SushiSwap (SUSHI): het ‘All You Can Eat’ DeFi Buffet

De DeFi huidige toestand van de DeFi-ruimte kan in twee woorden worden samengevat: voedselgevecht. Het voelt als een nieuwe belachelijk eten thema Het DeFi-protocol wordt om de dag aan dit culinaire bloedbad toegevoegd. Het meest recente wapen naar keuze? Sushi.

Voor sommigen van jullie betekende de introductie van SushiSwap dat DeFi officieel te ver is gegaan. De controversiële gebeurtenissen rond het project die zich hebben afgespeeld in de korte weken sinds de release, hebben ook de eetlust van velen in de DeFi-ruimte bedorven..

SushiSwap-logo

Er is echter veel meer dan op het eerste gezicht (of de neus) lijkt als het gaat om SushiSwap. Het aanvankelijke 2500% + jaarlijkse rendement op gestorte fondsen is slechts het topje van de tilapia. SushiSwap was tijdelijk het grootste DeFi-protocol op de markt en staat nog steeds in de top 5 (hoewel het niet officieel is gerangschikt).

Het SUSHI-token blijft ook vermeld op Binance en het protocol zelf is onlangs overgenomen door een gerenommeerde speler in de crypto-ruimte. Aan het einde van dit artikel weet je waarom SushiSwap misschien wel een Michelinster verdient.

Wie heeft SushiSwap gemaakt??

SushiSwap is opgericht door twee anonieme ontwikkelaars genaamd 0xMaki en Chef-kok Nomi. Op 26 augustus kwam chef Nomi vrij een medium bericht met details over het SushiSwap-protocol. Dit verleidde 0xMaki om zich bij de SushiSwap Discord aan te sluiten.

Als een van de eerste deelnemers sprak 0xMaki uitvoerig met Chef Nomi en werd daarmee medeoprichter van SushiSwap. Er wordt aangenomen dat er op het moment van uitgave in totaal ongeveer 5 ontwikkelaars aan het project werkten.

SushiSwap-makers

0xMaki (links) en chef-kok Nomi (rechts), makers van SushiSwap. Afbeelding via Unchained Podcast

Hoewel er niet veel bekend is over 0xMaki of Chef Nomi, in een recent interview 0xMaki bevestigde dat chef-kok Nomi ergens in Azië is gevestigd. Het feit dat het Hearthstone-kaartspel waar het Chef Nomi-pseudoniem vandaan komt populair is in China, suggereert dat Chef Nomi Chinees is.

Gezien 0xMaki’s Franse accent, uiterlijk en tijdzone-hint, is hij waarschijnlijk ergens in Frankrijk of een Franstalig land in het Midden-Oosten gevestigd. 0x verwijst naar het startnummer en de letter van alle Ethereum-adressen, en Maki is een populair sushi-gerecht.

De visgeschiedenis van SushiSwap

SushiSwap Geschiedenis

Afbeelding via Nieuws. Bitcoin 

Naast het feit dat het is gemaakt door twee anonieme ontwikkelaars, is SushiSwap niet gecontroleerd voordat het werd uitgebracht. Dat gezegd hebbende, nodigde chef-kok Nomi openlijk enkele van de meest gerenommeerde bedrijven uit, waaronder Quanstamp en Consensys, om de code van SushiSwap te controleren in de eerste Medium-post over het project..

Binnen de eerste week na de release had SushiSwap meer dan 1 miljard USD aan geblokkeerde fondsen verzameld en tijdelijk Aave overtroffen als het grootste DeFi-protocol. De rentetarieven op geblokkeerde fondsen waren hoger dan 2500% per jaar.

SushiSwap Chef Nomi

De exit-zwendeltransactie van chef-kok Nomi is ingeschakeld Etherscan.io 

Op 5 september heeft chef-kok Nomi plotseling geliquideerd meer dan 14 miljoen USD aan SUSHI-tokens die volgens het protocol als ontwikkelingsfondsen waren verzameld. In een reeks van Twitter-berichten hij merkte op dat hij het gevoel had recht te hebben op de fondsen. Dit leidde tot enorme verontwaardiging van de cryptocurrency-gemeenschap, met name de maker van yearn.finance Andre Cronje.

Populaire YouTuber Ivan op Tech woog ook in en merkte op dat “[SushiSwap] net zo erg is als echte sushi”. Ivan ook opgemerkt dat de plotselinge verkoop van SUSHI waarschijnlijk de volgende dag een crash op de cryptocurrency-markt veroorzaakte vanwege het effect op de hele DeFi Space.

