Top 7 duurste items die u met Bitcoin kunt kopen

Bitcoin is gemaakt als transactionele valuta die kan worden gebruikt om dingen te kopen.

Naarmate het meer algemene acceptatie krijgt, zijn er een groot aantal dingen toegevoegd aan de stal met items die met Bitcoin zijn gekocht, van eenvoudige dingen tot etenswaren tot meer obscure items zoals stripboeken. We hebben eerder ook enkele van de raarste items behandeld die u met Bitcoin kunt kopen.

Naarmate de prijs van Bitcoin is gestegen, is ook het aantal dure items dat ermee wordt gekocht, toegenomen. Het is niet meer ongewoon dat Bitcoin-miljonairs alle attributen van een luxe levensstijl kopen, inclusief auto’s, huizen en jachten. En sommige Bitcoin-aankopen zijn duizelingwekkend geworden naarmate de prijs ook stijgt.

De meest bekende hiervan is de Bitcoin-pizza-aankoop gemaakt door Laszlo Hanyecz in 2010. Hij kocht twee Papa John’s pizza’s voor 10.000 Bitcoin. Destijds was dat ongeveer $ 30 aan Bitcoin. Maar zelfs nu Bitcoin in 2018 flink van zijn hoogste punt ooit afglijdt, zijn die twee pizza’s vanaf eind oktober 2018 met een waarde van ongeveer $ 6.500 elk nu maar liefst $ 65 miljoen waard! Dat is een serieus deeg.

Laten we eens kijken naar enkele van de duurste dingen die met Bitcoin worden gekocht.

Auto’s voor Bitcoin

Dit zou de grootste klasse van dure items kunnen zijn die met Bitcoins worden gekocht, aangezien veel Bitcoin early adopters nu de slogan “When Lambo?” De meest bekende aankoop werd gedaan door YouTuber, eigenaar van het Bitcoin-forum en CTO van VinWiki Peter Saddington eind 2017.

Hij kocht een Lamborghini Huracan van $ 200.000 uit 2015 met een witte, matte omslag en race-uitlaatfuncties voor 45 Bitcoin. Diezelfde 45 Bitcoin zouden nu $ 292.500 waard zijn, maar Saddington zegt dat hij slechts $ 115 betaalde voor die 45 Bitcoins in 2011, toen hij voor het eerst kennis maakte met Bitcoin..

Lamborghini Bitcoin

Met dank aan Peter Saddington

Lambo’s worden door sommige vroege gebruikers van cryptocurrency beschouwd als de enige acceptabele manier om Bitcoin uit te geven. Uitbetalen wordt ontmoedigd, en echte gelovigen in de cryptocurrency-revolutie worden aangemoedigd om “naar de maan” te “Hodl”. Er zijn ook verschillende verhalen geweest over Tesla-aankopen met Bitcoin, zoals de aankoop in 2013 van een Tesla S door iemand in Florida voor 91 BTC ter waarde van $ 109.000 op dat moment, maar tegen de huidige prijzen $ meer dan $ 53,8 miljoen waard..

Autodealers die Bitcoin accepteren, zeggen dat de verkoop van auto’s voor Bitcoin in december 2017 is gestegen toen de prijs van Bitcoin ook steeg, maar dat sommige Bitcoin-verkopen nog steeds doorgaan.

Huizen / appartementen voor Bitcoin

Vastgoedtransacties hebben de afgelopen twee jaar de krantenkoppen gehaald en het kopen van onroerend goed met Bitcoin is steeds populairder geworden. Er is zelfs een Bitcoin-eigendomswebsite waarop momenteel een chalet in de Franse Alpen staat voor $ 4.950.000, een Panama-penthouse voor $ 3.595.000, of je eigen Australische privé-eiland voor $ 3.500.000. Er zijn meer eigendommen vermeld in de VS, Thailand, Bali, het Caribisch gebied, Turkije en vrijwel overal ter wereld.

Meldingen van onroerendgoedaankopen met Bitcoin begonnen al in 2014 op te duiken, met een anonieme koper die in maart een villa op Bali kocht voor 800 BTC (toen $ 500.000, maar $ 5,2 miljoen nu) en een andere anonieme koper die 1,4 hectare kocht in Lake Tahoe Californië voor 2739 Bitcoin met een waarde van $ 1,6 miljoen toen, maar nu meer dan $ 17,8 miljoen. Hoewel deze we Bitcoin-aankopen noemden, waren het eigenlijk aankopen waarbij Bitcoin werd omgezet in fiat-valuta om de transactie te voltooien.

Huis kopen met Bitcoin

Met dank aan Zillow.com

De grootste daadwerkelijke aankoop van Bitcoin-onroerend goed die ik ontdekte, was van februari 2018, waar bitcoin-investeerder Michael Komaransky zijn Miami herenhuis voor 455 BTC of ongeveer $ 6 miljoen op dat moment. Dezelfde 455 BTC was op het moment van schrijven iets minder dan $ 3 miljoen waard.

