Tierion Review: de Blockchain Proof & Verification Engine

Tierion is een interessant blockchain-project dat een gebied aanneemt dat uniek is van anderen. Ze werken aan gegevensverificatie, maar op grote schaal.

Meer specifiek heeft het team het idee van notarisering en de bewaring van documenten overgenomen en verschoven naar de bescherming van digitale gegevens. Ze proberen het proces van deze verificatie eenvoudig en vooral goedkoop te maken.

Maar kan zo’n grootse visie realistisch worden bereikt?

In deze Tierion-review zullen we u alles geven wat u moet weten over het project. We zullen hun technologie, ontwikkeling en teamleden bekijken. We zullen ook het potentieel voor het TNT-token analyseren om op de lange termijn meer acceptatie te garanderen.

Wat is Tierion?

Volledige verificatie van gegevens en documenten is inderdaad een behoorlijk uitdagende aangelegenheid. Hoewel er standaardprocedures zijn om dit te doen, zijn deze soms verouderd en hebben ze niet het tempo van de technologie bijgehouden. Tierion probeert gebruik te maken van onveranderlijke blockchain-technologie om deze gegevens te verifiëren.

Tierion Blockchain

Overzicht van het Tierion-protocol. Afbeelding via Angel.co

Andere bedrijven hebben geprobeerd iets soortgelijks te doen door gegevens te verankeren in blockchains, maar ze liepen allemaal tegen de uitdaging van schaalbaarheid aan en konden deze hindernis niet overwinnen. Deze vroege pogingen maakten gebruik van de Bitcoin-blockchain en publiceerden slechts één document-hash naast elke Bitcoin-transactie. Het probleem is dat Bitcoin bij lange na niet genoeg netwerkdoorvoer heeft om alle document-hashes te verwerken die moesten worden opgenomen.

En het gebruik van het Bitcoin-netwerk en de blockchain werd onbetaalbaar, waarbij de kosten van elk document in 2017 opliepen tot meer dan $ 3. Alsof dit allemaal niet genoeg was, betekende de vertraagde bloktijd van Bitcoin dat de tijdstempel op de documenten niet klopte. . Het team van Tierion heeft een manier gevonden om al deze hindernissen te overwinnen.

Tierion-gebruiksgevallen

Er zijn veel industrieën die enorm zullen kunnen profiteren van een blockchain-oplossing die in staat is om gegevens te verifiëren en te beveiligen. Gezondheidszorg, financiële dienstverlening en verzekeringen zijn slechts enkele van de bedrijfstakken die elk jaar tientallen miljoenen dollars uitgeven om gegevens te verifiëren en veilig op te slaan. Tierion zou zowel het proces eenvoudig kunnen maken als het veel goedkoper kunnen maken. En door al deze gegevens over te brengen naar de blockchain, wordt het ook onveranderlijk.

Tierion was op de goede weg lang voordat het ICO werd in de zomer van 2017. In de korte twee jaar van zijn bestaan ​​tot dan toe was het al een samenwerking aangegaan met Microsoft op het gebied van data-integriteit. Daarnaast heeft het ook Internet of Things-gegevenswerk gedaan met Phillips, evenals referentie-verificatie en auditwerk met andere bedrijven.

Tierion-gebruiksscenario's

Lijst met enkele gebruiksscenario’s van Tierion

Als je kijkt naar de reikwijdte van gegevensintegriteit, gegevensverificatie, auditing en referentie-verificatie, wordt het bereik waarvoor Tierion kan worden gebruikt bijna grenzeloos. Verschillende bedrijven en industrieën zullen het kunnen gebruiken voor notarisering, voor het verifiëren van inloggegevens, om het proces te bewijzen en om transacties van een tijdstempel te voorzien.

Bovendien zijn er een aantal verschillende industrieën die gebruik kunnen maken van het Tierion-protocol. Ze kunnen cryptografisch bewijs leveren van de bestelling, integriteit en tijdstempel van tal van bedrijfsprocessen. Deze omvatten bijvoorbeeld toeleveringsketens, financiële transacties, verzekeringsclaims, medische dossiers en KYC-procedures (Know Your Customer).

Hoe Tierion werkt

Tierion gebruikt de Chainpoint-technologie om wat zij de ‘proof engine’ hebben genoemd te creëren. Door dit gebruik van Chainpoint zegt Tierion dat het blockchain-technologie kan gebruiken om gegevens te verifiëren. Dat omvat alles, van medische dossiers tot financiële transacties en juridische contracten. Hun uiteindelijke doel is om het proces te vereenvoudigen en tegelijkertijd vertrouwen minder duur te maken.

