Tekenen van massale adoptie van Bitcoin zijn er in overvloed

Bitcoin is echt out of the box en op weg om een ​​vast onderdeel van het dagelijks leven te worden.

De tijd dat de cryptocurrency beperkt was tot het dark web en alleen werd gebruikt door criminelen en mensen met een twijfelachtige moraal, is voorbij. Bitcoin is nu een vast onderdeel van het financiële landschap en wordt met de dag alomtegenwoordiger.

Van belastingen tot collegegeld

Minder dan een maand geleden kondigde de Zwitserse stad Chiasso aan dat vanaf volgend jaar burgers hiervan gebruik zouden kunnen maken Bitcoin om hun lokale belastingen te betalen. Dit volgt op een verhuizing door een andere Zwitserse stad die vorig jaar begon met het accepteren van betalingen voor gemeentelijke diensten op dezelfde manier. Beide bewegingen zijn geïmplementeerd om te proberen de gebieden te vestigen als centra van cryptocurrency en blockchain-technologieën.

Als dit een gewaagde stap in het onbekende lijkt, dan zou het als een verrassing kunnen komen om te horen dat deze Zwitserse steden relatieve laatkomers zijn voor de Bitcoin-partij in vergelijking met de Universiteit van Cumbria. In 2014 werd UoC de eerste instelling in het VK die collegegeld begon te accepteren betalingen in bitcoins en andere universiteiten volgen nu zijn voorbeeld. Als je het geluk had om naar een van de beste privéscholen van New York te gaan voordat je aan je universitaire carrière begon, zou je hele opleiding theoretisch kunnen worden gefinancierd door je Bitcoin-investeringen (of die van je ouders)..

Er is nu een grote verscheidenheid aan bedrijven en services die bitcoins accepteren en de lijst groeit met de dag. Maar een biertje kopen of een domeinnaam registreren met bitcoins is één ding – het betalen van collegegeld of belastingen is iets heel anders. Het zijn deze meer significante, minder triviale betalingen die wijzen op massale acceptatie in plaats van nieuwheidswaarde.

Bitcoin voor onroerend goed

Eigendom Bitcoin kopenNaast collegegeld en belastingen is voor velen van ons huur een andere belangrijke uitgave. We moeten tenslotte allemaal ergens wonen. Nogmaals, Bitcoin dringt ook door in deze sector – in september kondigde een Londense vastgoedontwikkelaar aan dat zijn huurders hun stortingen met bitcoins met huurbetalingen die later dit jaar worden toegestaan. Soortgelijke regelingen zijn gemeld van New York tot de Filippijnen.

Bitcoin kan ook worden gebruikt om onroerend goed te kopen. In september werd aangekondigd dat lingeriemagnaat Michelle Mone en haar partner kopers de mogelijkheid gaven om appartementen in hun nieuwe ontwikkeling in Dubai te kopen met bitcoins, terwijl op een iets kleinere schaal een ondernemende Zuid-Londenaar zijn huis in Peckham op dezelfde manier te koop aanbood..

Het is gemakkelijk om de aantrekkingskracht te zien voor degenen die ervoor kozen om Bitcoin te gebruiken voor dit soort aankopen. Transacties zijn volledig veilig en vrijwel onmiddellijk. Vertragingen met bankoverschrijvingen en vergoedingen van derden worden verlaagd omdat de valuta op peer-to-peer-basis werkt. En voor de velen van ons wier vertrouwen in banken nooit is hersteld na de crash van 2008, biedt Bitcoin een democratisch, gedecentraliseerd en levensvatbaar alternatief.

Realistische verwachtingen

We zijn nog ver verwijderd van massale acceptatie en het proces zal geleidelijk verlopen in plaats van van de ene op de andere dag. Hoewel er inderdaad duizenden winkels en bedrijven over de hele wereld zijn die nu bitcoins accepteren, zijn er nog miljoenen die zich nog steeds aan het traditionele systeem houden.

De publieke perceptie van Bitcoin wordt nog steeds gekleurd door zijn darkweb-associaties in de hoofden van veel mensen en er zijn er genoeg die het concept van een digitale valuta zonder solide incarnatie verbijsterend vinden. Attitudes en percepties zullen moeten veranderen, maar er zijn bemoedigende tekenen die aantonen dat een dergelijk proces in volle gang is.

In 1789 schreef Benjamin Franklin aan een vriend dat ‘in deze wereld niets met zekerheid gezegd kan worden, behalve de dood en belastingen.’ Al die jaren is de kans groot dat niet veel mensen het daarover oneens zijn. We hebben al gezien hoe Bitcoin die tweede zekerheid betaalt in Zwitserland, dus overweeg dit: als u een begrafenis plant in Minnesota, Crescent Tide Begrafenisdiensten trots zeggen dat ze ook bitcoins accepteren. Er is zelfs een korting van 3%.

Met de twee zekerheden van het leven die al worden gedekt door Bitcoin, die erop zouden wedden dat al het andere daartussen uiteindelijk dezelfde weg zou gaan?

Afbeeldingen via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me