TrueUSD Review: duik diep in de TrustToken TUSD

TrueUSD is een andere erg populaire stablecoin die onlangs op de markt is verschenen. Sinds de lancering vorig jaar is deze stablecoin al favoriet bij veel handelaren.

TrueUSD is uitgegeven door het Trust Token-team en is een volledig door fiat ondersteunde cryptocurrency. Dit is momenteel een bijzonder populair onderwerp, vooral als het gaat om de vele controverses rond de grootste stablecoin, Tether USDT..

Toch is TrueUSD echt het beste alternatief voor de status quo?

In deze TrueUSD-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden door u te geven wat u moet weten. Ik zal ook kijken naar de veiligheid en beveiliging, evenals de voor- en nadelen.

Wat is TrueUSD?

De TrueUSD (TUSD) is een van een groeiend aantal stablecoins die hun waarde koppelen aan de Amerikaanse dollar.

Het is gemaakt en uitgegeven door TrustToken en de koppeling en reserves worden ook onderhouden door TrustToken. Het belangrijkste unieke kenmerk van TUSD is dat het de eerste stablecoin is die is uitgebracht met als primaire focus transparantie.

Wat is TrueUSD

Wat is de TrueUSD? Afbeelding via Vertrouw op Token-site

Degenen die geïnteresseerd zijn in de TUSD kunnen zich registreren en deze kopen tegen de koers van 1: 1 ten opzichte van de Amerikaanse dollar op de TrustToken-platform.

De TUSD werd snel aangenomen dankzij zijn transparantie en staat genoteerd op veel van de belangrijkste cryptocurrency-uitwisselingen. Het is momenteel de zevenendertigste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, waardoor het achter verschillende andere stablecoins staat, maar het is ook een belangrijk onderdeel van het zich ontwikkelende blockchain-ecosysteem.


De groei en bekendheid van de TUSD hebben bijgedragen aan het verbeteren van de perceptie en reputatie van stablecoins onder de algemene bevolking, maar ook onder investeerders en toezichthouders. Dit komt doordat het volledig transparant is en de eerste gereguleerde stablecoin die volledig wordt gedekt door de Amerikaanse dollar.

TrustToken Stablecoins

Door Fiat gesteunde stabiele munten van vertrouwenstoken

Naast de TUSD heeft TrustToken onlangs de lancering aangekondigd van verschillende andere tokenized fiat-valuta’s. Deze omvatten een tokenized versie van de Australische dollar (TAUD), het Britse pond (TGBP), de Canadese dollar (TCAD) en de Hong Kong-dollar (THKD). Bovendien wordt komend jaar de tokenized versie van de Singaporese dollar (TSGD) verwacht.

Veel individuen, bedrijven en instellingen hebben ontdekt dat TUSD en andere TrustToken-stablecoins ideaal zijn voor hun behoeften. Naast de voor de hand liggende use-case als stablecoin, omvatten andere use-cases voor TUSD margefinanciering op beurzen, cryptocurrency-leningen en als deposito’s voor rentedragende rekeningen..

TUSD Stabiele munt

TUSD is het tickersymbool en de korte naam van de echte Amerikaanse dollar. Het is de eerste tokenized asset die op het TrustToken-platform is gemaakt en is de eerste volledig gereguleerde, transparante stablecoin die is vrijgegeven.

De TUSD vertegenwoordigt tokenized Amerikaanse dollars met een snelheid van 1: 1. De TUSD is een ERC-20-token dat is gemaakt op de Ethereum-blockchain, waar het zijn beveiliging aan ontleent.

Degenen die de TUSD gebruiken, profiteren van de mogelijkheid om onmiddellijk cryptocurrency-markten te betreden en te verlaten zonder zich zorgen te hoeven maken over tijdsbeperkingen die worden veroorzaakt door afwikkelingsprocessen in het traditionele bankecosysteem.

TrueUSD ERC20-token

TrueUSD Stablecoin ERC20-contract. Afbeelding via Etherscan

Omdat TUSD een ERC-20-token is, profiteert het van het steeds groter wordende en evoluerende Ethereum blockchain-ecosysteem. Dit geeft het voordeel van open-source slimme contracten, die de USD-transacties 24/7/365 mogelijk maken.

TUSD-tokens worden gemaakt en vernietigd wanneer gebruikers ze kopen en inwisselen. Elke USD die wordt opgenomen als TUSD wordt aangemaakt, wordt in escrow geplaatst, wat betekent dat het volledige uitgegeven en circulerende aanbod van TUSD volledig onderpand is en wordt gedekt door Amerikaanse dollars.

Bovendien worden deze Amerikaanse dollars aangehouden op FDIC-verzekerde bankrekeningen in de VS en worden ze maandelijks gecontroleerd door de firma van Cohen & Bedrijf.

