Stellar Lumens (XLM): een project om in de gaten te houden in 2018

Als je alle drukte en shilling doorbreekt, is Stellar Lumens (XLM) een van de indrukwekkendere en minder bekende projecten in het cryptocurrency-ecosysteem.

Het Stellar-team heeft natuurlijk veel vooruitgang geboekt in 2017, maar veel gebruikers in de crypto-ruimte weten er nog steeds niet veel van.

Onze voorlopige beoordeling? XLM is absoluut een cryptocurrency die het overwegen waard is om het nieuwe jaar in te gaan. We zullen uiteenzetten waarom.

Ten eerste, nomenclatuur …

“Stellar” = het netwerk, bijv. het Bitcoin-netwerk.

“Lumens” = de cryptocurrency van het Stellar-netwerk, bijv. bitcoins.

Wat doet Stellar Lumens?

Het project, dat zichzelf factureert als een “gedecentraliseerd consensusplatform”, is het resultaat van een fork uit 2014 van Ripple (XRP). Het platform is valuta-agnostisch en kan de transacties van elk type valuta ondersteunen.

Hoe, vraag je? Via de ingebouwde gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling van het Stellar-netwerk.

XLM-whitepaper

YouTube’s Boxmining mijmerend over de XLM-whitepaper – Afbeelding via YT

Naast deze fundamentele punten zijn de specificaties van het platform interessant en veelvoudig:

 • Txs bevestigen in niet meer dan 5 seconden
 • Kan duizenden txs per seconde verwerken (bijvoorbeeld zoals VISA)
 • Kan transacties tussen elke valuta (tokens, activa, enz.)
 • Gebruikt het Stellar Consensus Protocol (SCP), geen Proof-of-Work (POW)
 • Een eenzame, geoptimaliseerde API voor maximaal gebruiksgemak
 • Functionaliteit voor slimme contracten en portefeuilles met meerdere handtekeningen
 • Geen mijnbouw; 100 miljard lumen bestaat vanaf het begin
 • Jaarlijkse inflatie (vast) van 1 procent

Best indrukwekkend spul, vinden we. Maar het is belangrijk om te onthouden dat er bij elk cryptocurrency-project afwegingen zijn. Stellar Lumens lijkt een beetje decentralisatie in te ruilen voor een ongelooflijke hoeveelheid transactiesnelheid. Dus dat is in ieder geval iets om over na te denken.

Proof-of-Work verwijderen

POW is beproefd voor zover het op een betrouwbare, gedecentraliseerde manier consensus genereert voor het native netwerk van een cryptocurrency.

Het SCP van Stellar Lumens helpt bij het creëren van het Stellar-grootboek, dat lijkt op het ‘grootboek’ van Bitcoin, behalve dat SCP wordt gefaciliteerd door ‘elke server waarop de Stellar-software draait’, zoals de website van het project zegt, en elke ‘entiteit kan een Stellar-server draaien’ . “

Deze servers synchroniseren om de paar seconden, waardoor een consensus wordt bereikt.

Waar is Stellar Lumens voor?

Het project kan oplossingen bieden voor enkele belangrijke problemen, waaronder:

 • grensoverschrijdende betalingen
 • microtransacties
 • tussenliggende valuta functionaliteit

Laten we tot dit laatste punt zeggen dat iemand Britse ponden wil ruilen voor Amerikaanse dollars. Het Stellar-netwerk zou de conversie kunnen vergemakkelijken door naar relevante aanbiedingen te zoeken en deze vervolgens te matchen. Lumen zou dan worden gebruikt om de swap snel te maken.

Deze dynamiek kan buitengewoon handig zijn bij kettingconversies, waarbij u moet wisselen tussen een ongebruikelijke valuta en een meer gebruikelijke valuta.

De zeer nuttige mogelijkheden die er spelen, zijn de reden waarom IBM onlangs samen met het Stellar-team werkte aan grensoverschrijdende betalingen; een gigantisch partnerschap door elke verbeelding.

Waar te kopen & Store XLM

Als u besluit dat u wat XLM wilt bemachtigen, moet u naar een van de beurzen gaan waar ze worden vermeld. Aangezien Stellar Lumens een redelijk bekende munt is, worden ze op een aantal verschillende beurzen vermeld.

Enkele van de meest populaire die u kunt overwegen, zijn Binance en Bittrex. Hiervoor moet u eerst Bitcoin of een andere cryptocurrency naar XLM converteren. U kunt echter ook Kraken gebruiken, een gateway-uitwisseling. Hiermee kunt u de wissel fiat valuta verzenden en direct XLM kopen.

Als je eenmaal je XLM hebt, wil je een portemonnee zoeken om ze in op te slaan. Het is volkomen onverstandig om je munten op een exchange te laten, gezien de dreiging die uitgaat van hackers en andere misdrijven. We hebben een uitgebreide lijst gemaakt met de beste Stellar Lumens-portefeuilles waar u uw XLM veilig kunt opbergen.

Is XLM de moeite waard om in te investeren?

Het valt niet te ontkennen dat XLM een aantal interessante specificaties en gebruiksscenario’s heeft.

We kunnen hier bij CoinBureau geen financieel advies geven, maar we denken dat het Stellar-ecosysteem in 2018 een groter jaar zal hebben dan in 2017. Vanaf dat punt moet u persoonlijk beslissen wat goed is voor uw portefeuille..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me