Syscoin Review: de eerste volledig gedecentraliseerde marktplaats

Naarmate cryptocurrencies dichter bij het verkrijgen van reguliere acceptatie komen, zou hun interactie met e-commerceplatforms van vitaal belang moeten zijn. Er zijn geruchten dat online retailreuzen Amazon en Ebay kijken naar de mogelijkheid om Bitcoin-betalingen op hun sites toe te staan.

Syscoin hoopt derde partijen helemaal te omzeilen en streeft naar een gedecentraliseerde marktplaats die gecentraliseerde sites zoals Amazon een run voor hun geld kan geven.

Wat is Syscoin (SYS)?

Syscoin brengt zichzelf op de markt als een wereldwijd netwerk, een gedistribueerd grootboek, een gedecentraliseerde database en een blockchain. Bovendien is het ook een cryptocurrency met het platform inclusief zijn native SYS-token.

Het project wordt geleid door Sebastian Schepis, die zowel een maker van Syscoin als een kernontwikkelaar is en het project wordt ook goed ondersteund door de Blockchain Foundry. The Foundry fungeert als een blockchain-technologieontwikkelingsbedrijf en creëert commerciële blockchain-gebaseerde oplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Ondanks dat het in 2016 is gestart, speelde het managementteam van Blockchain Foundry een belangrijke rol bij de ontwikkeling van het Syscoin-protocol in 2014.

Syscoin Cover afbeelding

Syscoin-teamleden. Bron: syscoin.org

Het Syscoin-project is iets van een Zwitsers zakmes en het uitgebreide platform bevat een verzameling functies die kunnen worden gebruikt om oplossingen te bieden voor een breed scala aan gedecentraliseerde services.

Een van de belangrijkste doelstellingen van het team achter het project is om tussenpersonen te omzeilen en de controle weer in handen te geven van detailhandelaren en consumenten, terwijl de aanzienlijke kosten die momenteel door de toonaangevende e-commerceplatforms in rekening worden gebracht, worden geëlimineerd..

Wat maakt Syscoin speciaal?

Syscoin kwam tot leven als een vork van het Bitcoin-protocol in 2014 en heeft een algoritme dat merge-mining met Bitcoin mogelijk maakt. Hierdoor kunnen miners tegelijkertijd cryptocurrencies minen die op hetzelfde algoritme zijn gebaseerd, en Syscoin kan de kracht van merge-mining gebruiken met Bitcoin en andere SHA-256-munten. Dit geeft Syscoin een zeer veilig en stabiel netwerk dat fungeert als een solide basis voor het platform.

Naast het bieden van een volledig gedecentraliseerde markt, bevat het Syscoin-platform ook een aantal belangrijke functies die zijn bedoeld om de volledige e-commerce-ervaring te verbeteren. Gebruikers hebben bijvoorbeeld toegang tot een onbeperkte voorraad, terwijl winkeliers zowel goederen van andere gebruikers kunnen doorverkopen als toestaan ​​dat hun producten tegen commissie worden doorverkocht..

Prijzen op de markt kunnen worden gekoppeld aan fiat-valuta’s zoals USD, EUR en GBP of aan de prijs van BTC. Hoewel de marktplaats ook een arbitrale escrow-functie bevat die tokens in escrow houdt totdat aan de verkoopvoorwaarden is voldaan en het geld wordt vrijgegeven aan de verkoper.

Het platform bevat ook gecodeerde berichten, portefeuilleadressen die zijn gekoppeld aan namen en digitale certificaten waarmee gebruikers digitale privéactiva kunnen uitgeven en uitwisselen, zoals registratiesleutels en cadeauboncodes..

Syscoin Blockmarket-bureaublad

Syscoin Blockmarket-bureaublad. Bron: syscoin.org

Bovendien biedt Syscoin financiële transacties die bijna nul kosten, en om deze lage kosten te ontgrendelen, moeten gebruikers betalingen doen via de native SYS-cryptocurrency. Het platform maakt ook betalingen mogelijk in Bitcoin en Zcash (ZEC).

Hoe levensvatbaar is het project?

Syscoin is een gevestigd project dat al bestaat sinds 2014 en nog veel ruimte heeft om te groeien wat betreft het ontwikkelen van hun gebruikersbestand en het genereren van aanzienlijke inkomsten.

Het project werkt rechtstreeks in tegenstelling tot gecentraliseerde zakelijke markten en stelt gebruikers in staat om alles rechtstreeks op de Syscoin-blockchain te verkopen of een bedrijfssite te bouwen die hun infrastructuur gebruikt om transacties te verwerken..

Het team heeft een volledig functioneel product ontwikkeld en heeft eraan gewerkt om een ​​aantal functies op te nemen die het platform een ​​echt levensvatbaar alternatief maken voor sites zoals Amazon en Ebay..

Bovendien heeft Syscoin het vermogen om in waarde te stijgen als gevolg van speculatie en om te profiteren van het verkrijgen van intrinsieke waarde uit het aanbod van gedecentraliseerde diensten die het biedt..

