Trust Wallet Review: compleet Wallet-overzicht

We slaan hier bij het Coin Bureau behoorlijk wat op deze trommel, maar voor het geval je het nog niet hebt gehoord, hier is hoe het deuntje gaat: als je serieus wilt zijn om je crypto veilig te houden, zou je moeten overwegen om het in een portemonnee van een van de soort. Hoe groter uw bezit, des te dringender zou dit moeten zijn.

Ja, uitwisselingen hebben hun beveiligingsprotocollen verbeterd in de nasleep van eerdere hacks en filialen, en de besten verzekeren nu vanzelfsprekend het geld van hun klanten. Maar ondanks deze voorzorgsmaatregelen is er geen vervanging voor het gebruik van een gerenommeerde portemonnee en het zelf houden van die allerbelangrijkste privésleutels. Een paar weken geleden hebben we gekeken naar de beste hardware wallets die momenteel op de markt zijn, maar er zijn ook software-opties beschikbaar.

Vertrouw op Wallet UI

Trust Wallet-gebruikersinterface

Softwareportefeuilles worden als apps op uw telefoon geïnstalleerd en hebben dus het voordeel dat u altijd bij u bent. Het is onwaarschijnlijk dat u onderweg bent en niet in staat bent om te handelen. Hoewel ze niet zo veilig zijn als hardwareapparaten, zijn de beste hiervan nog steeds een betere optie voor het opslaan van uw crypto dan op een gecentraliseerde uitwisseling.

Vandaag gaan we kijken naar Trust Wallet, een van de meest herkenbare en populaire opties voor softwareportefeuilles. We zullen de specificaties doornemen, bekijken wat het kan doen en de voor- en nadelen afwegen. U moet uiteindelijk een goed idee hebben of deze mobiele portemonnee al dan niet een optie voor u is.

De moeren en bouten

Vertrouw op Wallet is een gedecentraliseerde, mobiele cryptocurrency-portemonnee die meer dan 160 digitale activa ondersteunt en waarmee gebruikers hun munten kunnen inzetten om rente te verdienen. Het biedt ook een ingebouwde Web3-browser die gebruikers toegang geeft tot gedecentraliseerde applicaties (DApps) die zijn gebouwd op het Ethereum-platform.

Het was oorspronkelijk ontworpen om ERC20- en ERC223-tokens te bevatten, maar bevat nu ook tokens die op andere blockchains zijn gebouwd, waaronder – natuurlijk – Bitcoin. Munten kunnen worden gekocht via de native decentralized exchange (DEX) die werkt via de samenwerking van Trust Wallet met het Kyber Network.

Vertrouw op de homepage van Wallet

Vertrouw op de homepage van Wallet

De Trust Wallet-app is beschikbaar als gratis download voor zowel iOS als Android. Veel van zijn functionaliteit kan worden toegeschreven aan het feit dat de code is geschreven in de moedertaal van elk platform: iOS ’Swift en Android’ Java. De app draait op iOS 10.0-versies of hoger en Android 5.0 en hoger.

De code is volledig open-source, dus die ontwikkelaars, beveiligingsexperts of iemand anders die misschien geïnteresseerd is om onder de motorkap rond te snuffelen, zijn vrij om dat te doen als ze dat willen. Het platform wordt gecontroleerd door beveiligingsbedrijf Stateful, wiens rapport kan worden gelezen hier.

Twee andere belangrijke functies van Trust Wallet zijn gericht op de privacy en veiligheid van gebruikers. Het vraagt ​​niet om een ​​KYC bij het opzetten van een nieuw account en slaat als niet-bewaarportefeuille geen gebruikersgegevens op. Het stelt gebruikers ook in staat om hun privésleutels lokaal op hun apparaten op te slaan in plaats van op de eigen servers van Trust Wallet.

Trust Wallet-voordelen

Enkele van de belangrijkste voordelen van Trust Wallet

De gebruikersinterface is overzichtelijk en duidelijk, waardoor het gemakkelijk is om te downloaden, in te stellen en aan de slag te gaan. Hierdoor heeft Trust Wallet tot nu toe 5 miljoen gebruikers verzameld, grotendeels geholpen door de voortdurende samenwerking met Binance, aangekondigd in juli 2018.

