Telegram-token inkomend? Uitgelekt witboek suggereert belangrijke ontwikkelingen dit jaar

Telegram, het op privacy gerichte gecodeerde chatprotocol dat zowel mobiele als desktopclients ondersteunt voor video, tekstchat en het delen van bestanden, is de ultieme bron geworden voor veel cryptocurrency-projecten.

Bekijk gewoon een aantal cryptocurrency-projecten en u zult zien dat ze waarschijnlijk Telegram gebruiken om met hun klanten en investeerders te communiceren.

Het is duidelijk dat de cryptocurrency-gemeenschap Telegram met veel enthousiasme heeft geadopteerd. Het is om deze reden dat het bedrijf achter Telegram zijn eigen blockchain en token gaat aanbieden genaamd TON. De ICO en voorverkoop aan investeerders kunnen maar liefst $ 1 miljard opleveren.

Wat is Telegram?

Telegram gelekt witboek ICO

Beeld Bron

Niet te verwarren met de 19e-eeuwse telecommunicatiemethode die de wereld veranderde, Telegram is een gecodeerd communicatieplatform. De Telegram-app kan worden uitgevoerd op Windows, Mac, iOS en Android.

Het is heel gemakkelijk in te stellen en te gebruiken. Het is ook zeer veilig en alles wat erop wordt verzonden, wordt automatisch gecodeerd. Het programma ondersteunt ook bestandsoverdracht, spraakoproepen en videochat.

De laatste twee jaar begon een groot aantal cryptocurrency-projecten met Telegram als hun favoriete communicatiemethode. Voordien was Slack het platform bij uitstek.

Grote zwermen kwaadwillende bots vielen echter Slack-groepen aan en verspreidden valse informatie op een manier waardoor het leek alsof het van een legitieme bron kwam. Ze deden dit door de ‘Slackbot’ te triggeren om een ​​officieel ogend herinneringsbericht te sturen dat afkomstig leek te zijn van beheerders.

Meestal waren deze aanvallen bedoeld om nietsvermoedende gebruikers aan te vallen om zich aan te melden of hun privésleutels af te geven aan een phishing-website. Na nieuws over wijdverspreide Ethereum-token-airdrops zouden deze bots bijvoorbeeld beweren dat je om een ​​airdrop te krijgen je privésleutel zou moeten geven aan een goed gemaakte phishing-site.

Deze aanvallen moedigden een aantal groepen aan ga weg van Slack en in plaats daarvan naar Telegram of andere concurrenten zoals Rocket Chat of Discord.

Telegram kondigt nieuwe cryptocurrency aan in gelekt document

Volgens een witboek dat is uitgebracht door thenextweb.com, het doel van de Telegram ICO zal ongelooflijk ambitieus en breed zijn.

Het plan schetst details voor een betalingsnetwerk dat miljoenen transacties per seconde kan ondersteunen, een ‘oneindig sharding’-paradigma, een master chain en tot 2 ^ 92 sub blockchains.

Verder zal het netwerk opereren in een gehybridiseerde gecentraliseerde en gedecentraliseerde aanpak. Gedecentraliseerde deelnemers kunnen worden beloond via een proof-of-stake economisch model.

Het TON-platform waarop de cryptocurrency van Telegram zou werken, somt verschillende use-cases voor het netwerk op. Dit omvat een gedecentraliseerd programma voor bestandsopslag (net als Siacoin), een VPN / proxy-service die anonimiteit mogelijk maakt en censuur omzeilt, een DNS-service en een platform voor ‘diensten van derden van welke aard dan ook die smartphone-achtige interfaces mogelijk maken. voor gedecentraliseerde apps en slimme contracten “.

Last but not least is er de TON-betalingsapplicatie die een microbetaalkanaalnetwerk mogelijk maakt dat “directe off-chain waardeoverdrachten tussen gebruikers, bots en andere diensten” mogelijk maakt. Het witboek zegt specifiek dat dit off-chain transacties in Lightning Network-stijl zijn.

Al deze functies zullen uiteindelijk direct (of indirect) worden gekoppeld aan de Telegram-app. Het eindresultaat zou zijn dat iedereen die Telegram gebruikt, ook transacties zou kunnen uitvoeren in de cryptocurrency van Telegram. Net als het Kin-token, zou dit ertoe kunnen leiden dat miljoenen gebruikers een cryptocurrency-portemonnee hebben die er anders misschien niet zou hebben gehad. Vermoedelijk zou dit het ook mogelijk maken dat in-chat fooien optreden.

Een cryptocurrency-toekomst van Telegram?

Omdat de reikwijdte en doelen van dit project zo groot zijn, is het moeilijk om precies te zeggen hoe de gemeenschap zal reageren op en / of gebruik zal maken van deze blockchain-technologie. Bovendien is een groot aantal van de functies die worden beschreven in het wit papier suggereren dat TON effectief een aantal andere concurrerende blockchain-projecten zou kunnen vervangen.

Dit kunnen andere tokens van het betalingstype, fooi-tokens, VPN-providers, bewijs van inzet-tokens en elke blockchain zijn die slimme contracten verwerkt, zoals Ethereum of Lisk..

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat een enkel blockchain-project de hele blockchain-economie absoluut zal domineren, is het denkbaar dat er uiteindelijk één grote winnaar is. Zo’n winnaar zou in zekere zin de Google van blockchain worden. Als de cryptocurrency van Telegram echt zoveel dingen wil omvatten, kijken we misschien naar een project dat de Google van cryptocurrency wil zijn.

Volgens de whitepaper zal de eerste stabiele implementatie van TON en het is een portemonnee in Telegram ergens aan het einde van dit jaar plaatsvinden. De TON-services zoals bestandsopslag en proxy zullen naar verwachting in de tweede helft van 2019 uitkomen.

Hoewel we nog geen informatie hebben over een openbare ICO, stelt het uitgelekte witboek wel dat er een grootschalige fiat voor de verkoop van tokens kan plaatsvinden. Aangezien dit project een libertaire filosofie volgt, lijkt het waarschijnlijk dat er ooit een grootschalige marktgestuurde tokenverkoop zal plaatsvinden..

De prijzen voor het token zijn nog niet helemaal duidelijk, maar het witboek suggereert elk ongeveer $ 0,10 tot $ 2,00.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me