Tijd voor Bitcoin om te schalen met het Lightning Network

Velen zijn misschien enigszins opgelucht dat de omstreden hardfork om de blokkeringslimiet te verhogen, is afgewend, en dat bredere vragen rond schaalvergroting nu moeten worden beantwoord. Veel van de zorgen die vóór de vork aanwezig waren, hebben hun hoofd weer opgeheven.

Een van de belangrijkste daarvan was de schaalbaarheid van transacties van het netwerk. Op het moment van schrijven zijn er ongeveer 128.000 niet-bevestigde transacties. Evenzo steeg de gemiddelde transactiekost op het netwerk dit weekend hierdoor.

Een van de suggesties om tot een redelijke schaaloplossing te komen, was het vergroten van de blokgrootte. De “Big Blockers” waren van mening dat volledige blokkades veroorzaakt door de toenemende vraag een oorzaak waren van de vertraging. Ze voerden aan dat dit het gevolg was van de limiet van 1 MB.

Gezien het feit dat dit uit het raam werd gegooid met het falen van SegWit2X, is een andere oplossing in orde. Daarom is een van de meest relevante suggesties op dit moment het bliksemnetwerk.

Wat is het Lightning Network?

Heel eenvoudig, de bliksem netwerk was een slim contractscript dat op het Bitcoin-netwerk zou zijn geïmplementeerd. Het zou het mogelijk maken om privé-betalingskanalen te creëren tussen een bepaalde persoon en alle andere mensen met wie ze transacties hebben uitgevoerd. Afgezien hiervan zouden ze ook een kanaal hebben dat openstaat voor de Bitcoin-blockchain.

Daarom mogen gebruikers op het netwerk transacties uitvoeren op hun eigen privékanalen. Al deze betalingen tussen hen zouden niet hoeven te worden geregistreerd op de blockchain zoals het nu is. Pas als het uiteindelijke transactieresultaat is bepaald, zou het aan de keten zijn toegevoegd.

Dit zou tot gevolg hebben dat het aantal transacties dat miners op de blockchain zouden moeten verifiëren, afneemt. Deze peer-to-peer transactieoplossing maakt de transacties op het netwerk sneller en veel betaalbaarder.

Om het Lightning-netwerk effectief te kunnen introduceren, moest het Bitcoin-netwerk het probleem met de maakbaarheid van transacties oplossen. Dit probleem blokkeerde effectief de uitrol van het bliksemnetwerk.

Het was echter door de introductie van ondersteuning voor gesegregeerde getuigenverrichtingen (SegWit) die de basis legde voor het bliksemnetwerk. Dit werd in september van dit jaar geïmplementeerd en komt langzaamaan in een stroomversnelling naarmate meer bedrijven / wallets de transacties ondersteunen.

SegWit maakte deel uit van de overeenkomst in New York waar een aantal bedrijven en mijnwerkers afgesproken hadden dat het geïmplementeerd kon worden zolang de blokgrootte drie maanden later werd vergroot tot 2 MB. Gezien het feit dat de overeenkomst is ingestort, zijn SegWit-transacties en het bliksemnetwerk de belangrijkste kanshebbers.

Hoe het netwerk het versnelt

Lightning Network met Bitcoin

Beeld Bron

Dankzij het bliksemnetwerk kunnen transacties onmiddellijk en tegelijkertijd worden geverifieerd. Bovendien zorgt het gebruik van tijdvergrendelingen die zijn beveiligd met een multisig-adres, dat betalingen onmiddellijk plaatsvinden. Daarom kunnen “onbevestigde” wachttijden voor transacties tot het verleden behoren.

De hoop is dat met het bliksemnetwerk betalingen aanzienlijk kunnen opschalen en Bitcoin een echt ruilmiddel voor online handel kan worden. Een van de redenen dat leveranciers nog steeds vastzitten aan grote creditcardverwerkers, is de snelheid waarmee deze transacties kunnen plaatsvinden. Dit is iets dat nu zou kunnen veranderen met deze directe transacties.

Bovendien is de betaling, in tegenstelling tot kaarttransacties, P2P, wat betekent dat deze rechtstreeks tussen u en de andere partij wordt voltooid. Er zal geen externe bank of verwerker zijn die de transacties moet faciliteren.

Concurrerende Altcoins aan de poorten

Het is vrij belangrijk dat deze schaaloplossingen vrij snel worden geïmplementeerd. Dit komt omdat er een aantal altcoins zijn die al transacties zeer snel en met minimale kosten verwerken. Dit is misschien een van de redenen waarom Bitcoin Cash in het weekend een enorme stijging heeft doorgemaakt.

Veel van de ‘Big Blockers’ in de Bitcoin-gemeenschap besloten om hun BTC-bezit naar BCH te verplaatsen, omdat ze van mening waren dat de bloklimiet van 8mb hen alle ruimte zou bieden die ze nodig hadden voor de komende transacties..

Andere cryptocurrencies zoals Ethereum, Dash en Litecoin zijn in staat om transacties veel efficiënter te verwerken. Bovendien werkt Ethereum ook aan de ontwikkeling van het Raiden-netwerk, een off-chain schaaloplossing die niet veel meer verschilt van het bliksemnetwerk..

Toch kunnen deze concurrerende ecosystemen in een positief daglicht worden gezien, omdat het de Bitcoin-gemeenschap een verdere stimulans zal geven om de schaalcrisis op te lossen..

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me