Deze samenwerking met de grootste naam in de crypto-ruimte – en zijn diepe zakken – zal ervoor zorgen dat gebruikers massaal naar Trust Wallet blijven trekken en zal vrijwel zeker de ontwikkeling van verdere functies op de app stimuleren..

Qua kosten is Trust Wallet volledig gratis te downloaden en te gebruiken, zonder initiële betalingen of abonnementsdiensten. De enige gemaakte kosten zijn gasvergoedingen voor het verwerken van transacties: deze worden betaald aan mijnwerkers of aan die proof-of-stake-ketens die ze in rekening brengen.

Trust Wallet-logo

Logo van de Trust Wallet. Afbeelding via Vertrouw op Wallet

Met de app kunnen gebruikers extra beveiliging toevoegen in de vorm van een pincode of het scannen van vingerafdrukken. Deze zijn te activeren via de instelfunctie in de app. Er is nog geen optie voor tweefactorauthenticatie.

Ten slotte is er de kwestie van de back-up, die Trust Wallet heeft aangepakt door het gebruik van een herstelzin van 12 woorden. Bij het instellen van hun portefeuilleadres krijgen gebruikers een van deze zinnen om op te schrijven en veilig op te slaan.

Mocht er iets misgaan, dan kan dit worden opgehaald en ingevoerd om weer toegang tot het account te krijgen. Het behoeft geen betoog dat dit bij het doorlopen van het installatieproces met de grootste zorg moet worden opgeschreven en opgeslagen.

Geschiedenis

Trust Wallet is het geesteskind van Viktor Radchenko, een in de VS gevestigde Oekraïense softwareontwikkelaar die voor het eerst hoorde over cryptocurrencies op vrijwel dezelfde manier als de meesten van ons: door het gebruik van Bitcoin op het darkweb.

Het was echter via Ethereum dat zijn interesse in crypto in een stroomversnelling kwam. Hij sneed zijn tanden bij het ontwikkelen van een app om vrachtwagenchauffeurs te helpen bij het vinden van parkeerplaatsen en andere voorzieningen, terwijl hij tegelijkertijd steeds dieper in de crypto-wateren duikt.

Viktor begon met het ontwikkelen van Trust Wallet als middel om het groeiende aantal ERC20-tokens vast te houden dat hij via ICO’s verwierf. Het werk aan het project begon in 2017 en het werd al snel de focus van al zijn inspanningen.

Victor Radchenko

Victor Radchenko van Trust Wallet. Afbeelding via YouTube.

De functionaliteit met ERC20-standaardtokens trok in korte tijd duizenden vroege gebruikers aan. De groeiende populariteit van de portemonnee trok vervolgens de aandacht van Binance, die het project (en het moederbedrijf Six Days LLC) in 2018 overnam voor een niet nader genoemd bedrag..

Zoals bij elk zichzelf respecterend cryptoproject, ligt de nadruk vooral op massale acceptatie door gebruiksgemak. Viktor heeft zelf verklaard dat ‘mensen cryptocurrency laten kopen met een creditcard of bankrekening essentieel is voor crypto-acceptatie’ en Trust Wallet heeft zijn visie op dit gebied trouw gehouden. De app heeft veel werk verzet om de gebruikersinterface gebruiksvriendelijk en voor iedereen toegankelijk te maken.

Beginnen

De Trust Wallet-app is verkrijgbaar bij beide Google Play of de App Winkel. Na het downloaden en installeren krijgt u de mogelijkheid om een ​​bestaande portemonnee te importeren of een nieuwe te maken. Als u de laatste optie selecteert, krijgt u uw start- of herstelzin van 12 woorden.

Noteer dit, zoals reeds vermeld, goed en bewaar het op een veilige plaats. U ziet dan een selectievakje met de tekst: “Ik begrijp dat als ik mijn herstelwoorden verlies, ik geen toegang kan krijgen tot mijn portemonnee.”

