Unibright-recensie: ondersteuning van Enterprise Blockchain-adoptie

Unibright is een project dat de laatste tijd behoorlijk wat interesse heeft gewekt. Zo erg zelfs dat het UBT-token in prijs is gestegen, omdat handelaren het hebben opgepakt.

Achter de indrukwekkende prestaties zit echter een heel interessant project dat de acceptatie van enterprise blockchain naar een hoger niveau wil tillen. Unibright wil ook de verbindingsvezel zijn tussen het open source Ethereum-netwerk en bedrijven.

Dus, is het echt het overwegen waard?

In deze Unibright-recensie zal ik proberen daarop te antwoorden. Ik zal ook kijken naar de use-cases op de lange termijn en het acceptatiepotentieel van het UBT-token.

Wat is Unibright?

Unibright is een vrij nieuw blockchain-project dat zichzelf omschrijft als het ‘uniforme raamwerk voor op blockchain gebaseerde bedrijfsintegratie’. Oef! Dat is nogal een mondvol, maar wat houdt het precies in en hoe kunnen we Unibright gebruiken?

In wezen wordt Unibright opgericht om bedrijven en andere organisaties de mogelijkheid te geven blockchain-technologie te gebruiken zonder de hoge kosten, enorme rompslomp en de behoefte aan een groot korps ontwikkelaars.

Unibright-whitepaper

Unibright-samenvatting. Afbeelding via Wit papier

In plaats daarvan kunnen bedrijven de visuele workflow gebruiken die door Unibright is gemaakt om slimme contracten op een geschikte blockchain te maken en te lanceren. En het kan allemaal worden gedaan zonder enige codeervaardigheid. Er zijn geen blockchain-vaardigheden vereist, geen kennis van slimme contractontwikkeling, zelfs geen kennis van traditionele softwareontwikkeling.

Unibright heeft zelfs de moeite genomen om een ​​aantal zakelijke use-cases direct in het systeem op te nemen. Deze omvatten zaken als facturering, bewaking van verzendprocessen, levenscycli van activa, goedkeuringen door meerdere partijen en vele andere.

Gebruikers kunnen eenvoudig hun use-case selecteren en vervolgens een aangepaste workflow maken. Dit kan vervolgens worden ingezet om de informatie tussen de nieuwe blockchain en bestaande systemen, zoals ERP, te overbruggen.

Unibright-doelstellingen

Een van de belangrijkste obstakels voor de acceptatie van blockchain-technologie door bedrijven zijn de zorgen over de bruikbaarheid van bestaande oplossingen en de enorme kenniskloof die bestaat met betrekking tot het implementeren, ontwikkelen en ontwerpen van blockchain-oplossingen..

Voeg daarbij de schaarste aan getalenteerde blockchain-ontwikkelaars en de kosten voor het inhuren van dergelijke getalenteerde ontwikkelaars. Het is begrijpelijk dat bedrijven traag zijn geweest om blockchain-oplossingen toe te passen, ook al zien veel bedrijfsleiders het potentieel van blockchain om hun activiteiten drastisch te verbeteren..

De blockchain-oplossingen die worden gecreëerd, hebben vaak duidelijke voordelen voor bedrijven, maar traditionele bedrijven zijn traag in het adopteren van deze nieuwe en nieuwe oplossingen. De onzekerheden over kosten, ontwikkeling en effectiviteit bij blockchain-integratie hebben velen aan de zijlijn gehouden.

Wat is Unibright

Unibright Overzicht. Afbeelding via Unibright

En daarom is Unibright ontwikkeld en komt het om de hoek kijken.

Het Unibright-project probeert zichzelf te positioneren als een verenigd raamwerk dat alle aspecten van blochcain-integratie voor ondernemingen vereenvoudigt door zijn algoritmische ontwerp.

Door dit raamwerk kunnen bedrijven profiteren van interoperabiliteit, niet alleen tussen blockchains, maar ook met legacysystemen. Unibright biedt een volledige stapel tools die dienen om informatie tussen alle systemen met elkaar te verbinden, waardoor de productiviteit en efficiëntie van een organisatie wordt verhoogd.