Tierion werkt door gegevens te verankeren aan een transactie op de blockchain met behulp van de proof-engine. Hierdoor kan iedereen op elk moment de integriteit en het tijdstempel van de gegevens verifiëren door deze eenvoudigweg op te zoeken op de betrouwbare blockchain. Dit elimineert de noodzaak voor vertrouwde bronnen van derden, zoals notarissen. Momenteel biedt Tierion deze mogelijkheid voor zowel de Bitcoin- als Ethereum-blockchains.

Chainpoint Proof of Generation

Het proces voor het genereren van Chainpoint-proof

Chainpoint is de open standaard die door elke ontwikkelaar kan worden gebruikt om gegevens aan een blockchain te koppelen om een ​​tijdstempel en bewijs te creëren. Chainpoint bevat verschillende ontwikkelaarstools en is door honderden bedrijven gebruikt om applicaties te maken die gebruikmaken van gegevenskoppeling. Chainpoint is ook het fundament van het Tierion Network.

Misschien wel het meest opwindende onderdeel van het Tierion Network is de Proof-applicatie die naar verwachting begin 2019 wordt gelanceerd. De Proof-applicatie draait op Chainpoint, waardoor deze kan opschalen naar miljoenen dagelijkse bewijzen. Een bewijs is waar een bedrijf de integriteit van gegevens en tijdstempel verifieert zonder gebruik te maken van een externe betrouwbare bron. Bedrijven kunnen met slechts een paar muisklikken aan de slag en gegevensverificatie zal snel, eenvoudig en goedkoop zijn.

Team & Investeerders

Als je kijkt naar de levensvatbaarheid van een project, is het erg belangrijk om naar de achtergrond van de kernteamleden te graven. Het Tierion-team lijkt een behoorlijk indrukwekkende mix van zakelijke en technische ervaring te zijn. Tierion werd mede opgericht door Wayne Vaughn (CEO) en Jason Bukowksi (Lead Developer).

Vaughn begon zijn carrière halverwege de jaren negentig bij een digitaal marketingbureau en was verantwoordelijk voor het creëren van een van de eerste SaaS-marketingautomatiseringsplatforms. Hij zit ook in de adviesraad van Blockchain Capital.

Tierion-teamleden

De belangrijkste teamleden van Tierion

Bukowski is voornamelijk betrokken geweest bij het ontwikkelen van zeer schaalbare software. Hij ontwikkelde een van de allereerste real-time webanalyseplatforms en is nu de hoofdontwikkelaar voor Chainpoint. De twee worden vergezeld door VP Engineering Glenn Rempe, de belangrijkste architect van Tierion, evenals VP Business Development Pierre Wolff en Head of Marketing Adam Evers..

Er zijn ook enkele spraakmakende bedrijven in de blockchain-ruimte die in Tierion hebben geïnvesteerd. Dit zijn onder meer blockchain-kapitaal, de Digital Currency Group en Fenbushi Capital. De Digitale valutagroep is opgericht door Barry Silbert en zij zijn de eigenaren van Coindesk, het grootste mediabedrijf in de crypto-ruimte.

Tierion-gemeenschap

Voor een project dat in 2015 begon, zou ik de Tierion-gemeenschap niet groot of sterk willen noemen. Waarschijnlijk komt dat omdat Tierion zich nooit heeft gericht op het opbouwen van een community, omdat ze meer geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun oplossing aan andere bedrijven. In ieder geval is de Tierion-blog al meer dan een maand niet bijgewerkt, en verder Twitter, waar er 17.000 volgers van Tierion zijn, zijn er hiaten van 7-10 dagen tussen tweets.

De Tierion Reddit heeft iets meer dan 2.500 lezers. De grootste actieve groep bevindt zich op Telegram, waar het team ook mistactief is, en er zijn momenteel 4.319 leden van de Telegram-groep.

Het TNT-teken

Tierion voerde zijn ICO uit in juli 2017, met een hard cap van $ 25 miljoen. Dat was destijds een behoorlijk ambitieus cijfer, maar het kostte slechts 1 dag om de harde limiet van $ 25 miljoen te halen, met 350 miljoen van de totale voorraad van 1 miljard TNT-tokens die voor $ 0,0710 elk werden verkocht. Nog eens 350 miljoen werd behouden als toekomstige stimulans voor het ecosysteem, 290 miljoen werd behouden door Tierion en 10 miljoen werd gebruikt om de kosten van de tokenverkoop te dekken.