Hoe werkt TUSD?

De TrueUSD werkt door het gebruik van slimme Ethereum-contracten op de Ethereum-blockchain. Via deze slimme contracten kan het een tokenized versie van de Amerikaanse dollar uitgeven en inwisselen.

Telkens wanneer een gebruiker TUSD koopt via het TrustToken-platform met Amerikaanse dollars, creëert het slimme contract dat ten grondslag ligt aan het platform automatisch het overeenkomstige equivalente bedrag aan TUSD, dat dan een onderdeel wordt van het circulerende aanbod van het token.

Omgekeerd, wanneer een gebruiker TUSD inwisselt via het TrustToken-platform, neemt een smart contract automatisch de tokens die worden ingewisseld en verbrandt ze, of verwijdert ze permanent uit het circulerende aanbod van TUSD. Tegelijkertijd crediteert het platform de gebruiker met een bedrag van Amerikaanse dollars dat gelijk is aan het bedrag aan ingewisselde TUSD.

Aankoop & amp; Inwisselen van TrueUSD

De aankoop & Inwisselproces met TrueUSD. Afbeelding via TrustToken Blog

Een van de voordelen van het gebruik van de TUSD is dat TrustToken geen aan- of aflossingskosten in rekening brengt voor transacties. Het bedrijf genereert zijn inkomsten door het innen van rente over de Amerikaanse dollars die op de bedrijfsrekeningen staan.

Omdat handelaren zich terdege bewust zijn van hun vermogen om TUSD te kopen en verkopen in een verhouding van 1: 1 met TrustToken, creëert het een natuurlijke arbitragemogelijkheid op de markt, en dit houdt het token aan de dollar gekoppeld..

Is TUSD veilig?

TUSD wordt algemeen beschouwd als een van de veiligste stablecoins die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Dit komt gedeeltelijk door de transparantie van TrustToken en de volledig ondersteunde aard van de cryptocurrency. Er zijn nog andere redenen om TUSD als een veilige holding te beschouwen:

 • Veiligheid – De slimme contracten die door TrustToken worden gebruikt, zijn drie keer onafhankelijk gecontroleerd door drie verschillende beveiligingsbedrijven en er zijn geen problemen gevonden of gemeld door een van hen.
 • Escrow – Niet alleen worden alle fondsen die TUSD ondersteunen in escrow bewaard, maar ze worden ook gehouden door externe trustbedrijven, zodat TrustToken geen directe toegang heeft tot de gebruikersfondsen die in reserve worden gehouden.
 • Verzekering van activa – Houders van TUSD zijn wettelijk beschermd tegen verduistering van fondsen door de wetten van de Verenigde Staten en de rekeningen waarop fondsen worden aangehouden, zijn FDIC-verzekerde rekeningen.
 • Audits – TrustToken wordt maandelijks gecontroleerd door accountantskantoor Cohen & Bedrijf en attesten worden gepost. Dit zorgt ervoor dat TUSD volledig onderpand blijft met geblokkeerde fondsen die overeenkomen met het uitgegeven aanbod.
 • Gelicentieerd en gereguleerd – TrustToken heeft een volledige vergunning om in de VS te opereren en de TUSD is de eerste gereguleerde stablecoin die in de VS wordt uitgegeven.

Voordelen van het gebruik van TUSD

Er zijn een aantal redenen voor individuen en instellingen om TUSD te gebruiken. Een daarvan is dat het handelaren en investeerders in staat stelt de cryptocurrency-markten te betreden zonder direct te worden blootgesteld aan volatiliteit. Het stelt dezelfde beleggers en handelaren ook in staat de markten te verlaten en stijgende volatiliteit te vermijden door de stabiliteit van de TUSD te zoeken.

TUSD-voordelen

Voordelen van het gebruik van de TUSD Stablecoin

Onder stablecoins blijft TUSD transparant, met maandelijkse audits die bevestigen dat het bedrag aan Amerikaanse dollars dat in escrow wordt gehouden op door FDIC verzekerde Amerikaanse bankrekeningen overeenkomt met het bedrag aan TUSD in omloop.

Naarmate het aantal handelsparen en de liquiditeit toeneemt, zal de TUSD steeds nuttiger worden. Ten slotte is er een beperkt risico voor derden, aangezien TUSD gemakkelijk kan worden ingewisseld of kan worden opgeslagen in elke ERC-20-compatibele persoonlijke portemonnee.

Het TrustToken Company

TrustToken is ontwikkeld als een platform voor asset-tokenization. Het is van plan om de voordelen van de blockchain naar traditionele activa te brengen, te beginnen met de Amerikaanse dollar en andere grote wereldwijde fiat-valuta’s.