Een van de schoonheden van het Unibright-platform is dat het blockchain-agnostisch is. Het probeert visuele aanwijzingen en meer abstracte ontwerpen te gebruiken om integratiescenario’s voor bedrijven te beschrijven en deze zo kostenefficiënt en gemakkelijk mogelijk te implementeren. Het platform heeft ook geprobeerd flexibel te blijven met betrekking tot technologische vooruitgang in blockchain.

Unibright-technologie

In de eenvoudigste bewoordingen is het Unibright-platform gemaakt als een eenvoudig raamwerk dat individuele bedrijven kunnen aanpassen aan hun eigen specifieke behoeften.

Het stelt managers in staat om blockchain-oplossingen te gebruiken in hun dagelijkse activiteiten met weinig risico, terwijl ze kosten besparen en de productiviteit en efficiëntie verhogen. Unibright is ontworpen om eindelijk de kloof te dichten tussen blockchain-technologie en traditionele zakelijke applicaties.

Het Unibright-framework bevat momenteel vier verschillende tools:

De UB Workflow Designer

Met deze tool kan iedereen, zelfs degenen zonder blockchain-ervaring of kennis, workflows visueel definiëren en zonder enige verwijzing naar een specifiek blockchain-protocol. Met de UB Workflow Designer kunnen gebruikers een bestaande sjabloon kiezen en deze aanpassen aan hun workflowbehoeften.

Unibright-workflowontwerper

De Unibright Visual Workflow Designer

Deze visuele ontwerper kan zelfs integraties met andere blockchains en IT-systemen definiëren en systeemgrenzen instellen. Nadat de workflow is gemaakt, genereert het systeem automatisch de benodigde slimme contracten met de nodige bedrijfslogica.

De UB-contractinterface

Dit is het centrale deel van het ecosysteem van Unibright. Met de UB-contractinterface kunnen gebruikers wijzigingen aanbrengen in eerder ontworpen workflows en deze omzetten in slimme contracten die specifiek zijn voor een blockchain. Ze kunnen vervolgens de slimme contracten publiceren, ze onderhouden of automatisch sjabloonverbindingsadapters voor bestaande systemen genereren.

Unibright-contractinterface

De Unibright-contractinterface

De sjablonen die beschikbaar worden gesteld aan gebruikers van het Unibright-ecosysteem zijn ontworpen rond vooraf gedefinieerde zakelijke workflows en worden op een hoog abstractieniveau gepresenteerd. Het ontwikkelingsteam is van plan de sjablonen te onderhouden, ze indien nodig te verbeteren en nieuwe sjablonen te maken voor nieuwe gebruiksscenario’s en industrieën.

De UB Explorer

De UB Explorer biedt een eenvoudige interface waarmee gebruikers alle lopende processen kunnen volgen. Gegevens worden verzameld uit de slimme contracten, evenals uit alle systemen die zijn verbonden met de gekozen sjabloon.

Unibright Explorer

De Unibright Explorer

De Explorer biedt Smart Queries die nuttige informatie geven en automatisch worden gegenereerd op basis van de specifieke workflows. Op deze manier kunnen zowel on-chain als off-chain data allemaal samen worden gepresenteerd in een gemakkelijk te lezen en uiterst handig dashboard.

De UB-connector

Dit is hoe Unibright off-chain systemen toegang geeft tot en gebruik maakt van Unibright smart contracts. Het maakt ook het creëren van cross-chain workflows en cross-system workflows mogelijk.

Unibright-connector

De Unibright-connector

Het doet dit via de Smart Adapter, die alle technische details verzamelt die nodig zijn om een ​​blockchain- of ERP-systeem aan te sluiten en deze transformeert om de verbinding mogelijk te maken. Slimme adapters maken de Unibright Connector dynamisch en maken een enorme verscheidenheid aan integratiemogelijkheden mogelijk.

Unibright-team

Unibright en zijn team zijn gevestigd in Duitsland en worden geleid door oprichter en CEO Marten Jung. Marten was de afgelopen twee jaar ook de CEO van het moederbedrijf SPO Consulting. SPO Consulting bestaat al meer dan 20 jaar, met een focus op bedrijfsintegratie.

De medeoprichter en CTO van Unibright is Stefan Schmidt. Hij is ook het hoofd Software Architecture. De Lead Frontend Engineer voor het project is Ingo Sterzinger, die meer dan tien jaar ervaring in softwareontwikkeling naar Unibright brengt.