De blockchain van Syscoin kan 750 transacties per seconde (TPS) ondersteunen, en dit is gepland om te stijgen tot maximaal 300.000 TPS met een geplande masternode-release. Het SYS-token is momenteel een van de cryptocurrencies met de laagste kosten op de markt en loopt alleen achter op transactiekostenvrije cryptocurrencies zoals NANO en NEO.

Overzichten van Syscoin

Bron: syscoin.org

Cruciaal is dat het platform ook gedistribueerd certificaatbeheer mogelijk maakt en gebruik maakt van cryptografische technieken waarmee gebruikers een reeks digitale certificaten kunnen uitgeven, autoriseren en uitwisselen.

Deze certificaten kunnen worden geauthenticeerd via het gebruik van een cryptografisch proof-of-work-mechanisme op het platform en dit opent de deur naar de wijdverspreide creatie en uitwisseling van digitale activa zoals certificeringen, eigendomsdocumenten, ontvangstbewijzen, evenementtickets, softwarelicenties en garanties..

Syscoin maakt ook gebruik van geharde slimme contracten die zijn versterkt en niet op dezelfde manier kunnen worden aangetast als Ethereum slimme contracten en dit maakt het platform een ​​serieuze optie voor organisaties die betrokken zijn bij verzekeringen, medicijnen en gaming..

Dit maakt het ook mogelijk om een ​​reeks goederen en diensten op de site te verhandelen die de huidige mogelijkheden van de meeste gecentraliseerde markten overtreft.

Ondanks dat het al deze functies bevat, heeft het project nog steeds een aantal obstakels die moeten worden overwonnen om algemene acceptatie aan te trekken. Momenteel zijn de leidende reguliere marktplaatsen buitengewoon goed bekend en het zal een uitgebreide en langdurige periode van reclame en marketing vergen om gebruikers naar de site te trekken.

Syscoin concurreert ook met platforms zoals Shopify en WordPress (Woocommerce) waarmee retailers relatief eenvoudig e-commerce sites kunnen opzetten en ook zeer bekend zijn.

Naast het vechten om aandacht, wordt Syscoin ook geconfronteerd met ‘interne’ concurrentie van andere blockchain-operaties. BitBay werkt ook als een gedecentraliseerde marktplaats waar goederen en diensten kunnen worden verhandeld zonder tussenpersonen. Terwijl nieuwkomer Oorsprong protocol is ook klaar om zich te vestigen in de wereld van gedecentraliseerde markten.

Is Syscoin de moeite waard om in te investeren?

Logo van Syscoin

Afbeeldingsbron: syscoin.org

Als een van de meer gevestigde munten op de markt, zouden crypto-investeerders zich meer op hun gemak moeten voelen in de wetenschap dat het project een flink aantal jaren achter de rug heeft. Tot maart 2017 had Syscoin echter een marktkapitalisatie van slechts $ 6 miljoen en elke SYS werd verhandeld tegen een prijs van $ 0,01.

Door een sterke belangstelling in de zomer steeg het project aanzienlijk in waarde voor het einde van het jaar Bull Run zag SYS verhandelen tegen een prijs van ongeveer $ 0,91 en bereikte een marktkapitalisatie van $ 487 miljoen.

Als gevolg hiervan is het gemakkelijk voor nieuwe investeerders om te denken dat ze de boot misschien hebben gemist, ook al wordt het token momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 0,70 en behoudt het een marktkapitalisatie in de regio van $ 375 miljoen. Door een aantal ontwikkelingen zou het project echter in de loop van het jaar in waarde moeten blijven stijgen.

Masternodes zijn gepland om live te gaan in het eerste kwartaal van 2018 en dit zal tot 300.000 TPS mogelijk maken, bovendien zullen microbetalingen functioneel worden omdat het Lightening-netwerk is opgenomen in het Syscoin-kernmainnet..

Het team heeft ook hun plannen voor het jaar met vermelding van:

Onze ontwikkelingsplannen voor 2018 omvatten het toevoegen van gedecentraliseerde databases en bestandsopslag, het verhogen van de transactiesnelheid naar POS / Visa / MasterCard-mogelijkheden, het toevoegen van echte Turing-complete slimme contractmogelijkheden voor onbeperkte bedrijfslogica, zijketens, applicatielagen en onze identiteitslaag

Kortom, Syscoin wordt ondersteund door een sterk team dat over het algemeen hun beloften nakomt. Het platform bevat een reeks functies die waardevol zullen zijn voor retailers en is goed gepositioneerd om zijn stempel te drukken naarmate blockchain-technologie bekender wordt.

Aangezien Amazon, Ebay en PayPal hun tarieven blijven verhogen en strengere regels handhaven, hebben online verkopers binnenkort weinig andere keus dan op zoek te gaan naar goedkopere alternatieven..

Syscoin is een blockchain-protocol waarmee zowel particulieren als bedrijven goederen en diensten, gegevens en digitale certificaten veilig en tegen lage kosten kunnen verhandelen. Het platform zal enorm profiteren van een aanzienlijke toename van de acceptatie en nieuwe investeerders zijn misschien het beste gediend om het project op middellange tot lange termijn te bekijken, ook al heeft het laten zien dat het plotseling in waarde kan stijgen..

Uitgelichte afbeelding Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me