Top 6 marktfactoren die u zou moeten gebruiken om de beste munten te vinden

We weten allemaal dat investeren in cryptocurrency eng kan zijn voor mensen die nieuw op de markt zijn.

Dit geldt met name voor zo’n opkomende activaklasse die volatieler is dan al het andere dat ze eerder hebben overwogen. Met dat gezegd zijnde, de beweging van cryptoprijzen is meestal afhankelijk van bepaalde gebeurtenissen of speculatie over een bepaalde gebeurtenis.

Daarom zijn er een aantal statistieken en indicatoren die we kunnen gebruiken om onze mening over mogelijke prijsbewegingen te informeren. Gecombineerd kunnen deze factoren de belegger een idee geven van aantrekkelijke munten.

In dit artikel bespreken we wat deze marktfactoren zijn en wat ze kunnen betekenen voor uw investering.

1. Exchange-vermeldingen

Bithump crasht boze klanten

Bron: Bitstamp, Kraken, Binance en Bittrex

Beurzen zijn de gecentraliseerde markten waar een munt actief wordt verhandeld.

Dit is natuurlijk belangrijk, want als er nergens een munt kan worden verhandeld, is er geen koop- of verkoopdruk. Over het algemeen is het veel beter wanneer een munt op verschillende markten actief is. Extra markten voegen liquiditeit toe, wat een essentiële vereiste is voor massale acceptatie.

Bovendien is het ook vrij duidelijk dat een munt die slechts op één beurs wordt verhandeld een zeer risicovolle investering is. Dit betekent dat als de munt om welke reden dan ook van de beurs zou worden verwijderd, de markt zou bevriezen en de munt zou stagneren.

Bitcoin heeft hier bijvoorbeeld een uitstekende beoordeling, omdat het op bijna elke beurs wordt verhandeld.

2. Volumeverhouding

Deze factor heeft betrekking op het aantal munten dat actief wordt verhandeld op de bovengenoemde markten. Een munt met een hoog handelsvolume betekent dat veel beleggers actief geïnteresseerd zijn in dit actief. Dit kan een teken zijn dat een mogelijke prijsschommeling in beide richtingen op handen is.

Hoewel dit een aanzienlijk rendement kan betekenen, kan het ook grote verliezen betekenen als u koopt aan het einde van een opleving. Nieuwe investeerders moeten hier voorzichtig mee zijn.

Aan de andere kant zal een actief dat geen volume heeft, moeilijk verhandelbaar zijn. Dit komt omdat elke bestelling van een aanzienlijk aantal munten waarschijnlijk invloed heeft op de prijs. “Marktdiepte” met gezonde koop- en verkooporders aan beide kanten is essentieel.

Door een analyse van marktinformatie uit te voeren, kunnen we zien dat OmiseGo bijvoorbeeld een behoorlijk handelsvolume heeft. U kunt dit hieronder zien:

OmiseGo-markten

Afbeeldingsbron: coinmarketcap.com

Dit zijn de top 10 markten voor OmiseGo, evenals het handelsvolume op elke markt. OmiseGo heeft de laatste tijd veel belangstelling getrokken, vooral op de Aziatische markten.

3. Marktkapitalisatie

Marktkapitalisatie of ‘marktkapitalisatie’ is representatief voor de waarde van alle munten voor een bepaald project die momenteel op de markt worden verhandeld.

Wanneer er meer vraag is naar een bepaalde munt, zal dit waarschijnlijk de prijs verhogen en daarmee de marktkapitalisatie van de munt. Voor het meeste opwaartse potentieel zijn beleggers op zoek naar munten met een relatief kleine marktkapitalisatie, maar met spannende projecten waaraan ze werken.

Een grote marktkapitalisatie voor een munt die nog steeds tegen een aantrekkelijke prijs is, kan echter betekenen dat deze ondergewaardeerd is. Als we EOS bekijken, kunnen we zien dat hun score op dit gebied redelijk goed is, terwijl de initiële vereiste investering nog steeds relatief laag is in vergelijking met andere.

4. Prijswijziging binnen 24 uur

Het analyseren van historisch grafiekmateriaal is een uitstekende manier om in te schatten in welke richting een activum beweegt. Dit is precies wat “technische analisten” doen en wat hun orderniveaus informeert. Zij zijn van mening dat de prijs op zichzelf een indicator is voor de toekomstige prijs.

Technische analyse is ook agnostisch over de tijdshorizon. Dit betekent in wezen dat grafieken een verhaal kunnen vertellen over verschillende tijdsbestekken. Ze kunnen worden geanalyseerd van het dagelijkse niveau tot het wekelijkse en maandelijkse niveau. De trends en indicatoren zouden een soortgelijk verhaal moeten vertellen.

Wanneer een munt de afgelopen 24 uur met een groot percentage is verplaatst, kan dit een aanwijzing zijn voor verdere prijsactie. Dit komt omdat technische analisten veel in momentum geloven. Een actief met een positief momentum zal waarschijnlijk nog enige tijd doorgaan.

