Soorten crypto-portefeuilles: de 5 beste opties voor opslag van munten

Als het gaat om het beveiligen van uw crypto, zijn ze slechts zo veilig als de portemonnee waarin u ze opslaat.

Er zijn momenteel verschillende soorten crypto-portemonnees beschikbaar. Deze verschillen naargelang het beoogde gebruik, veiligheid, mobiliteit en kosten. Gezien deze selectie is het essentieel dat u de exacte verschillen tussen hen en het familielid kent voors en tegens van elke.

In dit bericht zal ik 5 soorten cryptocurrency-wallets bekijken. Ik zal ook de voor- en zwakke punten van elk bekijken en u de beste opties voor uw persoonlijke voorkeuren presenteren. Ik zal ook eindigen met wat top beveiligingstips voor crypto-portemonnee.

Welke Crypto-portemonnee is de beste?

Er zijn verschillende soorten wallets die kunnen worden gebruikt om uw cryptocurrencies op te slaan. Dit zijn hardware, desktop, mobiel, internet en papier. Elk heeft zijn eigen sterke en zwakke punten, en het bepalen welke u moet gebruiken, hangt af van het gebruik dat u in gedachten heeft voor de portemonnee en de cryptocurrency die daar wordt opgeslagen. Overweeg de volgende vragen:

 • Wordt de portemonnee gebruikt voor alledaagse transacties, of gewoon voor het langdurig vasthouden van de cryptocurrency?
 • Moet u slechts één cryptocurrency of meerdere cryptocurrencies opslaan??
 • Heeft u alleen thuis toegang tot de crypto-portemonnee nodig, of ook als u niet thuis bent??

De antwoorden op deze en andere vragen zullen bepalen welk type crypto-wallets het beste voor u werken. Laten we nu eens nader kijken naar elk type crypto-portemonnee.

Hardware portefeuilles

Een hardware-cryptoportefeuille is enigszins uniek omdat deze de openbare en privésleutels van de gebruiker opslaat op een fysiek apparaat dat lijkt op een USB-station. Hardwareportefeuilles zijn veiliger dan de meeste andere soorten portefeuilles omdat de cryptocurrencies offline worden opgeslagen, waardoor ze ontoegankelijk zijn voor hackers.

Ledger Nano S Portemonnee

Schaf vandaag nog uw Ledger Nano S aan

Hardware wallets kunnen worden gebruikt om veel verschillende cryptocurrencies op te slaan, wat ze erg handig maakt. Het gebruik ervan is ook eenvoudig. Gebruikers pluggen ze in op een met internet verbonden apparaat zoals hun thuis-pc, voeren een beveiligingspincode in en verzenden vervolgens de cryptocurrency en bevestigen. Hardware wallets bevatten ook een fysieke bevestiging op het apparaat zelf voor extra veiligheid.

Voordelen van hardware-portemonnee:

 • Een van de veiligste opslagmethoden voor cryptocurrencies.
 • Uitstekende plek om grote hoeveelheden cryptocurrencies op te slaan voor investeringsdoeleinden.

Hardware wallet nadelen:

 • Hardware wallets zijn niet gratis en sommige kosten honderden dollars.
 • Hoewel ze eenvoudig te gebruiken zijn, zijn ze misschien niet de beste keuze voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrencies.

Enkele van de meer populaire hardware wallets zijn de Ledger Nano S of Nano X, de Trezor Model T en de KeepKey.

Desktop Crypto-portefeuilles

Bureaubladportefeuilles kunnen een veilige keuze zijn voor het opslaan van uw cryptocurrencies, vooral als deze op een offline computer worden uitgevoerd of een computer waarvan u weet dat deze vrij is van malware of virussen. Desktopportefeuilles zijn meestal ook enkele van de meest productieve portefeuilles en bijna elke cryptomunt zal er zijn eigen ‘kern’-portefeuilleversie voor maken.

Bitcoin Core Wallet-gebruikersinterface

Bitcoin Core wallet gebruikersinterface. Afbeeldingsbron: Wikipedia

Er is natuurlijk een wisselwerking en desktopportefeuilles kunnen vatbaar zijn voor hackers die zich richten op de privésleutels van gebruikers.

Als u echter een desktopportemonnee installeert op een computer die nog nooit met internet is verbonden, wordt het in wezen een koude portemonnee en is dit een van de veiligste manieren om uw cryptocurrency op te slaan..

Voordelen van desktopportefeuilles:

 • Erg handig als u in cryptocurrencies handelt.
 • U behoudt de controle over uw privésleutels.
 • Kan zeer veilig zijn bij gebruik op een computer die niet is verbonden met internet.

