Terrexa Review: complete beginnershandleiding

In deze review zullen we een gloednieuwe cryptocurrency-uitwisselingsservice bekijken die net op de markt is verschenen.

Terrexa streeft ernaar een snelle en eenvoudige manier te zijn voor handelaren om cryptocurrency in handen te krijgen. Terrexa is ontwikkeld door veteranen van de Forex-industrie en probeert andere gevestigde crypto-uitwisselingsgateways en portefeuilles over te nemen.

U kunt echter op zo’n nieuwe service vertrouwen?

In deze uitgebreide Terrexa-review zullen we dieper ingaan op de uitwisseling en je alles geven wat je moet weten. We kijken onder meer naar de veiligheid, techniek, team, regelgeving en tarieven.

Laten we eraan beginnen.

Terrexa Overzicht

Terrexa werd gelanceerd in april 2018 en wordt gecontroleerd door een houdstermaatschappij genaamd Prime Marshall Cy Ltd. Het bedrijf is gevestigd in Cyprus en heeft een adres op Arch Makariou 3, 34 Hadjiyannis Court Limassol..

Terrexa is eigenlijk een merk dat is gelanceerd door Leverate-handelssystemen. Voor degenen die het niet weten: Leverate is een bekende technologieleverancier voor een reeks FX-makelaars over de hele wereld.

Maak gebruik van handelssystemen ontwikkelen die door een makelaar worden gebruikt als een “white label” -product. Als zodanig lijkt het erop dat Terrexa de springplank is voor de lancering van het nieuwe cryptocurrency-uitwisselingsplatform van Leverate.

In een recent interview met Finance Magnates verklaarde Amir Haimpour, Senior Product Manager bij Terrexa het volgende:

“Bij Terrexa zijn we dromers en onze nieuwe ruilservice en digitale portemonnee zijn het openingsshot. We zijn al begonnen met het plannen van onze volgende stappen in dit fascinerende ecosysteem “

Het is dus duidelijk dat Terrexa vrij grote ambities heeft met betrekking tot hun strategie in de cryptocurrency-markten.

Terrexa is niet per se gereguleerd en er lijkt in Cyprus geen regelgeving te zijn over hoe digitale valutawisseldiensten moeten werken. Er zijn geen “Money Service” -licenties vergelijkbaar met de soorten die ze in de VS hebben.

Dit is misschien een van de redenen waarom Terrexa niet openstaat voor Amerikaanse klanten. Ze willen niet in strijd zijn met de voorschriften die gelden voor geldservicebedrijven.

Is Terrexa veilig?

Een van de belangrijkste vragen voor een handelaar als het gaat om het omgaan met cryptocurrency-uitwisselingen en -diensten, is hoe veilig ze zijn. We worden constant herinnerd aan de risico’s als we hier zijn over hacks en inbreuken die tot grote verliezen leiden.

Een van de voordelen van Terrexa is dat ze puur als crypto-uitwisselingsgateway werken. Ze slaan uw geld niet op hun systemen op en daarom heeft u altijd de controle over uw privésleutels op uw lokale portemonnee.

Daarom zijn ze veel minder kans om een ​​doelwit te zijn voor hackers, omdat ze niet veel munten op hun servers hebben staan.

Terexa SSL-codering

Terrexa SSL-certificaat

Aangezien u ze nog steeds creditcardgegevens moet geven en gevoelige informatie moet uploaden, is het geweldig om te zien dat Terrexa volledige SSL-codering op hun domein heeft. Al deze communicatie is gecodeerd via de 256-bits standaard.

Wanneer je inlogt op Terrexa.com zul je zien dat de browser een hangslot heeft naast zijn domein. Dit is een indicatie dat u zich op de juiste Terrexa-server bevindt en hen veilig de vereiste informatie kunt sturen.

Het lijkt erop dat Terrexa niets biedt op het gebied van tweefactorauthenticatie die u waarschijnlijk op andere exchanges en portefeuilles zult vinden. Hoewel er geen geld op de beurs is opgeslagen, zou dit minder zorgwekkend kunnen zijn.