Wanneer u het momentum van de prijs van de munt koppelt aan een toename van het volume, worden de bullish vooruitzichten verder gecementeerd. Hieronder vindt u een lijst met de grootste stijgers van de afgelopen 24 uur.

24-uurs marktwisseling

Afbeeldingsbron: eveningstar.io

Zoals je kunt zien, is EOS ook een van de munten die het meeste heeft gewonnen in dit venster. Dit betekent dat niet alleen de marktkapitalisatie relatief aantrekkelijk is, maar er ook volume achter zit.

5. Sociaal volgen

Sociaal volgen is het aantal mensen dat het project heeft gevolgd op een social media-platform zoals Twitter en Facebook.

Waarom is dit belangrijk?

Nou, simpel gezegd, hoe meer volgers er zijn voor een munt, hoe meer interesse er in is. De aankondigingen van het project worden door meer mensen bekeken. Deze mensen zullen de kennis van de munt waarschijnlijk ook via hun sociale kanalen verspreiden.

Bovendien laat het, naast de voordelen van een groot publiek, ook zien dat het project over het algemeen interessant is. Het laat zien dat de ontwikkelaars meer betrokken zijn bij hun publiek en het laat zien dat het publiek ziet dat het project een sterk potentieel heeft.

Als we Steemit eens bekijken, kunnen we zien dat ze geweldige volgers op sociale media hebben waarmee ze gemakkelijk nieuwe gebruikers voor het platform kunnen werven en de waarde van hun eigen valuta kunnen vergroten. Een project met een grote sociale aanhang heeft een betere kans op massale adoptie.

6. Google-zoektrends

Google-zoektrends Crypto

Bron: Fotolia

We weten allemaal dat de eerste plaats waar mensen naar toe gaan als ze op zoek zijn naar informatie, Google is.

Google-zoektrends zijn een krachtige indicator van de hoeveelheid interesse die er is voor een bepaalde term. Men kan bijvoorbeeld de Google-trends onderzoeken en de correlatie met Bitcoin-prijsbewegingen en de term ‘Bitcoin kopen’ observeren..

Door Google-zoektrends te gebruiken, kunnen we bepalen hoeveel mensen actief op zoek zijn naar een bepaald item. Als u dus een stijging opmerkt in de zoekgerelateerde zoekopdrachten voor een bepaalde munt, is het redelijk om aan te nemen dat er meer interesse voor is.

Meer interesse in de munt betekent dat meer mensen potentiële kopers zijn die de vraag en dus de prijs kunnen beïnvloeden. Evenzo, als de zoekopdrachten beginnen af ​​te lopen, toont dit aan dat er minder mensen zijn die geïnteresseerd zijn in het kopen van de munt, wat de vraag zou kunnen vertragen.

Als we Monero (XMR) bekijken, kunnen we zien dat dit actief een indrukwekkend trendrecord heeft, en dit betekent een toestroom van potentiële nieuwe investeerders of gebruikers voor hun valuta.

Handige tools voor screening

De meeste van de bovenstaande informatie is publiekelijk beschikbaar via een aantal websites. De eenvoudigste manier om op deze factoren te screenen, is door een cryptocurrency-analyse gereedschap.

Door een online tool te gebruiken, zie je alle relevante factoren op één plek. Het maakt het u ook gemakkelijk om beleggingen te vergelijken die vergelijkbare technologie hebben, maar waarbij andere factoren kunnen leiden tot zeer verschillende resultaten voor beleggers.

Bijvoorbeeld, Cointobuy is een effectieve hulpbron die ook gratis is. Hiermee kunt u potentiële investeringen screenen op factoren zoals hierboven weergegeven.

U kunt munten ook gemakkelijk sorteren op marktkapitalisatie, prijs, winstpotentieel en veiligheidsclassificatie om u te helpen snel verborgen edelstenen te identificeren met het potentieel om aanzienlijke winsten te behalen..

Gevolgtrekking

Cryptocurrencies hoeven geen complete zwarte doos te zijn als het gaat om beleggen. Zoals we hebben laten zien met de bovenstaande zes factoren, zijn veel dingen die de vraag naar en de prijs voor een munt stimuleren, vrij duidelijk.

Bovendien, met duizenden munten die momenteel de markt overspoelen, kan soms “anaysis paralisis” volgen. Door een eenvoudige set metrische gegevens te hebben die zoeken naar de munten met het meeste potentieel, bent u het meest geschikt om uw zoekopdracht te verfijnen.

Het is echter belangrijk op te merken dat dit slechts vuistregels zijn die u kunnen helpen bij het vinden van potentiële investeringen. U moet nog meer onderzoek doen naar de munt en ervoor zorgen dat u volledig op uw gemak bent met uw investering.

In crypto-taal, doe je eigen onderzoek (DYOR) is een van de belangrijkste acroniemen die er zijn.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me