Unibright-team

Enkele Unibright-teamleden: Marten Jung, Stefan Schmidt, & Ingo Sterzinger

Naast deze drie zijn er nog vier kernfuncties, met de volgende titels: Chief Communications Officer, CMO en Head of Marketing, Lead Engineer Testing en Lead Engineer Data Modelling.

Deze functies zijn allemaal gevuld met leden die jarenlange ervaring hebben in databasemanagement, engineering en informatica. Het enige mogelijke nadeel is dat geen van de teamleden enige eerdere blockchain-ervaring heeft. Ze lijken echter allemaal bekwaam genoeg om de vaardigheden te verwerven die ze nodig hebben om snel te slagen.

Adviseurs & Partners

Naast een zeer bekwaam team van teamleden, heeft Unibright ook een zeer bekwaam en goed geïnformeerd team van adviseurs.

Deze groep brengt een schat aan blockchain-ervaring en kennis naar het project en omvat Youtuber en oprichter van DataDash Nicolas Merten. Daarnaast zijn er een aantal voormalige PwC-auditors, blockchain-ontwikkelaars van Ambisafe en Iconiqlab, PhD’s en venture capitalists.

Unibright is ook agressief geweest in het ontwikkelen van partnerschappen, waaronder onder andere SAP, Microsoft, Iconiqlab en Ambisafe. Dit stelt het project in een goede positie om hun marktblootstelling en positionering te versterken.

Unibright-partners

Enkele partners waarmee Unibright samenwerkt

Ze zijn ook de samenwerking aangegaan met Deutsche Bahn om een ​​symbolisch ecosysteem voor openbaar vervoer te creëren. En recentelijk zijn ze een strategisch partnerschap aangegaan met NEM. Daarnaast heeft het moederbedrijf SPO Consulting zakelijke relaties met bedrijven als Lufthansa, Unilever en Samsung die de komende jaren kunnen worden benut..

UBT-token

Voor toegang tot het Unibright-framework zijn UBT-tokens vereist. Gebruikers storten het aantal tokens dat nodig is voor hun gebruik. Om tokens te verwerven, moeten gebruikers ze op de open markt kopen. Unibright biedt zelfs hulp aan als de gebruikers hulp nodig hebben bij het kopen via een beurs.

Er waren enkele zorgen geuit door de Unibright-gemeenschap bij deze opzet, omdat sommigen vonden dat van grote ondernemingen niet verwacht kon worden dat ze naar een beurs zouden gaan om tokens te kopen, maar dit was tot nu toe geen probleem en alle gebruikers hebben dit kunnen doen verkrijg alle tokens die ze nodig hebben van IDEX. Om te bepalen hoeveel tokens vereist zijn, hebben gebruikers toegang tot een rekenmachine hier dat zal hen vertellen hoeveel tokens ze nodig hebben voor 30 dagen gebruik.

Deze 30 dagen gebruik is een cruciaal onderdeel van het UBT-tokenmodel. Het was zo opgezet dat de eerste aanbetaling van een gebruiker groot genoeg moet zijn om minimaal 30 dagen gebruik te dekken. Hierdoor kunnen ze later gebruik maken van een ‘Rebuy-contract’.

Dit is essentieel omdat het klanten in staat stelt de tokens die ze gedurende de periode van 30 dagen hebben gebruikt, terug te kopen bij Unibright om hun blockchain-integratie te blijven gebruiken. Het rebuy-contract bepaalt de rebuy-prijs, waarbij de standaard is vastgesteld op $ 0,14 per UBT.

Unibright Token-functies

Kenmerken van het Unibright-token

Deze prijs lijkt voor sommigen misschien laag, maar in werkelijkheid is dit hoe bedrijfsoplossingen vaak worden gekost. In de praktijk is de eerste aankoop en aanbetaling waarschijnlijk het duurste deel van het proces. Dit is volkomen logisch, aangezien de eerste aanbetaling vergelijkbaar is met de installatiekosten voor het proces. Momenteel ligt de prijs van één UBT boven het $ 0,14-niveau, wat de Rebuy-contracten erg nuttig maakt vanuit zakelijk oogpunt.