Dekking van activa

Terrexa is nog steeds een relatief nieuwe beurs en als zodanig hebben ze momenteel niet zo’n groot scala aan cryptocurrency-activa. Op dit moment zijn de enige munten die u bij hen kunt kopen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

Asset Coverage bij Terrexa

Asset Coverage bij Terrexa

Dit kan veranderen zodra Terrexa heeft aangegeven dat ze graag een lijst willen maken van Ripple (XRP) Bitcoin Cash (BCH) en Litecoin (LTC).

In de tussentijd zou u Terrexa altijd kunnen gebruiken als wat een “Fiat Gateway” wordt genoemd. Met andere woorden, u kunt het gebruiken om uw USD of EUR in te wisselen voor crypto en vice versa. Die crypto kan vervolgens worden verzonden naar andere beurzen zoals Binance die meer muntdekking hebben maar geen Fiat-betalingsoptie.

Terrexa-vergoedingen

Iets dat we erg leuk vonden aan Terrexa, was hun zeer eenvoudige vergoedingsstructuur. Ze passen één tariefniveau toe voor het kopen / verkopen van cryptocurrencies dat alleen verschilt naargelang uw betaalmethode.

Als u munten gaat kopen met uw creditcard, betaalt u 5%. Als u een overboeking gaat gebruiken, is dit 3%. Dit is redelijk in lijn met andere uitwisselingen zoals de Bitstamp Exchange die 5% in rekening brengen voor creditcardtransacties.

Er zijn echter geen afzonderlijke handelskosten, aangezien het tarief dat Terrexa voor de aankoop in rekening brengt, zowel de spreads als de kosten die we hierboven noemen, omvat. We hebben de koers die Terrexa met de koersen op Coin Market Cap heeft dubbel gecontroleerd en ze zijn relatief consistent.

Klantenservice

Een ding waar cryptocurrency-handelaren de laatste tijd in grote mate mee te maken hebben gehad, is het gebrek aan klantenservice op de grotere beurzen. Tijdens de bull run van 2017 moesten gebruikers dagen wachten om antwoorden op hun tickets te krijgen.

Aangezien Terrexa nog een nieuwe centrale is, is er niet zoveel informatie online van gebruikers over de klantenondersteuning. Wat we echter heel goed vonden aan Terrexa, is het feit dat ze een telefoonnummer hebben dat je kunt bellen.

Terrexa Banner uit

Dit is +35725030027 en ze lijken open te staan ​​voor gebruikers die inbellen als ze een probleem hebben. Uw vraag wordt echter wellicht beter online afgehandeld via het ticketformulier. U kunt hun ondersteuningsteam ook bereiken via e-mail op [email protected]

Als alternatief, als uw vraag routinematiger van aard is, kunt u hun vragen FAQ sectie. Dit bevat de meest elementaire informatie als het gaat om het beheren van uw account, evenals verificaties enz.

Betalingen en opnames

Terrexa werkt meer als een gateway met een interface. U stuurt ze geld en zij sturen de cryptocurrency naar het door u gewenste wallet-adres. Hierdoor lijken ze behoorlijk op die van Coinmama.

U kunt ze ook Bitcoin sturen en zij zullen dan een overboeking verwerken om voor de Bitcoin te betalen. Op dit moment kun je alleen Bitcoin verkopen.

Als u uw creditcard gebruikt, moet de betaling onmiddellijk plaatsvinden. Als u echter een betaling via overboeking doet, duurt dit minimaal 2-3 werkdagen. Dit is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder waar u het geld vandaan haalt en de bank van waaruit u verzendt.

Momenteel accepteert Terrexa alleen fiat-valuta-overschrijvingen in de vorm van USD en euro’s. Als u geld heeft in een andere valuta, kunt u dit omrekenen voordat u het verzendt of u kunt een creditcardbetaling uitvoeren.

In termen van betalingslimieten, als u een creditcard gebruikt, kunt u tussen € 50 en € 5.000 aan crypto kopen. Wanneer u gebruik maakt van de bedradingsmogelijkheid dan kijkt u naar een afname tussen € 20 en € 2.500 per transactie.

Met de bedradingsoptie heeft Terrexa, zodra u de betaling heeft gedaan, de bedradingsreferentie nodig om er zeker van te zijn dat ze het inkomende geld zullen ontvangen. Terrexa zal de cryptotransactie starten op het moment dat ze de fondsen kunnen bevestigen. Cryptotransacties worden meestal binnen een uur bevestigd.