SushiSwap Wallet-houders

SushiSwap multi-sig wallet adreshouders. Afbeelding via Twitter.

Chef-kok Nomi stapte vervolgens weg van Sushiswap en gaf het aan Sam Bankman-Fried, de CEO van de FTX cryptocurrency derivatenbeurs. Andre Cronje werd door de SushiSwap-ontwikkelaars ook beschouwd als de nieuwe defacto leider van het protocol.

De SushiSwap-gemeenschap heeft gestemd om 9 personen in de DeFi-ruimte, zoals de oprichter van Compound Finance, Robert Leshner, te selecteren om de sleutelhouders te worden van de multi-sig wallet met de ontwikkelingsfondsen van SushiSwap.

SushiSwap Uniswap Afvoer

De totale waarde van Uniswap kelderde op 9 september. Afbeelding via Twitter

Op 9 september werd Uniswap de titel van grootste gedecentraliseerde uitwisseling ontnomen toen SushiSwap-gebruikers migreerden meer dan 1,14 miljard USD van Uniswaps 1,9 miljard USD vergrendelde cryptocurrency-activa aan het nieuwe SushiSwap-platform.

Hoewel deze migratie was gepland sinds de aankondiging van het protocol, geloofde 0xMaki dat er niet meer dan een paar honderd miljoen dollar aan cryptocurrency zou worden verplaatst. Deze plotselinge overdracht van liquiditeit van het ene protocol naar het andere wordt een vampieraanval.

Chef Nomi keert terug

Chef-kok Nomi verontschuldigt zich op Twitter nadat hij het gestolen ontwikkelingsgeld heeft teruggegeven. Afbeelding via Twitter

Op 11 september heeft chef-kok Nomi kwam plotseling terug het gestolen ontwikkelingsgeld aan SushiSwap. Sommigen denken dat dit is gedaan om meer aandacht op het project te vestigen. In het eerder genoemde interview met 0xMaki merkte hij echter op dat hij via Twitter een ultimatum had gesteld aan chef-kok Nomi die hem vertelde zijn berichten te beantwoorden, anders zou hij gevoelige details over SushiSwap (waarschijnlijk de ware identiteit van chef-kok Nomi) onthullen..

Chef-kok Nomi is niet langer betrokken bij het protocol en beschrijft zichzelf nu op Twitter als de “voormalige chef-kok” bij SushiSwap.

Wat is SushiSwap?

SushiSwap is een gedecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling die is gebouwd op de Ethereum-blockchain. Het wil een evolutie zijn van Uniswap, de meest populaire op Ethereum gebaseerde DEX op de markt voor cryptocurrency. Het is bijna identiek aan Uniswap zowel qua uiterlijk als qua functie.

SushiSwap klassieke interface

De klassieke interface van SushiSwap.

SushiSwap beloont degenen die cryptocurrency storten om liquiditeit te verschaffen aan het protocol met SUSHI, een ERC-20-token dat aan liquiditeitsverschaffers op SushiSwap wordt gegeven en dat kan worden gebruikt voor het beheer van het protocol.

Hoewel SushiSwap een controversiële geschiedenis heeft, was en blijft het sterk community-driven en toegewijd aan de open source van ethos van cryptocurrency. Alle slimme contracten en code zijn voor iedereen gemakkelijk toegankelijk via GitHub van SushiSwap en Middelgrote berichten.

SushiSwap is ook geauditeerd door PeckShield en beoordeeld door Quantstamp. SushiSwap leent veel van zijn code van andere populaire DeFi-protocollen, waaronder Uniswap, Compound Finance en de beruchte Yam Finance.

SushiSwap versus Uniswap

Gezien het feit dat Uniswap is net vrijgegeven hun eigen UNI-token, SushiSwap en Uniswap lijken nog meer op elkaar dan voorheen. Er is echter één belangrijk ding om op te merken, en dat is een probleem dat Uniswap heeft en SushiSwap niet.

SushiSwap versus Uniswap

Afbeelding via Publiceer0x

Liquiditeitsverschaffers verdienen een korting op de handelskosten op beide protocollen. In Uniswap geldt dat hoe meer liquiditeit iemand biedt, hoe groter de korting op de handelskosten van de pool die ze zullen krijgen.