Van daaruit is TrustToken van plan om verder te gaan met het tokeniseren van andere activa, zoals edelstenen, edelmetalen, onroerend goed en nog veel meer. Het is mogelijk dat zelfs aandelen of verzamelobjecten zoals kunst in de toekomst kunnen worden getokeniseerd.

Een van de belangrijkste voordelen van een dergelijke tokenisatie is dat het de mogelijkheid biedt voor fractioneel eigendom van activa.

Wat is TrustToken

Overzicht van de TrustToken Company

TrustToken creëerde hun platform met de overtuiging dat tokenisatie van verschillende activaklassen investeerders de mogelijkheid zal geven om toegang te krijgen tot wat voorheen niet-beschikbare illiquide investeringsmogelijkheden waren. En door blockchain-technologie te gebruiken, kan dit veilig, veilig en gemakkelijk op wereldwijde schaal worden gedaan.

TrustToken heeft een compliance-first benadering van zijn platform gevolgd, wat leidde tot de eerste gereguleerde stablecoin. Het gaf ons ook de transparantie van de blockchain-activa die worden ontwikkeld en vrijgegeven door TrustToken.

De combinatie van een sterk, ervaren ontwikkelings- en managementteam en sterke steun van bedrijven zoals BlackTower Capital hebben geleid tot vroeg succes voor het platform en de blockchain-activa die zijn vrijgegeven.

Het TrustToken-team

Wat voor mij het meest opvalt aan het bedrijf Trust Token, is hoe transparant ze zijn. Dit staat in schril contrast met die van Tether, dat heeft gewerkt met een steeds ondoorzichtiger organisatiestructuur.

De CEO en mede-oprichter van TrustToken is Jai An, die als eerste ingenieur bij Kernel werkte en probeerde het menselijk brein wiskundig te modelleren. Daarvoor studeerde hij af aan de Universiteit van Texas in Austin met een bachelordiploma in informatiesystemen.

Hij wordt vergezeld door Rafael Cosman, die fungeert als Head of Engineering bij TrustToken, naast een tweede mede-oprichter. Voordat hij TrustToken hielp oprichten, werkte Cosman ook als engineer bij Kernel.

Hij werkte ook als ingenieur bij Google en was ook mede-oprichter van de East Palo Alto tech-hub StreetCode zonder winstoogmerk. Hij is afgestudeerd aan de Stanford University met een bachelordiploma in computerwetenschappen.

Trust Token Co-Founders

Medeoprichters van Trust Token

Tory Reiss is een derde mede-oprichter en is tevens Head of Partnerships and Business Development bij TrustToken. Na zijn afstuderen aan de Northwestern University met een graad in Behavioural Economics and Entrepreneurship in Emerging Markets, bekleedde hij een verkoopfunctie bij Microsoft en bekleedde hij later een rol in bedrijfsontwikkeling..

Daarna was hij een van de oprichters van de verkoopleider voor Lob, waar hij de omzet liet groeien van honderdduizenden toen hij in twee jaar tijd toetrad tot tientallen miljoenen in ARR, terwijl hij opschaalde naar meer dan 40 werknemers. De laatste mede-oprichter van TrustToken is Stephen Kade, die een lange geschiedenis van succesvolle posities in neurowetenschappen en economie heeft.

Handel & TUSD

Om TUSD rechtstreeks te kopen, gaat u naar de TrustToken-website, registreert u zich als gebruiker, voltooit u het KYC-proces en koopt u direct in een verhouding van 1: 1.

Alle aankopen en aflossingen van tokens worden behandeld als bankoverschrijvingen. Hoewel TrustToken geen kosten in rekening brengt voor het kopen of inwisselen van TUSD, kunnen de respectieve banken van de gebruikers hun eigen kosten hebben.

Als u verdergaat met uitwisselingsondersteuning, is er een vrij uitgebreide lijst waar u TUSD kunt verhandelen. Het grootste uitwisselingsvolume is echter op de BitZ-beurs, met meer dan 50% van het gerapporteerde volume daar. Interessant genoeg is dit voor het TUSD / USDT-paar, waar handelaren de Tether stablecoin inwisselen voor de TrueUSD stablecoin..

TUSD-markten

Enkele van de grootste markten voor de handel in TUSD. Afbeelding via CMC

De op een na grootste beurs voor TUSD is Coinsbit, waar niet alleen tegen USDT maar ook met de BTC- en ETH-paren een solide hoeveelheid wordt gehandeld. Andere beurzen met redelijk goede handelsvolumes van TUSD zijn onder meer OKEx, BitMart, Coinall, MXC, Binance en Bithumb Singapore.

Het belangrijkste voordeel van zo’n uitgebreide exchange-ondersteuning is dat eventuele verkeerde prijzen van TUSD worden uitgesloten. Dit betekent dat als er ooit een kleine afwijking was van de $ 1-koppeling op een van deze beurzen, de prijs zou kunnen worden hersteld door te handelen onder de beurzen..