Aanmelden bij Terrexa

Als u eenmaal heeft besloten dat u Terrexa wilt uitproberen, moet u een account aanmaken. U kunt dit doen door naar de aanmeldingspagina te gaan hier.

Terrexa-aanmeldingsstap

Aanmelden bij Terrexa Exchange

Voor deze stap hebben ze alleen uw e-mailadres en een wachtwoord nodig. Aangezien Terrexa geen tweefactorauthenticatie heeft, wilt u misschien een extra sterk wachtwoord kiezen. We raden u aan een service te gebruiken, zoals een sterk wachtwoord generator.

Zodra u deze stap heeft voltooid, stuurt Terrexa u een bevestigingsmail. U moet de link in de e-mail volgen voordat u kunt inloggen op uw account.

E-mailbevestiging Terrexa

Bevestig de e-mail van Terrexa

Wanneer u die stap heeft voltooid, is uw account nu actief, maar u zult waarschijnlijk uw identiteit moeten verifiëren.

Terrexa KYC en verificatie

Het is aan te raden om uw identiteit te bevestigen voordat u hun diensten gaat gebruiken.

Waarom is dit?

Terrexa wordt beheerd door een groot en gerenommeerd bedrijf en als zodanig moeten ze bovenop hun KYC en anti-witwaspraktijken staan. Daarom eisen ze dat al hun gebruikers hun identiteitsverificatieprocedure voltooien.

Voor maximaal $ 5.000 moet u uw persoonlijke gegevens bevestigen en uw identiteitsdocumenten uploaden. Hieronder vindt u de informatie die Terrexa nodig heeft voor de eerste stap van verificatie.

KYC-informatie over Terrexa

Vereiste KYC-informatie over Terrexa

Zodra u deze stap heeft voltooid, zal Terrexa u vragen om uw identiteitsbewijs en uw bewijs van verblijf te uploaden. Het identiteitsbewijs moet een door de overheid uitgegeven identiteitsbewijs zijn. Dit kan een paspoort of een rijbewijs zijn.

KYC-documenten op Terrexa

Documenten vereist door Terrexa voor accountverificatie

In termen van het bewijs van ingezetenschap, hebben ze een energierekening nodig. Om dit geldig te laten zijn, moet het worden gedateerd binnen de laatste 6 maanden.

Zodra u deze documenten heeft geüpload, zal Terrexa de verificaties voltooien. Ze nemen contact met u op als ze meer informatie nodig hebben. Het lijkt erop dat in dit stadium de verificaties bij Terrexa handmatig worden uitgevoerd, maar u kunt binnen 24 uur een reactie op uw verificatie verwachten.

Als je meer dan $ 5.000 aan cryptovaluta wilt kopen, dan moet je geverifieerd zijn tot niveau 2. Hiervoor moet je een soort “vragenlijst” invullen. Als u echter een onbeperkte hoeveelheid cryptocurrency wilt kopen, moet u een zogenaamde “stand van zaken” voltooien..

Dus helaas voor die gebruikers die de voorkeur geven aan anonieme aankopen, moet u hen uw documenten sturen.

Inderdaad, de meeste beurzen vereisen tegenwoordig verificatie voordat ze kunnen handelen. We hebben een aantal andere opties besproken om Bitcoin anoniem te kopen, mocht dat uw doel zijn.

Hoe te kopen op Terrexa

Zodra uw account is geverifieerd, kunt u doorgaan met het kopen van uw eerste cryptocurrency. Iets dat we erg leuk vinden aan Terrexa, is hoe gemakkelijk het is om snel crypto op hun platform te kopen.

U klikt op de knop Kopen / verkopen in de kop en u gaat naar hun standaard bestelformulier hieronder. U kunt het bedrag van een munt invoeren dat u wilt kopen of hoeveel u bereid bent te besteden.

Terrexa-bestelformulier voor cryptocurrency

Bestelformulier om cryptocurrency te kopen op Terexa

Als u eenmaal heeft besloten hoeveel u wilt kopen, kunt u de aankoop bevestigen. Terrexa zal dan vragen waar u de munten naartoe wilt sturen (uw persoonlijke Bitcoin-adres). De laatste stap hierna is het bevestigen van uw betalingsgegevens.