Het gevolg hiervan is dat beloningen voor kleinere liquiditeitsverschaffers verwateren naarmate de pools groter worden. Grote entiteiten zoals cryptocurrency-uitwisselingen, mijnpools en durfkapitaalfondsen kunnen hierdoor vaak het leeuwendeel van deze handelsvergoedingen krijgen.

Omgekeerd, SushiSwap ontwierp zijn SUSHI zodat de early adopters van het protocol 10x de hoeveelheid SUSHI zouden ontvangen als degenen die zich later bij het protocol aansluiten. Deze SUSHI zou kunnen worden gebruikt om een ​​verlaging van de handelskosten van alle pools te krijgen, zelfs als de early adopters stopten met het verstrekken van liquiditeit aan pools (hierover later meer).

Hoe werkt SushiSwap?

Net als veel andere DEX’s, bestaat SushiSwap fundamenteel uit verschillende activapools. Elke pool bevat 2 activa, zoals ETH en LINK (Chainlink). Dit komt omdat het een geautomatiseerde marktmaker gebruikt – een slim contract dat de verhouding tussen twee activa in elke pool gebruikt om hun prijs te bepalen.

Geautomatiseerde marktmaker

Afbeelding via YouTube

We hebben geautomatiseerde market makers uitgebreid besproken in ons recente artikel over Curve Finance en raden u aan om eerst dat gedeelte te lezen als u niet bekend bent met AMM’s of hoe ze werken..

Toen SushiSwap voor het eerst werd uitgebracht, concentreerde het zich rond Uniswap LP (liquiditeitsverschaffer) tokens. LP-tokens op Uniswap zijn ERC-20-tokens die worden uitgegeven aan liquiditeitsverschaffers wanneer ze activa in pools op Uniswap storten.

Deze tokens kunnen worden ingewisseld voor de onderliggende gestorte fondsen, worden gebruikt in andere DeFi-protocollen en zelfs worden ingewisseld voor andere LP-tokens. Liquiditeitsverschaffers ontvangen ook een deel van de handelsvergoedingen van de activa in de pools waaraan zij via de LP-tokens liquiditeit verstrekken.

SUSHI Farming Uniswap

SUSHI-landbouw op Uniswap. Afbeelding via Dapp.com

Wat SushiSwap deed, was liquiditeitsverschaffers op Uniswap belonen voor het inzetten van hun Uniswap LP-tokens op het SushiSwap-protocol. Hun beloning? SUSHI-tokens! Tijdens de eerste 2 weken van de lancering van het protocol werden 1000 SUSHI-tokens per Ethereum-blok (~ 12 seconden) uitgegeven aan gebruikers die hun Uniswap LP-tokens in een verscheidenheid aan komisch genaamde ‘pools’ staken..

Gezien de hoge marktwaardering van SUSHI op dat moment, bedroeg de rente in veel van deze pools meer dan 2500% per jaar. De hoogste opbrengsten waren (en worden nog steeds) van de Sushi Party-pool, die een extra 2x beloning in SUSHI opleverde voor het inzetten van Uniswap LP-tokens voor de SUSHI-ETH-koppeling.

Aan het einde van de periode van twee weken vond The Liquidity Migration ™ plaats. Hierdoor werden alle Uniswap LP-tokens automatisch teruggestuurd naar Uniswap om ze in te wisselen voor de onderliggende crypto en alles naar de nieuwe pools van SushiSwap te sturen. Dit is het evenement dat binnen 24 uur meer dan 1,14 miljard USD aan Uniswap heeft onttrokken.

SushiSwap nieuwe interface

De nieuwe interface van SushiSwap is bijna identiek aan die van Uniswap.

Hierna werd SushiSwap in feite een kopie van Uniswap met extra functies. SUSHI-beloningen werden ook verlaagd tot 100 SUSHI per blok. SushiSwap zoals het momenteel wordt gebouwd, bestaat uit vier hoofdelementen: de SushiSwap Exchange, SushiSwap Liquidity Pools, SushiSwap Menu (Farms) en SushiSwap Sushi Bar.

Hoewel het bestuur van SushiSwap nog niet is uitgerold, zal dit ook kort worden onderzocht, samen met het huidige SushiPowah-stemmechanisme.

SushiSwap Exchange

De SushiSwap Exchange laat je gemakkelijk wisselen tussen 100+ ERC-20 tokens. Net als bij Uniswap is er geen KYC vereist om de SushiSwap-uitwisseling te gebruiken. Het enige dat u nodig hebt, is een Web 3.0-portemonnee zoals Metamask en wat Ethereum om gaskosten te betalen om swaps uit te voeren.