Desktop portemonnee nadelen:

 • Het maakt het moeilijk om uw cryptofondsen te gebruiken voor dagelijkse aankopen.
 • Het wordt veel minder veilig als het zich op een computer bevindt die is verbonden met internet.
 • U kunt uw cryptocurrencies verliezen als u geen back-up van de portemonnee heeft en uw computer sterft.

Enkele van de meer populaire desktop-crypto-wallets zijn de Exodus-portemonnee, de Jaxx Liberty en de Electrum-portemonnee. U zult ook merken dat de meeste cryptocurrencies hun eigen native desktopportemonnee hebben, wat vaak de veiligste keuze is voor die munt.

Mobiele Crypto-portefeuilles

Een mobiele cryptoportemonnee wordt net als elke andere app op een mobiel apparaat geïnstalleerd. Ze maken het handig om onderweg cryptogeld uit te geven, net als ApplePay. U zult zien dat sommige desktop- en online portefeuilles ook mobiele versies hebben, maar andere mobiele portefeuilles zijn alleen voor mobiel gebruik.

Mobiele Crypto-portemonnee

Een voorbeeld van een mobiele portemonnee door de Atomic Wallet

Dit extra gemak betekent natuurlijk dat u een deel van de functionaliteit verliest die standaard desktopportefeuilles bieden.

U kunt uw telefoon bijvoorbeeld niet gebruiken om staking-beloningen te verdienen op Proof-of-Stake-munten. Je kunt de bronnen van je mobiele telefoon ook niet echt gebruiken om munten te minen, iets dat kan worden gedaan in de kernportefeuilles van talloze mineable cryptocurrencies..

Voordelen van mobiele portemonnees:

 • Over het algemeen veiliger dan online portemonnees.
 • Erg handig voor wie regelmatig crypto als betaalmiddel gebruikt.
 • De meeste mobiele portemonnees hebben ook een QR-scanfunctie.

Mobiele portemonnee nadelen:

 • Als u uw telefoon kwijtraakt, kunt u ook gemakkelijk uw crypto-activa verliezen.
 • Mobiele virussen en malware worden gemakkelijk opgepikt.

Enkele populaire mobiele crypto-portefeuilles zijn Coinomi, Jaxx Liberty, Mycelium en de mobiele app Coinbase.

Web Crypto-portefeuilles

Veel mensen zullen je vertellen dat dit de minst veilige soort crypto-wallets zijn, en dat ze niet helemaal verkeerd zouden zijn. En toch zijn er nog steeds goede redenen om een ​​webportemonnee te gebruiken voor kleine bedragen aan cryptofondsen. Een daarvan is dat u toegang heeft tot uw geld om betalingen te verzenden, ontvangen en uit te voeren vanaf elk apparaat dat een browser heeft en is verbonden met internet..

Crypto Web-portemonnee

Crypto Web Wallet-voorbeeld door Blockchain.com

Het nadeel hiervan is dat u uw privésleutels moet opslaan op de servers van de webportemonneeprovider. Alle populaire webportefeuilles bieden codering voor uw privésleutels, maar het feit dat ze deze nog steeds op hun servers opslaan, maakt de webportefeuille het minst veilige type crypto-portemonnee.

Voordelen van webportefeuilles:

 • Supersnelle transacties.
 • Kan een breed scala aan cryptocurrencies ondersteunen.
 • Handig voor wie altijd onderweg is.

Web wallet nadelen:

 • Beveiligingsrisico’s van oplichting en hackers.
 • Risico op computervirussen.
 • Toegang van derden tot uw privésleutels.

Er zijn een aantal webportefeuilles die u kunt gebruiken, waaronder enkele van de meest populaire, waaronder Green Address, MyEtherWallet en blockchain.info. Merk op dat de portefeuilles die worden aangeboden door cryptocurrency-uitwisselingen in feite webportefeuilles zijn.

Papieren portemonnees

Papieren portemonnees worden daar niet vaak over gesproken, maar ze zijn heel gemakkelijk te gebruiken en bieden een uitstekend beveiligingsniveau. In de basis is een papieren portemonnee niets meer dan een fysieke kopie van uw openbare en privésleutels. U kunt er een maken door ze zelf op een vel papier te schrijven.

