Trusttoken & TrueUSD Review – Alles wat u moet weten

TrustToken is een relatief nieuw platform dat is gemaakt met de visie om tokenized assets beschikbaar te maken. Dit zijn cryptocurrencies die ook bekend staan ​​als ‘stablecoins’ omdat hun prijs doorgaans stabieler blijft omdat ze zijn gekoppeld aan activa uit de echte wereld..

De eerste stablecoin van het project, en het vlaggenschip-token van het platform is de TrueUSD (TUSD), een stablecoin die is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en beweert een verhouding van 1: 1 te behouden met de USD. Het TrustToken-team gokt erop dat de TrueUSD de eerste van vele op activa gebaseerde tokens op het platform zal zijn. Volgens het TrueToken website

TrueUSD is een door USD gesteunde ERC20 stablecoin die volledig is gedekt, wettelijk beschermd en transparant is geverifieerd door externe verklaringen

Het team zegt dat het TrueUSD-token meerdere geblokkeerde accounts zal gebruiken om het tegenpartijrisico te verminderen en om houders wettelijke bescherming te bieden tegen diefstal..

Hoe TrustToken werkt

De escrow-accounts van derden zijn de sleutel tot de juiste werking van de tokenized TrustTokens-activa. Momenteel kan iedereen TrueUSD kopen zodra ze de vereisten voor ken-uw-klant en antiwitwaspraktijken hebben doorlopen.

Dit wordt bereikt door Amerikaanse dollars over te maken naar een geblokkeerde rekening, waarna een overeenkomend bedrag aan TrueUSD wordt geslagen. Als er andere tokens beschikbaar zijn, kan de koper kiezen welke token hij koopt.

Hoe TrustToken TUSD werkt

Hoe TrustToken werkt. Bron: Trustoken

Terwijl de TrueUSD is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, hoopt het TrustToken-team in de toekomst koppelingen te hebben met andere valuta’s. Momenteel is de minimale afname $ 10.000, hoewel de verwachting is dat dit minimale afnamebedrag in de toekomst zal afnemen.

Gecentraliseerde borgstelling & Gedecentraliseerde crypto?

Aangezien escrow-accounts van nature gecentraliseerd zijn, druisen ze in tegen de geloofwaardigheid van gedecentraliseerde cryptocurrencies. Dit is iets dat het TrustToken-team erkent. Ze wijzen er ook op dat hun systeem echte problemen en uitdagingen aanpakt.

In 2018 is het niet mogelijk om accounts te openen en geld over te maken met behulp van slimme contracten en slimme contracthandtekeningen. Totdat dit mogelijk wordt, bouwt het TrustToken-team hun platform om het bekendste en meest gebruikte systeem ter wereld te gebruiken voor het beheer van bankrekeningen – escrow-rekeningen.

Dit type account wordt al veel gebruikt, begrepen en vertrouwd. Het biedt voorlopig een hybride aanpak en in de toekomst is het team van plan om af te stappen van geblokkeerde accounts. In hun eigen woorden:

We erkennen dat escrow-accounts niet het eindspel zijn voor gedecentraliseerd geld en tokenized asset management, maar de trust- en escrow-industrie werkt al goed voor het beheer en de distributie van activa.

Is TUSD vergelijkbaar met andere Stablecoins?

Tether versus T USD

Tether versus T USD

Het TrustToken-team is van mening dat de TUSD complementair is aan andere bestaande stablecoin-projecten zoals Tether (USDT), BaseCoin en MakerDAO. TrustToken verschilt enigszins van BaseCoin en MakerDAO omdat ze algoritmen gebruiken om de stabiliteit te behouden, terwijl TUSD de stabiliteit behoudt door door activa te worden ondersteund. Dit geeft TrustToken een substantieel andere doelgroep.