SushiSwap Exchange

De handelskosten op de SushiSwap-beurs zijn 0,3%, hetzelfde als bij Uniswap. 0,25% van deze vergoedingen gaat naar degenen die liquiditeit verstrekken in de Liquidity Pools van SushiSwap en de resterende 0,05% gaat naar de Sushi Bar-pool (daarover meer in een seconde).

SushiSwap-liquiditeitspools

Na The Liquidity Migration ™ introduceerde SushiSwap ‘formele’ liquiditeitsminingpools. Liquiditeitsverschaffers zouden de 0,25% korting op handelskosten op het platform kunnen verdienen door gelijke bedragen van twee cryptocurrencies te storten in een bestaande pool op SushiSwap of door hun eigen pool te creëren.

SushiSwap Liquidity Mining

Liquiditeitsaanbieders krijgen SushiSwap Liquidity Pool-tokens (SLP-tokens) die dezelfde kenmerken hebben als de LP-tokens van Uniswap. Zoals je misschien al geraden hebt, zijn dit de tokens die nu worden gebruikt in plaats van de LP-tokens van Uniswap om boerderij op te leveren.

SushiRuilmenu (boerderij)

SushiSwap’s Menu bevat de voormalige “pools” van de opbrengstlandbouw die in de eerste release van het protocol zijn gevonden. In plaats van de LP-tokens van Uniswap, worden de eigen SLP-tokens van SushiSwap echter ingezet om verschillende bedragen aan jaarlijkse rente te verdienen..

SushiSwap grappig menu

Momenteel is het ‘Menu’-item met de hoogste opbrengst Sushi Party, wat een redelijke 100% + APY oplevert op ingezette SLP-tokens door het verstrekken van liquiditeit aan de SUSHI-ETH-pool op SushiSwap. Deze hoge opbrengsten zijn afkomstig van de SUSHI-tokens die zijn ontvangen voor het uitzetten van SLP-tokens die zijn ontvangen door het verstrekken van liquiditeit aan de SUSHI-ETH-pool.

SushiSwap Sushi Bar

SushiSwap’s Sushi bar is waar u SUSHI-tokens kunt inzetten om meer SUSHI-tokens te verdienen. Als u zich afvraagt ​​waar deze beloningen vandaan komen, denk dan aan de eerder vermelde 0,05% handelsvergoeding. 0,05% van alle handelskosten op SushiSwap wordt toegevoegd aan de Sushi Bar-pool in de vorm van SLP-tokens.

SushiSwap Uitzetten

SushiSwap Uitzetten

SushiSwap Uitzetten: https://sushiswapclassic.org/staking

Minstens eenmaal per 24 uur kan het beloningscontract worden afgesloten dat alle SLP-tokens in de Sushi Bar-pool liquideert in ruil voor het automatisch kopen van SUSHI-tokens op de SushiSwap Exchange. Deze tokens worden vervolgens verdeeld onder alle gebruikers die SUSHI-tokens inzetten in de Sushi Bar in de vorm van xSUSHI-tokens, die kunnen worden omgezet in gewone SUSHI-tokens in de Sushi Bar..

Beheer van SushiSwap

Het SushiSwap-team is momenteel in ontwikkeling een governance-framework genaamd Omakase DAO dat de controle over het protocol aan de gemeenschap zal overdragen. Iedereen met SLP-tokens die zijn ontvangen door het verstrekken van liquiditeit aan de SUSHI-ETH-pool of degenen met xSUSHI-tokens (waarvoor ook SUSHI-ETH SLP-tokens nodig zijn), kunnen stemmen op wijzigingen in SushiSwap.

Hoewel de details nog steeds worden uitgewerkt, wordt verwacht dat u deze tokens een bepaalde tijd moet inzetten om deel te nemen aan de stemming.

SushiRuil SushiPowah Stemmen

Voorlopig kunnen SushsiSwap Improvement Proposals (SIP’s) worden ingediend en gestemd door iedereen in de SushiSwap’s SushiPowah pagina op Snapshot. Voor degenen die niet vertrouwd zijn, is Snapshot een openbaar zichtbaar bestuursforum dat wordt gebruikt door DeFi-protocollen zoals Aave, Balancer, en yearn.finance.