Bitcoin voor vliegtuigen

Wanneer de rijken en beroemdheden reizen, gaan ze in stijl op hun eigen privéjets, en het nieuwe ras van Bitcoin-miljonair streeft hetzelfde na. Het eerste gebruik van Bitcoin voor een privéjet was in 2014, toen Olivier Janssens, lid van de Bitcoin Foundation, naar verluidt een privéjet charterde van PrivateFly.com.

Hoewel de details van de transactie niet openbaar werden gemaakt, had de vlucht op basis van de prijzen van de website toen wel 54,95 BTC of $ 35.000 gekost en nu een verbazingwekkende $ 357.175!

Vliegtuig kopen met Bitcoin

Met dank aan SkyCraft Airplanes

En hoewel ik geen daadwerkelijke aankopen kon vinden (waarschijnlijk omdat Bitcoin-gebruikers anoniem willen blijven), is het sinds december 2013 mogelijk om je eigen vliegtuig te kopen bij SkyCraft-vliegtuigen met behulp van Bitcoin. Bij de eerste aankondiging was de SkyCraft SD-1 Minisport beschikbaar voor 80 BTC. De huidige prijs van een SD-1 Minisport is $ 54.850, of ongeveer 8,5 BTC.

Bitcoin voor jachten

Het hebben van een jacht is een van de kenmerken van de superrijken, en ook Bitcoin-miljonairs sluiten zich aan bij de jachthaven. Het is niet eenvoudig om specifieke voorbeelden te vinden, maar de markt is er zeker met Dennison Yachting uit Florida voegt Bitcoin toe als betaalmethode na verzoeken van verschillende klanten, en 26 North Yachts, ook uit Florida, die beweert de grootste jachtmakelaar te zijn die Bitcoin accepteert.

Koop een jacht met Bitcoin

Met dank aan 26 North Yachts

Een opleiding met Bitcoin

Universiteiten beginnen Bitcoin ook voor betalingen te accepteren, zodat u meer te weten kunt komen over blockchain en cryptocurrencies, terwijl u voor het onderwijs betaalt met een cryptocurrency. De Universiteit van Nicosia op Cyprus was de allereerste universiteit die Bitcoin voor betaling accepteerde in 2013, terwijl King’s College de eerste Amerikaanse universiteit was die in 2014 op de Bitcoin-wagen sprong. Het huidige collegegeld aan King’s College bedraagt ​​ongeveer $ 35.000 per semester loopt een volledig vierjarig programma rond $ 140.000 of 21,53 BTC tegen huidige prijzen.

Andere universiteiten die Bitcoin accepteren zijn onder meer de European School of Management and Technology in Berlijn, Duitsland en de Lucerne University of Applied Sciences and Arts in Zwitserland, die in oktober 2017 de acceptatie van Bitcoin voor collegegeld aankondigde. Een Zwitserse universiteit die Bitcoin accepteert, komt niet zo vaak een verrassing, aangezien Zug, Zwitserland “Crypto Valley” wordt genoemd en daar meer dan 50 blockchain-bedrijven en startups heeft.

Bitcoin-burgerschap

Het kleine land van de Stille Zuidzee, Vanuatu, werd het eerste land ter wereld dat staatsburgerschap aanbood tegen een betaling in Bitcoin. De kosten bedragen ongeveer $ 180.000, dus als je een tweede paspoort nodig hebt en ergens ongeveer 27 BTC in een portemonnee hebt zitten, zou je de burger kunnen worden van een kleine, maar mooie eilandstaat in de Stille Zuidzee. In werkelijkheid accepteren ze geen Bitcoin, maar hebben ze een transferagent opgezet in Australië die zorgt voor de uitwisseling van BTC naar USD om het staatsburgerschap te kopen.

Het kleine Caribische land Antigua en Barbuda accepteert Bitcoin WEL voor zijn burgerschapsprogramma, dat iets goedkoper is dan Vanuatu met slechts $ 135.000 of iets meer dan 20 BTC. Ze werden het eerste land dat Bitcoin als staatsburgerschap accepteerde vanaf 23 juli 2018.

Gevolgtrekking

Het aantal items dat met Bitcoin kan worden gekocht, blijft toenemen, en aangezien de waarde van Bitcoin hoog blijft, lijken de luxeartikelen een van de meest populaire te zijn. Het is logisch om Bitcoin te gebruiken voor deze grote aankopen, omdat het gemakkelijk 5-10% aan kosten kan besparen, wat enorm is wanneer u aankopen doet van honderdduizenden of zelfs miljoenen dollars..

Zolang de waarde van Bitcoin hoog blijft, zal de trend om grote ticketitems met de cryptocurrency te kopen vrijwel zeker blijven bestaan, en naarmate meer mensen Bitcoin gaan gebruiken, zouden we een toenemend aantal van dergelijke aankopen moeten zien. Tegen de tijd dat onze kinderen volwassen zijn, kan het normaal zijn om voor uw auto en huis te betalen met Bitcoin of andere cryptocurrencies.

Uitgelichte afbeelding via Fotolia

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me