Trust Wallet-installatie

Stappen voor het instellen van Trust Wallet. Afbeelding via Community-site

Als u crypto aan uw portemonnee wilt toevoegen, log dan gewoon in op de portemonnee en tik op de knop “Ontvangen”. Er verschijnt een QR-code die u kunt scannen, of u kunt uw portefeuilleadres kopiëren. Plak het adres in het adresgedeelte van de ontvanger van de andere portemonnee. Op het tabblad “Transacties” kunt u zien welke zijn voltooid.

Crypto verzenden is net zo eenvoudig. Tik in uw portemonnee op de knop “Verzenden” en kopieer en plak het adres van de ontvangende portemonnee. Voer daarna het te verzenden bedrag in en tik op de knop “Volgende”. Als je eenmaal tevreden bent dat alle details correct zijn, klik je op “Verzenden” en ben je klaar om te gaan.

Een groot deel van de aantrekkingskracht van Trust Wallet is de gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface. Er is veel aandacht besteed aan dit aspect van de app en gebruikersrecensies richten zich er regelmatig positief op.

Uitzetten

Het uitzetten van crypto (afgeleid van de term “Proof of Stake”) omvat het creëren van nieuwe blokken via een consensusalgoritme. Deze nieuwe blokken worden vervolgens aan de blockchain toegevoegd.

Nieuwe transacties kunnen op de blockchain worden gevalideerd door munten die door houders zijn ingezet. Het aantal ingezette munten bepaalt het aantal transacties dat kan worden gevalideerd. Uitzetten vergrendelt de munten in een portemonnee voor een voorgeschreven periode, met meer munten (een beetje zoals het opbouwen van rente) als beloning aan de portemonnee toegevoegd. Net als bij rente geldt: hoe meer u inzet, hoe meer u terugkrijgt.

Dus als u rente wilt verdienen met uw crypto-bezit, of graag iets wilt zeggen over hoe de netwerken van bepaalde valuta’s worden bestuurd, dan is de uitzetfunctie die Trust Wallet toestaat iets dat u zeker moet onderzoeken..

Tezos Trust Wallet uitzetten

Voorbeeld van het uitzetten van Tezos op Trust Wallet. Via Trust Wallet

Niet alle munten ondersteunen uitzetten, hoewel de lijst groeit. Op een bepaald moment in de toekomst zullen zowel Ethereum (ETH) als Cardano (ADA) beschikbaar komen voor uitzetten, nadat ze zijn overgestapt op het gebruik van Proof-of-Stake (in tegenstelling tot Proof-of-Work) -systemen.

Op dit moment kunt u met Trust Wallet inzetten: Tron (TRX), Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM), VeChain (VET), Callisto (CLO), Kava (KAVA), TomoChain (TOMO), IoTeX (IOTX) en Algorand (ALGO).

Er zijn andere uitzetmunten die er zijn, maar wanneer en of ze beschikbaar komen om uit te zetten via Trust Wallet is nog onbekend. Als je meer over hen en het uitzetproces zelf wilt weten, dan nam mijn collega Steve in april een diepe duik in het onderwerp..

DApps-browser

Dit is een van de nieuwere functies van de Trust Wallet-app en een die de komende jaren lijkt te groeien en groeien. Het is volledig geoptimaliseerd voor mobiele apparaten en is gemaakt om een ​​gebruiksvriendelijkere optie voor Metamask te bieden.

Er is een steeds groter wordende lijst van DApps die op Ethereum worden gebouwd, met een scala aan toepassingen en functies. Recente toevoegingen zijn onder meer de Ethereum Name Service (ENS) die toegang geeft tot blockchain-domeinen om het verzenden en ontvangen van crypto een stuk eenvoudiger te maken. Anderen zoals Uniswap, Zerion, Aave en Compound spelen in op alle aspecten van de groeiende sector van Decentralized Finance (DeFi).

Dapp Browser Trust Wallet

Vertrouw op Wallet dApp Browser UI

Er zijn ook spelplatforms die crypto-gebaseerde beloningen beloven en anderen zoals KnownOrigin waarmee je zeldzame digitale kunst kunt gaan verzamelen. Trust Wallet geeft zijn gebruikers gemakkelijk toegang tot al deze via de app en zal ongetwijfeld een voortrekkersrol spelen bij het stimuleren van acceptatie op dit gebied.