Het team geeft toe dat op algoritmen gebaseerde oplossingen opwindende mogelijkheden zijn, maar merkt op dat ze in de praktijk niet zijn getest of bewezen. Het TrustToken-team is van mening dat sommige investeerders extra veiligheid zullen vinden in een token dat wordt ondersteund door fiat-valuta op een gecontroleerde bankrekening. In de toekomst zouden er use cases moeten zijn voor zowel op activa gebaseerde als op protocol gebaseerde stablecoins.

In wezen wordt het TrustToken-platform voornamelijk ontwikkeld voor het publiek van institutionele beleggers.

Wat betreft de gelijkenis met Tether, zei het TrustToken-team eenvoudigweg dat ze een stablecoin wilden ontwikkelen die ze zelf konden “gebruiken en vertrouwen”. Deze verklaring verwijst waarschijnlijk naar de voortdurende vertrouwenskwesties die velen hebben met Tether, gezien het controversiële verleden van de maker van de token en vragen over hoeveel fiat-valuta er feitelijk wordt aangehouden om Tether te ondersteunen.

TrustToken’s tokenisatie van activa

Hoewel TrueUSD de eerste tokenized asset is die op het platform wordt vrijgegeven, heeft het team plannen om de tokenisatie van alle real-world assets mogelijk te maken. Op de TrustToken-website geven ze voorbeelden zoals onroerend goed, huurwoningen, timesharing, aandelen en obligaties en kleine bedrijven. Er zijn natuurlijk nog veel meer.

Activa die u kunt tokeniseren

Welke activa u kunt tokeniseren. Bron: Trusttoken-website

De tokenisatie stelt gebruikers ook in staat om fractioneel eigendom van objecten aan te bieden die vervolgens op wereldwijde beurzen kunnen worden verhandeld.

Welke activa kunnen worden getokeniseerd? Nou, onroerend goed is een goed voorbeeld, maar andere activa die kunnen profiteren van tokenisatie zijn onder meer grondstoffen zoals goud en olie, auteursrechten en patenten, verzamelobjecten zoals kunst of munten, private equity in bedrijven en zelfs sportteams kunnen worden getokeniseerd..

Dit betekent dat degenen die illiquide activa bezitten, zoals kunst en intellectueel eigendom, fractioneel eigendom van de activa kunnen bieden en een deel van de waarde van die objecten kunnen terugkrijgen. Ondernemers en makers zouden fractioneel eigendom van nieuwe zakelijke ondernemingen en creaties op een wereldwijd podium kunnen aanbieden in een model van het type crowdfunding. Beleggers zouden toegang krijgen tot nieuwe kansen en activaklassen van over de hele wereld.

Voordelen van TrustToken-tokenisatie

Voordelen van tokenisatie op TrustToken

De mogelijkheid om elk activum te tokeniseren, zou de $ 256 biljoen aan activa uit de echte wereld beschikbaar maken om te worden beheerd en verhandeld op een blockchain, wat zowel het crypto- als het investeringslandschap volledig zou transformeren..

Hoewel het nog steeds een nieuw veld is in de cryptocurrency-industrie, zijn er andere projecten die zich ook hebben gericht op tokenized assets of “effectentokens”. Een ander bekend voorbeeld is dat van het Polymath-netwerk. Ze zouden graag iets soortgelijks willen doen met hun eigen platform voor effectentoken.

Het TrustToken-team

Het team achter TrustToken brengt een diepgaande kennis en ervaring die naar verwachting het project zal helpen slagen en mogelijk de verwachtingen zal overtreffen. Het team heeft drie medeoprichters:

Medeoprichters van TrustToken

Medeoprichters van TrustToken

  • Danny An – CEO van TrustToken en voormalig datawetenschapper bij Kernel, waar hij werkte aan de ontwikkeling van menselijke hersenmodellen.
  • Rafael Cosman – CTO van TrustToken en voormalig machine learning-expert bij Google en Kernel en oprichter van StreetCode Academy.
  • Stephen Kade – COO van TrustToken, en voormalig projectmanager commercialisering bij Kernel en technisch adviseur voor Bankorus.