Iedereen kan TNT-tokens verdienen door een node uit te voeren. Deze node-operators ontvangen TNT als beloning voor het beveiligen van het netwerk en het verbeteren van de schaal en betrouwbaarheid ervan. TNT-tokens zullen ook worden gebruikt om toegang te krijgen tot netwerkdiensten zoals Chainpoint en het aanstaande Proof.

Binance TNT

Registreer bij Binance en koop TNT-tokens

TNT-tokens herstelden zich onmiddellijk na de ICO, waarbij de prijs eind augustus 2017 bijna $ 0,23 bereikte. De prijs daalde vervolgens helemaal tot $ 0,047 in oktober en november, wat zeker teleurstellend was voor de ICO-investeerders. Ze kregen echter een tweede kans toen TNT in december omhoog schoot, samen met de bredere cryptocurrency-markten.

Het token bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 0,445170 op 8 januari 2018 en is sindsdien gestaag gedaald tot begin februari 2019, waar het wordt verhandeld tegen slechts $ 0,014759 en # 303 staat op basis van marktkapitalisatie op Coinmarketcap.com.

Als u niet geïnteresseerd bent in het runnen van een node, maar toch een aantal TNT-tokens wilt hebben, kunt u deze op verschillende beurzen kopen. Binance is verreweg de grootste en controleert bijna het gehele handelsvolume in TNT. Er is ook een zeer klein handelsvolume op Huobi Global, en het token staat genoteerd op een klein aantal andere beurzen, maar er is geen handelsvolume op deze kleinere beurzen..

TNT is een ERC-20-compatibel token, dus elke portemonnee die ERC-20-tokens ondersteunt, kan worden gebruikt voor het opslaan van TNT. d.w.z. MyEtherWallet, MyCrypto, Mist en MetaMask.

Tierion-ontwikkeling

Om een ​​idee te krijgen van hoeveel werk er aan een project wordt gedaan, helpt het om een ​​kijkje te nemen in hun GitHub. Dit is over het algemeen een ruwe weergave van hoeveel code wordt gepusht en vastgelegd door de ontwikkelaars.

In het geval van Tierion zijn er twee interessante GitHubs. Dit zijn de Tierion project en dat van Chainpoint. Als we de code-commits dieper bekijken, is het vrij duidelijk dat de Chainpoint-versie de meeste activiteit van de twee heeft gehad. Hieronder staan ​​de commits van de meest actieve Chainpoint-repositories.

Chainpoint Code Commits

Code Commits over de afgelopen 12 maanden voor de meeste actieve opslagplaatsen

Hoewel dit een goed teken is dat het project nog steeds aan hun protocollen werkt, is er veel minder activiteit dan bij andere projecten die we in de ruimte hebben gezien. Het project staat momenteel bijvoorbeeld op de 297e plaats in code tracking sites.

Er kunnen natuurlijk andere redenen zijn voor de relatief lage activiteit. Misschien zijn de protocollen al goed ontwikkeld en worden ze gewoon onderhouden. Het Tierion-team is ook druk bezig met andere projecten zoals de Bewijs aanvraag.

Deze applicatie zal in de komende maanden gelanceerd worden, dus het zal interessant zijn om precies te zien wat de technologie inhoudt en of het echt zakelijke en zakelijke klanten kan verleiden..

Gevolgtrekking

Met een aantal jaren onder haar riem en belangrijke partnerschappen met verschillende wereldwijde technologiebedrijven lijkt het erop dat Tierion goed gepositioneerd is voor de toekomst. Tierion was het eerste bedrijf dat het mogelijk maakte om gegevens op schaalbare wijze aan de blockchain te verankeren, wat zou moeten leiden tot toepassingen in een breed scala van industrieën.

Hoewel de gemeenschap achter Tierion niet al te actief lijkt en klein blijft, is het geen grote gemeenschap waar het bedrijf naar op zoek is. Het heeft zich eerder gericht op samenwerking met bedrijven die de technologie kunnen gebruiken, en plant op die manier groei.

Hoewel sommige mensen zich misschien zorgen maken over de prijsdaling van het TNT-token, willen we er wel op wijzen dat het hele cryptocurrency-ecosysteem zich in een bearmarkt van een jaar bevond. Zodra de bearmarkt verdwijnt en het Tierion-ecosysteem groter wordt, zouden we een evenredige stijging van de prijs van TNT moeten zien.

Over het algemeen ziet het eruit als een sterk project dat heeft kunnen presteren en klaar is om de toekomst in te gaan als ondersteunende blockchain in bijna elke branche.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Disclaimer: dit zijn de meningen van de schrijver en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me