TrueUSD (TUSD) portemonnees

Omdat TUSD een ERC-20-token is, kunnen gebruikers het token opslaan in elke wallet die compatibel is met ERC-20-tokens. Dat geeft gebruikers een grote keuze aan portefeuilles, van mobiele portemonnees tot webgebaseerde portefeuilles, tot desktopportefeuilles, of voor de sterkste beveiliging kan een hardwareportefeuille zoals de Ledger of Trezor worden gebruikt.

Voor iedereen die meer dan een paar honderd dollar aan TUSD bezit, raden we aan om een ​​hardware wallet te gebruiken voor de beste beveiliging. Dit komt doordat al uw privésleutels op het apparaat worden bewaard en alle ondertekening van transacties op het apparaat wordt gedaan.

TUSD voors en tegens

Dus nu u vaag weet wat TrueUSD is, laten we objectief eens kijken naar enkele van de voor- en nadelen van het gebruik van deze stablecoin..

TUSD Voordelen

 1. De TUSD is volledig gereguleerd en heeft een vergunning in de VS..
 2. Regelmatig worden maandelijkse audits uitgevoerd door accountantskantoor Cohen & Bedrijf, dat ervoor zorgt dat de TUSD altijd volledig wordt gedekt door Amerikaanse dollars op een 1: 1-basis.
 3. Er is een uitstekende liquiditeit voor de TUSD, waarbij de token wordt verhandeld op tientallen verschillende beurzen, waaronder de grootste, zoals Binance en MXC.
 4. TUSD is een ERC-20-token dat het de beveiliging van de Ethereum-blockchain geeft. Bovendien biedt het gebruikers een volledige reeks wallets om het token op te slaan, inclusief hardware wallets die het token beschermen tegen hackers.
 5. De bankrekeningen waarop de Amerikaanse dollars staan ​​die TUSD ondersteunen, zijn allemaal FDIC verzekerd tot $ 250.000.
 6. Naast de TrueUSD heeft TrustToken ook de TrueCAD, TrueAUD, TrueHKD en TrueGBP uitgegeven en heeft het plannen om nog veel meer tokenized valuta’s en andere activa uit te geven.

TUSD Cons

 1. Gebruikers die TUSD van TrustToken kopen of verzilveren, moeten Know Your Customer (KYC) en Anti-Money Laundering (AML) -documenten invullen. Hoewel sommigen dit misschien niet als negatief beschouwen, zijn er velen in de blockchain-ruimte die dit als een inbreuk op hun privacy zouden beschouwen.
 2. TUSD en de andere digitale activa die door TrustToken worden uitgegeven, zijn volledig gecentraliseerd, in die mate dat TrustToken een gebruikersaccount zou kunnen bevriezen of zelfs hun tokens in beslag zou kunnen nemen als ze denken dat een gebruiker de gebruiksvoorwaarden of een van de wet- en regelgeving heeft overtreden dat TrustToken is vereist om zich aan te houden.
 3. Er is nu veel keuze. Voorbij waren de dagen dat Tether het enige alternatief was. Nu heb je de Circle USDC, de Gemini-dollar en zelfs een gedecentraliseerde versie in de DAI Stablecoin.

Gevolgtrekking

TrueUSD wint aan populariteit als transparante en nuttige stablecoin en is zeker een kanshebber om de beste stablecoin te worden. De focus op compliance en transparantie heeft het tot een solide concurrent gemaakt voor Tether, dat een lange geschiedenis van twijfelachtige praktijken heeft. TUSD kan op termijn zelfs een alternatief worden voor USDT.

Door TUSD op de Ethereum-blockchain te plaatsen, gebruikt het TrustToken-team de bewezen beveiliging, portemonnee-infrastructuur en slimme contracten die TUSD nodig heeft om te groeien en te gedijen. Het was echt een verstandige beslissing die TUSD heeft geholpen een snellere start te maken dan anders mogelijk zou zijn geweest.

TrustToken heeft al stablecoins uitgebracht op basis van andere belangrijke fiat-valuta’s, en er staan ​​er meer gepland in de komende maanden en jaren. Hoewel dat op zich al opwindend is, is het nog spannender de aanstaande release van tokenized onroerend goed, obligaties, grondstoffen en andere activa.

Door deze activa te tokeniseren, zal TrustToken ze op grotere schaal beschikbaar maken door fractioneel eigendom van degenen die zich anders misschien geen investering in een bepaald activum zouden kunnen veroorloven.

TUSD is een spannend project met veel potentieel. Hoewel het momenteel een marktkapitalisatie heeft van iets meer dan $ 150 miljoen, zou dat kunnen oplopen tot miljarden als TUSD erin slaagt USDT met succes te vervangen als de stablecoin bij uitstek voor handelaren..

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me