Zodra tokens op het platform zijn gestort, inclusief rebought tokens, kunnen ze niet opnieuw worden ingetrokken. Wanneer tokens worden gestort en het rebuy-contract is ondertekend, worden de tokens vergrendeld in een slim contract dat geldig is voor de duur van het contract.

Het goede nieuws voor investeerders is dat elke extra Unibright-gebruiker meer UBT-tokens van de open markt verwijdert. Dit zou de UBT-prijzen in de toekomst moeten helpen ondersteunen, aangezien een grotere vraag zal leiden tot een afnemend aanbod.

Wat gebeurt er als het contract afloopt??

Zodra het contract afloopt, moet de gebruiker meer tokens storten die hij op de open markt heeft gekocht. Ze ondertekenen een nieuw contract en deze tokens worden vervolgens op het platform vergrendeld. Dit betekent dat elke keer dat een rebuy-contract afloopt nieuwe tokens moeten worden gekocht.

Hoe zit het met de tokens van de verlopen contracten?

Deze tokens gaan terug naar Unibright. Aanvankelijk was het plan om deze tokens op de open markt te verkopen om extra inkomsten voor het project te creëren. Dat plan is gelukkig opzij gelegd en het team heeft besloten de tokens die ze ontvangen nooit te verkopen.

In plaats daarvan is het plan om deze tokens te gebruiken om non-profitorganisaties aan het platform te koppelen. Deze tokens worden niet geschonken, maar worden in het framework gestort om de goede doelen te helpen profiteren van de blockchain-integraties die beschikbaar zijn gemaakt.

In wezen betekent dit dat elk token dat in het framework wordt gestort, voor altijd van de open markt zal worden verwijderd, en dus het circulerende aanbod van UBT-tokens voor altijd zal afnemen..

UBT Trading & Opslag

Nadat het project hun ICO in mei 2018 had gehouden, waarbij $ 13,54 miljoen werd opgehaald door ruwweg tweederde van het UBT-aanbod te verkopen voor $ 0,14, werden elke investeerder beloond met een onmiddellijke pomp tot bijna $ 0,19 elk. Dat duurde echter niet lang en eind mei lag de prijs van UBT iets onder de ICO-prijs. Het token bleef dalen en bereikte in oktober 2018 bijna $ 0,01.

De prijs stuiterde daarna iets rond, zelden boven $ 0,02 en ook niet onder $ 0,01. Eind 2019 zat de prijs van UBT nog hardnekkig onder de $ 0,02.

Toen het hele universum van altcoins in 2020 begon te klimmen, begon ook UBT zich te verzamelen. Van net onder $ 0,02 aan het begin van het jaar is de tokenprijs gestegen tot een recordhoogte van $ 0,28922 op 18 februari 2020.

UBT-prijsprestaties

UBT-tokenprijsprestaties. Afbeelding via CMC

Als het om beursdekking gaat, lijkt UBT niet zoveel steun te hebben. Hotbit heeft meer dan 60% van het handelsvolume, wat betekent dat het behoorlijk gecentraliseerd is. De liquiditeit lijkt ook vrij beperkt te zijn, wat betekent dat u slippend zult ervaren bij het handelen in grote blokorders.

Omdat UBT een ERC-20-token is, kunt u elke portemonnee gebruiken die geschikt is voor het opslaan van ERC-20-tokens. Enkele suggesties zijn de Ledger- en Trezor-hardwareportefeuilles, MyEtherWallet, MetaMask, Atomic en vele anderen.

Ontwikkelingsvoortgang & Routekaart

2019 was een behoorlijk druk jaar voor het Unibright-team. Er waren een aantal technische verbeteringen die ze naar voren brachten, evenals enkele partnerschappen. Deze omvatten het volgende:

  • V1: Ze brachten het UniBright-framework naar product gereedheid (eerder dan aanvankelijk). Ze sloten zich ook aan bij de European Blockchain Foundation
  • Q2: Er werd verder samengewerkt met universiteiten en andere academische instellingen. Wat het product betreft, hebben ze het C02-compensatieproject vrijgegeven voor “Carbonara​.
  • Q3: Ze integreerden de Libra-technologie van Facebook in het Unibright-framework. Er was ook wat werk aan de tokenisatie van effecten.
  • Q4: Misschien wel de meest betekenisvolle aankondiging hier was hun officiële partnerschap met Digital en Anyblock Analytics.

