Slimme contracten en gedecentraliseerde handelsbeurzen

Over onderwerpen met betrekking tot de blockchain is de afgelopen jaren vrijwel non-stop gerapporteerd, en terecht. Er zijn nu honderden nieuwe bedrijven bezig om zowel producten als diensten te ontwikkelen die gericht zijn op de gedecentraliseerde technologieën.

Met de enorme hoeveelheid pers die blockchain-organisaties hebben ontvangen, hebben velen nagelaten kennis te nemen van een van de nuttigste componenten van deze technologie, namelijk het slimme contract.

Overzicht van slimme contracten

Het primaire doel van het maken van slimme contracten is om het voor individuen mogelijk te maken om met vreemden te handelen en zakelijke transacties uit te voeren, meestal via internet, zonder dat een gecentraliseerde autoriteitswebsite als tussenpersoon hoeft te werken.

Dit is belangrijk omdat het belangrijkste probleem bij het online kopen van producten of diensten, het in dienst nemen van personeel via internet en het online zakendoen met volslagen vreemden de kwestie van vertrouwen is. Door dat probleem op te lossen zonder tussenkomst van een tussenpersoon, kunnen slimme contracten zakelijke uitgaven verlagen, consumentenkosten minimaliseren en onze onafhankelijkheid vergroten bij het uitvoeren van onze eigen zakelijke transacties.

Een van de meest populaire platforms die worden geproduceerd voor innovatief gebruik van de blockchain en slimme contracten, is Ethereum. Ethereum is een open-sourceonderneming die een gedecentraliseerd platform biedt voor webontwikkelaars en bedrijfseigenaren om applicaties te genereren en te distribueren die blockchain-technologieën gebruiken om het gebruik van slimme contracten in plaats van traditionele zakelijke documenten te vergemakkelijken..

De Ethereum-website vestigt de aandacht op het feit dat het platform kan worden gebruikt om vrijwel alles te verhandelen. Door wet, computertechnologie en financiën op ongehoorde manieren samen te voegen, biedt slimme contracttechnologie het potentieel om een ​​groot aantal zakelijke functies uit te voeren met verhoogde transparantie.

Toepassingen voor gedecentraliseerde handel

Open source gedecentraliseerde uitwisselingsplatforms kunnen zowel de liquiditeit bieden die een gecentraliseerde beurs zou bieden, gecombineerd met de veiligheidsmaatregelen als de openheid van de huidige gedecentraliseerde beurzen. Door de jaren heen is een aanzienlijk aantal van de gecentraliseerde beurzen in gevaar gekomen, wat heeft geleid tot het verlies van ongeveer 925K BTC, of ​​iets meer dan $ 2 miljard USD. Toch spelen gecentraliseerde beurzen een belangrijke rol in de cryptocurrency-omgeving omdat ze conventionele financiële diensten en valuta’s verbinden met de blockchain-omgeving..

Onlangs zijn slimme contracten begonnen te worden gebruikt als basis, niet als functie. De meeste op blockchain gebaseerde systemen maken er momenteel gebruik van, maar als hulpmiddel in plaats van het doelwit van hun diensten. Recente wijzigingen in een aantal nationale wetgevers, samen met minder moeilijke toegankelijkheid, zouden kunnen leiden tot een aanzienlijke toename van het algehele gebruik van slimme contractgebaseerde diensten.

Ethereum-aangedreven blockchainEen aantal bedrijven is al begonnen met het werken aan alternatieven die slimme contracten leveren aan bedrijven die niet echt op de blockchain draaien. Beginnend bedrijf, Jincor, die van plan is om volgende maand een ICO uit te geven, heeft een platform ontwikkeld dat business-to-business slimme contracten biedt die zowel in bitcoin als in verschillende andere cryptocurrencies kunnen worden uitgevoerd. Het cruciale onderdeel van hun service is dat bedrijven niet gedwongen worden om zaken te doen in de keten, maar in plaats daarvan het platform gebruiken om afdwingbare, automatische slimme contracten te produceren..

Functies van het Jincor-platform omvatten tal van conceptuele blokken, zoals messenger voor veilige en goedgekeurde zakelijke communicatie, slimme contractsjablonen voor het afhandelen van e-documentcirculatie en cryptocurrency-transacties. Het proces van het maken van een slim contract op basis van het Jincor-systeem vereist alleen het invullen van het registratieformulier.

Het systeem bevat ook een arbitrageoplossing, waarmee bedrijven op gedecentraliseerd niveau kunnen onderhandelen over conflicten, samen met een groot aantal aanvullende financiële instrumenten die het proces van business-to-business-verbindingen aanzienlijk stroomlijnen..

Cryptocurrency opent een breed scala aan verschillende toepassingen voor slimme contracten die anders niet mogelijk zouden zijn. Een voorbeeld is het systeem dat wordt gebruikt door BurstCoin, dat de mogelijkheid heeft om veilingen uit te voeren die automatisch de beste bieder binnen een bepaalde tijdsperiode bepalen en alle andere terugbetalen, onmiddellijk inactieve fondsen overmaken of een gedecentraliseerde loterij exploiteren. Een ander model zijn de vaste activa van Bitshares, wat inhoudt dat onderpand wordt geplaatst in een contract dat het vermogen heeft om dat onderpand te verkopen als de markt een ongewenste stap tegen de eigenaar maakt..

Slimme contracteconomie

Met de ondersteuning van een duidelijke en vaste overeenkomst, samen met duidelijkere onderhandelingsmethoden en geautomatiseerde transacties, bieden slimme contracten een krachtig nieuw hulpmiddel voor startende bedrijven. Moderne ondernemers zouden heel goed een verbeterde, transparantere omgeving kunnen creëren in heel wat bedrijfstakken. Van zakelijk bankieren, investeringen en zelfs B2B-transacties, slimme contracten zijn een belangrijke innovatie die zou kunnen leiden tot meer algemene goedkeuring van blockchain.

Afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me