Trust Wallet test en test alle nieuwe DApps zelf voordat u ze op het platform integreert. Het ondersteunt ook een DApp-marktplaats, waar ontwikkelaars hun best kunnen doen om door anderen te testen en te evalueren.

Klantenservice

Als u problemen ondervindt, is er de verplichte Helpcentrum-optie, toegankelijk via het gedeelte “Instellingen” van de app. Hier vindt u veelgestelde vragen en handleidingen voor probleemoplossing, die vrij volledig zijn.

Vertrouw op Wallet-ondersteuning

Enkele van de methoden om ondersteuning te krijgen

Als u nog steeds moeite heeft, kunt u een supportticket openen om rechtstreeks contact met hen op te nemen. Na een rondleiding door verschillende fora blijkt dat de reacties op de tickets aan de trage kant kunnen zijn.

Het vonnis

Het is moeilijk om Trust Wallet niet leuk te vinden en er zijn weinig fouten. Het is gemakkelijk te downloaden en ermee aan de slag te gaan, en die gebruikersinterface maakt het gebruik ervan echt zo eenvoudig en dat moet ook zo zijn. Dan is er nog dat enorme scala aan ondersteunde activa: als je je munten niet kunt opslaan, ben je erin geslaagd om een ​​behoorlijk niche-crypto te bemachtigen.

Staking wordt voor veel cryptohouders steeds belangrijker, naarmate het bewustzijn ervan en de voordelen ervan breder bekend worden. Trust Wallet heeft goed geanticipeerd op deze vraag en de uitzetfunctie geeft het een handige voorsprong op andere portefeuilles die hun gebruikers nog niet de mogelijkheid bieden.

Trust Wallet-beoordelingen

Vertrouw op Wallet-beoordelingen in Itunes winkel en Play Store

De mogelijkheid om via de app toegang te krijgen tot DApps is een andere vooruitziende stap die voordelen op de lange termijn zal hebben naarmate het veld zich uitbreidt en DeFi’s opwaartse trend zich voortzet. Voor sommigen kan het DApp-ecosysteem een ​​beetje beperkt aanvoelen (hoeveel schattige verzamelobjecten hebben we tenslotte echt nodig), maar je kunt er zeker van zijn dat ontwikkelaars met veel nieuwe ideeën komen.

En als we het toch over ontwikkelaars hebben, ze zullen gerustgesteld worden door de open-source software van Trust Wallet waarmee ze de codebase zelf kunnen bekijken. Openheid en transparantie zijn twee sleutelcomponenten van blockchain en DeFi en het is geweldig om te zien dat een grote naam deze filosofie onderschrijft.

Het is moeilijk te kibbelen met de vergoedingsstructuur van Trust Wallet (of het ontbreken daarvan) en voor diegenen die privacy zoeken, zullen het ontbreken van KYC en het niet-bewarende karakter van de portemonnee de juiste vakjes aanvinken. Als we haren gaan splitsen, zou het goed zijn om tweefactorauthenticatie toe te voegen voor extra beveiliging.

Vertrouw op Wallet Binance

Victor ondertekent Trust Wallet Deal. Afbeelding via Persbericht

En als laatste, maar zeker niet de minste, is er dat partnerschap met Binance. Om de grootste beurs en een van de meest herkenbare merken in de crypto-ruimte te hebben, moet Trust Wallet als officiële partner worden aangenomen, een blijk van vertrouwen die boekdelen spreekt.

Als CZ en zijn collega’s hun vertrouwen in Trust Wallet willen stellen, zouden wij ons daar ook op hun gemak moeten voelen. Het zal fascinerend zijn om te zien welke andere functies Trust Wallet de komende jaren uitrolt en, met Binance achter hen, kun je je voorstellen dat het ontwikkelingsteam goed gefinancierd en gemotiveerd is. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Uitgelichte afbeelding via Trust Wallet & Shutterstock

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me