Hoewel Unibright geen bijgewerkte roadmap op hun website heeft, hebben ze dit wel blogpost dat in april vorig jaar werd gepubliceerd. Zoals u kunt zien, zijn er een aantal doelen die ze tegen het einde van dit jaar en tegen het einde van 2024 zouden willen bereiken.

Tegen eind 2020 willen ze het volgende bereiken:

  • Meer klanten instappen: Ze willen ook 15-25% van UBT binnen het platform vergrendelen.
  • Ontwikkeling op automatische installatie: Dit zou klanten in staat stellen een Unibright Framework SaaS-omgeving op te zetten, voor het vergrendelen van tokens en het mogelijk maken van tokenvernieuwing door slim contract

Het enige doel dat ze tegen 2024 willen bereiken, is massale acceptatie mogelijk maken, aangezien ze ernaar streven 80% van de UBT binnen het platform op te sluiten..

Laatste gedachten

Door te zoeken naar manieren om blockchain-technologie op een eenvoudige manier aan bedrijven en ondernemingen aan te bieden, neemt Unibright een van de meest kritieke gebieden op zich voor de acceptatie van blockchain-technologie.

Bedrijven hebben deze nieuwe technologie nodig vanwege de productiviteitsverbeteringen, efficiëntie en kostenbesparingspotentieel, maar aarzelen om technologie met een steile leercurve toe te passen. Met de Unibright-oplossing hoeft een bedrijf geen kennis of expertise in blockchain te hebben, maar ze kunnen wel profiteren van de technologie.

Hoewel het team achter Unibright zelf niet uit een blockchain-achtergrond kwam, lijken ze nog steeds buitengewoon capabel, en dat zou hen juist een voordeel kunnen geven bij het creëren van oplossingen die werken voor niet-blockchain-bedrijven. Bovendien moet het hebben van een moederbedrijf met tientallen jaren ervaring in een vergelijkbaar bedrijf in het voordeel van Unibright werken.

Ze vallen op door het vermijden van hype, wat verfrissend is in het blockchain-ecosysteem. In plaats van de hype hebben ze een duidelijke benadering van B2B-marketing, waardoor ze betrouwbaarder worden. Hun website levert uitstekend werk door de zakelijke gebruiksscenario’s voor Unibright te schetsen en biedt verschillende scenario’s waarin het platform zou worden gebruikt om de efficiëntie van een bedrijf te vergroten.

Unibright Lufthansa

Unibright To the Sky? Afbeelding via UniBright-blog

Er zijn enkele nadelen en risico’s aan het project. Het meest opvallende daarvan is de zekerheid dat de concurrentie op dit gebied de komende jaren zal toenemen naarmate de behoefte aan het toevoegen van blockchain-oplossingen aan meer bedrijven toeneemt. Unibright bestrijdt dit door de uitgebreide ervaring van het moederbedrijf en door het groeiende netwerk van partnerships.

Er is ook de mogelijkheid dat bedrijven nooit zullen komen om de noodzaak in te zien om blockchain-technologie toe te voegen. Deze mogelijkheid valt echt buiten de controle van Unibright, en ze moeten doorgaan met vooruitgaan in de veronderstelling dat bedrijven uiteindelijk zullen willen overstappen op blockchain-technologie.

Er is ook enige kritiek op de toevoeging van een token aan dit platform, en vragen over de vraag of tokenisatie nodig is. De plannen voor schaalvergroting van het platform maken duidelijk dat een token een noodzakelijk onderdeel van het platform is.

Over het algemeen is het team al goed gepositioneerd en doet het het goed met het uitbreiden van hun partnerschappen en het gebruik van het platform. Zodra de acceptatie en het gebruik van blockchain-technologie op zakelijk niveau toeneemt, zal Unibright daar uitstekend van kunnen profiteren.

Uitgelichte afbeelding via Shutterstock

Disclaimer: dit zijn meningen van schrijvers en mogen niet als beleggingsadvies worden beschouwd. Lezers zouden hun eigen onderzoek moeten doen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me