opnieuw te downloaden.

Siacoins kunnen niet alleen worden verdiend door opslagruimte te bieden, maar kunnen ook worden gedolven. Een ASIC-machine kwam onlangs uit, gebeld Obelisk. Dit apparaat is het eerste in zijn soort en maakt het mogelijk om zowel Siacoin als Decred te minen, die beide hetzelfde algoritme gebruiken.

Het apparaat wordt verkocht voor een prijs van $ 2.499. Volgens de site van de fabrikant, als iemand het apparaat zou gebruiken om Siacoin te mijnen, zouden ze ongeveer 150.000 eenheden per maand krijgen. Bij de huidige prijzen van $ 0,02 zou dat ongeveer $ 3.000 zijn. Volgens dit rekenmachine, zou de winst 120.860 Siacoin per maand zijn.

Wat is een Siacoin waard?

Siacoin-waardering

We weten dat de tokens elk voor $ 0,02 worden verhandeld, maar wat levert dat u op in termen van gegevensopslag? Volgens dit site dat de opslagtarieven berekent, kopen 45 Siacoins 1 TB opslag voor een maand. Dat betekent dat de huidige tarieven slechts $ 0,90 per TB per maand bedragen.

Vergelijk dat eens met providers zoals Dropbox voor bedrijven, die voor 2 TB ongeveer $ 15 per maand in rekening brengen.

De toekomst van Siacoin – Is het een goede investering??

Naarmate meer en meer mensen hun leven leiden op internet en zich bewust worden van mogelijk gegevensverlies als gevolg van crashes van de harde schijf, kunnen services zoals Siacoin die een concurrerende prijs kunnen bieden in de loop van de tijd steeds aantrekkelijker worden..

Op dit moment is echter onbekend hoeveel mensen het netwerk gebruiken om bestanden op te slaan. Alleen gebaseerd op de ongelooflijk lage prijs van netwerkopslag, lijkt het erop dat het huidige netwerkgebruik laag is.

Het is mogelijk dat mensen nog steeds twijfels hebben over de service en de mogelijkheid om bestanden permanent op te slaan. Gezien het feit dat iemand die opslagruimte levert, net zo goed zou kunnen besluiten morgen geen opslagruimte meer aan te bieden en de bestanden van dat knooppunt zouden kunnen verdwijnen.

De hoeveelheid redundantie op het netwerk is vermeld als tussen 10x en 30x. De ontwikkelaar zegt dat de redundantie voldoende is om bescherming te bieden tegen gegevensverlies.

Bovendien wordt de methode waarmee opslagruimten op het netwerk worden geboden, zo gedaan om het gedrag aan te moedigen dat productief is voor het netwerk. Als iemand bijvoorbeeld ruimte op zijn netwerk aanbiedt en zijn apparaat vervolgens plotseling offline haalt, kan hij worden gestraft met het verlies van tokens die worden gebruikt in een proces dat vergelijkbaar is met uitzetten..

Volgens de Siacoin-wiki:

… verhuurders beloven dat ze niet zullen vertrekken door een deel van hun eigen geld als onderpand te storten, dat wordt verbeurd als de verhuurder vertrekt voordat het contract is afgerond.

Hoeveel kunt u verdienen door opslagruimte aan te bieden?

Het lijkt erop dat het hosten van gegevens voor het Siacoin-netwerk tegen de huidige tarieven niet bijzonder lucratief is. Volgens de SiaPulse-calculator zou het hosten van 16 TB aan data, of 4 x 4 TB harde schijven, 720 Siacoins per maand opleveren.

Tenminste, als u tenminste 80% van uw ruimte kunt verkopen. Als uw ruimte ongebruikt is, wordt u niet betaald. Tegen de huidige tarieven is dat slechts $ 14 per maand, en met een vereiste minimale up-time van 95%.

Concluderend biedt Siacoin iets dat behoorlijk aantrekkelijk zou kunnen zijn en vandaag al een sterke use-case heeft. Bovendien is het platform al in gebruik en nu beschikbaar voor gebruik.

Wat we niet weten, is of het grote publiek bereid zal zijn om de beproeving te ondergaan om de tokens te verkrijgen om de service te gebruiken. Momenteel zijn Siacoin-tokens alleen beschikbaar voor aankoop via cryptocurrency-uitwisselingen.

Het is denkbaar dat de gemiddelde leek die alleen een eenvoudige oplossing voor gegevensback-up wil, niet bereid is om door de hoepels te springen die nodig zijn om de tokens te verkrijgen en te begrijpen hoe de software werkt..

Naarmate echter steeds meer mensen begrijpen hoe blockchain-technologie werkt en het proces van het kopen en uitwisselen van tokens in de loop van de tijd gemakkelijker wordt, kan dit een non-issue worden. Op dit moment is het echter niet duidelijk en moet er rekening mee worden gehouden voordat een investering in het platform wordt gedaan.

Openbaarmaking: De auteur heeft geen investeringen in Siacoin- of Siacoin-tokens. Uitgelichte afbeelding via Fotolia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me