Met SushiPowah, elke SLP-token voor de SUSHI-ETH-pool is gelijk aan één stem voor of tegen het voorstel, met 300.000 SLP-stemmen voor plus een quorum van 50% om de voorgestelde wijziging te halen en door te voeren, die door alle negen multi-sig sleutelhouders.

SUSHI Cryptocurrency

SUSHI is een ERC-20-token uitgegeven aan liquiditeitsverschaffers op de gedecentraliseerde uitwisseling van SushiSwap. Het wordt verdiend door liquiditeit te verstrekken aan pools op SushiSwap en te worden ingezet in ruil voor SLP-tokens die worden gebruikt om het protocol te regelen.

SushiSwap-token

Het token is ontworpen om vroege gebruikers van het protocol te belonen door hen in staat te stellen een verlaging van de kosten van SushiSwap te blijven verdienen, zelfs nadat ze zijn gestopt met het verstrekken van liquiditeit aan de pools van SushiSwap. Dit kan gedaan worden door SUSHI uit te zetten om meer SUSHI te verdienen SushiSwap’s Sushi Bar.

SUSHI Cryptocurrency ICO

Er was geen ICO voor SUSHI. De uitgifte van SUSHI begon op Ethereum-bloknummer 10750000. Zoals eerder vermeld, werden 1000 SUSHI elk Ethereum-blok (12 seconden) uitgegeven aan degenen die Uniswap LP-tokens uitzetten op het oorspronkelijke protocol van SushiSwap.

SushiSwap SUSHI ICO

Het Ethereum-blok dat begon met de uitgifte van SUSHI-tokens. Afbeelding via Etherscan.io

Nadat The Liquidity Migration ™ plaatsvond, daalden de SUSHI-beloningen tot 100 SUSHI per Ethereum-blok. Dit kan worden verminderd door de gemeenschap. SUSHI is momenteel een inflatoire cryptocurrency en heeft geen beperkt aanbod. Dit is om ervoor te zorgen dat liquiditeitsverschaffers op SushiSwap voortdurend worden gestimuleerd.

SUSHI-prijsanalyse

Zoals je misschien al geraden had, betrad SUSHI de cryptocurrency-markt op 28 augustus met een waarde van bijna nul. Op 1 september was de prijs echter omhooggeschoten van een paar cent tot meer dan 12 $ USD, omdat boeren met oogsten naar binnen stormden om te profiteren van de krankzinnige jaarlijkse procentuele opbrengsten die SushiSwap biedt..

SUSHI Cryptocurrency-prijs

SUSHI cryptocurrency prijsgeschiedenis. Afbeelding via CoinMarketCap

Slechts een dag later stortte de prijs met meer dan 50% in tot minder dan 6 $ USD, en daalde opnieuw met meer dan 50% op 5 september tot ongeveer 2,50 $ USD toen SushiSwap’s mede-oprichter Chef Nomi meer dan 14 miljoen USD aan SUSHI liquideerde. Ondanks de oplossing van de situatie een week later, blijft SUSHI in prijs dalen.

Waar kan ik SUSHI-cryptocurrency krijgen??

SUSHI is bijna net zo gemakkelijk te krijgen als echte sushi. Binance vermeld SUSHI op 1 september, wat waarschijnlijk de ongelooflijke prijsstijging veroorzaakte. Sindsdien hebben andere gerenommeerde beurzen, waaronder Huobi en OKEx, het token vermeld.

SUSHI Cryptocurrency Exchange

SUSHI cryptocurrency-markten. Afbeelding via CoinMarketCap

Als je de voorkeur geeft aan gedecentraliseerde uitwisselingen, is SUSHI nog steeds beschikbaar op Uniswap en kan deze natuurlijk worden gekocht bij de SushiSwap Exchange. De liquiditeit op al deze beurzen is erg hoog en het 24-uurs handelsvolume voor SUSHI is bijna het dubbele van de marktkapitalisatie. Als zodanig zou je geen problemen moeten hebben om deze sappige cryptocurrency-token in handen (of eetstokjes) te krijgen.

SUSHI Cryptocurrency-portefeuilles

Omdat SUSHI een ERC-20-token is, kan het worden opgeslagen op vrijwel elke cryptocurrency-portemonnee die op Ethereum gebaseerde activa ondersteunt. Waar u uw SUSHI moet neerzetten, hangt af van wat u ermee wilt doen.

SUSHI Portemonnee Metamask

De Metamask-webportemonnee.

