The Waves Platform: een gedecentraliseerde vermogensbeurs

Als je de laatste tijd blockchain-ontwikkelingen hebt gevolgd, dan heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van het gedecentraliseerde Waves-platform.

Dit bedrijf voltooide vorig jaar een crowdfunding voor zijn platform, lang voordat ICO’s in de mode waren. Ze slaagden erin om een ​​indrukwekkende 30.000 BTC op te halen. Destijds was dit ongeveer $ 16 miljoen waard.

Nu, met de snelle appreciatie van Bitcoin sindsdien, heeft het bedrijf tal van plannen om hun nieuwe technologie te implementeren.

Wat is Waves precies en waarom wordt het beschouwd als een van de meest revolutionaire technologische ontwikkelingen?

Wat is golven?

De Golven platform heeft zichzelf omschreven als een open blockchain-platform. Het wil de bestaande Bitcoin-blockchain als basis nemen en de functionaliteit aanzienlijk verbeteren.

Het team van Waves wilde een platform bouwen dat waardeoverdracht mogelijk zou maken. Meer in het bijzonder is het Waves-platform zo ontworpen dat activa zoals Bitcoin, Fiat-valuta’s en andere fysieke activa kunnen worden uitgegeven.

Nadat ze zijn uitgegeven, kan het platform ook fungeren als een gedecentraliseerde beurs waar ze tussen individuen kunnen worden verhandeld. Er is ook de mogelijkheid voor bedrijven om crowdfunding te financieren via de Waves-klant.

Gedecentraliseerde waardeoverdracht

Hoewel er al een aantal gedecentraliseerde uitwisselingen zijn, zijn dit niet de meest gebruiksvriendelijke of robuuste platforms. Bovendien is er geen gemakkelijke manier voor de gebruiker om snel en gemakkelijk tokens om te zetten in een Fiat-valuta.

Dit is iets dat Waves wil veranderen. Door het gebruik van hun eigen Waves fiat gateway kunnen gebruikers hun fiat inwisselen voor crypto-tokens en vice versa.

Deze fiat-gateways worden gedaan in samenwerking met bepaalde gateway-exploitanten die vergelijkbaar zijn met betalingsproviders, waardoor deze gebruikers hun geld gemakkelijk in de tokens kunnen omzetten.

Dit worden “Fiat-tokens” genoemd die vervolgens naar het Waves-platform kunnen worden gestuurd (wUSD, wEUR enz.). Aangezien het crypto-tokens zijn, gebeurt de overdracht veel sneller en met lagere kosten dan bij traditioneel bankieren.

Zodra de gebruikers hun Wave fiat-tokens hebben ontvangen, kunnen ze worden opgenomen en ingewisseld voor Fiat-valuta zodra ze zijn herkend op de blockchain.

Natuurlijk zijn er als gedecentraliseerde activabeurs andere activa die op het platform kunnen worden getokeniseerd. De belangrijkste daarvan is Bitcoin. Gebruikers van het Waves-platform kunnen Bitcoin (wBTC) tokeniseren, die wordt ondersteund door fysieke Bitcoin in een verhouding van 1 op 1.

Gecentraliseerde snelheid

Waves wil ook snellere waardeoverdrachten en transacties mogelijk maken dan mogelijk is op de meeste gedecentraliseerde netwerken. In feite heeft het Waves-team beweerd dat ze willen dat hun uitwisseling werkt alsof het een gecentraliseerde uitwisseling is.

Om deze snelheid te bereiken, maakt het Waves-platform gebruik van Matcher waardoor HFT, asset voor asset trading en een innovatieve token-benadering mogelijk is. Dit zorgt voor een snellere aanmaak van blokken en een toename van de effectieve bandbreedte.

Deze technologie stelt het Waves-platform ook in staat om de hoge belastingen te weerstaan ​​die op het netwerk worden geplaatst tijdens ICO’s of cryptocurrency airdrops..

Door het gebruik van deze technologie kan het Waves-platform de snelheid en efficiëntie bereiken van een gecentraliseerd handelsplatform met de veiligheid en beveiliging die gepaard gaat met gedecentraliseerde blockchains.

The Waves Wallet

Handelen op het Waves-platform kan worden gedaan door middel van het Waves Lite portemonnee. Hierdoor kunnen gebruikers communiceren met de blockchain zonder alles te hoeven downloaden.

De portemonnee kan worden gedownload als een html-bestand of kan worden uitgevoerd als een Chrome-browserplug-in. Ze hebben ook een “lite” -versie van de portemonnee uitgebracht die op Android kan worden uitgevoerd.

Waves Wallet-client

Afbeelding via wavesplatform.com

Wat echt nuttig is bij de Waves lite-client, is dat het nieuwe gebruikers een zachte introductie biedt tot cryptocurrencies en de onderliggende blockchain-technologie.

Ze konden bijvoorbeeld om te beginnen alleen handelen met Fiat-valuta en andere, meer traditionele door grondstoffen gedekte activa. Maar als ze het gevoel hebben dat ze klaar zijn om de overstap naar digitale assets zoals Bitcoin te maken, kunnen ze gemakkelijk de overstap maken.

Als alternatief voor ICO’s biedt de Waves-portemonnee ontwikkelaars en bedrijven ook een effectief middel om geld in te zamelen bij de investeerders. Deze investeerders kunnen hun tokenized aandelen op de blockchain ontvangen.

Waves Trading-opties

Afbeelding via wavesplatform.com

Golftokens kunnen ook worden “gedolven” door netwerkknooppunten. Er is een beperkt aanbod van Waves-tokens en gebruikers krijgen tokens als ze een volledig knooppunt hosten en de transactiekosten als beloning ontvangen.

Huidige status van het platform

Hoewel het Waves-platform nog in ontwikkeling is, zijn veel van de genoemde functies al actief op het platform (bijvoorbeeld uitgifte van activa).

Deze middelen worden Custom Application Tokens (CAT’s) genoemd en kunnen worden gedistribueerd naar een groot aantal mensen of naar slechts een paar individuen. Daarom zullen ze hoogstwaarschijnlijk worden gebruikt voor crowdfunding.

Een ander kenmerk dat uniek is voor Waves en al actief is, is de betaling van transactiekosten in aangepaste tokens in plaats van in de eigen valuta. Dit maakt het veel gemakkelijker voor applicaties die op Waves zijn gebouwd.

Waves heeft hun Bitcoin-gateway al opgezet waarmee gebruikers hun Bitcoin rechtstreeks naar Waves kunnen sturen en deze kunnen converteren naar de Waves-tokenized-versie (wBTC).

Iets waar nog aan wordt gewerkt is de decentrale uitwisseling. Het Waves-team werkt ook nog steeds aan de Fiat-gateways, waarbij de Euro waarschijnlijk als eerste wordt gelanceerd.

Toekomstige ontwikkelingen

Het team van Waves heeft ook andere interessante voorstellen die ze graag zouden willen opnemen, zoals het Bitcoin NG-protocol. Hierdoor kan de latentie worden geminimaliseerd terwijl de doorvoer wordt gemaximaliseerd.

De NG-protocol is een alternatief dat tot doel heeft het aantal transacties per blok te verhogen zonder het aantal benodigde vorken te vergroten. Het doet dit door het gebruik van twee verschillende soorten blokken.

Met de grote oorlogskas van Bitcoin-opstartfondsen en enkele van de slimste geesten van het project, heeft het Waves-platform al een aantal belangrijke bedrijven aangetrokken.

Namen zoals MobileGo, ZrCoin, Chronobank en anderen hebben het enorme potentieel van inzamelen op het Waves-platform gerealiseerd.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me