Naast het trio van oprichters bestaat het TrustToken-team uit een volledige groep ontwikkelaars en marketingprofessionals, evenals een solide groep projectadviseurs.

Hoe zit het met de TUSD-markt?

De TrueUSD is gemaakt als een koppeling aan de Amerikaanse dollar, wat betekent dat deze altijd tegen $ 1 moet worden verhandeld, en in een perfecte wereld zou dat ook gebeuren. We leven echter niet in een perfecte wereld. Vanaf half augustus 2018 wordt één TUSD genoteerd op $ 1,01 op Coinmarketcap.com, en de afgelopen maanden werd deze verhandeld voor slechts $ 0,98 per stuk. Over het algemeen blijft de USD-prijs rond de $ 1, maar de Bitcoin-prijs heeft veruit een grotere variatie gezien.

Prijsprestaties TUSD

Prijsprestaties TUSD sinds lancering

Dit is niet verwonderlijk gezien de koppeling aan de USD. Wat verrassend was, waren de twee pieken in de waarde van TUSD in mei 2018, waardoor de munt kort verhandelde tot bijna $ 1,40. Deze piek werd verklaard als het resultaat van het kopen van een bot nadat de munt op Binance werd vermeld, en werd snel gecorrigeerd toen menselijke handelaren al snel hun munten begonnen te verkopen voor een flinke winst.

Mogelijke uitdagingen

TrustToken probeert activa uit de echte wereld te tokeniseren op een manier die realistisch is gezien de huidige staat van geld en bankieren. Het biedt institutionele beleggers een manier om het cryptocurrency-ecosysteem te betreden zonder hen bloot te stellen aan onnodige en onbekende risico’s.

Het enige punt dat het project op dit punt lijkt tegen te houden, is de huidige gelijkenis met Tether. Dat project heeft een vergelijkbare use-case, maar kampt ook met vertrouwenskwesties vanwege een gebrek aan transparantie en eerdere misstappen door de financiers. TrustTokens-ontwikkelaars hebben deze gelijkenis kort besproken en de kwestie van vertrouwen benadrukt. Het is mogelijk dat TrueToken en de TUSD een betrouwbaarder alternatief kunnen bieden om Tether te vervangen..

Uiteindelijk zal die strijd worden beslist door de acceptatiegraad van de TrueUSD. Tether heeft op dit punt duidelijk een enorme voorsprong, maar het is nog heel vroeg in de cryptorevolutie en Tether heeft ook te maken met stevige tegenwind. TrueUSD wordt ook geconfronteerd met tegenwind vanwege de gelijkenis met Tether, maar het kan die mogelijk overwinnen met zijn laserfocus op institutionele beleggers. Dat kan uiteindelijk leiden tot gespecialiseerde tools die Tether niet zal bezitten.

Gevolgtrekking

Het tokeniseren van activa uit de echte wereld is iets dat wordt gezien als een groot potentieel, omdat het waarde ontsluit en een vertrouwde omgeving creëert zonder de noodzaak van dure tussenpersonen van derden. We hebben het al zien werken bij de tokenisatie van digitale activa, zoals crypto-verzamelobjecten, en DigixDAO heeft ook met succes goud getokeniseerd.

De volgende logische stap in tokenisatie is dat andere activa uit de echte wereld worden getokeniseerd via slimme contracten. Hierdoor kunnen mensen delen van huurwoningen of auteursrechten of andere inkomstengenererende activa bezitten waarmee de houders een deel van het inkomen kunnen innen in relatie tot hun symbolische eigendom, allemaal veilig en zonder kosten beheerd door slimme contracten.

Dit zou zelfs artiesten, andere makers of zelfs sportfiguren in staat kunnen stellen om mogelijk een deel van de volledige toekomstige inkomsten te verkopen, waardoor nu waarde wordt gecreëerd uit het toekomstige inkomstenpotentieel van de persoon.

Uitgelichte afbeelding via Trusttoken.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me