Betalingsgegevens om Crypto op Terrexa te kopen

Geef Terrexa uw betalingsgegevens voor aankoop

In dit geval hebben we ervoor gekozen om met een kaart te betalen, dus hiervoor zijn onze creditcardgegevens nodig. Als u de bedradingsoptie had geselecteerd, zou deze zijn afgesloten met de bankrekeninggegevens van Terrexa.

Als u aan de andere kant Bitcoin heeft die u op Terrexa voor fiat wilt inwisselen, dan kiest u ervoor om ze Bitcoin te sturen in plaats van Fiat-valuta. U selecteert dit in het bestelformulier.

In dit geval kunnen ze u het geld alleen via een bankoverschrijving sturen. Als u op “ruilen” klikt, gaat u naar de pagina waar u de bankgegevens van de bestemming moet invullen. Hieronder vindt u dit bestelformulier.

Bedradingsinstructies voor Terrexa

Uw bankgegevens vereist door Terrexa

Als u niet wist wat de invoer was, is het “Filiaalnummer” de BIC / SWIFT-code van de bank en het rekeningnummer het IBAN-nummer dat uw bank voor u zal aanmaken. Als er specifiek problemen zijn met het formulier, kunt u contact opnemen met de ondersteuning van Terrexa.

Terrexa mobiele apps

Als u geen eigen cryptocurrency wallet heeft om uw munten op te slaan, dan kunt u altijd gebruik maken van de Terrexa mobile wallet. Dit is beschikbaar op zowel Android- als Apple-apparaten.

Dit zijn complete portemonnees wat betekent dat uw sleutels opgeborgen zijn lokaal op uw telefoon. U kunt echter ook vanaf uw telefoon verbinding maken met uw Terrexa-account en munten kopen terwijl u onderweg bent.

Terrexa mobiele applicatie

Terrexa Mobile-app op de Apple App Store.

Aangezien dit nog een vrij nieuwe app en omruilservice is, zijn er nog geen reviews voor de iOS-app. Er lijken echter nog een paar recensies in de Google Play Store te zijn. De portemonnee ondersteunt alleen Bitcoin, dus als je Ether wilt kopen, moet je een andere portemonnee zoeken.

Institutionele klanten

Als u een bedrijf bent dat afhankelijk is van inkomsten in Bitcoin of cryptocurrency, kunt u een Terrexa-institutionele account aanvragen. Dit kan u meer opties geven voor het inwisselen van munten zonder dat u munten op een beurs hoeft te laten staan.

Als je een account bij Terrexa wilde aanvragen dan kan dat hier. Ze zullen contact met u opnemen en uw zakelijke behoeften bespreken.

In termen van zakelijke KYC zullen ze waarschijnlijk documenten aanvragen zoals het oprichtingscertificaat en persoonlijke identificatie van de directeur. Dit zijn standaarddocumenten die vereist zijn bij een andere beurzen.

Gevolgtrekking

Hoewel Terrexa een gloednieuwe cryptocurrency-uitwisselingsservice is, lijken ze te weten wat hun kerncompetenties zijn. Ze hebben een snelle en effectieve manier ontwikkeld waarop gebruikers cryptocurrency in handen kunnen krijgen.

Hoewel ze momenteel misschien geen reputatie hebben, vinden we het leuk dat ze worden ondersteund door een gevestigde en gerenommeerde Forex-technologieleverancier. We denken ook dat het relatief veilig is, aangezien u overal de volledige controle heeft over uw privésleutels.

Dat wil niet zeggen dat er geen ruimte voor verbetering is.

Als ze legitiem willen concurreren met enkele van de meer gevestigde beurzen, moeten ze meer munten in hun diensten opnemen. Ze moeten ook nadenken over de introductie van meer beveiligingsprocedures, zoals 2-factor authenticatie.

Terrexa zou ook meer verkoopopties voor cryptocurrency moeten bieden. Ze staan ​​gebruikers momenteel alleen toe om hun Bitcoin om te zetten in Fiat-valuta. Dit is exclusief de gebruikers die hun geld van ETH hebben ontvangen

Dat gezegd hebbende, Terrexa is nog steeds gloednieuw en ze moeten ervoor zorgen dat ze een volledig getest basisproduct hebben voordat ze het gaan uitbreiden.

Samengevat, een gemakkelijke en effectieve manier om snel de cryptocurrency-markten te betreden via een fiat-gateway.

Uitgelichte afbeelding via Terrexa

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me