Er zijn ook generatoren voor papieren portemonnees die een paar sleutels kunnen maken en deze kunnen afdrukken, samen met een QR-code. Het gebruik van een papieren portemonnee is eenvoudig. Om geld aan de portemonnee toe te voegen, wordt een overboeking gedaan naar het openbare adres van de papieren portemonnee. De portemonnee kan dan worden bewaard in een koude opslagomgeving waardoor deze uit handen van hackers blijft.

Papieren Crypto-portemonnee

Papieren portemonnee gegenereerd op basis van een online Portemonnee Generator

En om het geld in de papieren portemonnee te besteden, maakt u eenvoudig een overschrijving van de papieren portemonnee naar een andere portemonnee met behulp van de privésleutels of door de QR-code te scannen.

Voordelen van een papieren portemonnee:

 • U beheert de privésleutels.
 • Niets opgeslagen op een online apparaat.
 • In wezen hacker-proof.

Papieren portemonnee nadelen:

 • Moeilijk te gebruiken voor dagelijkse transacties.
 • Niet gebruiksvriendelijk voor mensen die nieuw zijn in cryptocurrency.
 • Ze kunnen worden vernietigd (vuur, water, enz.) En ervoor zorgen dat u de crypto-activa die erop zijn opgeslagen, verliest.

Een van de meest populaire generatoren voor papieren portemonnees is WalletGenerator.net. Het ondersteunt het maken van papieren portefeuilles voor 197 verschillende cryptocurrencies. Als het geen munt ondersteunt, kunt u de papieren portemonnee handmatig maken of Google voor een portemonnee-generator voor die specifieke cryptocurrency.

Crypto Wallet-beveiliging 101

Het vinden van de beste cryptocurrency-portemonnee is eigenlijk slechts de eerste stap als het gaat om het beveiligen van uw munten. Hoe u met uw crypto omgaat en hoe u uw portemonnee gebruikt, is net zo belangrijk. Er zijn een aantal dingen waar u rekening mee moet houden voor de beveiliging van uw portemonnee:

 • Back-ups maken: Wanneer u een cryptoportefeuille maakt, krijgt u meestal een verzameling startwoorden die u kunt gebruiken om deze te herstellen. Zorg ervoor dat u een back-up van hen maakt, want ze zijn soms het enige dat een verloren wachtwoord scheidt van een verloren crypto. Er zijn talloze verhalen over geweest mensen die er niet in slaagden een back-up te maken van hun zaden.
 • Houd uw pc / mobiel schoon: Als u uw cryptovaluta op een pc of mobiele portemonnee opslaat, moet u ervoor zorgen dat u geen verdachte bestanden downloadt of schadelijke apps installeert. Er zijn een aantal echt slimme hackers die zelfs malware hebben ontwikkeld die niet wordt opgemerkt door antivirussoftware. Ze kunnen ook mobiele apps uploaden in de officiële app-winkels die duizenden downloads opleveren en die er 100% legitiem uitzien. Wees altijd achterdochtig!
 • Zwijgen is goud: Een van de belangrijkste drijvende krachten achter het creëren van Bitcoin was de privacy van gebruikersfondsen. Daarom is het niet echt het beste idee om mensen te vertellen hoeveel crypto je in je portemonnee hebt. Dit opent u voor een aantal bedreigingen, waaronder die van de fysieke vorm. Er zijn talloze gevallen gemeld waarin crypto-investeerders worden geconfronteerd met de dreiging van geweld als ze de sleutels van hun crypto-portemonnee niet hebben overhandigd. Niemand hoeft te weten wat je bent Hodling!

Gevolgtrekking

Portefeuilles met cryptocurrency zijn een groot probleem, omdat ze zo belangrijk zijn als het gaat om het veilig houden van uw geld. Ze zijn ook de enige manier waarop de meeste mensen cryptocurrencies kunnen verzenden, ontvangen en opslaan. Het type portemonnee dat u gebruikt, is afhankelijk van hoe u cryptocurrencies gebruikt.

Veel mensen zullen merken dat ze verschillende soorten wallets nodig hebben. Misschien hebben ze een hardwareportemonnee voor het opslaan van grote hoeveelheden cryptocurrencies, een desktopportemonnee voor een kleiner bedrag dat ze gebruiken voor handelsdoeleinden, een mobiele portemonnee voor dagelijks gebruik en een webportemonnee op een beurs om gemakkelijk te kunnen handelen.

Elk type crypto-portemonnee heeft zijn eigen voor- en nadelen, en het kiezen van de juiste voor jou hangt af van het gebruik dat je ervoor hebt gepland. Ongeacht voor welke portemonnee u besluit te gaan, zorg ervoor dat u volgt crypto wallet beveiliging 101.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me