Als u geïnteresseerd bent in het gebruik van SushiSwap om liquiditeit te bieden of deel te nemen aan governance, kunt u het beste een Web 3.0-portemonnee zoals Metamask gebruiken. Als u van plan bent uw SUSHI vast te houden totdat de markt er hongeriger naar is, kunt u een veilige mobiele portemonnee zoals de Atomic Wallet of een hardware wallet zoals de Trezor portemonnee zou het lukken!

SushiSwap-routekaart

SushiSwap heeft maar één doel en slechts één doel: de beste DEX in cryptocurrency worden. Dit is een vrij breed doel, en er zijn momenteel geen specifieke toekomstige mijlpalen uitgewerkt door het nieuwe SushiSwap-team.

SushiSwap-routekaart

De mijlpalen uit het verleden van SushiSwap. Afbeelding via Twitter

Het document dat het dichtst bij een roadmap komt, is dat van SushiSwap recent medium bericht op 12 september. Het beschrijft een reeks doelen, waaronder het oplossen van bestaande bugs, het aangaan van partnerschappen met andere DeFi-projecten zoals Ren, het toevoegen van nieuwe functies zoals limiet- en stop-loss-orders, en het voltooien en implementeren van het nieuwe beheersmechanisme. Het lot van SushiSwap zal in handen zijn van de gemeenschap zodra hun DAO is gelanceerd.

Waarom we van SushiSwap houden

Ondanks de schijnbare belachelijkheid van het project en de chaos die het in zijn korte geschiedenis heeft veroorzaakt, is SushiSwap er nog steeds in geslaagd om ongeveer 800 miljoen van de eerste 1,14 miljard die het uit Uniswap heeft afgevoerd, vast te houden. De DEX onderhoudt ook ongeveer 200 miljoen USD dagelijks volume.

SushiSwap SUSHI Icoon

Zelfs met deze cijfers wordt de DEX momenteel niet vermeld op Etherscan.io’s DeFi-ranglijst noch op CoinMarketCap. Om eerlijk te zijn, SushiSwap moet zijn reputatie in de DeFi-gemeenschap nog herstellen.

Hoewel er een zeer lange lijst van kritiek is die tegen SushiSwap kan worden ingebracht, is misschien wel de meest geldige en dringende het volgende: wat gebeurt er nu Uniswap zijn eigen native token heeft uitgebracht?

SushiSwap zal echt moeten innoveren als ze enige kans willen hebben om relevant te blijven, vooral in een competitieve ruimte die erg, erg snel groeit. Case en point, er zijn al twee vorken van SushiSwap: Kimchi en Sashimi (geen van beide hebben echter veel grip gekregen).

SashimiSwap SushiSwap concurrent

SashimiSwap, een vork van SushiSwap. Afbeelding via Medium 

Er moet ook worden opgemerkt dat de relatief onprofessionele naamgeving en gebruikersinterface van veel DeFi-protocollen, waaronder SushiSwap, waarschijnlijk zelfs nog meer onsmakelijk zijn voor serieuze retailinvesteerders dan doorgewinterde oogstboeren. Controverses zoals de exit-scams van chef-kok Nomi hebben aan het eind van de dag echt pijn gedaan in de ruimte.

Dat gezegd hebbende, lijkt SushiSwap meer heerlijke maaltijden te serveren dan ooit onder nieuw management. De ambitie en toewijding van de belangrijkste ontwikkelaars en de gemeenschap is bewonderenswaardig en kan net voldoende zijn om het project tot ver in de toekomst voort te zetten.

SUSHI Cryptocurrency-inflatie

Het huidige inflatiepercentage van SUSHI cryptocurrency. Afbeelding via Glassnode

Nog een laatste opmerking: hoewel we geen financieel of investeringsadvies kunnen geven, zijn cryptocurrencies die landbouwbaar zijn, zoals SushiSwap’s SUSHI-token, vaak beter te verdienen dan erin te investeren..

Terwijl de tokenomics van SUSHI kan en zal waarschijnlijk veranderen via stemmen door de gemeenschap, het relatief hoge emissieniveau zal waarschijnlijk de prijs van het token laag houden, aangezien degenen die het kweken, blijven verkopen aan een steeds kleinere aankooppool. Aan het eind van de dag hangt het allemaal af van de vraag naar het protocol en voorlopig is sushi niet in stijl.

Speciale dank aan @Infinity_UK voor het helpen verduidelijken van een paar details over SushiSwap’s SushiPowah-stemstatistiek!

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me